Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendeletének indokolása

a szervezeti és működési szabályzat módosításáról

Hatályos: 2023. 02. 02

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 1.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.02.02.
a szervezeti és működési szabályzat módosításáról
Általános indokolás
Kisújszállás Város Önkormányzata 2022. július 4-én állami támogatással megvásárolta a Kisújszállás, Nagy Imre utca 6/A (hrsz:1762) számú kivett orvosi rendelő és melléképület ingatlant.
A Magyar Államkincstár hiánypótlásban kérte, hogy az egészségügyi célokat szolgáló ingatlanok szerepeljenek az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatában mellékletként. Mivel az elmúlt évben az elrendelt igazgatási szünet miatt nem volt lehetőség az Szmsz módosítására, nyilatkozatban vállaltuk, hogy legkésőbb a 2023. januári képviselő-testületi ülésre előkészítjük a Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 28/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelete egészségügyi ellátás helyéül szolgáló ingatlanokat tartalmazó melléklettel történő kiegészítését. A rendelet kiegészült egy új 4. melléklettel.
Az egészségügyi feladatellátási szerződések körében is változás történt Kisújszállás Város Önkormányzata működési engedélyt kapott a II. háziorvosi körzet működtetésére a kormányzati funkciók között eredményezett ez változást az 1. mellékletben.
A társulások a 2. mellékletben aktualizálásra kerültek.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Kisújszállás Város Önkormányzata szakmai alaptevékenységeinek kormányzati funkció szerinti megjelölése kiegészül a 072111 Háziorvosi alapellátás
Két társulás törlésre került a 2. mellékletből (Kisújszállás, Kenderes, Ecsegfalva Mikrotérségi Központi Orvosi Ügyeleti Társulás, Önkormányzati Társulás az Észak-Alföldi Régió Ivóvízminőségének-javításáért) 1 társulás pedig bekereült a mellékletbe (Tisza-tavi regionális HulladékgazdálkodásiTársulás).
Felsorolásra kerültek az egészségügyi feladatok ellátásában résztvevő ingatlanok.