Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 01- 2023. 05. 26

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről1

2022.02.01.

Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya Dombóvár Város Önkormányzatára (a továbbiakban: önkormányzat), a Képviselő-testületére (a továbbiakban: képviselő-testület) és annak szerveire, valamint az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre (a továbbiakban: költségvetési szerv) terjed ki.

2. §2 A Képviselő-testület az Önkormányzat és a költségvetési szervei együttes 2021. évi

határozza meg

költségvetésének főösszegét: 6.531.912 ezer Ft-ban

költségvetési bevételi főösszegét: 5.482.811 ezer Ft-ban

ezen belül:

2.1. a működési célú bevételt 3.127.853 ezer Ft-ban

2.2. a felhalmozási célú bevételt 2.354.958 ezer Ft-ban

költségvetési kiadási főösszegét: 6.426.113 ezer Ft-ban

ezen belül:

3.1. a működési célú kiadásokat 3.120.350 ezer Ft-ban

ebből:

3.1.1. személyi jellegű kiadásokat 873.759 ezer Ft-ban

3.1.2. munkaadókat terh. jár-okat és szoc. hozz. adót 138.471 ezer Ft-ban

3.1.3. dologi kiadásokat 1.493.800 ezer Ft-ban

3.1.4. ellátottak pénzbeli juttatásait 19.263 ezer Ft-ban

3.1.5. egyéb működési célú kiadásokat 595.057 ezer Ft-ban

3.2. a felhalmozási célú kiadásokat 3.305.763 ezer Ft-ban

ebből:

3.2.1. a beruházások összegét 832.151 ezer Ft-ban

3.2.2. a felújítások összegét 1.107.074 ezer Ft-ban

3.2.3. egyéb felhalmozási célú kiadásokat 1.366.538 ezer Ft-ban

a költségvetési létszámkeretét 237,5 főben

költségvetési hiányt 943.302 ezer Ft-ban

ezen belül:

5.1. a felhalmozási célú hiányt 950.805 ezer Ft-ban

5.2. a működési célú többletet 7.503 ezer Ft-ban

állapítja meg.

A finanszírozási műveleteken belül

6.1. a hitelfelvétel összegét 0 ezer Ft-ban

6.1.1. ebből a felhalmozási célú hitelfelvételt 0 ezer Ft-ban

6.2. a hiteltörlesztés összegét 44.310 ezer Ft-ban

6.2.1. ebből a felhalmozási célú törlesztést 44.310 ezer Ft-ban

6.3. előző év felhasználható maradványát 988.581 ezer Ft-ban

6.3.1. ebből a felhalmozási célú maradványt 811.783 ezer Ft-ban

6.4. az Áht-n belüli megelőlegezéseket 60.520 ezer Ft-ban

6.5. az Áht-n belüli megelőlegezések visszafizetését 61.489 ezer Ft-ban

határozza meg.

3. § (1) A képviselő-testület a 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami feladatok szerinti bontásban az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület a 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként a 2. melléklet szerint állapítja meg.

(4) A képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat feladatonként a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5)3 A Képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási céltartalékát 1.340.003 eFt, működési céltartalékát 10.334 eFt, általános tartalékát 5.000 eFt összegben határozza meg. A Képviselő-testület dönt a felhalmozási céltartalék, a működési céltartalék, valamint az általános tartalék felhasználásáról.

(6) A költségvetési szervek létszámkeretét a 3. melléklet, a működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban a 4. melléklet, a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban az 5. és a 6. melléklet tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) A képviselő-testület a 2021. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítéséről készített előirányzat felhasználási tervet a 8. melléklet szerint fogadja el.

4. § (1) A vagyonhasznosításból származó és a tervezett előirányzatot meghaladó bevételből év közben általános tartalékot kell képezni.

(2) A bevételi források növelése érdekében a Képviselő-testület elrendeli a korábban értékesítésre kijelölt ingatlanok, egyéb vagyonrészek eladásához szükséges intézkedések megtételét, a pályázati lehetőségek felkutatását és igénybevételét.

(3) Az előző évi maradvány - az előző évben vállalt kötelezettségek áthúzódó teljesítésével összefüggő kiadások kivételével - a felülvizsgálat és a képviselő-testület jóváhagyását követően használható fel.

5. § (1) A képviselő-testület a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban az 5. és 6. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen a tárgyévi költségvetésben állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés szerint a későbbi évekre jóváhagyott előirányzatokon belül a polgármester kötelezettséget vállalhat.

6. § A költségvetésből nyújtott támogatásokra az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) és az államháztartáson kívüli források átadását szabályozó önkormányzati rendelet rendelkezéseit kell alkalmazni.

7. § (1) A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal 2021. évi költségvetési keretében garantálja a képviselő-testület, a képviselő-testület hivatala köztisztviselői és ügykezelői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 38/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendeletben felsorolt juttatások tárgyévi kifizethetőségét. A juttatásokra a 9. melléklet szerinti keret áll rendelkezésre. A kereten belül az egyes juttatások közötti átcsoportosítást a szükségleteknek megfelelően a munkáltatói jogokat gyakorló jegyző végzi el.

(2) A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők 2021. évi illetményalapját a 43/2020. (XII. 19.) önkormányzati rendelet szabályozza.

8. § (1) A jóváhagyott előirányzatok és létszámkeretek között átcsoportosítást – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A képviselő-testület az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján felhatalmazza a polgármestert, hogy 5 millió Ft összeghatárig a bevételi és kiadási előirányzatokat módosítsa, továbbá a kiadási előirányzatok között átcsoportosítást végezzen. Az átcsoportosításról a döntést követően a képviselő-testületnek be kell számolni.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy utólagos beszámolás mellett 2021. évben a 2. melléklet szerint meghatározott polgármesteri keret terhére kötelezettséget vállaljon.

(4) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a központi céljellegű előirányzatok saját hatáskörben történő felosztására.

(5) Az éves költségvetés jóváhagyásakor meghatározott egyes kiadási előirányzatok utólagos előirányzat-módosítással túlléphetők. Ezek azonban csak olyan előirányzatok lehetnek, amelyek esetében törvényben, kormányrendeletben megállapított támogatásra, ellátásra vonatkozó többletjogosultság eredményez az előirányzatot meghaladó kiadást.

(6) A költségvetési rendelet módosításáról a képviselő-testület negyedévente dönt.

(7) Ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik, a polgármester pótköltségvetési rendeletet terjeszt a képviselő-testület elé.

9. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség és kifizetés a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható, kivéve a jogszabályon, bírósági vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat, továbbá a letéti kezelésben történő kiadásokat. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség – kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős döntésen alapuló kötelezettségeket – csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható.

(2) A képviselő-testület által jóváhagyott éves kereten belül átmeneti likviditási hitel igénybevételéről a polgármester dönt.

(3) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek lekötéséről a polgármester dönt.

(4) Az új induló beruházások, felújítások körében a közbeszerzési értékhatár felett a 2015. évi CXLIII. törvény és az önkormányzat közbeszerzési szabályzatának előírásait kell alkalmazni. Az európai uniós támogatással megvalósuló programok és projektek bevételeit, kiadásait tájékoztató jelleggel a 10. melléklet tartalmazza.

