Görbeháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 24- 2023. 02. 24

Görbeháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.02.24.

Görbeháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva; a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. §. (1) a) pontja alapján Görbeháza Község Önkormányzat Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága; Görbeháza Község Önkormányzatának a képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2019.(XI.28.) önkormányzati rendelete 6. melléklete alapján Görbeháza Községi Önkormányzat Szociális, Kulturális, Oktatási és Ügyrendi Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetését 559.635.062 Ft költségvetési bevétellel, 702.986.061 Ft költségvetési kiadással, 143.350.999 Ft költségvetési egyenleggel, 60.496.904 Ft működési hiánnyal, 82.854.095 Ft felhalmozási hiánnyal állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 5.melléklet és a 6. melléklet részletezi.

(4) A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 2. melléklet, 3. melléklet, 4. melléklet részletezik.

(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

(6) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány az előző évi költségvetési maradványának igénybevételével történik.

3. A költségvetés részletezése

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

a) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 7. melléklet részletezi.

b) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 8. melléklet tartalmazza.

c) Az önkormányzatnak 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai az 9. melléklet tartalmazza.

d) Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 10. melléklet szerint határozza meg.

e) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 11. melléklet szerint részletezi.

f) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

g) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot, a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 13. melléklet, 14. melléklet, 15. melléklet, 16. melléklet, 17. melléklet, 18. melléklet, 19. melléklet, 20. melléklet, 21. melléklet, 22. melléklet, 23. melléklet, 24. melléklet, 25. melléklet, 26. melléklet, 27. melléklet, 28. melléklet. szerint határozza meg.

h) Az önkormányzat a kiadások között 5 millió Ft általános tartalékot állapít meg. A tartalékkal való rendelkezés jogát a képviselő-testület a polgármesterre átruházza.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek esetében normatív jutalmak és céljuttatások, projektprémium költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 12 %-áig vállalható kötelezettség.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 29. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 5 millió Ft összeghatárig - mely esetenként a 5 millió Ft összeghatárt nem haladhatja meg a polgármesterre átruházza. Egyéb esetekben a képviselő-testület a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának.

(3) Az (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2022. december 31-ig gyakorolható.

(4) A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) és (5) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(8) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a költségvetés egyeztető tárgyalásáról készült munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe-vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

8. Záró rendelkezések

8. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő 9. napon lép hatályba.

(2) E rendelet rendelkezéseit 2022. január 1. napjától kell alkalmazni.

9. § Hatályát veszti az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 4/2021 (II.15.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata 2022. évi költségvetés összevont mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

265 628 171

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

62 629 985

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

86 856 440

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

78 504 709

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

28 753 447

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 273 579

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

3 610 011

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

30 374 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

30 374 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

137 787 891

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

137 787 891

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

137 787 891

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

51 500 000

4.1.

Iparűzési adó

50 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 500 000

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

58 345 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

18 794 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

11 810 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

15 499 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 549 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

1 593 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

16 000 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

559 635 062

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

152 972 240

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

152 972 240

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

152 972 240

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

712 607 302

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

466 344 075

1.1.

Személyi juttatások

275 448 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

37 105 000

1.3.

Dologi kiadások

133 981 075

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 810 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

280 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 530 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

5 000 000

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

5 000 000

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

236 641 986

2.1.

Beruházások

140 874 823

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

114 271 422

2.3.

Felújítások

95 167 163

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

31 639 022

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

600 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

600 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

702 986 061

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

9 621 241

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 621 241

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

9 621 241

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

712 607 302

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

-143 350 999

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

143 350 999

2. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata 2022. évi költségvetés kötelező feladatok mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

206 488 856

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

43 887 240

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

86 856 440

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

38 108 139

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

28 753 447

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 273 579

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

3 610 011

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

18 104 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

18 104 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

29 699 576

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

29 699 576

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

18 642 517

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

1 500 000

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 500 000

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

34 598 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

3 000 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

8 956 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

15 499 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

6 270 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

873 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

290 390 432

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

172 419 429

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

172 419 429

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

172 419 429

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

462 809 861

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

355 307 575

1.1.

Személyi juttatások

206 786 500

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

27 621 000

1.3.

