Görbeháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 25- 2024. 02. 25

Görbeháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.02.25.

Görbeháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva; a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. §. (1) a) pontja alapján Görbeháza Község Önkormányzat Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága; Görbeháza Község Önkormányzatának a képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2019.(XI.28.) önkormányzati rendelete 6. melléklete alapján Görbeháza Községi Önkormányzat Szociális, Kulturális, Oktatási és Ügyrendi Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését 491.161.621 Ft költségvetési bevétellel, 894.552.052 Ft költségvetési kiadással, 403.390.431 Ft költségvetési egyenleggel, 79.951.553 Ft működési hiánnyal, 323.438.878 Ft felhalmozási hiánnyal állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten az 5.melléklet és a 6. melléklet részletezi.

(4) A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet, 3. melléklet, 4. melléklet részletezik.

(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

(6) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány az előző évi költségvetési maradványának igénybevételével történik.

3. A költségvetés részletezése

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

a) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 7. melléklet részletezi.

b) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 8. melléklet tartalmazza.

c) Az önkormányzatnak 2023. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai a 9. melléklet tartalmazza.

d) Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 10. melléklet szerint határozza meg.

e) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 11. melléklet szerint részletezi.

f) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

g) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot, a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 13. melléklet, 14. melléklet, 15. melléklet, 16. melléklet, 17. melléklet, 18. melléklet, 19. melléklet, 20. melléklet, 21. melléklet, 22. melléklet, 23. melléklet, 24. melléklet, 25. melléklet szerint határozza meg.

h) Az önkormányzat a kiadások között 5 millió Ft általános tartalékot állapít meg. A tartalékkal való rendelkezés jogát a képviselő-testület a polgármesterre átruházza.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek esetében normatív jutalmak és céljuttatások, projektprémium költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 12 %-áig vállalható kötelezettség.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 26. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 5 millió Ft összeghatárig - mely esetenként az 5 millió Ft összeghatárt nem haladhatja meg a polgármesterre átruházza. Egyéb esetekben a képviselő-testület a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának.

(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2023. december 31-ig gyakorolható.

(4) A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) és (5) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(8) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a költségvetés egyeztető tárgyalásáról készült munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe-vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

8. Záró rendelkezések

8. § (1) Ez a rendelet 2023. február 25-én lép hatályba.

(2) E rendelet rendelkezéseit 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

9. § Hatályát veszti az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 4/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata 2023. évi költségvetés összevont mérlege

BEVÉTELEK

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

297 038 100

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

76 589 896

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

92 781 020

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

87 189 411

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

35 206 407

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 271 366

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

16 700 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

16 700 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

29 282 521

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

29 282 521

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

67 900 000

4.1.

Iparűzési adó

66 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 900 000

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

73 741 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

23 927 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

9 624 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 900 000

5.5.

Ellátási díjak

19 186 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14 410 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

3 594 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6 500 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

651 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

5 849 000

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

491 161 621

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

415 271 955

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

415 271 955

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

415 271 955

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

906 433 576

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2023. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

535 330 653

1.1.

Személyi juttatások

303 672 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

40 211 000

1.3.

Dologi kiadások

171 247 653

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

5 200 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

500 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 700 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

5 000 000

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

5 000 000

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

359 221 399

2.1.

Beruházások

27 598 919

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

330 222 480

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

300 325 693

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1 400 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

1 400 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

894 552 052

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

11 881 524

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

11 881 524

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11 881 524

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

906 433 576

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

-403 390 431

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

403 390 431

2. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata 2023. évi költségvetés Kötelező feladatok mérlege

BEVÉTELEK

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

229 182 429

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

57 874 836

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

92 781 020

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

38 048 800

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

35 206 407

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 271 366

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

15 620 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

15 620 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

29 282 521

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

29 282 521

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

1 900 000

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 900 000

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

59 071 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

16 648 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

6 788 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 900 000

5.5.

Ellátási díjak

19 186 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

12 435 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

1 114 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

335 055 950

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

435 782 126

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

435 782 126

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

435 782 126

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

770 838 076

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2023. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

404 135 153

1.1.

Személyi juttatások

226 012 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

29 622 500

1.3.

Dologi kiadások

138 000 653

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

500 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

500 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.11.

1.12.

Tartalékok

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

354 821 399

2.1.

