Tápióbicske Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018.(III.01.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat és intézményei 2018. évi költségvetéséről

Tápióbicske Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018.(III.01.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat és intézményei 2018. évi költségvetéséről

Hatályos: 2018. 03. 02- 2023. 12. 30

Tápióbicske Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018.(III.01.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat és intézményei 2018. évi költségvetéséről

Tápióbicske Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018.(III.01.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat és intézményei 2018. évi költségvetéséről

2018.03.02.

Tápióbicske Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói jogkörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX: törvény 120. §. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével Tápióbicske Község Önkormányzata és intézményei 2018. évi költségvetéséről a következő rendeletet alkotja.

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed:

· a Képviselő-testületre és annak bizottságaira,
· a Tápióbicske Község Önkormányzatára,
· a Tápióbicskei Polgármesteri Hivatalra,
· a Tápióbicskei Gyermeklánc Óvodára,
· a Polgármesteri Hivatal pénzügyi ügyintézőire,
· továbbá a Képviselő-testület, illetve a bizottságok által megállapított támogatásokra és kedvezményezettjeire.
(2) Az alábbi költségvetési szervek a költségvetési rendeletben külön-külön elemi költségvetést alkotnak:
I. Tápióbicske Község Önkormányzata,
II. Tápióbicskei Polgármesteri Hivatal,
III. Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda.
II. Fejezet

Az Önkormányzat főbb gazdasági mutatói

2. § (1)1 A Képviselő-testület Tápióbicske Község Önkormányzata 2018. évi költségvetésének főösszegét 610 455 786 forintban hagyja jóvá az 1. számú melléklet szerint.

(2) Az Önkormányzat a költségvetési évet követő további három év költségvetésére készült prognózist

· 2018. évre 310 000 e Ft
· 2019. évre 310 000e Ft
· 2020. évre 310 000e Ft
bevételi és kiadási főösszeg szerint hagyja jóvá.
(3) A Képviselő-testület az Önkormányzat által a költségvetés végrehajtása kapcsán realizált működési jellegű többletbevételeit a költségvetés esetleges forráshiányának csökkentésére fordítja.
(4) Az év elején a költségvetési rendelet elfogadásáig 2018. évet érintően a polgármester jogosult a helyi önkormányzatot megillető bevételek beszedésére és az előző évi kiadási előirányzaton belül a kiadások arányos teljesítésére.”

Költségvetési bevételek és kiadások

3. § (1)2 A képviselő testület az önkormányzat 2018. évi költségvetésének bevételei és kiadásai főösszegét 610 455 786 Ft összegben állapítja meg, ebből:

a) Költségvetési és Finanszírozási egyenleg

Költségvetési bevételeit (B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7) 489 802 e Ft
Költségvetési kiadásait (K1, K2, K3, K4, K5, K6, K7, K8) 393 005 e Ft
Költségvetési egyenlege 96 797 e Ft
Finanszírozási bevételeit (B8) 120 654 e Ft
Finanszírozási kiadásait (K9) 217 451 e Ft
Finanszírozási egyenlege - 96 797e Ft
b) Bevételek és kiadások - Működési, felhalmozási és finanszírozási bontásban
Bevételek:
működési bevételek (B1, B3, B4, B6) 413 675 e Ft
felhalmozási bevételek (B2, B5, B7) 76 127 e Ft
finanszírozási bevételek (B8) 120 654 e Ft
Kiadások:
működési kiadások (K1, K2, K3, K4, K5) 196 841 e Ft
felhalmozási kiadások (K6, K7. K8) 196 163 e Ft
finanszírozási kiadások (K9) 217 451 e Ft
c) Az előirányzat csoportokat kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. számú melléklet, a 2018. évi állami hozzájárulás összegét jogcímenként a 2. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(2) Az intézmények 2018. évi bevételi és kiadási előirányzatait előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 3. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(3) Az önkormányzatnál foglalkoztatottak engedélyezett létszámát és a közfoglalkoztatásban résztvevők tervezett létszámát a 4. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(4) Az önkormányzat és a Tápió-vidéki Többcélú Kistérségi Társulás által közösen fenntartott intézmény üzemeltetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás szerinti működési célú pénzeszköz átadásokat az 5. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(5) A 2018. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak tervezetéről az előirányzat felhasználási és likviditási tervet a 6. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(6) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyeletekből adódó kötelezettségeinek alakulását a 7. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(7) Az igénybe vehető mentességek és kedvezmények várható összegét a 8. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(8) Az önkormányzat bevételeit és kiadásait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 9. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(9) Az önkormányzat és intézményeinek 2018. évi költségvetését címrend szerinti bontásban a 3. számú melléklet tartalmazza.
III. Fejezet

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a Polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a Jegyző a felelős.

(2) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért és szabályszerűségéért a Polgármester felelős.

(3) A helyi önszerveződő közösségek részére tervezett előirányzatok felhasználásáról a képviselő testület dönt.

(4) A pénzügyi ügyintéző a költségvetési rendelet tervezet benyújtását követő 30 napon belül az intézmények vezetőivel történt egyeztetés alapján köteles elkészíteni az intézmények elemi költségvetését.

(5) Az intézmények az éves költségvetésüket:

