Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (III. 22.) önkormányzati rendelete

a helyi kitüntetésekről és díjak alapításáról és adományozásáról szóló 12/2008. (IV.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 03. 23

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (III. 22.) önkormányzati rendelete

a helyi kitüntetésekről és díjak alapításáról és adományozásáról szóló 12/2008. (IV.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2024.03.23.

Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint az állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A helyi kitüntetések és díjak alapításáról és adományozásáról szóló Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008 (IV.28..) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Évente egy Díszpolgár kitüntető cím adományozható.”

2. § A helyi kitüntetések és díjak alapításáról és adományozásáról szóló Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008 (IV.28..) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Évenként két kitüntető cím adományozható.”

3. § A helyi kitüntetések és díjak alapításáról és adományozásáról szóló Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008 (IV.28..) önkormányzati rendelete 5/A. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A kitüntette részére átadott plakett felirata: Páty Község Művészeti Díj, az adományozás évének feltüntetésével. A díjjal a képviselő-testület egyedi döntése alapján pénzjutalom jár.”

4. § (1) A helyi kitüntetések és díjak alapításáról és adományozásáról szóló Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008 (IV.28..) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Páty Község Szolgálatáért kitüntetés adományozható annak, aki kiemelkedő szakmai felkészültségével, magatartásával és munkájával jelentős mértékben segítette és mozdította elő az önkormányzati feladatok végrehajtását; a település polgárai ügyeinek intézését, a köz szolgálatát, az intézményi célok eredményes teljesítését, és ezzel kivívta az önkormányzat képviselő-testületének és Páty lakosságának megbecsülését.”

(2) A helyi kitüntetések és díjak alapításáról és adományozásáról szóló Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008 (IV.28..) önkormányzati rendelete 6. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Évente legfeljebb kettő kitüntetés adományozható.”

5. § (1) A helyi kitüntetések és díjak alapításáról és adományozásáról szóló Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008 (IV.28..) önkormányzati rendelete 6/A. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Páty Községben Páty Pedagógusa Díj adományozható annak a községben nevelési, oktatási intézményében dolgozó, vagy nyugállományú pedagógusnak,, aki a nevelés-oktatás terén kiemelkedő szakmai felkészültségével,példaértékű magatartásával és munkájával jelentős mértékben hozzájárult az őt foglalkoztató intézmény céljainak megvalósításához, Páty Község ifjúságának hosszútávú fejlődéséhez.”

(2) A helyi kitüntetések és díjak alapításáról és adományozásáról szóló Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008 (IV.28..) önkormányzati rendelete 6/A. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A díjjal egyedi tervezésű, művészi kivitelű oklevél és a képviselő-testület egyedi döntése alapján pénzjutalom jár, melyet minden évben a pedagógus nap alkalmából szervezett rendezvényen, ünnepélyes keretek között a polgármester nyújt át az adományozottnak.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.