Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (X. 22.) önkormányzati rendeletének indokolása

A települési támogatás keretében nyújtható ellátásokról szóló 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 23
A települési támogatás keretében nyújtható ellátásokról szóló 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A rendelet jelenlegi felülvizsgálatát az indokolja, hogy az év végéhez közeledve a rendelkezésünkre álló szociális keretből még mindig tetemes összeg áll rendelkezésre, mely el nem költése esetén kamatokkal terhelten visszafizetési kötelezettség terheli az önkormányzatot.
Hogy a rendelkezésünkre álló keretet minél teljesebb mértékben ki tudjuk használni, szükséges egy új ellátási formát létrehozni (karácsonyi települési támogatás).
További új rendelkezésként jelenik meg a tervezetben a települési gyermeknevelési támogatáshoz kapcsolódó, azt mintegy kiegészítő támogatás, melyben azon gyermekek részesülhetnek, akiknek törvényes képviselője ebben az évben kérte a települési gyermeknevelési támogatást. Ezen gyermekek az idei októberi és novemberi intézményi térítési díjak vonatkozásában mentesülnek annak megfizetése alól. Az idő rövidsége, továbbá az adminisztratív teher leszorítása érdekében a korábban benyújtott kérelemhez kötjük ennek biztosítását.
A rendeletben eszközölt egyéb apró módosítások a Kormányhivatallal folytatott telefonos egyeztetések alapján indokoltak, de érdemi (az ellátásokra kiható jelleggel) változtatásokat nem jelentenek.