Dologi kiadások

110 620 075

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

280 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

280 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

130 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

97 881 045

2.1.

Beruházások

14 478 586

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

5 284 390

2.3.

Felújítások

83 402 459

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

19 874 318

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

453 188 620

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

9 621 241

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 621 241

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

9 621 241

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

462 809 861

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

-162 798 188

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

162 798 188

3. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata 2022. évi költségvetés önként vállalt feladatok mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

40 396 570

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

40 396 570

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

12 270 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

12 270 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

108 088 315

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

108 088 315

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

108 088 315

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

50 000 000

4.1.

Iparűzési adó

50 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

23 678 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

15 794 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 800 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 264 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

720 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

16 000 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

250 432 885

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

-34 646 944

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

-34 646 944

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

-34 646 944

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

215 785 941

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

77 025 000

1.1.

Személyi juttatások

42 068 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 785 000

1.3.

Dologi kiadások

19 642 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 530 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 530 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

5 000 000

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

5 000 000

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

138 760 941

2.1.

Beruházások

126 396 237

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

108 987 032

2.3.

Felújítások

11 764 704

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

11 764 704

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

600 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

600 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

215 785 941

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

215 785 941

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

34 646 944

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

-34 646 944

4. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata 2022. évi költségvetés államigazgatási feladatok mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

18 742 745

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 742 745

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

69 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

54 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

15 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

18 811 745

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

15 199 755

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

15 199 755

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

15 199 755

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

34 011 500

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban!

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

34 011 500

1.1.

Személyi juttatások

26 593 500

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 699 000

1.3.

Dologi kiadások

3 719 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.11.

1.12.

Tartalékok

1.12.1

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.2

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

34 011 500

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

34 011 500

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban!

1

Költségvetési hiány, többlet (9. sor - 3. sor) (+/-)

-15 199 755

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (17. sor-10. sor)(+/-)

15 199 755

5. melléklet

Működési célú bevételek és kiadások mérlege (önkormányzati szinten)

Forintban!

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2022. évi előirányzat

Megnevezés

2022. évi előirányzat

A

B

C

D

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

265 628 171

Személyi juttatások

275 448 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

30 374 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

37 105 000

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

133 981 075

4.

Közhatalmi bevételek

51 500 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

5.

Működési bevételek

58 345 000

Egyéb működési célú kiadások

4 810 000

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

Tartalékok

5 000 000

7.

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6.+8.+…+12.)

405 847 171

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

466 344 075

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

70 118 145

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 621 241

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

70 118 145

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21.

Egyéb

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

22.

Váltóbevételek

Váltókiadások

23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

70 118 145

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

9 621 241

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

475 965 316

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

475 965 316

26.

Költségvetési hiány:

60 496 904

Költségvetési többlet:

-

27.

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

6. melléklet

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (önkormányzati szinten)

Forintban!

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2022. évi előirányzat

Megnevezés

2022. évi előirányzat

A

B

C

D

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

137 787 891

Beruházások

140 874 823

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

114 271 422

3.

Felhalmozási bevételek

16 000 000

Felújítások

95 167 163

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

31 639 022

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

600 000

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

153 787 891

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

236 641 986

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

82 854 095

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

82 854 095

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

82 854 095

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

236 641 986

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

236 641 986

27.

Költségvetési hiány:

82 854 095

Költségvetési többlet:

-

28.

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

7. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban!

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2023.

2024.

2025.

A

B

C

D

E

1.

Pétegisz kezességvállalás

-

2.

Közvilágítás korszerűsítés

2 853 456

2 853 456

2 853 456

8 560 368

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

2 853 456

2 853 456

2 853 456

8 560 368

8. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban!

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

50 000 000

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

16 000 000

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

300 000

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

66 300 000

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdés e alapján.

9. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Nemleges

Forintban!

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE*

-

* Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 8. § (2) bekezdés e szerinti adósságot keletkezető ügyletek.

10. melléklet

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Forintban!

