Erdőtelek Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Erdőtelek Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 12. 01- 2022. 12. 01

Erdőtelek Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Erdőtelek Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.12.01.

Erdőtelek Község Önkormányzat képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. § (1)-(2) bekezdésében, 132. § (4) bekezdés g) pontjában, valamint a 132. § (4) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában megállapított feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátásokról. című ERDŐTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 7. § a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A pénzbeli települési támogatás formái:)

„a) eseti települési támogatás:
aa) települési létfenntartási, rendkívüli élethelyzeti támogatás,
ab) települési gyógyszertámogatás,
ac) települési temetési támogatás,
ad) települési támogatás elemi kár elhárításához.
ae) beiskolázási támogatás
af) élelmiszer csomag”

2. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátásokról. című ERDŐTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Települési létfenntartási támogatás állapítható meg kérelemre vagy hivatalból annak a családnak, ahol a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 800 %-át, egyedülálló esetén a 850%-át és önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni.”

3. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátásokról. című ERDŐTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 13. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A kérelemhez csatolni kell a kérelmező nevére a gyógyszertár által kiállított, a kérelmező által szedett gyógyszerek havi rendszeres/eseti gyógyszerköltségéről szóló igazolást.”

4. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátásokról. című ERDŐTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 14. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Eseti települési gyógyszertámogatás állapítható meg annak a kérelmezőnek, ahol a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 800 %-át, egyedülálló kérelmező esetén a 850%-át.”

5. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátásokról. című ERDŐTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 16. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Települési temetési támogatás összege – figyelembe véve a helyben szokásos temetkezési költségeket – 40.000 Ft.”

6. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátásokról. című ERDŐTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a következő alcímmel egészül ki:

„4/A. Beiskolázási támogatás

17/A. § (1) Beiskolázási támogatás állapítható meg annak a családnak, ahol a gyermek óvodás, vagy általános, vagy középfokú, vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán folytat tanulmányokat, és a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 800 %-át, egyedülálló szülő (törvényes képviselő) esetén a 850%-át.”

(2) A beiskolázási támogatás iránti kérelemhez csatolni kell közép- és felsőfokú, valamint nem a településen végzett általános iskolai tanulmányok esetén az iskolalátogatási igazolást.”

7. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátásokról. című ERDŐTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE II. Fejezete a következő alcímmel egészül ki:

„4/B. Élelmiszercsomag

17/B. § (1) Élelmiszercsomag támogatás állapítható meg kérelemre vagy hivatalból annak a családnak, ahol a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 800 %-át, egyedülálló esetén a 850%-át.”

(2) A támogatás keretében ingatlanonként csak egy támogatás nyújtható, függetlenül az ingatlanban lakó családok számától.”

8. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátásokról. című ERDŐTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 15. § (3) bekezdésében a „b) pontja szerinti kiadásokat a” szövegrész helyébe a „szerinti támogatás igénybe vételéhez a gyógyszerkiadásokat a” szöveg és a „számlákkal kell igazolni” szövegrész helyébe a „gyógyszertári igazolással kell alátámasztani” szöveg lép.

9. § Ez a rendelet 2022. december 1-jén lép hatályba, és 2022. december 2-án hatályát veszti.