(5) A költségvetési szervek – nettósított – költségvetési támogatását 1/12 szerinti ütemezésben biztosítja a képviselő-testület. Ettől eltérni csak a beruházások és felújítások esetén, valamint a költségvetési szerv indokolt kérése alapján a polgármester döntése alapján lehet.

10. § (1) A költségvetési szervek a költségvetés alapján a jogszabályokban meghatározott feltételek mellett gazdálkodnak. A költségvetési szervek a feladataik bővítésére vonatkozó kérelmeket csak az önköltségszámítási szabályzataik alapján elkészített költségszámítással együtt terjeszthetik elő.

(2) A költségvetési szervek a jóváhagyott előirányzatokon belül – beleértve a létszámkeretet is – kötelesek gazdálkodni.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli többletbevételét csak a képviselő-testület előirányzat módosítása után használhatja fel, az előző évi maradványával a képviselő-testület jóváhagyása után rendelkezhet. Többletbevétel miatt előirányzat módosítás csak akkor lehetséges, ha a költségvetés bevételi előirányzataként tervezett összeg már befolyt. A bevételi előirányzatok elmaradása esetén a kiadási előirányzatok zárolására vagy törlésére kerül sor. A kiemelt előirányzatok csak a képviselő-testület engedélye után módosíthatók. Az előirányzat-módosítás költségvetési támogatási igénnyel sem a tárgyévben, sem az azt következő évben, években nem járhat.

(4) Tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és a kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható. A kötelezettségvállalás előtt meg kell győződni arról, hogy a jóváhagyott költségvetés fel nem használt és le nem kötött kiadási előirányzata biztosítja-e a fedezetet. A kötelezettségvállalásnak előirányzat-felhasználási terven kell alapulnia.

(5) A költségvetési szervek beruházásaira az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendelet előírásait kell alkalmazni.

(6) A költségvetési szervek a részükre jóváhagyott személyi juttatások és létszám-előirányzattal – a jogszabályi előírások figyelembevételével – önállóan gazdálkodnak.

(7) A költségvetési szerv szellemi és anyagi infrastruktúráját magáncélra igénybe vevő számára a költségvetési szerv köteles térítést előírni az igénybevétel alapján felmerült közvetlen és közvetett költségek figyelembevételével. Amennyiben a költségvetési szerv az alaptevékenysége ellátásához kapcsolódóan meghatározott feladat ellátására eseti bevételhez jut vagy támogatásban részesül, a támogatás összegét úgy kell megállapítani, az eseti bevétel beszedésével összefüggésben ténylegesen felmerült költségeket pedig úgy kell megosztani, hogy a támogatás, az eseti bevétel fedezetet nyújtson a felmerült közvetlen és közvetett költségekre is. A költségek, valamint a térítés megállapításának rendjét és mértékét belső szabályzatban kell rögzíteni.

(8) A költségvetési szerv vezetője felelős a feladatai ellátáshoz a szerv vagyonkezelésébe, használatába adott vagyon rendeltetésszerű igénybevételéért, az alapító okiratban előírt tevékenységek jogszabályban meghatározott követelményeknek megfelelő ellátásáért, a költségvetési szerv gazdálkodásában a szakmai hatékonyság és a gazdaságosság követelményeinek érvényesítéséért, a tervezési, beszámolási, információszolgáltatási kötelezettség teljesítéséért és hitelességéért, a gazdálkodási lehetőségek és kötelezettségek összhangjáért, az intézményi számviteli rendért, a folyamatban épített előzetes és utólagos vezetői ellenőrzéséért, a belső ellenőrzés megszervezéséért és működéséért. A vezető köteles kialakítani, működtetni és fejleszteni a folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés rendszerét a pénzügyminiszter által közzétett módszertani útmutató alapján, köteles elkészíteni a költségvetési szerv ellenőrzési nyomvonalát.

(9) Az önkormányzat és a költségvetési szervek pénzeszközei terhére végzett kifizetéskor a készpénzkímélő fizetési módot kell előnyben részesíteni. Készpénzes kifizetéssel teljesíthetők

a) a társadalom- és szociálpolitikai juttatások,

b) az ellátottak pénzbeli juttatásai, a költőpénz biztosítása,

c) a kiküldetési, reprezentációs kiadások,

d) a szolgáltatási kiadások 50 eFt összeghatárig,

e) a készlet és tárgyi eszköz beszerzési kiadások 50 eFt összeghatárig,

f) a rendezvényeken az előadók megbízási díjának kifizetésével összefüggő kiadások a polgármester engedélye esetén.

(10) A költségvetési szervek az általuk elismert, esedékességet követő 30-60 napon túli tartozás állományról havonta, a tárgyhót követő 5. napjáig kötelesek adatot szolgáltatni a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalnak. Az adatszolgáltatás tartalmazza valamennyi követelésre vonatkozóan a tartozás időtartamát, összegét.

A költségvetési szerv vezetője köteles önkormányzati biztos kirendelését kezdeményezni, ha az általa vezetett költségvetési szerv elismert, az esedékességet követő 30 napon túli tartozás állománya meghaladja a tárgyévi éves eredeti költségvetési kiadási előirányzatának 10%-át, vagy összege meghaladja a 15 millió forintot.

(11) A költségvetési szervek az állami támogatás alapját képező mutatószámokról kötelesek az elszámoláshoz szükséges naprakész nyilvántartást vezetni. A költségvetési szerveknél feladatelmaradásnak kell tekinteni a költségvetési előirányzatok jóváhagyásakor alapul vett tervezett ellátotti létszám és a tényleges ellátotti átlaglétszám különbözetét, amennyiben a teljesítés elmarad a tervezett létszámtól. A létszámkülönbözet és a költségvetési törvény szerinti 1 mutatószámra jutó támogatás teljes összegét kell feladatelmaradásnak tekinteni. Az így számított összeggel a költségvetési szerv a zárszámadás keretében elszámol az önkormányzattal.

(12) A képviselő-testület a pótlékok esetén a mindenkori alsó határnak megfelelő előirányzatot biztosítja a költségvetési szerveknek. A költségvetési szerv vezetője felelős azért, hogy az általa vezetett költségvetési szerv költségvetése ismeretében a munkáltató saját hatáskörében engedélyezhető pótlékokat, megbízási díjakat, egyéb kifizetéseket csak olyan mértékben állapítsa meg, amelyre a fedezet a költségvetési szerv költségvetésében rendelkezésre áll.

(13) Az egyes költségvetési szerveknél a jutalmazásra, teljesítményösztönzésre kifizethető együttes összeg az egységes rovatrend K1101 törvény szerinti illetmények, munkabérek előirányzatának 4%-át nem haladhatja meg.

(14) A költségvetési szerv állományába tartozó személy részére megbízási vagy más szerződés alapján díjfizetésre az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 51. § (2) bekezdése szerint kerülhet sor.

11. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A képviselő-testület a polgármesternek a rendelet hatálybalépéséig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről - bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése - szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat a jóváhagyott bevételi, kiadási előirányzatok tartalmazzák.

