Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021. (VII.21.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019.(XII.5.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 07. 22

Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021. (VII. 21.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019.(XII.5.) önkormányzati rendelet módosításáról

Zebegény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában, továbbá a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 53. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019.(XII.5.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja.

1. § A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az Önkormányzat hivatalos lapja: a "Zebegény" nevű újság.”

2. § A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Rendkívüli ülést kell összehívni, ha a képviselő-testületnek haladéktalanul döntenie kell a hatáskörébe tartozó ügyben, a rendkívüli ülés összehívható a – napirendet tartalmazó – meghívó kézbesítését követő 24 órára, a polgármester által meghatározott időpontra.”

3. § A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete 13. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A képviselő-testület rendes, munkaterv szerinti ülésének időpontjáról, helyéről és napirendjéről a hivatal a lakosságot az ülés előtt legalább három nappal tájékoztatja. A tájékoztatót a hivatal hirdetőtáblájára ki kell függeszteni és az önkormányzat honlapján meg kell jelentetni.”

4. § A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete VIII. Fejezet címe helyébe a következő rendelkezés lép:

„VIII. FEJEZET A polgármester, alpolgármester, tanácsnok jegyző, aljegyző”

5. § A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete „Alpolgármester” alcím címe helyébe a következő rendelkezés lép:

6. § A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete 46. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„46. § Az alpolgármester tisztségét főállásban tölti be.”

7. § A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete „Alpolgármester, tanácsnok” alcíme a következő 46/A. §-sal egészül ki:

„46/A. § (1) A képviselő-testület egyes feladatainak eredményesebb ellátása érdekében tanácsnokot választ.

(2) A tanácsnok területe a művelődési, kulturális és szabadidős tevékenységek, elnevezése pedig Művelődési, Kulturális és Szabadidős Tanácsnok.

(3) A képviselő-testület a tanácsnok feladatkörének ellátása érdekében önálló előterjesztési jogot biztosít.

(4) A tanácsnok köteles az általa felügyelt feladatkörben szükség szerint intézkedést kezdeményezni, tapasztalatairól a képviselő-testületet évente egy alkalommal tájékoztatni.

(5) A tanácsnok feladatkörében kezdeményezett testületi intézkedést a képviselő-testület soron következő ülésének napirendjére fel kell venni.

(6) A tanácsnok feladatát a 2. melléklet tartalmazza. ”

8. § (1) A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete 56. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az önkormányzat költségvetési szerveinek háromévente, december 31-i fordulónappal, az azt megelőző két költségvetési évről készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – leltározniuk kell.”

(2) A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete 56. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) E § (1) bekezdésében foglaltaktól eltérően az önkormányzat vagyonkezelésében és fenntartásában lévő Alkotó tábor, valamint a településüzemeltetéséhez tartozó kisértékű eszközök leltározását évente el kell készíteni december 31-i fordulónappal.”

9. § A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete 2. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

10. § Hatályát veszti a ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete

  • a) 14. § e) pontja,
  • b) 2. melléklet szerinti csatolmánya.

11. § Ez a rendelet 2021. július 22-én lép hatályba.

1. melléklet

1. A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete 2. melléklet címe helyébe a következő rendelkezés lép:

„A bizottság feladat- és hatáskörei tanácsnok feladatai és hatáskörei”

2. A ZEBEGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2019.(XII.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETEI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019 (XII.5.) önkormányzati rendelete 2. melléklete a következő csatolmánnyal egészül ki: