Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2020. (II. 20.) önkormányzati rendelete

Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2020. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat egyes igazgatási, adó, közművelődési tárgyú önkormányzati rendeleteinek módosítására

Hatályos: 2020. 02. 20 17:00- 2020. 02. 20

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2020. (II. 20.) önkormányzati rendelete

Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2020. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat egyes igazgatási, adó, közművelődési tárgyú önkormányzati rendeleteinek módosítására

2020.02.20.

Isaszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 22. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1. § Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testülete Az önkormányzat kitüntetéseiről” szóló 1/2015. (I.22.) önkormányzati rendelet 8. § (7) bekezdés c) pontjában a „Segítőkéz” Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat” elnevezés helyébe az „Isaszegi Humánszolgáltató Központ” elnevezés lép.

2. § Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testülete „A tiltott közösségellenes magatartásokról” szóló 5/2015. (II.19.) önkormányzati rendelet 6. § (1) bekezdés g) pontjában és a (3) bekezdésben aPénzügyi, Jogi, Ügyrendi, Vagyonnyilatkozatot és Összeférhetetlenséget Kezelő Bizottságelnevezés helyébe a „Pénzügyi, Jogi, Városfejlesztési Bizottság” elnevezés lép.

3. § (1) Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének „A helyi közművelődésről” szóló 7/2005. (III.23.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R1.) 5. § (2) bekezdésében az „Előzetesen a Kulturális, Közművelődési és Sport Bizottság véleményezi a beszámolót” szöveg helyébe a következő lép: A Humán Bizottság véleményezi a beszámolót”.

(2) A R1. 5. § (3) bekezdésében a „Kulturális, Közművelődési és Sport Bizottság” elnevezés helyébe a „Humán Bizottság” elnevezés lép.

4. § Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének "A családi eseményekhez kapcsolódó rendezési és szervezési szolgáltatások díjtételeinek megállapításáról" szóló 7/2011. (II.16.) önkormányzati rendelet, 3. § (4) bekezdés 2./ pontjában a „Dózsa György Művelődési Otthon és Isaszegi Múzeumi Kiállítóhely 2117 Isaszeg, Dózsa Gy. utca 2.” elnevezés helyébe az „Isaszegi Művelődési Ház és Múzeumi Kiállítóhely 2117 Isaszeg, Dózsa Gy. utca 2.” megnevezés kerül.

5. § (1) Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének „Az önkormányzati fenntartású óvodák és a bölcsőde nyitvatartási rendjéről szóló 10/2010. (III. 19.) önkormányzati rendelet (továbbiakban R 2.) 2. § (1) bekezdése helyébe az alábbi (1) bekezdés lép:

„(1) A Képviselő-testület a köznevelésről szóló törvény vonatkozó rendelkezései alapján az önkormányzati fenntartásban működő óvodák nyitvatartási rendjét az alábbiak szerint határozza meg:

a) hétfőtől - péntekig 06 órától 18 óráig

b) a reggeli ügyeleti idő hétfőtől - péntekig 06 órától 08 óráig tart

c) a délutáni ügyeleti idő hétfőtől - péntekig 16 órától 18 óráig tart.

(2) A R 2. 2. § (7) bekezdése az alábbi (7) bekezdésre módosul:

„(7) A nevelés nélküli munkanapok a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló jogszabály rendelkezései az irányadóak.

6. § Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének "A közterületek elnevezésével, utcanévtáblák elhelyezésével, valamint a házszámozással kapcsolatos szabályok megállapításáról” szóló 15/2014.(VIII.08.) önkormányzati rendelet 5. § (2) bekezdés h) pontjában az „IGESZ vezetőjét” elnevezés helyébe az „ Isaszegi Városüzemeltető Szervezet vezetőjét” elnevezés lép.

7. § Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének „A városi címer, zászló és településnév használatáról” szóló 18/2013. (IX.18.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdésében és az 5. § (1) és (2) bekezdéseiben a „Pénzügyi, Jogi, Ügyrendi, Vagyonnyilatkozatot és Összeférhetetlenséget Kezelő Bizottság” elnevezés „Pénzügyi, Jogi és Városfejlesztési Bizottság” elnevezésre módosul.

8. § Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Virágos Tiszta Isaszegért” elismerő cím adományozásáról szóló 18/2016. ( V.25.) önkormányzati rendelet 2. § (2), 3. § (3) és az 5. § (2) bekezdéseiben a „Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Közrendvédelmi Bizottság” elnevezés helybe a „Pénzügyi, Jogi és Városfejlesztési Bizottság” elnevezés lép.