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2021. XII. 31-ig

2022. évi előirányzat

2022. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Piac rekonstrukció VP

108 987 032

2022

108 987 032

Piac rekonstrukció VP, kiegészítő forrás

2 010 286

2022

2 010 286

Tanyagondnoki autó beszerzés

14 998 919

2022

14 998 919

Közösségszervezés pályázathoz kapcsolódó eszközbeszerzés

1 999 999

2022

1 999 999

Klímastratégia

5 284 390

2022

5 284 390

Rendezési terv

4 620 000

2022

4 620 000

Számítógép Gondozási Központ pályázat

574 197

2022

574 197

Kisértékű eszközbeszerzés Önkormányzat, közfoglalk.

700 000

2022

700 000

Kisértékű eszközbeszerzés Gondozási Központ

400 000

2022

400 000

Kisértékű eszközbeszerzés Óvoda

700 000

2022

700 000

Kisértékű eszközbeszerzés Gondozási Hivatal

600 000

2022

600 000

ÖSSZESEN:

140 874 823

140 874 823

11. melléklet

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Forintban!

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2021. XII. 31-ig

2022. évi előirányzat

2022. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Belvízelvezetés TOP

111 526 481

2017-2022

91 652 163

19 874 318

Régi Temető épület felújítás

29 998 729

2022

29 998 729

Templom körüli park (Közösségi tevékenységnek helyt adó épületek fejlesztése)

11 764 704

2022

11 764 704

Erdő utca aszfaltozás

23 529 412

2022

23 529 412

Óvoda kazáncsere

10 000 000

2022

10 000 000

ÖSSZESEN:

186 819 326

91 652 163

95 167 163

12. melléklet

Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások

EU-s projekt neve, azonosítója:

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastruktúrális- és eszköz fejlesztése VP6-7.2.1.1-20

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előtti forrás, kiadás

2022. évi eredeti előirányzat

2022. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

10 898 714

10 898 714

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

98 088 318

98 088 318

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

108 987 032

108 987 032

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

108 987 032

108 987 032

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

108 987 032

108 987 032

EU-s projekt neve, azonosítója:

A klímatudatos Görbeházáért KEHOP-1.2.1-18-2018-00214

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előtti forrás, kiadás

2022. évi eredeti előirányzat

2022. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

5 284 390

5 284 390

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

5 284 390

5 284 390

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

5 284 390

5 284 390

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

5 284 390

5 284 390

EU-s projekt neve, azonosítója:

Görbeháza csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése III.a.ütem TOP-2.1.3-15-HB1-2016-00026

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előtti forrás, kiadás

2022. évi eredeti előirányzat

2022. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

111 526 481

98 168 354

13 358 127

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

111 526 481

98 168 354

13 358 127

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

111 526 481

91 652 163

19 874 318

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

111 526 481

91 652 163

19 874 318

EU-s projekt neve, azonosítója:

Közösségi tevékenységnek helyt adó épületek és területek fejlesztése VP6-19.2.1-45-4-17

Forintban!

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Összes tervezett
forrás, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előtti forrás, kiadás

2022. évi eredeti előirányzat

2022. év utáni tervezett forrás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

1 764 707

1 764 707

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

9 999 997

9 999 997

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

11 764 704

11 764 704

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

11 764 704

11 764 704

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

11 764 704

11 764 704

* Amennyiben több projekt megvalósítása történi egy időben akkor azokat külön-külön, projektenként be kell mutatni!

Önkormányzaton kívüli EU-s projekthez történő hozzájárulás

Támogatott neve

Előirányzat

Összesen:

13. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata összes bevétel, kiadás

Megnevezés

GÖRBEHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

01

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

265 628 171

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

62 629 985

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

86 856 440

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

78 504 709

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

28 753 447

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 273 579

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

3 610 011

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

27 284 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

27 284 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

137 787 891

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

137 787 891

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

51 500 000

4.1.

Iparűzési adó

50 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 500 000

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

15 893 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

3 000 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

10 156 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 917 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

720 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

16 000 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

514 093 062

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

134 849 865

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

134 849 865

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

134 849 865

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

648 942 927

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

156 775 075

1.1.

Személyi juttatások

67 439 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 636 000

1.3.

Dologi kiadások

60 890 075

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 810 000

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

280 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 530 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

5 000 000

1.12.1.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

5 000 000

1.12.2.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

224 367 789

2.1.

Beruházások

138 600 626

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

114 271 422

2.3.