1. melléklet4

Önkormányzat 2021. évi bevételei

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat (3)

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

állami
feladat

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

állami
feladat

Cím

Alcím

Cím neve

101

Dombóvári Szivárvány Óvoda

I.

Működési bevételek

6 100

6 100

6 100

6 100

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

1. Közfoglalkoztatás támogatása

0

0

619

619

0

0

101. cím összesen:

6 100

6 100

0

0

6 719

6 719

0

0

102

Dombóvári Százszorszép Óvoda és Bölcsőde

I.

Működési bevételek

4 900

4 900

4 900

4 900

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Közfoglalkoztatás támogatása

0

0

754

754

0

0

102. cím összesen:

4 900

4 900

0

0

5 654

5 654

0

0

103

Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet

I.

Működési bevételek

59 276

59 276

60 500

60 500

0

0

IV.

Felhalmozási bevételek

1. Gépjármű értékesítés

2 100

2 100

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Közfoglalkoztatás támogatása

0

0

0

0

0

0

103. cím összesen:

59 276

59 276

0

0

62 600

62 600

0

0

104

Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

I.

Működési bevételek

18 150

18 150

6 750

6 750

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Közfoglalkoztatás támogatása

0

0

629

629

0

0

2. NKA támogatás

2 000

2 000

0

0

104. cím összesen:

18 150

18 150

0

0

9 379

9 379

0

0

101-104. intézmények összesen

88 426

88 426

0

0

84 352

84 352

0

0

105

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

I.

Működési bevételek

1. Dombóvár

10 000

10 000

10 000

10 000

0

0

2. Szakcsi Kirendeltség

0

0

0

0

0

0

összesen:

10 000

10 000

0

0

10 000

10 000

0

0

105. cím összesen

10 000

10 000

0

0

10 000

10 000

0

0

106

Önkormányzat

I.

Működési bevételek

1. Intézményi működési bevétel (segélyek visszafizetése, köztemetés, közig. bírság végrehajtásából, egyéb bevételek)

7 000

7 000

20 000

20 000

0

0

2. Közvetített szolgáltatások ellenértéke (intézményi gázfűtés miatt, háziorvosi rendelők, tábor, gyermekétkeztetés)

374 083

374 083

306 000

306 000

0

0

3. Lakásgazdálkodás, bérleményhasznosítás - bérleti díj bevételek

59 094

59 094

59 094

59 094

0

0

4. Közterület használati díj

5 000

5 000

5 000

5 000

0

0

5. Terület bérbeadás

3 500

3 500

3 500

3 500

0

0

6. Távhő vagyon bérbeadásából származó bevételek

29 592

29 592

29 592

29 592

0

0

7. Farkas Attila Uszoda bevétele

9 000

9 000

9 000

0

9 000

0

8. Balatonfenyvesi Ifjúsági Tábor bérbeadása

450

450

450

0

450

0

9. Gunarasi gyerektábor

828

0

828

0

I. alcím összesen:

487 719

478 269

9 450

0

433 464

423 186

10 278

0

II.

Közhatalmi bevételek

1. Helyi adók

1.1. Magánszemélyek kommunális adója

68 000

68 000

68 000

68 000

0

0

1.2. Építményadó

141 000

141 000

141 000

141 000

0

0

1.3. Idegenforgalmi adó

0

0

0

0

0

0

1.4. Iparűzési adó

292 500

292 500

545 622

545 622

0

0

összesen:

501 500

501 500

0

0

754 622

754 622

0

0

2. Egyéb közhatalmi bevételek

2.1. pótlék, bírság

6 000

6 000

6 000

6 000

0

0

2.2. talajterhelési díj

6 000

6 000

6 000

6 000

0

0

összesen:

12 000

12 000

0

0

12 000

12 000

0

0

II. alcím összesen:

513 500

513 500

0

0

766 622

766 622

0

0

III.

Önkormányzat költségvetési támogatása

1. Helyi önkormányzat általános működésének és ágazati feladatainak támogatása

1.1. Általános feladatok támogatása (B111)

448 572

448 572

450 143

450 143

0

0

1.2. Egyes köznevelési feladatok támogatása (B112)

264 204

264 204

280 577

280 577

0

0

1.3. Szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatok támogatása (B113)

657 584

549 099

108 485

619 661

511 176

108 485

0

1.3.1. Szociális ágazati összevont pótlék kifizetéséhez támogatás

70 826

70 826

0

0

1.3.2. Egészségügyi kiegészítő pótlék kifizetéséhez támogatás

3 790

3 790

0

0

1.4. Kulturális feladatok támogatása (B114)

39 919

39 919

40 581

40 581

0

0

1.4.1. Könyvtári célú érdekeltségnövelő támogatás

1 021

1 021

0

0

összesen:

1 410 279

1 301 794

108 485

0

1 466 599

1 358 114

108 485

0

2. Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások (B115)

2.1. Idegenforgalmi adóhoz kapcsolódó kiegészítő támogatás

2 359

2 359

0

0

0

0

2.2. Iparűzési adóhoz kapcsolódó kiegészítő támogatás

292 500

292 500

105 220

105 220

0

0

2.3. Önkormányzat rendkívüli támogatása

45 172

45 172

0

0

összesen:

294 859

294 859

0

0

150 392

150 392

0

0

3. Felhalmozási célú költségvetési támogatások (B21)

3.1. 2020. évi vis maior támogatás

10 898

10 898

10 898

10 898

0

0

3.2. Belterületi utak felújítása

40 000

40 000

0

0

3.3. Bölcsőde fejlesztési program

96 000

96 000

0

0

összesen:

10 898

10 898

0

0

146 898

146 898

0

0

4. Elszámolásból származó bevételek (B116)

4.1. 2020. évi elszámolás alapján keletkezett pótigény

12 111

12 111

0

0

összesen:

0

0

0

0

12 111

12 111

0

0

III. alcím összesen:

1 716 036

1 607 551

108 485

0

1 776 000

1 667 515

108 485

0

IV.

Felhalmozási bevételek

1. Tárgyi eszköz, ingatlanértékesítés

1.1. Ingatlanok értékesítése

196 636

196 636

228 933

228 933

0

0

1.2. Részesedés értékesítése

2 046

2 046

2 046

2 046

0

0

2. Önkormányzati vagyon bérbeadás

2.1. Víziközmű bérleti díj

2.1.1. Szennyvízhálózat

38 000

38 000

38 000

38 000

0

0

2.1.2. Ivóvízhálózat

54 387

54 387

77 499

77 499

0

0

IV. alcím összesen:

291 069

291 069

0

0

346 478

346 478

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

1.1. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől finanszírozás (védőnői ellátás, iskola eü.)

