Tab Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelete

a helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről, valamint a sport helyi pénzügyi támogatási rendszeréről

Hatályos: 2016. 11. 30- 2016. 11. 30

Tab Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelete

a helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről, valamint a sport helyi pénzügyi támogatási rendszeréről 1

2016.11.30.

Tab Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazása alapján, a helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről, valamint a sport helyi pénzügyi támogatási rendszeréről szóló 2/2002. (I.31.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. § A helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről, valamint a sport helyi pénzügyi támogatási rendszeréről szóló a 2/2002. (I.31.) önkormányzati rendelet (továbbiakban Rendelet) 1. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

1. § „A rendelet célja a település területén a helyi adottságokat figyelembe véve biztosítani a város polgárai számára a sport, mint önszerveződésre épülő autonóm civil tevékenység alapvető feltételeit, a sporttal foglalkozó helyi szervezetekkel való együttműködést, az önkormányzat tulajdonában álló sportlétesítmények fenntartását, működését.

2. § A Rendelet 2. § helyébe az alábbi rendelkezés lép:

2. § A rendelet hatálya kiterjed Tab Város Önkormányzatának Képviselő-testületére, és annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra, az önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítményekre, a támogatásban részesülő helyi sportszervezetekre.

3. § A Rendelet 4. § (1) bekezdés b) pontja helyébe az alábbiak szerint változik:

4. §

b) A városban működő sportegyesületek utánpótlás nevelését támogatja és az utánpótlás nevelésével összefüggő tevékenységet összehangolja az önkormányzat illetékes szakmai bizottságának útján. A tulajdonában lévő létesítményeket az igények alapján, a sportügyekkel foglalkozó bizottság által meghatározott óraszámban, ingyenesen biztosítja számukra. A sportcélú támogatásoknál meghatározza az erre fordítandó keretet, melynek felhasználását a sportügyekkel foglalkozó bizottság ellenőrzi.

4. § A Rendelet 6. § az alábbi (9) bekezdéssel egészül ki:

6. § (9) A sport célú támogatások igénylése, átadása és elszámolása során Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének az államháztartáson kívüli forrás átadásáról-átvételéről szóló 6/2014. (III.28.) önkormányzati rendeletében meghatározottak figyelembevételével kell eljárni.

5. § A Rendelet V. címe, valamint a hozzá kapcsolódó 7. § hatályon kívül helyezésre kerül.

6. § E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2016. december 1. napjával.