Újhartyán Város képviselő-testületének2/2021 (I.5..) önkormányzati rendelete

Újhartyáni Polgármesteri Hivatalában foglalkoztatott köztisztviselők és közszolgálati ügykezelők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Hatályos: 2021. 01. 06

Újhartyán Város képviselő-testületének2/2021 (I.5..) önkormányzati rendelete

Újhartyáni Polgármesteri Hivatalában foglalkoztatott köztisztviselők és közszolgálati ügykezelők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

2021.01.06.

Újhartyán Város Önkormányzat Képviselő-testületének - a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti – hatáskörében eljáró Újhartyán Város polgármestere az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3)-(4) bekezdésében, 236. § (4) bekezdés b) pontjában, valamint 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) E rendelet hatálya az Újhartyáni Polgármesteri Hivatala köztisztviselőjének és közszolgálati ügykezelőjének (együttesen: közszolgálati tisztviselők) közszolgálati jogviszonyára terjed ki.

(2) E rendelet rendelkezéseit a polgármesterre, az alpolgármesterekre valamint a Munka Törvénykönyve szerinti munkavállalóra is megfelelően alkalmazni kell.

(3) A közszolgálati tisztségviselők, valamint polgármestert megillető juttatások feltételei tekintetében a Közszolgálati Szabályzat rendelkezései az irányadók. Az alpolgármesterek esetében a juttatások elbírálása tekintetében a polgármester jogosult dönteni.

2. Díjazás

2. § (1) A közszolgálati tisztviselő részére utazási kedvezmény jár, amely lehet:

a) munkavégzéssel összefüggő tömegközlekedési eszköz igénybevételéhez szükséges vonaljegy vagy bérlet,

b) munkavégzéssel összefüggő, saját gépkocsi használatára szóló költségtérítés.

(2) A közszolgálati tisztviselő részére a hatékony munkavégzés céljából hivatali mobil telefon használat jár.

3. § A közszolgálati tisztviselő részére az alábbi juttatások biztosíthatók:

a) temetési segély,

b) tanulmányi, képzési, továbbképzési támogatás,

c) illetményelőleg,

d) munkabérhitel,

h) cafetéria,

i) ruházati költségtérítés.

4. § A Képviselő-testület a vezetők részére vezetői illetménypótlékot állapít meg. Az illetménypótlék mértéke: 10%

5. § A munkáltatói jogkör gyakorlója a közszolgálati tisztségviselők részére személyi illetményt állapíthat meg.

6. § A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőknek illetménykiegészítést állapít meg. Az illetménykiegészítés mértéke maximum:

a) középfokú iskolai végzettségűek esetén az alapilletményük 20 %-a,

b) felsőfokú iskolai végzettségűek esetén az alapilletményük 20 %-a.

7. § A munkáltatói jogkör gyakorlója tárgy évre vonatkozóan, a közszolgálati tisztségviselők - a besorolás szerinti fizetési fokozathoz tartozó - alapilletményét legfeljebb 50%-al megemelheti, vagy legfeljebb 20%-al csökkentheti.

8. § A Képviselő-testület a Közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011.CXCIX évi . törvény 151. § rendelkezései alapján cafetéria juttatást állapít meg. A Cafetéria juttatás éves összegét a mindenkori hatályos Cafetéria szabályzat határozza meg.

9. § A jelen rendeletben meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és az elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

3. Záró rendelkezések

10. § (1) E rendelet a kihirdetést követő nap lép hatályba.

Újhartyán, 2021. 01. 05.
Schulcz József Göndörné Frajka Gabriella
polgármester jegyző
Jegyzői Záradék:
Ezen rendelet a helyben szokásos módon 2021. Január 6-án kihirdetésre került.
Göndörné Frajka Gabriella
jegyző