Felújítások

85 167 163

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

31 639 022

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

600 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

600 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

381 142 864

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

267 800 063

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 621 241

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

258 178 822

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

267 800 063

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

648 942 927

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

8

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

10

14. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata Kötelező feladatok bevételei, kiadása

Megnevezés

GÖRBEHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

01

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadása

02

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

206 488 856

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

43 887 240

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

86 856 440

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

38 108 139

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

28 753 447

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 273 579

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

3 610 011

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

15 014 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15 014 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

29 699 576

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

29 699 576

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

18 642 517

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

1 500 000

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

1 500 000

4.3.

4.4.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

12 273 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

3 000 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

7 356 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 917 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

264 975 432

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

156 438 693

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

156 438 693

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

156 438 693

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

421 414 125

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

142 305 075

1.1.

Személyi juttatások

64 026 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 136 000

1.3.

Dologi kiadások

59 863 075

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

280 000

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

280 000

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

130 000

1.11.

Tartalékok

1.12.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.1.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

86 006 848

2.1.

Beruházások

12 604 389

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

5 284 390

2.3.

Felújítások

73 402 459

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

19 874 318

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

228 311 923

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

193 102 202

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 621 241

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

183 480 961

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

193 102 202

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

421 414 125

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

4

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

17

15. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata önként vállalt feladatok bevételei, kiadása

Megnevezés

GÖRBEHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

01

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása

03

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

40 396 570

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

40 396 570

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

12 270 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

12 270 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

108 088 315

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

108 088 315

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

108 088 315

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

50 000 000

4.1.

Iparűzési adó

50 000 000

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

3 620 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 800 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

100 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

720 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

16 000 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

230 374 885

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

-34 646 944

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

-34 646 944

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

-34 646 944

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

195 727 941

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

14 470 000

1.1.

Személyi juttatások

3 413 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

500 000

1.3.

Dologi kiadások

1 027 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

4 530 000

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 530 000

1.11.

1.12.

Tartalékok

5 000 000

1.12.1.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

5 000 000

1.12.2.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

138 360 941

2.1.

Beruházások

125 996 237

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

108 987 032

2.3.

Felújítások

11 764 704

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

11 764 704

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

600 000

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

600 000

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

152 830 941

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

42 897 000

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

42 897 000

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

42 897 000

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

195 727 941

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

16. melléklet

Görbeháza Község Önkormányzata államigazgatási feladatok bevételei, kiadása

Megnevezés

GÖRBEHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

01

Feladat megnevezése

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadása

04

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

18 742 745

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

18 742 745

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

4.1.

Iparűzési adó

4.2.

Egyéb közhatalmi bevételek

4.3.

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

18 742 745

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

13 058 116

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

13 058 116

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

13 058 116

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

31 800 861

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.11.

Tartalékok

1.12.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

1.12.1.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Lakástámogatás

2.7.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

31 800 861

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

31 800 861

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

31 800 861

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

31 800 861

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

17. melléklet

Görbeházai Polgármesteri Hivatal

Költségvetési szerv megnevezése

Görbeházai Polgármesteri Hivatal

02

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

69 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

54 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

15 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

69 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

68 554 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

4 283 278

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

64 270 722

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

68 623 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

68 023 000

1.1.

Személyi juttatások

53 187 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 398 000

1.3.

Dologi kiadások

7 438 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

600 000

2.1.

Beruházások

600 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

68 623 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

10

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

18. melléklet

Görbeházai Polgármesteri Hivatal

Költségvetési szerv megnevezése

Görbeházai Polgármesteri Hivatal

02

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

34 611 500

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 141 639

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

32 469 861

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

34 611 500

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

34 011 500

1.1.

Személyi juttatások

26593500

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3699000

1.3.

Dologi kiadások

3719000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

600 000

2.1.

Beruházások

600 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

34 611 500

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

19. melléklet

Görbeházai Polgármesteri Hivatal

Költségvetési szerv megnevezése

Görbeházai Polgármesteri Hivatal

02

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

20. melléklet

Görbeházai Polgármesteri Hivatal

Költségvetési szerv megnevezése

Görbeházai Polgármesteri Hivatal

02

Feladat megnevezése

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

04

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

69 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

54 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

15 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

69 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

33 942 500

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 141 639

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

31 800 861

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

34 011 500

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

34 011 500

1.1.