68 972

68 972

68 972

68 972

0

0

1.2. Biztos Kezdet Gyerekház működtetésére

7 836

7 836

7 836

0

7 836

0

1.3. Fogorvosi rendelő fenntartásához hozzájárulás

405

405

405

405

0

0

1.4. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás

1.4.1. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Szakcs

9 409

9 409

10 070

10 070

0

0

1.4.2. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Lápafő

1 858

1 858

2 020

2 020

0

0

1.4.3. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Várong

1 581

1 581

1 581

1 581

0

0

1.4.4. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Csikóstőttős

490

490

490

490

0

0

1.4.5. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Attala

5 103

5 103

4 927

4 927

0

0

1.5. Közfoglalkozatás támogatás

2 768

2 768

2 768

0

2 768

0

1.6. Nyári diákmunka támogatása

5 239

5 239

4 680

0

4 680

0

1.7. Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás

300

300

540

0

0

540

1.8. EFOP-3.9.2-16-2017-00047 Humán kapacitások fejlesztése a Dombóvári járásban

358

358

358

358

0

0

1.9. EFOP-1.5.3-16-2017-00063 Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári járásban

4 447

4 447

4 447

4 447

0

0

1.10. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002 Szigetsor

1 524

1 524

1 524

1 524

0

0

1.11. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003 Kakasdomb-Erzsébet utca

1 652

1 652

1 652

1 652

0

0

1.12. Kaposmenti Társulástól kapott támogatás

1 800

1 800

2 000

2 000

0

0

1.13. Zártkerti program

1 553

0

1 553

0

1.14. Közművelődést támogató pályázat

20 000

20 000

0

0

1.14. Térzene Dombóváron pályázat

7 500

7 500

0

0

1.15. Társulás nettósítási különbözet

6 592

6 592

0

0

1.16. Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvény támogatása

1 500

1 500

0

0

1.17. CASTRUM DOMBO pályázat

600

600

0

0

1.18. TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00125

138

138

0

0

1.19. Nak Község Önkormányzatától 2015. évi társulási hozzájárulás

650

650

0

0

1.20. Tisztítsuk meg az Országot! (illegális hulladéklerakók felszámolása)

21 896

21 896

0

0

összesen:

113 742

97 599

15 843

300

174 699

157 322

16 837

540

2. Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

2.1. Döbrököztől szennyvízcsatlakozáshoz hozzájárulás

5 000

5 000

5 000

5 000

0

0

2.2. Farkas Attila Uszoda vizesblokk és öltöző felújítására

11 000

11 000

11 000

11 000

0

0

2.3. TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00020 A városháza épületének energetikai korszerűsítése Dombóváron

945

945

945

945

0

0

2.4. Zártkerti program

1 553

1 553

0

0

0

0

2.5. TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032 Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása

136 000

136 000

136 000

136 000

0

0

2.6. TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002 Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása

222 597

222 597

222 597

222 597

0

0

2.7. TOP-3.2.1-16-TL1-2019-00029 Dombóvári József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése

190 908

190 908

252 111

252 111

0

0

2.8. TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028 Dombóvár, Szabadság u. 2. szám alatti orvosi rendelő felújítása

119 651

119 651

0

0

2.9. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00024 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem – nyugati utcarész

367 160

367 160

0

0

2.10. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00025 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója II. ütem – keleti utcarész

365 352

365 352

0

0

2.11. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023 Dombóvár, Ady Endre utca csapadékvízelvezető rendszer rekonstrukciója

378 568

378 568

0

0

összesen:

568 003

566 450

1 553

0

1 858 384

1 858 384

0

0

V. alcím összesen:

681 745

664 049

17 396

300

2 033 083

2 015 706

16 837

540

VI.

Átvett pénzeszközök

1. Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

1.1. Dombóvári "Kisgimnazistákért" Alapítvány vagyonának átadása

0

0

0

0

118

118

0

0

1.2. Közérdekű kötelezettségvállalás

3 000

3 000

0

0

összesen:

0

0

0

0

3 118

3 118

0

0

2. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

2.1. Lakosságtól szennyvízhozzájárulás

398

398

0

0

összesen:

0

0

0

0

398

398

0

0

VI. alcím összesen

0

0

0

0

3 516

3 516

0

0

VII.

Kölcsönök visszatérülése

1. Felhalmozási célú kölcsönök visszatérülése

1.1. Lakásszerzési támogatás, szociális kölcsön

700

700

700

700

0

0

összesen:

700

700

0

0

700

700

0

0

2. Működési célú kölcsönök visszatérülése

2.1. Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási Nkft. tagi kölcsön

8 000

8 000

8 000

8 000

0

0

2.2. Tinódi Ház Nonprofit Kft. tagi kölcsön visszafizetés

1 981

1 981

9 246

9 246

0

0

2.3. Dombó-Land Kft. tagi kölcsön visszafizetés

11 350

11 350

11 350

11 350

0

0

összesen:

21 331

21 331

0

0

28 596

28 596

0

0

VII. alcím összesen:

22 031

22 031

0

0

29 296

29 296

0

0

106. cím összesen:

3 712 100

3 576 469

135 331

300

5 388 459

5 252 319

135 600

540

Mindösszesen:

3 810 526

3 674 895

135 331

300

5 482 811

5 346 671

135 600

540

VIII.

Finanaszírozási bevételek

1. Működési célú maradvány

1.1. Dombóvári Szivárvány Óvoda

1 640

1 640

0

0

1.2. Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet

1 406

1 406

0

0

1.3. Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

136

136

0

0

1.4 Dombóvári Szászorszép Óvoda és Bölcsöde

1 126

1 126

0

0

1.5. Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

91

91

0

0

1.6.1. Önkormányzat

34 370

34 370

55 871

55 871

0

0

1.6.2. Önkormányzat (állami támogatás)

106 061

106 061

106 061

106 061

0

0

1.6.3. Önkormányzat (pályázatok)

10 467

10 467

10 467

10 467

0

0

Összesen:

150 898

150 898

0

0

176 798

176 798

0

0

2. Felhalmozási célú maradvány

2.1. Dombóvári Szivárvány Óvoda

0

0

0

0

2.2. Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet

0

0

0

0

2.3. Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

0

0

0

0

2.4. Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

0

0

0

0

2.5.1. Önkormányzat (pályázatok)

782 106

782 106

782 106

782 106

0

0

2.5.2. Önkormányzat (bérlakások kiadásaira elkülönített)

29 677

29 677

29 677

29 677

0

0

Összesen:

811 783

811 783

0

0

811 783

811 783

0

0

3. Hitelek

3.1. Működési hitel

0

0

0

0

3.2. Beruházási hitel

0

0

0

0

0

0

3.3. Likvid hitel

0

0

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

0

0

0

0

4. Államháztartáson belüli megelőlegezések (B814)

0

0

0

0

60 520

60 520

0

0

Mindösszesen:

4 773 207

4 637 576

135 331

300

6 531 912

6 395 772

135 600

540

3. melléklet6

Dombóvár Város Önkormányzata intézményeinek létszámkerete 2021. évben

Intézmény megnevezése

Engedélyezett létszám (fő)

Szakmai létszám

Nevelő munát közvetlenül segítők

Technikai létszám

Megváltozott
munkaképességű
dolgozók

Összesen

Dombóvári Szivárvány Óvoda

21

16

1

3

41

Szivárvány Óvoda

13

10

1

1

25

Zöld Liget Óvoda

8

6

0

2

16

Dombóvári Százszorszép Óvoda és Bölcsőde 2021.08.31-ig

28

11

1

2

42

Százszorszép Óvoda

11

7

1

1

20

Tündérkert Bölcsőde

17

4

0

1

22

Dombóvári Százszorszép Óvoda és Bölcsőde 2021.09.01-től

30

12

1

2

45

Százszorszép Óvoda

13

8

1

1

23

Tündérkert Bölcsőde

17

4

0

1

22

Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet (2021.03.31-ig)

19

0

5

0

24

Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet (2021.04.01-től)

20

0

5

0

25

Dombóvári Műv.Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjt.