- az Alapító Okiratokban előírt, illetve engedélyezett, valamint a szervezeti és működési szabályzatban részletezett feladatkörökben és kötelezettségek mellett,
- a szakmai hatékonyság és gazdaságosság, a vagyon rendeltetésszerű használata követelményeinek érvényesítésével,
- a gazdálkodási és számviteli, továbbá a belső ellenőrzési előírások betartásával kötelesek végrehajtani.
(6) A költségvetési gazdálkodás a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét, és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magában. A bevételi előirányzat-módosítás nélkül is túlteljesíthető, a kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötelezettséggel.
(7) Bevételkiesés esetén – annak mértékére figyelemmel – a Polgármester elsősorban a kötelezettséggel nem terhelt, egyszeri kiadások előirányzatok felhasználását korlátozza.
(8) A Polgármester az Önkormányzat likviditási helyzetének kedvezőtlen alakulása esetén meghatározott időtartamra a kiadásokat korlátozó intézkedéseket vezethet be, amelyekről utólag a Képviselő-testületet a soron következő ülésén tájékoztatni köteles. Kedvezőtlennek minősül az a likviditási helyzet, ha az Önkormányzat folyószámla-hitelkeretének kihasználtsága a 85%-ot legalább 10 napon túl meghaladja.
(9) Az adókintlévőségek, bármilyen jellegű követelések csökkentése érdekében érvényesíteni kell a költséghatékony végrehajtási és ellenőrzési tevékenységet.
(10) Az intézmények az általuk kezelt önkormányzati tulajdon üzemeltetésével összefüggően kötelesek – amennyiben önerő rendelkezésre áll – az Önkormányzat forráshiányának csökkentése, illetve a megvalósítani kívánt feladatokhoz rendelt források bővítése érdekében a pályázati lehetőségekkel élni.
(11) A megtervezett fejlesztési feladatokkal összefüggésben kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amilyen arányban az Önkormányzat bevételei teljesülnek.
(12) Azon fejlesztési feladatok, amelyeknél a rendelet csak az önerőt tartalmazza, s amelyek teljes körű megvalósításának előfeltétele a pályázaton való sikeres részvétel, csak olyan ütemben valósíthatók meg, amilyen arányban az önerőn kívüli források teljesülnek.
(13) Az önkormányzat év közben keletkező többletbevételei az általános tartalék előirányzatát növelik, kivéve, ha felhasználásáról a képviselő testület másképpen nem rendelkezik.
(14) Az önkormányzat fenntartásában működő intézményekben az e rendelet 4. számú mellékletében meghatározottakon felüli létszámfelvétel a Képviselő-testület jóváhagyásával történhet, a Polgármester, az intézményvezető, a Jegyző és a pénzügyi ügyintéző javaslata alapján.
(15) A hitelfelvételre kizárólag a képviselő-testület jogosult. A hitelfelvétellel kapcsolatos eljárási jogosultsággal a Polgármester és a Jegyző rendelkezik.

Intézmények gazdálkodása

5. § (1) Az intézményvezetőt fegyelmi felelősség terheli az intézmény gazdálkodásáért, az intézmény kezelésében lévő vagyon rendeltetésszerű használatáért. Az e rendeletben meghatározott kiemelt előirányzatok az Önkormányzat utólagos jóváhagyása nélkül történő túllépése, illetve a Rendelet szabályainak be nem tartása munkáltatói fegyelmi intézkedést vonhat maga után.

(2) Az intézmény költségvetési támogatási előirányzata csak az alaptevékenységre, és az ezzel összefüggő egyéb kiadásokra használható fel.

(3) Az intézményeknél a tervezett saját bevételek elmaradása csak kivételes esetben vonhatja maga után a költségvetési támogatás növekedését, melyről a képviselő-testület dönt.

(4) Az intézmények kötelesek a hozzájuk beérkezett számlákat az intézményhez történő beérkezést követően azonnal a Polgármesteri Hivatal ügykezelőjének leadni.

(5) Az önkormányzati forrásból megvalósuló intézményi felújítási és felhalmozási kiadásokat csak a pénzügyi teljesítéssel összhangban lehet lehívni.

(6) Az Önkormányzat intézményei a 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) rendelkezése értelmében hitelt nem vehetnek fel, kezességet nem vállalhatnak, ez kizárólagosan a képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(7) Az intézmények készpénzforgalmukat a Polgármesteri Hivatal házipénztárából felvett, meghatározott összegből bonyolítják. Az elszámolás az intézményfinanszírozás keretében történik.

(8) Az intézményeknél a kötelezettségvállalás a szakmai feladat ellátását szolgáló szükségesség és jogszerűség elvének figyelembevételével az intézmény vezetőjének hatáskörébe tartozik az Önkormányzat hatályos Gazdálkodási Szabályzata szerint. Az intézményvezető kötelezettséget csak írásban a jóváhagyott kiadási előirányzatok terhére vállalhat.

(9) Az intézmények a Képviselő-testület felhatalmazása nélkül éven túli kötelezettséget nem vállalhatnak.

(10) A feladatmutató alapján normatív állami hozzájárulásban részesülő intézmények a tényleges mutatók szerint kötelesek elszámolni a kapott támogatással. A támogatás ellenőrizhetősége érdekében az intézmények kötelesek olyan nyilvántartást vezetni, melyből egyértelműen megállapítható a feladatmutató tényleges teljesülése.

(11) Amennyiben az intézmény a konkrét feladatmutatóhoz kapcsolódó támogatást az őt ténylegesen megilletőnél nagyobb mértékben veszi igénybe, akkor a meghaladó mérték zárolásra, a pénzmaradvány elszámolása kapcsán pedig elvonásra kerül.

Személyi és egyéb juttatások

6. § (1) Az önkormányzatnál és intézményeinél az illetményfizetés egységesen, a dolgozó által megválasztott lakossági folyószámlára utalással történik. Az illetmény utalásáról úgy kell gondoskodni, hogy az minden hónap 5. munkanapjáig a munkavállaló számláján jóváírásra kerüljön.

(2) Az önkormányzat azon alkalmazottainak – kivéve a közfoglalkoztatottakat – akiknek bérét utalással bankszámlára teljesíti, 1 000 Ft/fő/hó bankszámla hozzájárulást fizet, melynek éves összegét a rendelet hatályba lépését követően a munkavállaló számlájára utalja.

(3) A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői a 2018. évi költségvetési törvény szerint adható bruttó 200 000 Ft/fő cafeteria juttatást biztosít, mely a Polgármesteri Hivatal cafeteria szabályzata alapján használható fel.

(4) Az önkormányzat és intézményeiben dolgozók részére (köztisztviselők és közfoglalkoztatottak kivételével) nettó 96 000 Ft pénzösszeget biztosít 2018. évben.

(5) Az önkormányzat és intézményei azon állandó munkavállalóinak, akik önkéntes nyugdíjpénztári tagok, havi 2 000 Ft/fő összeget és közterheit biztosít 2018. évben.

(6) A 2018. január 01-től a törvényben meghatározott minimálbér és garantált bérminimum kerültek a költségvetésbe beállításra.

(7) Az önkormányzatnál valamint az irányítása alá tartozó intézményeknél a tárgyévi költségvetés terhére normatív jutalom, valamint jubileumi jutalom tervezhető az Ávr. 51. § (1) bekezdésének értelmében. További jutalom évközben a Polgármester és Jegyző engedélyével a személyi juttatások évközi megtakarítása terhére fizethető, pénzügyi ellenjegyzés mellett.

Előirányzat felhasználás és módosítás

7. § (1) Az intézmények előirányzatok feletti döntési jogosultsága a jogszabályi kereteken belül előirányzat-felhasználásra, illetve kiemelt előirányzatokon belüli előirányzat-módosításra terjed ki.

(2) Az élelmezési feladatokkal összefüggő bevételi és kiadási előirányzatokat kizárólag az élelmezési tevékenység végzésével összefüggésben lehet felhasználni, azokat más előirányzatra átcsoportosítani nem lehet.

