Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016(II.2.) önkormányzati rendelete

A szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II.10.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 02. 03- 2016. 02. 14

Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének

2/2016.(II.02.) önkormányzati rendelete

 

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló

2/2015.(II.10.) önkormányzati rendelet

módosításáról

 

 

Leányvár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésének 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

 

 

1.§

 

A szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015.(II.10.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

" (2) A lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások támogatására, rendszeres települési támogatásra jogosult az a személy, akinek a háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 150%-át, egyedül élő esetében 200 %-át. "

 

2. §

 

A Rendelet 5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

"(1) Rendkívüli települési támogatás megállapítására akkor kerül sor, ha a rászoruló egy főre számított havi családi jövedelemhatára az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegnek 250%-át, egyedül élő esetén annak 350%-át nem haladja meg."

 

3.

 

A Rendelet 6. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

"(1) Temetési költségekhez való hozzájárulásként települési támogatást nyújthat azon személy részére, aki az elhunyt személy temetéséről gondoskodott, de arra nem lett volna köteles, vagy tartásra köteles hozzátartozó esetén, ha a temetési költségek viselése a saját, illetve a családja létfenntartását veszélyezteti. A jogosultság feltétele az, hogy az egy főre eső havi családi jövedelemhatár nem haladja meg  az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, egyedül élő esetében annak 350 %-át."

 

4.§

 

Rendelet 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 



" (1) A polgármester a Leányváron életvitelszerűen élő személynek, gyermekének születése esetén a védőnő tájékoztatása vagy a népesség-nyilvántartás adatai alapján, jövedelmi viszonyoktól függetlenül hivatalból, egyszeri 40.000,- Ft összegű települési támogatást állapít meg. "

 

5. §

 

A Rendelet 9. §-a következő (4) bekezdéssel egészül ki:

 

" (4) A polgármester a Leányváron lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt élő személy , általános iskolás gyermeke, gyermekei részére, a népesség-nyilvántartás adatai alapján, jövedelmi viszonyoktól függetlenül hivatalból, egyszeri 20.000. - Ft összegű települési támogatást állapít meg. "

 

6. §

 

A Rendelet 9. §-a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

 

" (5) A polgármester a Leányváron lakóhellyel rendelkező 75. életévét betöltött személy részére, a népesség-nyilvántartás adatai alapján, jövedelmi viszonyoktól függetlenül hivatalból, egyszeri 10.000. - Ft összegű települési támogatást állapít meg."

 

7. §

 

 

(1)   E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2)   E rendeletben megállapított feltételek szerinti ellátásokra a kérelmezők 2016. január 1. napjától jogosultak.

 

 

 

 

Hanzelik Gábor                                                                            Baumstark Tiborné                

   polgármester                                                                                        jegyző

 

 

Az önkormányzati rendelet kihirdetésének napja: 2016. február 2.

 

 

 

Baumstark Tiborné

jegyző