9

9,5

0

0

18,5

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

83

0

2

4

89

Dombóvár

70

0

2

4

76

Szakcs

7

0

0

0

7

Attala

3

0

0

0

3

Csikóstőttős

3

0

0

0

3

Önkormányzat

6

0

13

0

19

Összesen (2021.03.31-ig):

166,00

36,50

22,00

9,00

233,50

Összesen (2021.04.01-től):

167,00

36,50

22,00

9,00

234,50

Összesen (2021.09.01-től):

169,00

37,50

22,00

9,00

237,50

4. melléklet7

Működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások mérlege 2019-21. év

Bevételek megnevezése

Kiadások megnevezése

2019. tény

2020. mód. ei.

2021. eredeti

2021. mód. ei. (3)

2019. tény

2020. mód. ei.

2021. eredeti

2021. mód. ei. (3)

eFt

eFt

eFt

eFt

eFt

eFt

eFt

eFt

Intézményi működési bevételek

324 173

196 944

586 145

521 714

Személyi juttatások

819 325

844 086

867 773

873 759

Közhatalmi bevételek

831 562

797 232

513 500

766 622

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

155 203

147 512

136 287

138 471

Állami hozzájárulások és támogatások

1 377 859

1 390 285

1 705 138

1 629 102

Dologi kiadások

1 021 714

926 932

1 526 696

1 493 800

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

286 581

152 949

113 742

178 701

Egyéb működési célú kiadások Áht-n belülre, Áht-n kívülre

719 626

685 986

451 137

579 723

Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kivülről

240

10 250

0

3 118

Ellátottak pénzbeli juttatásai

34 406

32 454

18 000

19 263

Működési célú kölcsönök visszatérülése

0

24 210

21 331

28 596

Rövidlejáratú hitel visszafizetése

1 089 641

776 620

0

0

Működési célú maradvány

258 901

93 814

150 898

176 798

Működési célú kölcsönnyújtás

12 406

0

0

0

Működési célú hitelfelvétel

1 089 641

776 620

0

0

Céltartalék, általános tartalék (működési)

0

5 969

15 334

15 334

Államháztartáson belüli megelőlegezések

47 034

59 337

0

60 520

Államháztartáson belüli megelőleg. visszafizetése

46 527

44 631

56 411

61 489

Működési célú bevételek összesen:

4 215 991

3 501 641

3 090 754

3 365 171

Működési célú kiadások összesen:

3 898 848

3 464 190

3 071 638

3 181 839

Felhalmozási bevételek

193 440

309 557

291 069

348 578

Beruházások

236 410

730 607

913 662

832 151

Felhalmozási célú állami támogatás

2 139

43 631

10 898

146 898

Felújítások

417 093

309 236

459 504

1 107 074

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétele

611

7 807

0

398

Egyéb felhalmozási célú kiadások Áht-n belülre, Áht-n kívülre

15 619

32 836

27 000

26 535

Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

324 776

484 786

568 003

1 858 384

Felhalmozási célú hitel törlesztés

20 668

47 057

44 310

44 310

Felhalmozási célú kölcsönök visszatérülése

621

8 850

700

700

Céltartalék (felhalmozási)

0

257 809

257 093

1 340 003

Felhalmozási célú maradvány

323 000

462 110

811 783

811 783

Felhalmozási célú kölcsönnyújtás

0

4 906

0

0

Felhalmozási célú hitelfelvétel

209 241

28 259

0

0

Felhalmozási célú bevételek összesen:

1 053 828

1 345 000

1 682 453

3 166 741

Felhalmozási célú kiadások összesen:

689 790

1 382 451

1 701 569

3 350 073

Önkormányzati bevételek

5 269 819

4 846 641

4 773 207

6 531 912

Önkormányzati kiadások

4 588 638

4 846 641

4 773 207

6 531 912

5. melléklet

Több éves kihatással járó döntések számszerűsítése
Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése (Ft)

Sorsz.

Megnevezés

2021. 01.01. nyitóállomány

Hitelfelvétel

Törlesztések évente

2021.

2022.

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

Összesen

1.

0

2.

0

3.

0

Összesen:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hosszú lejáratú beruházási hitelek törlesztése

Ft

Sorsz.

Megnevezés

2021. 01.01. nyitóállomány

Hitelfelvétel

Törlesztések évente

Törlesztés
összesen

2021.

2022.

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

1.

OTP - MFB ÖKIF (013204158112)

1 613 000

0

1 613 000

0

0

0

0

0

1 613 000

2.

OTP - MFB ÖKIF (013204158110)

578 984

0

578 984

0

0

0

0

0

578 984

3.

OTP - MFB ÖKIF (013204158113)

1 660 000

0

1 660 000

0

0

0

0

0

1 660 000

4.

OTP - MFB ÖKIF (013204158111)

1 010 000

0

1 010 000

0

0

0

0

0

1 010 000

5.

OTP - MFB ÖKIF (013204158109)

415 000

0

415 000

0

0

0

0

0

415 000

6.

OTP - MFB ÖKIF (013204158114)

12 644 540

0

12 644 540

0

0

0

0

0

12 644 540

7.

OTP célhitel beruházásokra (1-2-18-4600-0174-4)

211 111 112

0

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 896

211 111 112

Összesen:

229 032 636

0

44 310 412

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 896

229 032 636

Garancia és kezességvállalás (függő)

Megnevezés

Kezesség típusa

Kezességvállalás mértéke/hitelkeret
eFt

Kezességvállalás kezdete

Kezességvállalás időtartama/ lejárata

2020. évi nyitó

2020. évi növekedés

Csökkenés 2020-ban

Csökkenés 2021-ben

Csökkenés 2022-ben

1.

2.

3.

Több évre kihatással járó kötelezettségvállalások 2020-2021. évi kifizetései (Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal) (Ft)

Szerződő fél

Tárgy

Lejárat/ teljesítési határidő

Várható összeg (Ft/év) 2021.

Összeg (Ft/év) 2020

ABACUS Számítástechnikai Bt.

WinSzoc szoftver jogszabálykövetése

határozatlan

236 220

225 171

Albacomp RI Kft.

Elektronikus információbiztonsági feladatok ellátása

2021.02.01

518 160

561 340

Allianz Hungária Biztosító RT

gépjármű-felelősség biztosítás / Derbi segédmotor, XYD, LKU, LOX/, Casco / EIE, LKU/

határozatlan

372 742

372 742

Lechner Nonprofit Kft.

TAKARNET adatátv.hálózathoz-hálózati díj és tuladoni lap más

lekérdezés alapján havonta

80 000

91 000

Lechner Nonprofit Kft.

e-hiteles tuljadoni lap más.,nem hiteles térképmás...-Szakcs

lekérdezés alapján havonta

23 200

23 200

biko Cégellátó Kft.