(3) Az intézmények személyi juttatás előirányzatát csak a Képviselő-testület által jóváhagyott többlet-feladatok esetén lehet növelni.

(4) Az intézményvezetők a saját intézményük személyi juttatás előirányzatának maradványát felhasználni, annak terhére kötelezettséget vállalni csak a pénzmaradvány jóváhagyása után jogosultak.

(5) A Polgármester a képviselő-testülettel közösen dönt az önkormányzat forrásfelhasználásáról.

(6) Az önkormányzat és intézményei esetében a Polgármester a képviselő-testülettel közösen dönt a helyi önkormányzat, valamint intézményeinek bevételeinek és kiadásainak módosításáról és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról.
(7) Az Áht. 34. § (3) bekezdése szerint a helyi önkormányzati költségvetési szerv bevételi és kiadási előirányzatit a Kormány rendeletében meghatározott esetben saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók. E rendelkezéshez kapcsolódóan az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) korm. rendelet (a továbbiakban Ávr.) 42. §-a kimondja, hogy az államháztartás önkormányzati alrendszerébe tartozó költségvetési szerv a kiadási és bevételi előirányzatokat saját hatáskörben az Ávr. 36. § (1)-(3) bekezdésében foglaltak szerint megemelheti. Ennek értelmében a kiadási előirányzatok módosítása, illetve azok között az átcsoportosítás – a helyben szabályozott módon – intézményvezetői hatáskörben történhet, az előirányzatok módosításának számviteli elszámolásával nem szükséges megvárni az önkormányzati költségvetési rendelet módosítását. Az Áht. 34. § (4) bekezdése alapján a képviselő testület a rendeletét, az intézményvezetői hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként módosítja, amely egy utólagos, a megtörtént módosításokat lekövető változtatás.

Nevesített hatáskörök

8. § (1) A Képviselő-testület az Áht. 71. § (1) bekezdése alapján elrendeli, hogy az önkormányzati intézményhez önkormányzati biztost kell kirendelni, amennyiben az intézmény elismert 30 napon túli tartozásállományát egy hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani, és tartozásának mértéke eléri az intézmény éves eredeti előirányzatának 10%-át.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzati biztos kirendeléséhez kapcsolódó jogkört a Pénzügyi, Fejlesztési és Ügyrendi Bizottságra ruházza át. Önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott feltételek fennállása esetén a pénzügyi ügyintéző kezdeményezi.

(3) A Képviselő-testület az általános tartalékon belül a különböző pályázatokhoz önerőként szolgáló pénzeszközök biztosításához kapcsolódó kötelezettségvállalási jogkört nem ruházza át.

(4) A Képviselő-testület a tartalék terhére történő kötelezettségvállalás jogát esetenként sem ruházza át.

(5) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy az Önkormányzat fizetési számláján átmenetileg szabad pénzeszközeinek betétként történő elhelyezéséről rendelkezzen.

(6) A Képviselő-testület az intézmények felújításához jóváhagyott keretösszegen belüli rendelkezési jogot az érintett intézmény vezetőjének hatáskörébe utalja. Az intézményvezető a jóváhagyott keretösszeget rendkívüli esetben a Polgármester, egyéb esetben a Képviselő-testület előzetes engedélyével lépheti túl.

(7) Az intézmény vezetője a kivitelező kiválasztása során köteles a mindenkor hatályos közbeszerzési jogszabályok és az önkormányzat Közbeszerzési szabályzatában foglaltak szerint eljárni.

(8) Azon felújítások esetében, amelyek értéküknél fogva nem tartoznak (1) bekezdésben hivatkozott rendelet hatálya alá, az intézményvezető a kivitelező kiválasztása során köteles az Önkormányzat hatályos Beszerzési Szabályzatának megfelelően eljárni.

(9) Az (1) bekezdésén túl rendkívüli esetnek minősül minden olyan esemény, amely az alaptevékenység ellátását akadályozza, életveszélyt, valamint jelentős anyagi kárral fenyegető veszélyhelyzetet idéz elő, vagy az ingatlan műszaki állapotát súlyosan rongálja, veszélyezteti, továbbá az az időszak, amikor a Képviselő-testület munkaterv szerint nem ülésezik.

Kötelező, és önként vállalt és államigazgatási feladatok

9. § (1) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdése rendelkezik a kötelező, az önként vállalt, valamint az államigazgatási feladatok előirányzatának megállapítására, melyről a 9. számú melléklet rendelkezik.

(2) Kötelező feladatokat az Önkormányzatunk a 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §-ában foglaltak szerint látja el, mely összegeket a 9. számú melléklet tartalmaz.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

10. § (1) Valamennyi intézmény vezetője köteles gondoskodni a belső kontrollrendszer kialakításáról, hatékony működtetéséről és nyilatkozatban értékelni annak minőségét. A nyilatkozatot a 370/2011. (XII. 31.) kormány rendelet a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzésről 11. § (1) bekezdése értelmében az éves költségvetési beszámolóval együtt meg kell küldenie az irányító szervezetnek.

(2) Az önkormányzat belső ellenőrzései keretében ellenőrzi a költségvetési gazdálkodást, működést. A Polgármester a tárgyévre vonatkozó éves ellenőrzési jelentést – a tárgyévet követően, a zárszámadási rendelettervezettel egyidejűleg – a képviselő-testület elé terjeszti jóváhagyásra.

IV. Fejezet

Vegyes és záró rendelkezések

11. § (1) A rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2018. január 1-től kell alkalmazni.

(2) A 2018. január 1. és a hatályba lépés közötti időszakban realizált bevételre és teljesített kiadásokra a Rendelet előirányzatai biztosítanak fedezetet.

(3) A rendelet hatályát veszti 2023. december 31-én.

1. melléklet

Tápióbicske Község Önkormányzatának

1. számú melléklet

tervezett költségvetési mérlege

/adatok Forintban

KIADÁSOK

BEVÉTELEK

Rovat

Megnevezés

2016.

2017.

2018.

Rovat

Megnevezés

2016.

2017.

2018.