Beruházások

24 598 919

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

330 222 480

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

300 325 693

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

758 956 552

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

11 881 524

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

11 881 524

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11 881 524

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

770 838 076

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

-423 900 602

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

423 900 602

3. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata 2023. évi költségvetés Önként vállalt feladatok mérlege

BEVÉTELEK

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

49 140 611

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

49 140 611

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

1 080 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 080 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

66 000 000

4.1.

Iparűzési adó

66 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

14 624 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

7 279 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 800 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 965 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

2 480 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6 500 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

651 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

5 849 000

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

137 344 611

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

-40 254 611

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

-40 254 611

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

-40 254 611

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

97 090 000

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2023. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

92 690 000

1.1.

Személyi juttatások

47 483 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 540 000

1.3.

Dologi kiadások

28 967 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 700 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 700 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

5 000 000

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

5 000 000

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

4 400 000

2.1.

Beruházások

3 000 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1 400 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

1 400 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

97 090 000

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

97 090 000

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

40 254 611

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

-40 254 611

4. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Államigazgatási feladatok mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

18 715 060

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 715 060

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

46 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

36 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

18 761 060

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

19 744 440

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

19 744 440

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

19 744 440

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

38 505 500

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2023. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

38 505 500

1.1.

Személyi juttatások

30 177 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 048 500

1.3.

Dologi kiadások

4 280 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.11.

1.12.

Tartalékok

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

38 505 500

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

38 505 500

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

-19 744 440

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

19 744 440

5. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

Forintban!

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2023. évi előirányzat

Megnevezés

2023. évi előirányzat

A

B

C

D

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

297 038 100

Személyi juttatások

303 672 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

16 700 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

40 211 000

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

171 247 653

4.

Közhatalmi bevételek

67 900 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

5.

Működési bevételek

73 741 000

Egyéb működési célú kiadások

5 200 000

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

Tartalékok

5 000 000

7.

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)

455 379 100

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

535 330 653

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

91 833 077

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

11 881 524

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

91 833 077

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21.

Egyéb

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

22.

Váltóbevételek

Váltókiadások

23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

91 833 077

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

11 881 524

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

547 212 177

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

547 212 177

26.

Költségvetési hiány:

79 951 553

Költségvetési többlet:

-

27.

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

6. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

Forintban!

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2023. évi előirányzat

Megnevezés

2023. évi előirányzat

A

B

C

D

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

29 282 521

Beruházások

27 598 919

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

6 500 000

Felújítások

330 222 480

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

300 325 693

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

1 400 000

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

35 782 521

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

359 221 399

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

323 438 878

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

323 438 878

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

323 438 878

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

359 221 399

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

359 221 399

27.

Költségvetési hiány:

323 438 878

Költségvetési többlet:

-

28.

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

7. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban!

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2023.

2024.

2025.

A

B

C

D

E

1.

Közvilágítás korszerűsítés

2 853 456

2 853 456

2 853 456

8 560 368

2.

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

2 853 456

2 853 456

2 853 456

8 560 368

8. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban!

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2023. évi előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

66 000 000

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

6 500 000

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

1 900 000

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

74 400 000

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdés e alapján.

9. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata 2023. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Nemleges

Forintban!

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE*

-

* Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 8. § (2) bekezdés e szerinti adósságot keletkezető ügyletek.

10. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Forintban!

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2022. XII. 31-ig

2023. évi előirányzat

2023. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Piac rekonstrukció terv készítés

3 000 000

2023

3 000 000

Tanyagondnoki autó beszerzés

14 998 919

2023

14 998 919

Helyi építési szabályzat

7 600 000

2023

7 600 000

Kisértékű eszközbeszerzés Önkormányzat, közfoglalk.

550 000

2023

550 000

Kisértékű eszközbeszerzés Gondozási Központ

300 000

2023

300 000

Kisértékű eszközbeszerzés Óvoda

750 000

2023

750 000

Kisértékű eszközbeszerzés Hivatal

400 000

2023

400 000

ÖSSZESEN:

27 598 919

27 598 919

11. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Forintban!