Személyi juttatások

26 593 500

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 699 000

1.3.

Dologi kiadások

3 719 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

34 011 500

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

5

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

21. melléklet

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde

Költségvetési szerv megnevezése

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde

03

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

31 258 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

15 794 000

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

7 999 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

6 592 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

873 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

1 670 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 670 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

32 928 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

150 112 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 862 065

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

143 249 935

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

183 040 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

172 340 000

1.1.

Személyi juttatások

109 922 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 947 000

1.3.

Dologi kiadások

47 471 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

10 700 000

2.1.

Beruházások

700 000

2.2.

Felújítások

10 000 000

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

183 040 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

26

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

2

22. melléklet

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde

Költségvetési szerv megnevezése

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde

03

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

11 200 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

7 999 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 328 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

873 000

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

1 670 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 670 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

12 870 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

121 982 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 862 065

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

115 119 935

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

134 852 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

124 152 000

1.1.

Személyi juttatások

81 332 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 075 000

1.3.

Dologi kiadások

31 745 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

10 700 000

2.1.

Beruházások

700 000

2.2.

Felújítások

10 000 000

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

134 852 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

19

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

2

23. melléklet

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde

03

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban!

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

20 058 000

Készletértékesítés ellenértéke

15 794 000

Szolgáltatások ellenértéke

Közvetített szolgáltatások értéke

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 264 000

Általános forgalmi adó visszatérülése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

Elvonások és befizetések bevételei

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.3.-ból EU támogatás

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.2.-ből EU-s támogatás

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

20 058 000

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

28 130 000

Költségvetési maradvány igénybevétele

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

28 130 000

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

48 188 000

Kiadások

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

48 188 000

Személyi juttatások

28 590 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 872 000

Dologi kiadások

15 726 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

Beruházások

Felújítások

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

48 188 000

7

0

24. melléklet

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde

Költségvetési szerv megnevezése

Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde

03

Feladat megnevezése

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

04

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

25. melléklet

Szociális Gondozási Központ

Költségvetési szerv megnevezése

Szociális Gondozási Központ

04

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

11 125 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1 600 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

7 500 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 025 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

1 420 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 420 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

12 545 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

57 635 197

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 977 032

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

50 658 165

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

70 180 197

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

69 206 000

1.1.

Személyi juttatások

44 900 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 124 000

1.3.

Dologi kiadások

18 182 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

974 197

2.1.

Beruházások

974 197

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

70 180 197

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

12

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

2

26. melléklet

Szociális Gondozási Központ

Költségvetési szerv megnevezése

Szociális Gondozási Központ

04

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

11 125 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1 600 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

7 500 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 025 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

1 420 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 420 000

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

12 545 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

42 868 197

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 977 032

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35 891 165

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

55 413 197

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

54 839 000

1.1.

Személyi juttatások

34 835 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 711 000

1.3.

Dologi kiadások

15 293 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

574 197

2.1.

Beruházások

574 197

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

55 413 197

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

9

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

1

27. melléklet

Szociális Gondozási Központ

Költségvetési szerv megnevezése

Szociális Gondozási Központ

04

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

14 767 000

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

14 767 000

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

14 767 000

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

14 367 000

1.1.

Személyi juttatások

10 065 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 413 000

1.3.

Dologi kiadások

2 889 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

400 000

2.1.

Beruházások

400 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

14 767 000

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

28. melléklet

Szociális Gondozási Központ

Költségvetési szerv megnevezése

Szociális Gondozási Központ

04

Feladat megnevezése

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

04

Forintban!

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1.11.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

2.3.-ból EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

4.2.-ből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

3.

Finanszírozási kiadások

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

29. melléklet

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról

Költségvetési szerv neve:

Görbeháza Község Önkormányzata

Költségvetési szerv számlaszáma:

61200302-10021000

Éves eredeti kiadási előirányzat: 712 607 302 Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: 0 Ft

Forintban!

Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

9 621 241

9 621 241

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

6.

Egyéb tartozásállomány

17 095 473

17 095 473

7.

Összesen:

26 716 714

26 716 714