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

K11011

Törvény szerinti illetmények, munkabérek / Alapilletmény

46 667 000

46 215 900

51 123 521

46 733 039

B111

Helyi önkorm.működésének ált.támogatása

101 187 743

119 330 261

123 142 687

123 333 251

K11012

Törvény szerinti illetmények, munkabérek / Illetménykiegészítések

1 144 000

2 131 844

4 230 956

2 325 725

B112

Telep.önkorm.köznevelési felad.támogatás

85 293 543

85 831 463

86 316 867

87 042 233

K11015

Törvény szerinti illetmények, munkabérek / Egyéb kötelező pótékok

514 000

907 482

1 393 748

1 291 266

B113

Telep.önk.szoc.és gyermekjól.étk.fel.tám

66 136 188

61 678 869

63 840 181

76 485 834

K11016

Törvény szerinti illetmények, munkabérek / Egyéb feltételtől függő pótékok

8 000

7 320

7 320

7 320

B114

Telep.önkorm.kulturális felad.támogatása

4 182 660

4 168 980

4 392 300

4 906 569

K1102

Normatív jutalmak

-

0

4 073 405

2 190 500

B115

Működ.célú kv-i támog. és kiegész.támog

-

1 456 400

0

5 382 039

K1103

Céljuttatás, projektprémium

-

0

0

1 799 711

B1169

Egyéb működési célú támogatások

-

0

0

3 074

K1106

Jubileumi jutalom

258 000

483 000

0

0

B1631

Fejezeti kez-ű ei-tól EU-s programok

987 108

K11073

Béren kívüli juttatások / Erzsébet-utalvány kiadása

3 018 000

1 505 000

1 282 000

1 410 331

B162

Kp-i .kez.ei.müköd.c.támog.bevétel

-

0

0

10 202 000

K11076

Béren kívüli juttatások / Önkéntes biztosító pénztárakba befizetés

625 000

312 000

264 000

190 000

B164

Kp-i kez. Ei-tól műk. C. tám / Tb.pü.alap.működ.c.támogatás bev.

18 400 000

20 100 000

20 700 000

25 395 500

K1109

Közlekedési költségtérítés

182 000

0

0

0

B165

Elk.áll.pa.működ.c.támogatás bev.

-

32 413 336

21 386 993

23 129 397

K1110

Egyéb költségtérítések

446 000

230 650

260 000

265 790

K11137

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai / Betegszabadság

0

0

698 712

K11139

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai / Egyéb sajátos juttatások

4 654 000

5 507 612

478 357

1 156 557

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

13 102 000

13 504 184

13 889 006

14 313 605

K1221

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások / Állom. nem tartozók megbízási díja

180 000

180 000

180 000

455 600

K1222

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások / Állom. nem tartozók tiszteletdíja

60 000

60 000

60 000

41 177

K123

Egyéb külső személyi juttatások

-

0

0

138 000

K1238

Egyéb külső személyi juttatások / Reprezentációs kiadások

300 000

500 000

850 000

324 971

K1

Személyi juttatások

71 158 000

71 544 992

78 092 313

73 342 304

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

275 200 134

324 979 309

319 779 028

356 867 005

K21

Szociális hozzájárulási adó

17 355 000

12 700 283

12 647 601

12 290 215

K23

Egészségügyi hozzájárulás

800 000

655 308

579 879

393 297

K24

Táppénz hozzájárulás

-

0

0

547 742

K27

Szociális hozzájárulási adó / Munkáltatót terhel.személyi jövedelemadó

830 000

434 967

500 253

159 352

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

18 985 000

13 790 558

13 727 733

13 390 606

K3111

Szakmai anyagok beszerzése / Gyógyszerbeszerzés

34 500

130 000

195 000

49 526

B3414

Magánszem.kommunális adója

8 500 000

9 000 000

8 500 000

8 439 885

K3113

Szakmai anyagok beszerzése / Könyvbeszerzés

90 000

100 000

20 000

92 019

B35121

Állandó jell.végz.tevék.ut.iparűzési adó

18 000 000

25 000 000

25 000 000

26 018 913

K3114

Szakmai anyagok beszerzése / Folyóirat-beszerzés

35 000

180 000

40 000

30 972

B35421

Helyi önkorm.megillető belf.gépjárműadó

5 500 000

6 000 000

6 500 000

7 188 198

K3119

Szakmai anyagok beszerzése / Egyéb szakmai anyagbeszerzés

488 000

486 000

897 300

707 018

B3611

Igazgatási szolgáltatási díj

-

100 000

100 000

226 427

K3121

Üzemeltetési anyagok beszerzése / Élelmiszer beszerzés

21 300 000

0

0

0

B3626

Önk.megill.helysz.és szabálysért.bírság

-

0

0

0

K3122

Üzemeltetési anyagok beszerzése / Irodaszer,nyomtatv.beszerzés

251 000

332 000

290 000

427 942

B3628

Helyi adópótlék, adóbírság,elkobzás

-

300 000

0

0

K3123

Üzemeltetési anyagok beszerzése / Tüzelőanyag beszerzés

400 000

1 550 000

400 000

319 200

50704436

K3124

Üzemeltetési anyagok beszerzése / Hajtó- és kenőanyag beszerzés

2 372 000

1 130 000

2 213 990

2 084 320

K3125

Üzemeltetési anyagok beszerzése / Munkaruha, védőruha,egyenruha beszerzés

369 000

808 903

1 182 628

855 121

K3129

Üzemeltetési anyagok beszerzése / Egyéb üzemelt.anyagbeszerzés

3 101 000

2 527 100

5 048 010

8 158 472

K3219

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

86 000

542 000

440 000

974 967

K3221

Egyéb kommunikációs szolgáltatások teljesítése

1 112 000

1 034 000

850 000

699 016

K3222

Egyéb különf.kommunik.szolgáltatások

80 000

20 000

0

14 471

K3311

Közüzemi díjak / Villamosenergia szolg. díjak

8 629 000

7 470 500

7 735 000

9 390 088

K3312

Közüzemi díjak / Gázenergia-szolgáltatási díjak

11 719 000

2 010 000

2 430 000

2 017 601

K3314

Közüzemi díjak / Víz- és csatornadíjak

653 000

175 000

835 000

399 033

K332

Vásárolt élelmezés

-

0

0

1 548 816

K3332

Bérleti és lízing díjak

-

80 000

20 000

6 000

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

3 451 000

1 115 000

2 310 000

1 779 120

K3351

Közvetített szolgáltatások / Államházt.bel. közvetített szolgáltatás

145 000

6 300 000

5 255 000

3 972 813

K3351

Államházt.kiv. közvetített szolgáltatás

250 000

0

0

K3369

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások / Egyéb szakmai szolgáltatások

6 273 000

7 982 643

10 970 000

15 230 322

K3371

Egyéb szolgáltatások / Biztosítási szolgáltatási díjak

742 000

1 135 000

1 220 000

1 454 056

K3373

Egyéb szolgáltatások / Szállítási szolgáltatási díjak

800 000

610 000

1 380 000

2 118 968

K3374

Egyéb szolgáltatások / Postai szolgáltatás díja

23 000

12 000

8 500

0

K3379

Egyéb szolgáltatások / Egyéb üzemeltetési szolgáltatások

3 780 500

3 773 000

5 897 804

12 509 825

K3411

Kiküldetések kiadásai

20 000

5 000

200 000

26 930

K342

Reklám- és propagandakiadások

-

150 000

0

0

K3511

Működ.célú előzetes.felszám.levonh.ÁFA

3 083 000

1 451 000

812 700

790 433

K3512

Működ.célú előzet.felsz.le nem vonh.ÁFA

7 444 000

5 751 252

7 586 516

10 129 287

K352

Fizetendő általános forgalmi adó ÁFA

-

0

14 243 167

11 991 270

K3521

Kiszáml.egyenes adóz.érték.ter. ÁFA bef.

