Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.7.) önkormányzati rendelete

HPV elleni védőoltás biztosításáról

Hatályos: 2014. 02. 08- 2014. 08. 30

Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján HPV elleni védőoltás biztosításáról az alábbi rendeletet alkotja.



1. § (1) Rendelet célja, hogy az egészségmegőrzés keretében, az önkéntesség és az egyéni felelősség hangsúlyozásával támogassa a Humán Papilloma Vírusok (a továbbiakban: HPV) által okozott méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök megbetegedések elleni védekezést a kiskorú gyermekek egészségének megóvása érdekében.


(2) Rendelet hatálya Tárnok Nagyközség közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező 2000. június 1. és 2001. május 31. között született leánygyermekekre terjed ki.


2. § Az önkormányzat a HPV által okozott méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök megbetegedések elleni védekezés érdekében egészségügyi ellátás keretében a méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök (HPV 6,11,16,18) elleni védőoltás-sorozat mindhárom vakcináját természetbeni juttatásként biztosítja az 1. § (2) bekezdésében meghatározott személyek részére.


3. § Az oltás beadása iránt kérelmet és a törvényes képviselő beleegyező nyilatkozatát - e rendelet melléklete szerinti tartalommal – a Tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálatnál kell benyújtani. Az oltásra jogosultak névsorát a Polgármesteri Hivatal biztosítja a Tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálat részére, aki a rendelkezésére bocsátott adatokat az erre vonatkozó jogszabályok betartásával kezeli. A kérelem alapján az oltóanyag beszerzéséről és a háziorvosokhoz történő eljuttatásáról a Tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálat gondoskodik. Az oltás időpontjáról az érintetteket a Tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálat értesíti.


4 § Jelen rendelet a kihirdetést követő nap lép hatályba és 2014. augusztus 31. napján hatályát veszti.





                  Szolnoki Gábor                                                          dr. Simon Mária

                   polgármester                                                                 jegyző






Záradék:


A rendeletet a Képviselő-testületi ülésén 2014. február 6-i ülésén fogadta el.

A rendelet kihirdetve: 2014. február 7.

Hatálybalépés: 2014. február 8.

A kihirdetés megtörténtét igazolja: dr. Jenei-Kiss Gergely aljegyző


Mellékletek