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2022. XII. 31-ig

2023. évi előirányzat

2023. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Régi Temető épület felújítás

29 998 729

2022-2023

9 401 942

20 596 787

Új temető felújítás

10 700 000

2022-2023

3 700 000

7 000 000

Élhető települések TOP PLUSZ 1.2.1-21

180 000 000

2023

2 700 000

171 394 600

5 905 400

Helyi fejlesztések VP6-19.2.1-45-7-21

31 578 918

2023

31 578 918

Helyi fejlesztések, óvoda felújítás plusz önerő

2 300 000

2023

2 300 000

Energetikai korszerűsítés TOP PLUSZ 2.1.1-21

99 352 175

2023

2 000 000

97 352 175

ÖSSZESEN:

353 929 822

17 801 942

330 222 480

5 905 400

12. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások

EU-s projekt neve, azonosítója:

Élhető települések TOP PLUSZ-1.2.1-21-HB1-2022-00015

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2023. előtti forrás, kiadás

2023. évi eredeti előirányzat

2023. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

180 000 000

175 948 600

0

4 051 400

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

180 000 000

175 948 600

4 051 400

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

180 000 000

2 700 000

171 394 600

5 905 400

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

180 000 000

2 700 000

171 394 600

5 905 400

EU-s projekt neve, azonosítója:

Helyi fejlesztések támogatása VP6-19.2.1-45-7-21 (Óvoda)

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2023. előtti forrás, kiadás

2023. évi eredeti előirányzat

2023. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

2 296 397

2 296 397

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

29 282 521

29 282 521

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

31 578 918

31 578 918

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

31 578 918

31 578 918

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

31 578 918

31 578 918

EU-s projekt neve, azonosítója:

Energetikai korszerűsítés Görbeházán TOP PLUSZ-2.1.1-21-HB1-2022-00017

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2023. előtti forrás, kiadás

2023. évi eredeti előirányzat

2023. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

99 352 175

99 352 175

0

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

99 352 175

99 352 175

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

99 352 175

2 000 000

97 352 175

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

99 352 175

2 000 000

97 352 175

13. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata Összes bevétel, kiadás

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

297 038 100

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

76 589 896

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

92 781 020

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

87 189 411

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

35 206 407

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 271 366

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

13 203 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

13 203 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

29 282 521

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

29 282 521

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

67 900 000

4.1.

Iparűzési adó

66 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 900 000

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

19 818 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

3 000 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

7 988 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 900 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 350 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

2 480 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6 500 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

651 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

5 849 000

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

433 741 621

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

393 124 218

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

393 124 218

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

393 124 218

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

826 865 839

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

154 546 653

1.1.

Személyi juttatások

62 122 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 547 000

1.3.

Dologi kiadások

64 677 653

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

5 200 000

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

500 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 700 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

5 000 000

1.12.1.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

5 000 000

1.12.2.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

357 771 399

2.1.

Beruházások

26 148 919

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

2.3.

Felújítások

330 222 480

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

300 325 693

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

1 400 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

1 400 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

512 318 052

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

314 547 787

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

11 881 524

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

302 666 263

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

314 547 787

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

826 865 839

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

6

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

13

14. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata Kötelező feladatok bevételei, kiadása

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

229 182 429

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

57 874 836

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

92 781 020

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

38 048 800

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

35 206 407

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 271 366

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

12 123 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

12 123 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

29 282 521

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

29 282 521

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

1 900 000

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 900 000

4.3.

4.4.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

14 438 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

3 000 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5 188 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 900 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 350 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

286 925 950

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

415 242 626

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

415 242 626

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

415 242 626

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

702 168 576

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

139 233 653

1.1.

Személyi juttatások

58 322 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 020 000

1.3.

Dologi kiadások

63 391 653

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

500 000

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

500 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.11.

Tartalékok

1.12.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.1.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

353 371 399

2.1.

Beruházások

23 148 919

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

330 222 480

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

300 325 693

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

492 605 052

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

209 563 524

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

11 881 524

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

197 682 000

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

209 563 524

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

702 168 576

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

13

15. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

49 140 611

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

49 140 611

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

1 080 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

1 080 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

66 000 000

4.1.

Iparűzési adó

66 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5 380 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 800 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

2 480 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6 500 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

651 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

5 849 000

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

128 100 611

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

-40 254 611

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

-40 254 611

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

-40 254 611

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

87 846 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

15 313 000

1.1.

Személyi juttatások

3 800 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

527 000

1.3.

Dologi kiadások

1 286 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 700 000

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 700 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

5 000 000

1.12.1.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

5 000 000

1.12.2.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

4 400 000

2.1.

Beruházások

3 000 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

1 400 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

1 400 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

19 713 000

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

68 133 000

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

68 133 000

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

68 133 000

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

87 846 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

16. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeháza Község Önkormányzata Államigazgatási feladatok bevételei, kiadása

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

18 715 060

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 715 060

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

0

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

18 715 060

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

18 136 203

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

18 136 203

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

18 136 203

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

36 851 263

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.11.