Festék tonerek (gyári, és utángyártott)

2023.01.29

1 090 986

Bukor Éva e.v.

Szakmai segítségnyújtás

2020.03.31

550 000

Daemia Kft.

vírusirtó program Linux operációs rendszer

határozatlan

762 000

762 000

Daemia Kft.

Kaspersky vírus-és spam védelem-licensz

2021.06.30

570 738

570 738

Dombóvárhő

fűtési díj ( Bezerédj 14.)

határozatlan

3 127 100

3 243 614

Dr. Hegedűs és Társa Egészségügyi és Szolg. Bt.

üzemorvos-Szakcs

határozatlan

63 000

63 000

DRV

vízdíj-hivatal, Szakcs

határozatlan

551 180

550 089

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

rendszerhasználati díj-hivatali épületek

határozatlan

1 698 095

1 515 644

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

áram-Szakcs

határozatlan

1 905

1 840

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

gáz-Szabadság u. 18. (városháza)

határozatlan

1 600 000

1601634

Eötvös Loránd Tudományegyetem

dr. Fóris Attila adatbiztonsági- és adatvédelmi szakjogász képzés

2022.02.28

530 000

180000

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub 420 fénymásológép üzemeltetése (P1419)

határozatlan

35 560

35 524

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub 227 fénymásológép üzemeltetése (P1683)

határozatlan

63 500

62 589

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub 423 fénymásológép üzemeltetése (P1593)

határozatlan

161 798

160 621

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub C224 fénymásológép üzemeltetése (P1586)

határozatlan

201 168

200 969

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub C454e fénymásoló űzemeltetése (P2509)

2021.05.07

128 450

385 340

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub C454eH fénymásoló űzemeltetése (P2573)

2021.11.08

381 995

402 482

EURO-PROFIL Kft.

HP Designjet T120 A1 Plotter tintasug. nyomtató bérlete (P2218)

2020.07.31

117 960

EURO-PROFIL Kft.

Utángyártott,és gyári toner

2020.11.12

131 184

Fleetcor Kft (volt SHELL HUNGARY ZRT)

üzemanyag, kártyadíj

határozatlan

888 690

861282

GOND-X Biztonságtechnikai és Kereskedelmi Kft.

Távfelügy, készenlét és karb.-Bezerédj u. 14.

határozatlan

820 077

820 077

GOND-X Biztonságtechnikai és Kereskedelmi Kft.

hivatali diszpécser szolgálat-Szent I. tér 1.

határozatlan

411 506

411 506

GOND-X Biztonságtechnikai és Kereskedelmi Kft.

bizt.techn távfelügy., műszaki készenlét és karb.-Szab. 18.

határozatlan

334 370

334 370

GreenDoc System Kft.

WinPA postázó szoftver követés, emelt szintű támogatás

határozatlan

77 724

77 724

JakabNet Szoftverház Kft.

Integrált Közszolg. Szoftvercsomag követése-pü,szoc...modul-Szakcs

határozatlan

243 840

243 840

K&H Biztosító Zrt.

felelősségbiztosítás, casco-JLV-415,EIE-487,LLP-126, LHL-651 (Szakcs)

határozatlan

101 547

101 547

Karádi-Kontroll Kft.

munkavédelmi tanácsadás

határozatlan

243 840

243 840

Karádiné Kurucz Klára e.v.

munkavédelmi tanácsadás-Szakcs

határozatlan

144 000

144 000

KIMÉRA Kft.

Jogszabálykövetés /iktató rendszer/

határozatlan

165 252

164 798

Komunáldata Számítástechnikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft

ado 24 nyomtatvány (elektronikusan kitölthető forma)

határozatlan

91 440

91 440

Konica Minolta Kft.

Konica Minolta bizhub C250i fénymásoló - bérleti díj, és másolati díjak

2022.07.22

601 000

600 431

Magyar Posta Zrt.

készpénz-átutalási megbízások adathordozójának díjai

határozatlan

117 627

117 627

Magyar Posta Zrt.

postai küldemények havi díja

határozatlan

6 900 000

6 891 567

Magyar Telekom Nyrt.

tűzjelző rendszer telefonvonala-Bezerédj u. 14.

határozatlan

19 908

19 908

Magyar Telekom Nyrt.

vezetékes telefonok - Szakcs

határozatlan

481 584

482 229

Magyar Telekom Nyrt.

mobiltelefon előfizetése-Szakcs (30/501-3166)

határozatlan

157 320

157 320

Márton Zoltán ev.

PH épületek fűtési rendszerek üzemeltetése, karbantartása

megrendelő

177 800

177 800

Microsec Zrt.

e-Szigno Csomag keretében együttesen nyújtott szolgáltatások

határozatlan

61 341

61 341

MOL Nyrt

üzemanyag - szakcs

szóbeli m.

253 700

253 700

MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.

villamosenergia-Szabadság u. 14.

határozatlan

36 073

Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt.

Szab. 18, Bez. 14. kukák ürítése

határozatlan

464 736

464 736

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Normatív hozzájárulás

megrendelő

987 490

987 490

Opten Informatikai Kft.

cégtár online (pü-i modul) éves előfizetés

lemondásig érvényben

104 160

104 160

Opten Informatikai Kft.

Önkormányzati vállalkozás-figyelés -adósok

megrendelő

347 622

338 483

PaprikaSoft Kft.

tárhely szolgáltatás(www.dombovar.hu)

határozatlan

60 960

60 960

Print Copy Kft.

fénymásolók üzemeltetési költsége (Szakcs-MP3351)

határozatlan

266 700

254 419

Saldo Rt.

tagdíj (adó-és számviteli tanácsadás)

határozatlan

226 060

226 060

TAGE Kft.

Polg. Hiv. takarítása, felhasznált higéniai szerek

határozatlan

5 800 865

5 800 865

Tapaszti Gyula

portaszolgálat

határozatlan

277750

TARR Kft.

internet-előfizetési díj, internet optikai szálbérlet,kábelTV,Szakcs

határozatlan

2 375 985

2 375 985

Telenor Magyarország Zrt.

mobil távközlési szolgáltatások és mobil telefonok vásárlása, és uszoda

határozatlan

2 351 662

2 351 662

Tolna Megyei Kormányhivatal

helyi személyiadat és lakcímnyilvánt. számgépes rendsz.karbt

határozatlan

120 000

120 000

Tolna Megyei Ügyvédi Kamara

kamarai jogtanácsosi díj

megrendelő

105 600

105 600

UNIQA Biztosító Zrt.

felelősségbiztosítás,és casco-LFA-110 (Renault Mégane)

határozatlan

169 676

169 676

VARITEL Irodatechnika

Develop Ineo +227e fénymásoló bérlete, lapköltsége

2021.04.22

100 000

292 256

VARITEL Irodatechnika

fénymásoló bérlete (Develop Ineo 224e)

2021.02.28

56 850

341 102

Vincellérné dr. Illés Krisztina

jogi közreműködés, képviselet, tanácsadás, és állásfoglalás elkészítése

határozatlan

1 980 000

1 908 000

Werner Tamás e.v. (WS Works)

garázsmester gépkocsi nyilvántartó program karbantartása

szóbeli m.

