Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendeletének indokolása

Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2021. 11. 05
Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelete módosításáról
Általános indokolás
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) 43. § (3) bek. alapján a képviselő-testület az alakuló ülésen felülvizsgálta szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletét, szervezeti változtatásokról döntött, átalakította a bizottságok rendszerét. A rendelet ismételt felülvizsgálata során a korábbi módosításnak megfelelően további szövegmódosítás, pontosítás vált szükségessé.
A szervezeti és működési szabályzatról szóló rendelet a mindenkori képviselő-testület és szervei működésének részletes szabályait tartalmazza, melyet a testület a saját maga által kialakított gyakorlatához igazít.
Részletes indokolás
Az 1–9. §-hoz
1. §-hoz
A rendelet a 13. § (3) bekezdésében a közmeghallgatáson hozzászóló állampolgárok hozzászólásának időtartamát 5 percben határozza meg.
2-3. §-hoz
A rendelet 42/A § -a önkormányzati tisztségviselők tiszteletdíjának mérséklése cím (1) (2) (3) bekezdéseinek rendelkezése közül kikerül a nem képviselő alpolgármester megnevezés, hiszen az alakuló ülésen a képviselő testület tagjai sorából választott alpolgármestert.
4. §-hoz
A rendelet 2. §-a a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal feladatait pontosítja.
5-6. §-hoz
A rendelet 71/A. §-a a) pontja a nemzetiségi önkormányzatok részére ingyenes használatra átadott irodahelyiségek címét pontosítja.
7-8. §-hoz
A rendelet 1/a melléklete – a polgármesterre átruházott hatáskörök – kiegészül a munkavállalókkal kapcsolatos feladatokkal.
A 3. mellékletben lévő vagyonnyilatkozat-tételre kötelezettek körét módosítja a bizottsági rendszernek megfelelően.
9. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.