Tartalékok

1.12.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.1.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

36 851 263

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

36 851 263

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

36 851 263

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

36 851 263

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

17. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeházai Polgármesteri Hivatal Összes bevétel, kiadás

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

46 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

36 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

46 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

77 365 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

3 216 474

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

74 148 526

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

77 411 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

77 011 000

1.1.

Személyi juttatások

60 354 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 097 000

1.3.

Dologi kiadások

8 560 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

400 000

2.1.

Beruházások

400 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

77 411 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

9

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

18. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeházai Polgármesteri Hivatal Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

38 905 500

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 608 237

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

37 297 263

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

38 905 500

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

38 505 500

1.1.

Személyi juttatások

30177000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4048500

1.3.

Dologi kiadások

4280000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

400 000

2.1.

Beruházások

400 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

38 905 500

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

4,5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

19. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Görbeházai Polgármesteri Hivatal Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

46 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

36 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

46 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

38 459 500

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 608 237

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

36 851 263

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

38 505 500

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

38 505 500

1.1.

Személyi juttatások

30 177 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 048 500

1.3.

Dologi kiadások

4 280 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

38 505 500

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

4,5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

20. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde Összes bevétel, kiadás

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

42 117 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

20 927 000

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

11 186 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8 890 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

1 114 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2 237 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 237 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

44 354 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

175 302 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

12 274 213

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

163 027 787

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

219 656 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

218 906 000

1.1.

Személyi juttatások

129 225 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

17 481 000

1.3.

Dologi kiadások

72 200 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

750 000

2.1.

Beruházások

750 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

219 656 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

26

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

1

21. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

32 873 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

13 648 000

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

11 186 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

6 925 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

1 114 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2 237 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 237 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

35 110 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

122 944 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

12 274 213

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

110 669 787

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

158 054 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

157 304 000

1.1.

Személyi juttatások

96 887 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

13 053 000

1.3.

Dologi kiadások

47 364 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

750 000

2.1.

Beruházások

750 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

158 054 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

19

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

1

22. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

9 244 000

Készletértékesítés ellenértéke

7 279 000

Szolgáltatások ellenértéke

Közvetített szolgáltatások értéke

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 965 000

Általános forgalmi adó visszatérülése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

Elvonások és befizetések bevételei

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.3.-ból EU támogatás

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.2.-ből EU-s támogatás

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9 244 000

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

52 358 000

Költségvetési maradvány igénybevétele

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

52 358 000

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

61 602 000

Kiadások

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

61 602 000

Személyi juttatások

32 338 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 428 000

Dologi kiadások

24 836 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

Beruházások

Felújítások

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

61 602 000

Létszám előirányzat

7

Közfoglalkoztatottak létszáma

0

23. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Szociális Gondozási Központ Összes bevétel, kiadása

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

11 760 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1 600 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

8 000 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 160 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

1 260 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 260 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

13 020 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

72 147 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 657 050

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

65 489 950

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

85 167 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

84 867 000

1.1.

Személyi juttatások

51 971 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 086 000

1.3.

Dologi kiadások

25 810 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

300 000

2.1.

Beruházások

300 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

85 167 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

13

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

1

24. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Szociális Gondozási Központ Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

11 760 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1 600 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

8 000 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 160 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

1 260 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 260 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

13 020 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

56 372 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 657 050

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

49 714 950

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

69 392 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

69 092 000

1.1.

Személyi juttatások

40 626 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 501 000

1.3.

Dologi kiadások

22 965 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

300 000

2.1.

Beruházások

300 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

69 392 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

10

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

1

25. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Szociális Gondozási Központ Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

15 775 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

15 775 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

15 775 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

15 775 000

1.1.

Személyi juttatások

11345000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1585000

1.3.

Dologi kiadások

2845000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

15 775 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

26. melléklet az 5/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról

Költségvetési szerv neve:

Görbeháza Község Önkormányzata

Költségvetési szerv számlaszáma:

61200302-10021000

Éves eredeti kiadási előirányzat: 906 433 576 Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: 0 Ft

forintban

Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

11 881 524

11 881 524

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

6.

Egyéb tartozásállomány

14 242 017

14 242 017

7.

Összesen:

26 123 541

26 123 541

Görbeháza, 2023. január hó 1 nap

költségvetési szerv vezetője