Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendeletének indokolása

az egyes önkormányzati rendeletek deregulációs hatályon kívül helyezéséről

Hatályos: 2023. 12. 15

Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.12.15.
az egyes önkormányzati rendeletek deregulációs hatályon kívül helyezéséről
Végső előterjesztői indokolás
Hatályos rendeleteink áttekintése és felülvizsgálata a jogszabályi változások tükrében folyamatosan történik. A rendelet-tervezet a már használaton kívüli, elavult, azonban még hatályban lévő rendeleteinket helyezi hatályon kívül:
az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által „Az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” LFP-2008-LA-2 kódszámú, a Magyar Közlöny 2008. évi 18. számában közzétett pályázati felhívásban résztvevő pályázók önkormányzat általi támogatásáról szóló 10/2008. (IV. 30.) önkormányzati rendelet
a 2010. május-június hónapokban kihirdetett veszélyhelyzetek időszakában megsemmisült, vagy helyreállíthatatlanná vált lakóingatlanok kárenyhítésére kapott központi támogatás felhasználásáról szóló 15/2010. (IX. 15.) önkormányzati rendelet
A rendeletek hatályon kívül helyezésére a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 13. § (1) és (2) bekezdései adnak felhatalmazást:
13. § (1) A felhatalmazó rendelkezés hatályon kívül helyezése esetén – kivéve, ha egyidejűleg a tárgykör szabályozására azonos tartalommal új felhatalmazó rendelkezést alkottak – a hatályon kívül helyezésről rendelkező jogszabályban intézkedni kell a végrehajtási jogszabály hatályon kívül helyezéséről vagy a végrehajtási jogszabály azon rendelkezésének a hatályon kívül helyezéséről, amely a felhatalmazás végrehajtására irányul.
(2) Ha a jogszabály minden rendelkezése végrehajtottá vált, rendelkezni kell annak hatályon kívül helyezéséről.