85 000

0

0

0

K3522

Kiszáml.egyenes adóz.érték.tárgy.eszk.ÁFA bef.

25 000

0

0

0

K35319

Kamatkiadások

-

0

10 000

0

K3552

Egyéb dologi kiadások / Díjak, egyéb befizetések kiadásai

108 000

0

100 000

90 750

K3559

Egyéb dologi kiadások

1 000

0

50

0

K3

Dologi kiadások

76 700 000

47 110 398

72 590 665

87 868 356

B3

Közhatalmi bevételek

32 000 000

40 400 000

40 100 000

41 873 423

K4221

Családi támogatások / Pénzbeli gyermekvédelmi támogatás

-

3 200 000

3 500 000

3 152 000

B401

Készletértékesítés

0

400 000

0

204 921

K4631

Term.nyújtott lakásfenntart.támogatás

2 755 000

250 000

0

0

B402

Alkalmazottak térítési díjbevétele

0

0

0

0

K473

Felsőfokú oktat.résztv.pénzbeli juttatás

300 000

200 000

0

0

B40229

Szolgáltatások ellenértékek / Egyéb bérleti és lízing díjbevétel

3 833 000

4 231 200

3 485 000

4 052 675

K4822

Átmeneti pénzbeli segély

100 000

0

0

0

B4024

Szolgáltatások ellenértéke / Egyéb szolgáltatások miatti bevételek

46 000

637 000

624 500

829 188

K4823

Köztemetés (pénzbeli)

450 000

250 000

200 000

35 000

B4031

Közvetített szolgáltatások ellenértéke / ÁH.bel.továbbsz.közvet.szolg.bevétele

0

5 945 000

2 880 000

4 281 093

K48241

Települési támogatás / Eseti

2 680 000

6 000 000

3 800 000

5 567 880

B40431

Tulajdonosi bevételek / Önk.vagy.üzemelt.kezel.adásb.szár.bev

0

0

6 498 190

0

K48242

Települési támogatás / Temetési

B40435

Tulajdonosi bevételek / Önk.vagyon haszonbérb.adásb.szárm.bev.

2 503 000

2 000 000

1 800 000

2 033 926

K48243

Települési támogatás / Gyógyszer

B40442

Tulajdonosi bevételek / Egyéb önk. osztalékbevétel

-

800 000

900 000

1 092 000

K4839

Települési támogatás / Önkorm.által saj.hat.adott termész.ellát

-

5 000 000

6 000 000

6 928 100

B405

Intézményi ellátási díjak

5 000 000

0

0

0

B4059

Egyéb ellátási díjak

-

0

0

0

B4061

Kiszáml.egy.adóz.ért.term.szolg.ÁFA

1 364 000

1 792 500

763 350

1 242 474

B4062

Kiszáml.egy.adóz.ért.tárgyi eszk.ÁFA

-

55 000

0

0

B407

Általános forgalmi adó ÁFAvisszatérít.

-

0

0

0

B408229

ÁHk. egyéb kamatbevételek

-

1 000 000

7 500

113

B41199

Egyéb különféle működési bevételek

50

50

325 005

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 285 000

14 900 000

13 500 000

15 682 980

B4

Működési bevételek

12 746 000

16 860 750

16 958 590

14 061 395

K5021

Helyi önkorm.előző évi elszám.származ.kiad.

0

0

575 152

B6441

Civil szerv.műk.vissz.tám.kölcs.vtérít

0

2 000 000

0

0

K5061

Kp-i kv-i sz. egyéb működ.c. végleges támogatások

0

300 000

50 000

B653

Háztartásoktól műk.c.átvett pénzeszköz

692 000

625 000

873 400

K5067

Társulások működ.c. végleges támogatás

2 000 000

3 000 000

5 250 000

3 428 523

K5083

Háztartásoknak műk.visszt.tám.kölcs.nyúj

250 000

250 000

250 000

500 000

K51241

Egyéb civil szerv.műk.c.visszt.támogatás

2 500 000

3 500 000

1 300 000

2 001 190

K51242

Egyéb nonpr.sz.működ.c.támogatás állháztart. Kívülre

0

500 000

2 052

K513

Tartalékok előírányzata

61 705 000

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

66 455 000

6 750 000

7 600 000

6 556 917

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

2 692 000

625 000

873 400

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

239 583 000

154 095 948

185 510 711

196 841 163

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

319 946 134

384 932 059

377 462 618

413 675 223

MŰKÖDÉSI EGYENLEG

80 363 134

230 836 111

191 951 907

216 834 060

K62

Ingatlanok beszerzése, létesítése

88 189 000

0

0

0

B211

Felhalm c.önk.támogatások

0

0

29 996 545

59 921 543

K624

Egyéb építmény beszerzés

-

0

14 916 665

9 799 980

B2531

Fej.kez.ei.EU-s pr.felh.c.támog.bevét.

0

0

15 000 000

13 557 544

K631

Informatikai gép berendezés beszerzés

3 000 000

0

0

0

B255

Elk.áll.pa.felhalmozás.c.támogatás bev.

0

0

0

1 647 737

K632

Kiértékű informatikai eszk.besz.

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

44 996 545

75 126 824

K641

Egyéb TE beszerzés

4 531 000

0

0

2 031 171

B52

Termőföld értékesítés

0

0

0

1 000 000

K645

Jármű beszerzés

0

0

0

B52

Lakóépület értékesítés

0

0

0

0

K647

Kisértékű gép, berendezés beszerzése

2 490 000

225 033

445 767

B53

Jármű értékesítés

0

0

0

0

K671

Beruházás célú levonható előz.felsz.ÁFA

1 223 000

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

1 000 000

K672

Beruházás célú le nem von.előz.felsz.ÁFA

24 621 000

675 000

4 088 259

2 926 225

K6

Beruházások

121 564 000

3 165 000

19 229 957

15 203 143

K7133

Egyéb épület felújítás

0

0

0

127 482 863

K742

Felújít.c.előz.felsz.le nem vonható ÁFA

0

0

0

34 420 372

K7

Felújítások

0

0

0

161 903 235

K84

Fej. kez. Ei-nak egyéb felhalmozási célú tám / Társulásnak felh.c.támogatás

5500000

20 000 000

19 500 000

19 056 808

B71

Egyéb ÁH.kiv.felh.gar.és kezesség megtér.

