Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IV. 21.) önkormányzati rendeletének indokolása

a változtatási tilalomról elrendeléséről szóló 11/2020. (VII.9.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 04. 22
a változtatási tilalomról elrendeléséről szóló 11/2020. (VII.9.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A helyi építési szabályzatról szóló 3/2020.(II.27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: HÉSZ) hatálya a város közigazgatási területének néhány részére nem terjed ki. A HÉSZ hatálya alá nem tartozó területek lehatárolását a HÉSZ 2. melléklete tartalmazza. Annak érdekében, hogy a HÉSZ által nem szabályozott területeken meg lehessen előzni az önkormányzat településfejlesztési céljaival ellentétes építkezések és telekalakítások létrejöttét, szükséges volt elrendelni az adott területekre vonatkozó változtatási tilalmat A HÉSZ átfogó felülvizsgálata és módosítása folyamatban van, de a 052/38 helyrajzi számú ingatlanra vonatkozóan a telek tulajdonosa, a svájci székhelyű FAA Invest AG telepítési tanulmánytervet nyújtott be azzal a céllal, hogy az adott telekre tervezett fejlesztéshez gyorsabban elkészüljön a HÉSZ módosítása.
Az Önkormányzat Képviselő-testülete a 33/2021.(VIII.18.) számú határozatban döntött a benyújtott telepítési tanulmánytervekben vázolt fejlesztésről és kiemelt fejlesztési területté nyilvánította az érintett ingatlan területét.
A tervezett fejlesztés megvalósításához szükségessé vált a 052/38 helyrajzi számú telekre vonatkozóan a helyi építési szabályzat területi hatályát érintő rendelkezés módosítása., ezt követően a változtatási tilalomról szóló rendelet módosítása.