Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (III. 23.) önkormányzati rendeletének indokolása

a tanyagondnoki szolgáltatás működtetéséről és igénybevételéről szóló 15/2018. (IX. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 03. 24

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (III. 23.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.03.24.
a tanyagondnoki szolgáltatás működtetéséről és igénybevételéről szóló 15/2018. (IX. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
1. A Rendelet 3. §-a szabályozza, hogy a tanyagondnoki szolgáltatás milyen módon támogatja az étkeztetést. Szükséges pontosítani, hogy az ételszállítás csak külterületen térítésmentes.
2. A Rendelet 9. § (2) bekezdésében szükséges pontosítani a Hivatal szociális ügyekkel foglalkozó szervezeti egységének megnevezését, azaz a Rendelet szövegében a „Szociális és Igazgatási Iroda” elnevezését „Szociális Iroda” elnevezésre módosítani.
3. A személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szól 1/2000. (I.7.) SzCsM rendelet 39. § (4) bekezdése szerint „A falugondnok tevékenységét a szociálpolitikáért felelős miniszter által meghatározott, a Szociális Ágazati Portálon közzétett tevékenységnaplóban kell dokumentálni. A szolgáltatáshoz használt gépjármű menetlevelén fel kell tüntetni, hogy a gépjárművet a falugondnoki szolgáltatás ellátásához veszik igénybe.”
2022. áprilisában a Szociális Ágazati Portálon megjelent a falugondnoki és tanyagondnoki tevékenységnapló kitöltési útmutatójának módosítása. Eddig fenntartói döntés esetén minden tevékenység nyújtása során el lehetett tekinteni az ellátotti aláírástól, ezzel azonban a szolgáltatás tényleges igénybevételének igazolása elmaradt. A tevékenységnapló 9. pontjában módosításra került, hogy mikor lehet eltérni az aláírástól, pl. kiskorú vagy gondnokolt személy szolgáltatás igénybevétele esetén.
A Rendelet 14. § (8) bekezdése szerint:
A tanyagondnok a szolgáltatás végzéséről „Tevékenységi naplót” vezet.
(A Tevékenységi naplót az igénybe vevőnek nem kell aláírnia.)’
A módosítást követően- igazodva a Szociális Ágazati Portálon megjelent útmutatóhoz – a Rendelet 14. § (8) bekezdése az alábbiak szerint módosul:
(8) A tanyagondnok a szolgáltatás végzéséről „Tevékenységi naplót” vezet.”
Tervezett jogszabály módosításának hatásai, következményei:
társadalmi hatás: pontosításra kerül szolgáltatások által végzett tevékenység;
gazdasági hatás: nem jelent többletkiadást;
költségvetési hatás: nem jelent növelő hatást a költségvetésre;
adminisztratív hatás: nyilvántartások, tevékenységi naplók vezetése és rendszeres pontosítása folyamatos adminisztrációt követel meg,
a jogszabály megalkotásának, módosításának szükségessége, elmaradásának várható következménye: kötelező a felsőbb szintű jogszabályok beillesztése az önkormányzati rendeletben.
A jogszabály alkalmazásához szükséges feltételek
személyi feltételek: adottak
szervezeti feltétel: biztosított
tárgyi feltétel: biztosított