200 866

0

0

0

K87

Lakástámogatás teljesítése

0

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

5 500 000

20 000 000

19 500 000

19 056 808

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

200 866

-

-

-

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

127 064 000

23 165 000

38 729 957

196 163 186

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

200 866

0

44 996 545

76 126 824

FELHALMOZÁSI EGYENLEG

-126 863 134

-23 165 000

6 266 588

-120 036 362

K914

ÁH.bel.megelőlegezések visszafizetése

-

9 670 434

0

9 897 774

B8131

Előző évi kv-i maradvány igénybevétele

180 000 000

-

-

109 945 264

K9152

Közp.irány.szervi működ.támog.folyósítás

133 500 000

207 000 677

216 218 495

207 553 663

B814

ÁH-on belüli megelőlegezések

-

9 000 000

18 000 000

10 708 475

K9

Finanszírozási kiadások

133 500 000

216 671 111

216 218 495

217 451 437

B8

Finanszírozási bevételek

180 000 000

9 000 000

18 000 000

120 653 739

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

133 500 000

216 671 111

216 218 495

217 451 437

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

180 000 000

9 000 000

18 000 000

120 653 739

KIADÁSOK ÖSSZESEN

500 147 000

393 932 059

440 459 163

610 455 786

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

500 147 000

393 932 059

440 459 163

610 455 786

BEVÉTELEK - KIADÁSOK

0

0

0

0

2. melléklet

Tápióbicske Község Önkormányzatának

2. számú melléklet

2018. évi költségvetésében tervezett állami támogatása

/adatok Forintban

Sorszám

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

2016.

2017.

2018.

Tényleges

Tényleges

Tervezett

1

I.

A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása összesen

114 347 829

120 330 261

123 333 251

2

II.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

82 611 043

85 705 866

87 042 233

3

III.2.

A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

24 555 720

22 919 000

24 018 872

4

III.3.a

Család- és gyermekjóléti szolgálat

3 000 000

3 000 000

3 400 000

5

III.3.c (1)

szociális étkeztetés

1 716 160

1 771 520

1 937 600

6

III.5.a

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

11 424 000

11 424 000

15 124 000

7

III.5.b

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

24 211 047

31 833 185

30 800 382

8

III.6.

A rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

1 373 700

401 850

1 204 980

9

III.

A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

66 280 627

71 349 555

76 485 834

10

IV.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 182 660

4 168 980

4 392 300

11

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások B115 , Elszámolásból származó bevételek B116, Felhalmozási célú önkormányzati támogatások B21

-

0

5 382 039

12

MINDÖSSZESEN

267 422 159

281 554 662

291 253 618

3. melléklet

Tápióbicske Község Önkormányzatának

3. számú melléklet

2018. évi költségvetésének bevételi és kiadási címrendjei

/adatok Forintban

Sorszám

Cím szám

Alcím szám

Előirányzat csoport szám

Kiemelt előirányzati szám

Cím név

Alcím név

Előirányzat csoport név

Kiemelt előirányzat név

2018. évi eredeti előirányzat

2018. módosított előirányzat

Kiadás

Bevétel

Kiadás

Bevétel

1.

1

Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda

86 400 628

86 400 628

86 636 077

86 636 077

2.

1

Működési kiadás

3.

1

Személyi juttatások (K1)

66 515 553

62 578 019

4.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

13 657 419

12 932 137

5.

3

Dologi kiadások (K3)

6 227 656

10 125 921

6.

2

Felhalmozási kiadások

7.

6

Beruházások (K6)

-

1 000 000

8.

1

Működési bevételek

9.

4

Működési bevételek (B4)

20

2

10.

2

Finanszírozási bevételek

11.

Finanszírozási bevételek (B8)

86 400 608

86 636 075

12.

2

Tápióbicskei Polgármesteri Hivatal

142 334 287

142 334 287

145 017 473

145 017 473

13.

1

Működési kiadás

14.

1

Személyi juttatások (K1)

76 446 595

76 449 482

15.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

16 163 280

16 171 615

16.

3

Dologi kiadások (K3)

47 519 412

49 104 832

17.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai (K4)

300 000

288 000

18.

2

Felhalmozási kiadások

19.

6

Beruházások (K6)

1 905 000

3 003 544

20.

1

Költségvetési bevételek

21.

1

Kp-i kezelésű előirányzattól műk. Cél. Tám. (B1)

-

950 572

22.

4

Működési bevételek (B4)

12 516 400

20 378 065

23.

2

Finanszírozási bevételek

24.

Finanszírozási bevételek (B8)

129 817 887

123 688 836

25.

Intézmények összesen

228 734 915

228 734 915

231 653 550

231 653 550

26.

1

Működési kiadás

27.

1

Személyi juttatások (K1)

142 962 148

139 027 501

28.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

29 820 699

29 103 752

29.

3

Dologi kiadások (K3)

53 747 068

59 230 753

30.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai (K4)

300 000

288 000

31.

2

Felhalmozási kiadások

32.

6

Beruházások (K6)

1 905 000

4 003 544

33.

1

Költségvetési bevételek

34.

Kp-i kezelésű előirányzattól műk. Cél. Tám. (B1)

-

950 572

35.

4

Működési bevételek (B4)

12 516 420

20 378 067

36.

2

Finanszírozási bevételek

37.

Finanszírozási bevételek (B8)

216 218 495

210 324 911

38.

1

Tápióbicske Község Önkormányzata

440 459 163

440 459 163

610 455 786

610 455 786

39.

1

Működési kiadás

40.

1

Személyi juttatások (K1)

78 092 313

73 342 304

41.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

13 727 733

13 390 606

42.

3

Dologi kiadások (K3)

72 090 665

87 868 356

43.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai (K4)

13 500 000

15 682 980

44.

5

Egyéb működési célú kiadások (K5)

8 100 000

6 556 917

45.

2

Felhalmozási kiadások

46.

6

Beruházások (K6)

19 229 957

15 203 143

7

Felújítások (K7)

-

161 903 235

47.

8

Egyéb felhalmozási célú kiadások (K8)

19 500 000

19 056 808

48.

3

Finanszírozási kiadások

49.

9

Finanszírozási kiadások (K9)

216 218 495

217 451 437

50.