36 000

36 000

Wolters Kluwer Kft.

előfizetések (jogtárak, döntvénytár)

megrendelő

954 147

954 147

X-R Copy Kft.

másolatok díja-Kon. Min. Bizhub 163. -Szakcs

határozatlan

41 910

40 847

Összesen:

41 040 786

41 311 299

Több évre kihatással járó kötelezettségvállalások 2020-2021. évi kifizetései (Dombóvár Város Önkormányzata)

Szerződő fél

Tárgy

Lejárat/ teljesítési határidő

Várható összeg (Ft/év) 2021.

Összeg (Ft/év) 2020.

5T Építészeti és Városfejlesztési Kft.

Településrendezési eszközök felülvizsgálata

2021.12.31

14 986 000

0

5T Építészeti és Városfejlesztési Kft.

Településrendezési tervek módosítása

2021.05.31

899 160

0

5T Építészeti és Városfejlesztési Kft.

Településrendezési tervek módosítása

2021.05.31

985 520

0

782/3 Társasház Buszmegálló

közös költség-Hunyadi téri buszmegálló

határozatlan

97 238

97 238

Dombóvár Hunyadi Téri Buszváró Üzletház

közös költség-Hunyadi téri buszmegálló

határozatlan

59 636

97 238

AEGON Magyarország Zrt

Vagyonbiztosítás

határozatlan

2 343 816

2 325 689

Arokemi Rt.

gesztenyefák (427 db), platánfák (177 db), nyírfák (21 db) permetezése

2020.12.31. (évente új szerződés)

1 389 660

1 389 660

Anubis-Ré Temetkezési Szolgáltató Kft.

köztemetés

2020.12.28

97 790

1 527 132

ATEV Fehérjefeldolgozó Rt.

állati hulladék szállítása

határozatlan

2 894 000

3 126 948

Bakó Ügyvédi Iroda

közbeszerzési tanácsadói feladatok

2020.12.31

762 000

2 032 000

Balaskó János e.v.

városi fúvószenekar felkészítése

2020.12.31 (évente új szerződés)

480 000

386 000

Bekes Csaba ev.

műszaki ellenőri feladatok-Helytörténeti Gyűjtemény pince felújítása a muzeális intézmények szakmai támogatása (2020. évi Kubinyi Ágoston Program)

kivitelezéshez igazodóan

50 000

0

BIOKOM Nonprofit Kft.

32 m3-es konténer bérlete-Lucza hegyi hulladékudvar, 15 m3-es konténer bérlete-Lucza hegyi hulladékudvar (padkaszemét gyűjtéséhez)

határozatlan

1 139 952

1 139 952

BIOKOM Nonprofit Kft.

zöldhulladék szállítása, ártalmatlanítása

határozatlan

6 450 147

6 450 147

BIOKOM Nonprofit Kft.

úttisztításból származó hulladék szállítása, ártalmatlanítása

határozatlan

2 329 286

2 329 286

Buda József

Paltán tér 1-3-5. épület villamos hálózat felújítási terveinek elkészítése

2021.05.12

1 800 000

0

Csillag Társasház IB.

vill. hálózat haszn. díja (térfigyelő r.)

határozatlan

4 900

0

Csillag Társasház IB.

közös költség-Csillagház (bérlakások)

határozatlan

217 080

224 245

Czétány László

energetikai tanúsítvány-önkormányzati ingatlanok

2022.06.11

60 000

60 000

Czinege és Társa Szolg. Bt.

önkormányzat által kijelölt ingatlanok értékbecslése

2022.07.07

196 850

196 850

DELI KO-SZA Kft.

Kórház utcai parkoló bővítése II. ütem

Munkaterület átadástól számított 30 naptári nap

7 012 026

0

Dél-Kom Nkft.

edénybérlet-Mászlony, Szilfás

határozatlan

80 221

80 221

Dombó Pál Lakásépítő és Fenntartó

közös ktg-Pannónia u. 34., 38. (hőközpontok)

határozatlan

186 910

186 910

Dombó Pál Lakásépítő és Fenntartó

közös költség Ady u. 8-12. üzlethelyiség

határozatlan

52 225

52 225

Dombó Pál Lakásépítő és Fenntartó

közös ktg.-bérlakások

határozatlan

1 214 680

1 214 680

Dombóvár 1043/4 sz. Társasház

Pannónia u. 56. rendelő közös ktg.-fel.ellátási szerz. alap.

167 250

100 350

Dombóvár 1043/4 sz. Társasház

közös költség-Pannónia u. 54. (55 m2, 36 m2-es bérlakások), Pannónia u. 56. (52 m2-es bérlakás)

határozatlan

165 870

165 870

Dombóvárhő Kkt.

üres bérlakások fűtése

határozatlan

182 996

182 996

Dombóvárhő Kkt.

fűtés díja-Pannónia út 7. 2 lh. (üres üzlethelyiség)

határozatlan

120 432

120 432

Dombóvárhő Kkt.

fűtési díj-Pannónia út 27. 4 lh (hőközpont)

határozatlan

22 139

22 139

Dombóvárhő Kkt.

fűtés díja-Hunyadi tér 30. 2 lh. (üres üzlethelyiség)

határozatlan

14 478

14 478

Dombóvárhő Kkt.

fűtés díja-Hunyadi tér 32. 4 lh. (üres üzlethelyiség)

határozatlan

61 488

15 372

DOMBÓVÁRI EGYESÍTETT HUMÁN SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY

mosatási szolgáltatás (350,- ft+áfa/kg)

határozatlan

200 025

200 025

Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumért Alapítvány

Gimnáziumi Tehetséggondozó Program

határozatlan

500 000

500 000

Dombóvári Szent Lukács Kórház

vill. hálózat haszn. díja (térfigyelő r.)

határozatlan

8 953

8 953

Dombóvári Városgazd. Nkft.

bérlakások továbbszámlázott díjai

195 867

195 867

Dombóvári Városgazd. Nkft.

közfeladatok ellátása

határozatlan

186 107 256

85 973 000

Dombóvári Városgazd. Nkft.

vissza nem térítendő támogatás közfoglalkoztatásra

2 024 882

5 539 008

Dombóvári Vízmű Kft.

Farkas Attila Tanuszoda adás-vétele

2020.12.31

1 544 673

0

Dombóvári Vízmű Kft.

Ingatlanvásárlás - 947/7 hrsz. \"kivett fűtőmű\"

2018.09.13

1 700 000

0

dr. Pucsli és Tsa. Bt.

üzemorvosi ellátás

határozatlan

1 179 052

1 340 015

dr. Pucsli és Tsa. Bt.

iskola eü. feladat

határozatlan

291 600

848 400

DRV Zrt

víz-önkormányzati fogyasztási helyek

határozatlan

4 999 036

4 999 036

Eatrend Kft.

gyermekétkeztetési feladatok

2031.01.01

361 000 000

0

Effix-International Kft.

szakértői feladatok ellátása-KEHOP-5.4.1-16-2016-00131

2020.12.01

1 859 200

796 800

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

rendszerhasználati díj-ingatlanok, vízátemelők stb…

határozatlan

23 200 000

25 255 398

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

gáz-ingatlanok

határozatlan

19 785 949

19 785 949

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Bursa Hungarica ösztöndíj

határozatlan

4 200 000

3 099 800

Emergency Service Egészségügyi Szolgáltató Kft.

