Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 11/2021. (III.11.) önkormányzati rendelete

az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 7/2017. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 03. 12- 2021. 03. 12

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése hatáskörében eljáró Érd Megyei Jogú Város polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében és a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 7/2017. (II. 27.) számú önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5) Az elismeréshez díszoklevél és művészi kivitelű, márvány talapzaton álló bronz kisplasztika jár.”


(2) A Rendelet 1. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(6) Az elismeréssel 500 ezer forint jutalom jár együtt.”


2. § A Rendelet a következő 5/A. alcímmel egészül ki:


,,5/A. Érd Város Közéletéért elismerés


5/A.§ (1) Az Érd Város Közéletéért elismerés azoknak a civil szervezeteknek és személyeknek adományozható, akik a legtöbbet teszik Érd lakosságáért, a város kulturális, történelmi és egyéb értékeinek megóvásáért. Az elismerés adományozható továbbá azoknak, akik a társadalmi, közösségi élet építésében, működtetésében kiemelkedő eredményeket érnek el, tevékenységükkel hozzájárulnak a város pozitív arculatának kialakításához.


(2) Az elismerés odaítélését a Közgyűlés bizottságai, a polgármester, a városban élő nagykorú polgárok, intézmények, civil szervezetek, nemzetiségi önkormányzatok indítványozhatják.


(3) Az elismerés odaítélését megelőző eljárás lefolytatását munkacsoport végzi, melynek tagjai a polgármester, az alpolgármester és az önkormányzati bizottságok elnökei.


(4) A munkacsoport a javaslatát a közvélemény figyelembevételével alakítja ki, egyetértés hiányában rangsor szerinti alternatív javaslatot készít. A munkacsoport javaslatát a polgármester terjeszti a Közgyűlés elé. Az adományozásról a Közgyűlés a munkacsoport javaslata szerint dönt.


(5) Az elismeréshez díszoklevél és művészi kivitelű, bronzból készült kör alakú, 100 milliméter átmérőjű plakett jár díszdobozban.


(6) Az elismeréssel 300 ezer forint jutalom jár együtt.


(7) Évente legfeljebb egy Érd Város Közéletéért elismerés adományozható.”


3. § A Rendelet 21. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„21. § (1) Az elismerések az Érd Város Díszpolgára, az Érd Városáért Kitüntetés, az Érd Város Életmű Díja, az Érdi Tudományos Díj és az Érd Város Közéletéért elismerés kivételével megosztva is adományozhatók. Ebben az esetben az adományozottak mindegyike oklevelet és plakettet is kap, a pénzjutalmat a Csuka Zoltán Díj, az Érdi Művészeti Díj, az Érd Közneveléséért Díj, az Érd Egészségügyéért Díj, az Érd Város Szociális Munkájáért Díj, az Érdi Sport, Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díj, az Év Rendőre Díj, valamint az Érdi Közszolgálati Díj esetében egyenlő arányban meg kell osztani.”


4. § A Rendelet 1. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép.


5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Dr. Konkoly Zita

jegyző

Dr. Csőzik László

polgármester


Záradék:

A rendeletet a mai napon kihirdetem!

Érd, 2021. március 11.


     dr. Konkoly Zita

jegyző