Dorog Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 8.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselő, bizottság elnöke, tagja, valamint a tanácsnok tiszteletdíjának megállapításáról

Hatályos: 2022. 02. 15

Dorog Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 8.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselő, bizottság elnöke, tagja, valamint a tanácsnok tiszteletdíjának megállapításáról

2022.02.15.

Dorog Város Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya Dorog Város Önkormányzat képviselő-testület tagjaira, állandó bizottságainak elnökeire, tagjaira, és a tanácsnokokra terjed ki.

(2) A képviselőket, az állandó bizottságok elnökeit, tagjait és a tanácsnokokat tiszteletdíj illeti meg megválasztásuk időpontjától megbízatásuk megszűnéséig.

2. A tiszteletdíj mértéke

2. § (1) Az önkormányzati képviselőt, bizottság elnökét, tagját, valamint a tanácsnokot az alábbi tiszteletdíj illeti meg 2022. január 1. napjától.

(2) A képviselő havi tiszteletdíja 110 000,-Ft.

(3) Bizottsági tagság esetén a képviselő havi tiszteletdíja 165 000,-Ft.

(4) A bizottság nem képviselő tagjának havi tiszteletdíja 55 000,-Ft.

(5) A bizottság elnökeként és a tanácsnokaként a képviselő havi tiszteletdíja - több tisztség esetén is -187 000,-Ft.

3. Igazolt és igazolatlan távollétek

3. § (1) A képviselő-testület tagjának a képviselőt-testületi ülésről való távolmaradását, a polgármesternek előzetesen be kell jelenteni.

(2) Az állandó bizottság tagjának a bizottsági ülésekről való távolmaradását a bizottság elnökének be kell jelentenie.

(3) A képviselő-testületi ülésekről és bizottsági ülésekről való be nem jelentett távollétek igazolatlan távollétként kerülnek regisztrálásra.

(4) Be nem jelentett távollétek utólagos igazolása a polgármesternek benyújtott hitelt érdemlő dokumentumokkal történhet.

4. Igazolatlan távollétek szankcionálása

4. § (1) Bizottsági ülésről való igazolatlan távollét alkalmanként 33 000,- Ft levonást von maga után a képviselői tiszteletdíjból.

(2) Képviselő-testületi ülésről való igazolatlan távollét 55 000,- Ft levonást von maga után a képviselői tiszteletdíjból.

(3) Egy hónap valamennyi bizottsági és képviselő-testületi ülésről való igazolatlan távollét a teljes tiszteletdíj ki nem fizetését vonja maga után.

(4) Két havi időszak valamennyi bizottsági üléseiről való igazolatlan hiányzás bizottsági tagságból való visszahívást von maga után.

5. A tiszteletdíjak kifizetése

5. § A képviselők és a bizottságok külső tagjai tiszteletdíjának kifizetése a Polgármesteri Hivatal pénztárában vagy folyószámlára utalással történik.

6. Záró rendelkezés

6. § Ez a rendelet 2022. február 15-én lép hatályba.

7. § Hatályát veszti az önkormányzati képviselő, bizottság elnöke, tagja, valamint a tanácsnok tiszteletdíjának megállapításáról szóló 19/2014 (XI.28.) önkormányzati rendelet.