Újszilvás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI. 15.) önkormányzati rendelete

az Újszilvás Község vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 7/2004 (IV.09.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2012. 06. 15

Újszilvás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI. 15.) önkormányzati rendelete

az Újszilvás Község vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 7/2004 (IV.09.) önkormányzati rendelet módosításáról

2012.06.15.

Újszilvás Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCV. törvény 5. §. (2) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCV. törvény 5. §. (2) bekezdés c) pontjában és 18. §. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében a következőket rendeli el:

1. § A R. Bevezető részének helyébe a következő szöveg lép:

„A Képviselő-testület a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 18. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a törvényben foglaltak végrehajtására, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.) 16. §-ának (1) bekezdésében megállapított feladatkörében eljárva, az önkormányzat vagyonának ésszerű és hatékony felhasználása, megőrzése és gyarapítása érdekében, és a mindezekkel kapcsolatos tevékenység szabályozása céljából az alábbi rendeletet alkotja:”

2. § A R. 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. § . (1) Az önkormányzati vagyon rendeltetése szerint törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll. A törzsvagyon közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását vagy hatáskör gyakorlását szolgálja, minden más vagyonelem az üzleti vagyon része.

(2) A törzsvagyon körébe tartozó forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak körét a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (továbbiakban: Nvtv.) rendelkezéseinek figyelembe vételével e rendelet 1. és 2. számú melléklete állapítja meg.”

(3) A törzsvagyon a jogszabály vagy a képviselő testületi döntése által forgalomképtelen illetve korlátozottan forgalomképes önkormányzati vagyontárgyak összessége.

(4) Az üzleti vagyon forgalomképes ingatlanokból, ingóságokból, értékpapírokból, üzletrészekből és egyéb vagyoni értékű jogból áll.”

3. § A R. 11. §-a az alábbi (1/A) el egészül ki:

„Az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló nemzeti vagyon birtoklása, használata, hasznai szedésének joga, fenntartása, üzemeltetése, létesítése, fejlesztése, valamint felújítása a nemzeti vagyonról szóló törvényben szabályozott módon engedhető át másnak.”

4. § . A R. 1. 2. és 3.számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. 2. és 3. számú melléklete lép.

5. § Jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit 2012. március 1-től kell alkalmazni.