9. § (1) Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének „a közterületek nemzeti ünnepeken történő fellobogózásárólszóló 19/2013. (IX.18.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R 3.) 1. § (1) bekezdése helyébe az alábbi (1) bekezdés lép:

„(1) A rendelet hatálya Isaszeg Város Önkormányzata tulajdonában lévő közintézményekre és az azokkal határos közterületekre terjed ki az alábbi felsorolásban foglaltak szerint:

a) Isaszegi Damjanich János Általános Iskola

b) Isaszegi Klapka György Általános Iskola és AMI

c) Isaszegi Bóbita Óvoda

d) Isaszegi Hétszínvirág Óvoda

e) Isaszegi Aprók Falva Bölcsőde

f) Isaszegi Humánszolgáltató Központ

g) Isaszegi Művelődési Ház és Múzeumi Kiállítóhely

h) Jókai Mór Városi Könyvtár

i) Városháza

j) Sportcsarnok

k) Isaszegi Városüzemeltető Szervezet székhelye

l) Emlékpark területe

(2) A R 3. 2. § (1), (2) bekezdésében és a 3. §-ban az „Isaszegi Gazdasági Ellátó Szervezet” elnevezés helyébe az „Isaszegi Városüzemeltető Szervezet” elnevezés lép.

10. § Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének „A sportról” szóló 22/2015. (VI.04.) önkormányzati rendelet 11. §-ában a „Közoktatási, Közművelődési és Sport Bizottság” elnevezés helyébe a „ Humán Bizottság” elnevezés kerül.

11. § (1) Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének az „Életjáradéki szerződésekről” szóló 23/2003. (X.21.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R 4.) 6. § (1) bekezdésében a „Közigazgatási osztályán” elnevezés „Igazgatási osztályán” elnevezésre módosul.

(2) A R 4. 6. § (3) bekezdése helyébe az alábbi (3) bekezdés lép:

„(3) A szerződéskötés tárgyában Pénzügyi, Jogi, Városfejlesztési Bizottság véleményének kikérése mellett Képviselő-testület dönt, a vonatkozó szerződést a polgármester írja alá.

12. § Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének a „Közterület használatáról” szóló 25/2003. (X. 21.) önkormányzati rendelet 10. §-ában és a 12. § (1) bekezdésében a „Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottság” elnevezés helyébe a „Pénzügyi, Jogi, Városfejlesztési Bizottság” elnevezés lép.

13. § Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének az „Idegenforgalmi adóról” szóló 25/2016. (XI.23.) önkormányzati rendelet 8. §-a helyébe az alábbi 8. § kerül:

„Az adókötelezettség keletkezése, változása és megszűnése

8. § (1) Az adó beszedésére, megfizetésére, bevallására, az ehhez kapcsolódó jogkövetkezményekre, a tartozások behajtására, az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben a helyi adókról törvény, az adózás rendjéről szóló. törvény, az adóigazgatási rendtartásról szóló törvény, valamint az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló törvény rendelkezései az irányadóak.

(2) A bevallást a polgármesteri hivatal adóhatóságánál, illetve ügyfélszolgálati irodájában rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani. A rendszeresített nyomtatványon történő teljesítéssel azonos értékű, ha az iratot az adózó az adóhatóság honlapján (https://isaszeg.asp.lgov.hu közzétett elektronikus program segítségével tölti ki és állítja elő, és a kinyomtatott iratot aláírva az adóhatósághoz benyújtja, illetőleg elektronikus úton (ügyfélkapun) küldi meg az adóhatósághoz.

(3) Az adó megfizetése a bevallást nem pótolja.

14. § Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének a „Talajterhelési díjról” szóló 13/2013. (VI.19.) önkormányzati rendelet 3. § (5) bekezdés helyébe az alábbi szövegrész kerül:

„(5) Adatszolgáltatási kötelezettség terheli az üzemeltető Daköv Dabas és Környéke Vízügyi Kft-t ( 2370 Dabas, Széchenyi u. 3.) a rendelet hatálya alá tartozó kibocsátókra és kibocsátóként a szolgáltatott víz mennyiségére vonatkozóan.”

15. § Hatályát veszti Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületénekAz Isaszeg Nagyközség Önkormányzata által fenntartott iskolák adatszolgáltatási rendjéről szóló 22/2005. (VI. 22.) önkormányzati rendelete.

16. § Ezen rendelet 2020. február 20-án 17.00-kor lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

Tóthné Pervai Katalin Hatvani Miklós
jegyző polgármester
Záradék: a rendelet kihirdetve 2020. február 20-án 14 óra 30 perckor.
Tóthné Pervai Katalin
jegyző