1

Költségvetési bevételek

51.

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B1)

319 779 028

356 867 005

52.

2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2)

44 996 545

75 126 824

53.

3

Közhatalmi bevételek (B3)

40 100 000

41 873 423

54.

4

Működési bevételek (B4)

16 958 590

14 061 395

5

Felhalmozási bevételek (B5)

-

1 000 000

55.

2

Működési célú átvett pénzeszközök (B6)

625 000

873 400

56.

Finanszírozási bevételek

57.

Finanszírozási bevételek (B8)

18 000 000

120 653 739

4. melléklet

Tápióbicske Község Önkormányzatának valamint

4. számú melléklet

fenntartásában működő intézmények 2018. évi létszám adatai

/adatok Forintban

Megnevezés

Engedélyezett létszám

2018. I. 01.

2018. XII. 31.

Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda

20,0

19,33

intézmény vezető

1,0

1,00

óvoda pedagógus

9,0

8,37

óvodai nevelő munkát segítő

9,0

8,96

karbantartó

1,0

1,00

Tápióbicskei Polgármesteri Hivatal

22,5

22,50

jegyző

1,0

1,00

köztisztviselő

9,0

9,00

ügykezelő

1,0

1,00

takarító

1,0

1,00

családsegítő munkatárs

1,5

1,50

konyhai alkalmazott

9,0

9,00

Tápióbicske Község Önkormányzata

42,1

33,78

polgármester

1,0

1,00

levélhordó

-

1,00

takarító

0,5

0,50

védőnő

1,5

1,50

takarító

1,0

1,00

Gamesz munkavállaló

5,3

5,00

Tápiósi iskola

0,5

0,50

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatottak

10,0

5,00

Start mintaprogram közfoglalkoztatottak

17,0

12,73

háziorvosi asszisztensek

1,8

1,75

könyvtár

1,0

1,00

takarító

0,5

0,80

művelődési ház

1,0

1,00

takarító

1,0

1,00

MINDÖSSZESEN

84,6

75,61

5. melléklet

Tápióbicske Község Önkormányzatának

5. számú melléklet

és a Tápió-vidéki Többcélú Kistérségi Társulás által közösen fenntartott intézmények üzemeltetésével kapcsolatos pénzeszköz átadás

/adatok Forintban

Megnevezés

2018. évi tervezett kiadások

2018. I-IV . negyedévi tényleges kiadások

Házi segítségnyújtás

1 732 066

1 732 066

Belső ellenőrzés

275 200

275 200

A Társulás munkaszervezeti feladatainak ellátásához biztosított működési hozzájárulás, és központi orvosi ügyelet működési hozzájárulása, közbeszerzési és ÁFA költségek

1 421 257

1 421 257

Összesen

3 428 523

3 428 523

6. melléklet

Tápióbicske Község Önkormányzatának

6. számú melléklet

2018. évi likviditási és előirányzat felhasználási terve

/adatok Forintban

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

2018. év összesen

BEVÉTELEK

170 365 809

59 858 806

39 324 154

37 262 811

31 751 523

29 748 502

16 729 345

18 243 578

14 184 849

51 002 840

51 002 840

90 980 729

610 455 786

KIADÁSOK

37 019 928

15 722 990

22 685 196

48 729 841

22 287 007

34 624 367

62 000 000

62 000 000

62 000 000

62 000 000

62 000 000

119 386 457

610 455 786

Tervezett bankszámla állomány havi bontásban

133 345 881

44 135 816

16 638 958

- 11 467 030

9 464 516

- 4 875 865

- 45 270 655

- 43 756 422

- 47 815 151

- 10 997 160

- 10 997 160

- 28 405 728

-

Tervezett bankszámla állomány kummulált bontásban

133 345 881

177 481 697

194 120 655

182 653 625

192 118 141

187 242 276

141 971 621

98 215 199

50 400 048

39 402 888

28 405 728

-

-

7. melléklet

Tápióbicske Község Önkormányzatának

7. számú melléklet

adósságot keletkeztető ügyleteiből adódó kötelezettségeinek alakulása

/adatok Forintban

Megnevezés

2016. XII. 31-ig összes kifizetés

2016. évi kiadásai

2017. évi kiadásai

Tervezett kiadás

2018.

2019.

2020.

2021.

Az Önkormányzatunk készfizető kezességvállalása a Tápiómenti Települések Csatornamű Vízgazdálkodási Társulata által a szennyvízcsatorna beruházás előkészítésének finanszírozásához felvett 350 millió Ft hitelre és járulékaira 4,65 %-os lakosságarány alapján:

34 477 083

18 401 812

16 136 404

17 500 000

17 500 000

17 500 000

17 500 000

Az Önkormányzatunk készfizető kezessége és a cash-flow elégtelenségi garanciája a Tápió Menti Régió szennyvíz elvezetése és szennyvíz tisztítása elnevezésű projekt finanszírozása során felmerült tőke esetében 63 M Ft és teljes járulékainak tekintetében 4,65 %.

2 928 555

10 848 613

1 859 400

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

Az Önkormányzatunk készfizető kezessége és a cash-flow elégtelenségi garanciája a Tápió Menti Régió szennyvíz elvezetése és szennyvíz tisztítása elnevezésű projekt finanszírozása során felmerült tőke esetében 43 074 739 Ft és teljes járulékainak tekintetében 4,65 %.

11 156 400

ÖSSZESEN

48 562 038

29 250 425

17 995 804

19 500 000

19 500 000

19 500 000

19 500 000

Önkormányzat saját bevételei

74 358 760

58 933 850

50 560 400

50 560 400

50 560 400

50 560 400

Közhatalmi bevételek (B3)

42 264 068

44 957 925

40 100 000

40 100 000

40 100 000

40 100 000

Működési bevételek (B4)

32 094 692

13 975 925

10 460 400

10 460 400

10 460 400

10 460 400

Hitel készfizető kezességvállalása

29 250 425

17 995 804

19 500 000

19 500 000

19 500 000

19 500 000

Adósságszolgálat a saját bevételek arányában

39%

31%

39%

39%

39%

39%

8. melléklet

Tápióbicske Község Önkormányzatának

8. számú melléklet

kedvezmények és mentességek várható összege

/adatok Forintban

Megnevezés

Kedvezmény jogcíme

Kedvezményről rendelkező önkormányzati rendelet száma

Várható kedvezmény összege

Kedvezmény nékül várható bevétel összege

Helyi adónál biztosított kedvezmények, mentességek adónemenként

Nincs

Nincs

-

33 500 000

Magánszemélyek kommunális adója

Nincs

Nincs

-

8 500 000

Allandó jelleggel végzett tevékenység után fizetendő iparűzési adó

Nincs

Nincs

-

25 000 000

Egyéb nyújtott kedvezmények vagy kölcsön elengedése

Nincs

Nincs

-

-

9. melléklet

Tápióbicske Község Önkormányzatának

költségvetésében tervezett előirányzatai kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok bontásában

Rovat

Megnevezés

2016.

