Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (IV. 12.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 34/2022. (XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 04. 13- 2023. 04. 13

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (IV. 12.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 34/2022. (XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.04.13.

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva - figyelemmel a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet 75. §-ában foglaltakra is – a következőket rendeli el:

1. § (1) A településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 34/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R. ) 4. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) Településterv, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítése és módosítása esetén a partnerek tájékoztatása a (2) bekezdésben meghatározott eset kivételével

a) közterületen elhelyezett önkormányzati hirdetőfelületen,

b) az önkormányzat által kiadott vagy az önkormányzattal közérdekű közlemények megjelentetésére szerződött törökbálinti nyomtatott vagy online sajtótermékben,

c) a www.torokbalint.hu honlapon, továbbá

d) lakossági fórum keretében történik.

(2) Rövid eljárásban történő módosítás esetén a partnerek tájékoztatása, az elkészült tervezet ismertetése a www.torokbalint.hu honlapon történik.”

„(3) Településterv általános eljárásban történő egyeztetése esetén a lakosságot a háztartásokba eljuttatott szórólappal is szükséges tájékoztatni. ”

2. § A R. 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„5. § A 4. § (1) bekezdés a) - c) pontjai, valamint (2) bekezdése szerinti írásos tájékoztatásnak tartalmaznia kell:

a) a tervezett feladat, módosítás rövid összefoglalóját,

b) az észrevételek benyújtására nyitva álló határidőt és

c) a postacímet vagy elektronikus levélcímet, ahova az észrevétel megküldhető.”

3. § A R. 6. § (3) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Településterv, kézikönyv, településképi rendelet készítése vagy módosítása esetén a partnerek:)

„a) a lakossági fórumot követő 5 napon belül,
b) településterv rövid eljárásban történő egyeztetése esetében a hirdetmény megjelenését követő 5 napon belül tehetnek írásban észrevételt, javaslatot, véleményt.”

4. § A R. 8. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Minden, a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Korm. rendelet) és jelen rendeletben nem szabályozott kérdésben a polgármester dönt, a vonatkozó eljárási szabályok megtartása mellett.”

5. § Hatályát veszti a R. 6. § (3) bekezdés c) pontja.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.