Báránd Községi Önkormányzat Képviselő -testületének 15/2016 (VI.30.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

Hatályos: 2016. 07. 04- 2017. 03. 22

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6.§. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1.§. Báránd Községben a képviselő-testület két háziorvosi vegyes körzetet alakít ki, melyek területi tagozódását a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

2.§ Báránd Községben a képviselő-testület egy fogorvosi vegyes körzetet és egy fogorvosi ügyeleti körzetet alakít ki, a település fogorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátás szempontjából egy körzetet alkot.

3.§ Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az iskola egészségügyi ellátás feladatát a 2. számú melléklet szerint osztja meg a háziorvosi körzetek között.

4.§ Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a településen két védőnői körzetet alakít ki, melyek területi tagozódása a háziorvosi körzetekével egyezik meg (1. számú melléklet). A védőnők munkaköri leírása tartalmazza, hogy mely védőnő, mely körzetben végzi munkáját.

5.§. Az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátás tekintetében Kaba, Tetétlen, Földes, Báránd községek közigazgatási területe - Kaba székhellyel - alkot egy körzetet.

Záró rendelkezések


6.§. (1) E rendelet 2016. július 4. napján lép hatályba.

(2) Jelen rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszíti Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a háziorvosi és fogorvosi körzetekről szóló 5/2002. (VIII.26.) számú rendelete.


Báránd, 2016. június 30.



Dr. Kovács Miklós                                                                                   Dr. Kiss Gyula

polgármester                                                                                             jegyző