2017.

2018.

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

B111

Helyi önkorm.működésének ált.támogatása

101 187 743

119 330 261

123 142 687

123 333 251

48 659 410

74 673 841

B112

Telep.önkorm.köznevelési felad.támogatás

85 293 543

85 831 463

86 316 867

87 042 233

87 042 233

B113

Telep.önk.szoc.és gyermekjól.étk.fel.tám

66 136 188

61 678 869

63 840 181

76 485 834

76 485 834

B114

Telep.önkorm.kulturális felad.támogatása

4 182 660

4 168 980

4 392 300

4 906 569

4 906 569

B115

Működ.célú kv-i támog. és kiegész.támog

-

1 456 400

0

5 382 039

5 382 039

B1169

Egyéb működési célú támogatások

-

0

0

3 074

3 074

B1631

Fejezeti kez-ű ei-tól EU-s programok

987 108

987 108

B162

Kp-i .kez.ei.müköd.c.támog.bevétel

-

0

0

10 202 000

10 202 000

B164

Kp-i kez. Ei-tól műk. C. tám / Tb.pü.alap.működ.c.támogatás bev.

18 400 000

20 100 000

20 700 000

25 395 500

25 395 500

B165

Elk.áll.pa.működ.c.támogatás bev.

-

32 413 336

21 386 993

23 129 397

23 129 397

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

319 779 028

356 867 005

282 193 164

0

74 673 841

B3414

Magánszem.kommunális adója

8 500 000

9 000 000

8 500 000

8 439 885

8 439 885

B35121

Állandó jell.végz.tevék.ut.iparűzési adó

18 000 000

25 000 000

25 000 000

26 018 913

26 018 913

B35421

Helyi önkorm.megillető belf.gépjárműadó

5 500 000

6 000 000

6 500 000

7 188 198

7 188 198

B3611

Igazgatási szolgáltatási díj

-

100 000

100 000

226 427

226 427

B3626

Önk.megill.helysz.és szabálysért.bírság

-

0

0

0

0

B3628

Helyi adópótlék, adóbírság,elkobzás

-

300 000

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

32 000 000

40 400 000

40 100 000

41 873 423

41 873 423

0

0

B401

Készletértékesítés

0

400 000

0

204 921

0

204 921

B402

Alkalmazottak térítési díjbevétele

0

0

0

0

0

B40229

Szolgáltatások ellenértékek / Egyéb bérleti és lízing díjbevétel

3 833 000

4 231 200

3 485 000

4 052 675

0

4 052 675

B4024

Szolgáltatások ellenértéke / Egyéb szolgáltatások miatti bevételek

46 000

637 000

624 500

829 188

0

829 188

B4031

Közvetített szolgáltatások ellenértéke / ÁH.bel.továbbsz.közvet.szolg.bevétele

0

5 945 000

2 880 000

4 281 093

4 281 093

B40431

Tulajdonosi bevételek / Önk.vagy.üzemelt.kezel.adásb.szár.bev

0

0

6 498 190

0

0

B40435

Tulajdonosi bevételek / Önk.vagyon haszonbérb.adásb.szárm.bev.

2 503 000

2 000 000

1 800 000

2 033 926

0

2 033 926

B40442

Tulajdonosi bevételek / Egyéb önk. osztalékbevétel

-

800 000

900 000

1 092 000

0

1 092 000

B405

Intézményi ellátási díjak

5 000 000

0

0

0

0

B4059

Egyéb ellátási díjak

-

0

0

0

0

B4061

Kiszáml.egy.adóz.ért.term.szolg.ÁFA

1 364 000

1 792 500

763 350

1 242 474

1 242 474

B4062

Kiszáml.egy.adóz.ért.tárgyi eszk.ÁFA

-

55 000

0

0

0

B407

Általános forgalmi adó ÁFAvisszatérít.

-

0

0

0

0

B408229

ÁHk. egyéb kamatbevételek

-

1 000 000

7 500

113

113

B41199

Egyéb különféle működési bevételek

50

50

325 005

325 005

B4

Működési bevételek

12 746 000

16 860 750

16 958 590

14 061 395

5 848 685

8 212 710

0

B6441

Civil szerv.műk.vissz.tám.kölcs.vtérít

0

2 000 000

0

0

0

B653

Háztartásoktól műk.c.átvett pénzeszköz

692 000

625 000

873 400

873 400

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

2 692 000

625 000

873 400

873 400

B211

Felhalm c.önk.támogatások

0

0

29 996 545

59 921 543

59 921 543

B2531

Fej.kez.ei.EU-s pr.felh.c.támog.bevét.

0

0

15 000 000

13 557 544

13 557 544

B255

Elk.áll.pa.felhalmozás.c.támogatás bev.

0

0

0

1 647 737

1 647 737

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

44 996 545

75 126 824

75 126 824

0

0

B52

Termőföld értékesítés

0

0

0

1 000 000

1 000 000

B52

Lakóépület értékesítés

0

0

0

0

0

B53

Jármű értékesítés

0

0

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

1 000 000

1 000 000

B71

Egyéb ÁH.kiv.felh.gar.és kezesség megtér.

200 866

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

200 866

-

-

-

-

B8131

Előző évi kv-i maradvány igénybevétele

180 000 000

-

-

109 945 264

109 945 264

B814

ÁH-on belüli megelőlegezések

-

9 000 000

18 000 000

10 708 475

10 708 475

B8

Finanszírozási bevételek

180 000 000

9 000 000

18 000 000

120 653 739

120 653 739

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

224 946 866

68 952 750

440 459 163

610 455 786

527 569 235

8 212 710

74 673 841

Kiadások

2018. évi eredeti előirányzat

2018. évi módosított előirányzat

2018. évi eredeti előirányzat

2018. évi módosított előirányzat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda

86400628

91 872 759

86 400 628

86 636 077

86 636 077

-

-

Tápióbicskei Polgármesteri Hivatal

142334287

151 604 147

142 334 287

145 017 473

145 017 473

-

-

Tápióbicske Község Önkormányzata

211724248

312 246 237

211 724 248

378 802 236

370 589 526

8 212 710

-

Kiadások összesen

440 459 163

555 723 143

440 459 163

610 455 786

602 243 076

8 212 710

-