ügyeleti feladatok ellátása

2023.04.30

13 374 000

17 475 033

enerGO ZERO Kft.

Városháza épületének energetikai korszerűsítése-TOP-3.2.1-16-TL1-2018

2020.08.31

88 223 485

4 643 341

Futó Rebeka

Imázs építés, arculati megjelenés érdekében együttműködés, tanácsadás, sajtómeghívókhoz dokumentumok beszerzése...

2021.12.31

1 200 000

0

Gamaterv Mérnökiroda Bt.

rehabilitációs környezettervező szakértői feladatok-TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003

kivitelezés műszaki átádásának napja

390 000

0

Glósz Ügyvédi iroda

letétkezelési díj-Szabó Loránd szabadságmegváltás, betondarálás (Topa)

109 636

0

Gond-X Kft.

Szigeterdei lakótorony 24 órás távfelügyelete

határozatlan

406 435

406 435

Gond-X Kft.

biztonságtechn. távfelügy.,műszaki kész./karb.-Termál u. 5.

határozatlan

314 978

314 978

Gond-X Kft.

távfelügyelet, műszaki készenlét és karbantartás-Köztársaság u. inkubátorház

határozatlan

281 452

281 452

Groupama Garancia Biztosító Zrt.

Orvosi felelősségbiztosítás-dr. Pucsli E. (Bajcsy Zs. 5.)

határozatlan

18 000

22 500

Halmai József e.v.

rágcsáló, kártevő és rovarírtás

2022.03.10

780 000

582 000

Társasház Hunyadi tér 30-32.

felújítási alap-Hunyadi tér 30-32. (6 üzlethelyiség)

határozatlan

182 520

98 865

Társasház Hunyadi tér 34. A/B.

felújítási alap-Hunyadi tér 34. (üzlet)

határozatlan

23 100

23 100

Imobau Építőipari Kft.

Helytörténeti Gyűjtemény pince felújítása a múzeális intézmények szakmai támogatása (2020. évi Kubinyi Ágoston Program)-belső szigetelés, szellőzők beépítése, villamos átszerelés

munkaterület átadásától számított 90 naptári nap

5 414 442

0

Intergált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet

veszélyes hulladék elszállítása-orvosi rendelők

határozatlan

91 545

91 545

Kapos-Menti Területi- és Vidékfejlesztési Társulás

Kapos-menti Hírlevél hozzájárulás

határozatlan

3 300 000

2 200 000

Kapos-Menti Területi- és Vidékfejlesztési Társulás

Tolnatáj TV Kapos-menti Magazin

határozatlan

3 300 000

3 300 000

Kapos-Menti Területi- és Vidékfejlesztési Társulás

tagdíj

határozatlan

300 000

150 000

Karádi-Kontroll Kft

Tűzvédelmi feladatok elvégzése

határozatlan

53 080

53 080

Kiszler András e.v.

ifjúsági fúvószenekar felkészítése

2020.12.31 (évente új szerződés)

360 000

360 000

KOVI-95 KFT.

Mélyépítési munkák a TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004 azonosítójú "DARK - Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területeken" című pályázat keretében

munkaterület átadásától számított 200 naptári nap

56 937 294

0

Közép-Dunántúli Vizügy.Ig.Balatoni Kir.

mederhasználat díja Balatonfenyves tábor

határozatlan

78 210

78 210

Maár Építész Iroda Kft.

műszaki ellenőri feladatok-Városháza energetikai korszerűsítése, TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00020

2020.12.31

1 968 500

0

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

100 tonna mart aszfalt + lebonyolítási díj

2021.02.12

349 250

0

Magyar Telekom Nyrt.

uszoda tűzjelző, telefon; inkubátorház biztonsági rendszer

határozatlan

182 588

205 226

Márkus Mérnöki Iroda Kft

Műszaki ellenőri feladatok-Kéknefelejcs-Ibolya u. ivóvízhálózat rekonstrukció

2019.09.30

523 875

0

MÁV Vagyonkezelő Zrt.

közüzemi díjak-MÁV sporttelep-(Földvár u. u. 18)

határozatlan

180 000

1 451 309

MÁV Zrt.

bérleti díj, ingatlankezelési díj, közüzemi díjak-Földvár u. 35. (1889/21 hrsz., burkolatlan terület)

határozatlan

76 200

43 425

Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás

intézmény működtetés támogatása

határozatlan

6 399 000

4 859 559

Mediaworks Hungary Zrt.

Tolnai Népújságban való megjelenések díja

2021.12.31

762 000

577 180

Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.

fürdővíz laborvizsgálata-uszoda

határozatlan

717 288

767 809

Mikrolift Kft

Hóvirág u. 1. HO felvonó karbantartása

határozatlan

322 349

320 253

Mobil Adat Kft.

kiskassza díjcsomag-uszoda

határozatlan

22 860

24 855

Multi Alarm Zrt.

Kamera rendszer karbantartás

2021.10.19

254 000

482 600

MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

áramdíj-ingatlanok, közvilágítás

2021.03.31 (évente új közbeszerzés)

16 608 303

16 608 303

Nagyné Messinger Tímea

szakmai vezetői feladatok-TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001 (Mászlony szegregátum társadalmi integrációja)

2022.01.31

804 000

201 000

Nagyné Messinger Tímea

szakmai vezetői feladatok-TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002 (Szigetsor-Vasút szegregátum társadalmi integrációja)

2022.01.31

1 084 800

271 200

Nagyné Messinger Tímea

szakmai vezetői feladatok-TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003 (Kakasdomb-Erzsébet u. társadalmi integrációja)

2022.01.31

1 711 200

427 800

Nemcsényi Gábor e.v.

webdesign, weblap tervezése, weblap karbantartása

határozatlan

240 000

400 000

Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

Hulladékszállítás-városi kukák ürítése, Hóvirág u. házoirvosi rendelő, Baltonfenyves, hulladékudvar…

határozatlan

6 441 140

6 441 140

Népköztársaság u. 23.- 25.- 27.- 29. Társasház

közös költség Pannónia u 23-29 garázs

határozatlan

18 870

18 870

Népköztársaság u. 23.- 25.- 27.- 29. Társasház

közös költség Pannónia u. 27. üzlet

határozatlan

31 390

31 390

NKM Energia Zrt.

gáz-bérlakások

határozatlan

1 282 700

816 224

Palotásné Kővári Terézia ev.

Dombóvár város helyi víz-kárelhárítási és belvíz-kárelhárítási tervének elkészítése

2021.09.08

1 650 000

0

Petrónus Vagyonértékelő és Szolgáltató Kft.

értékbecslés-önkormányzat által kijelölt ingatlanok-

2022.07.07

311 100

622 200

Qilaq Solution Kft.

Dombóvár városkártya rendszer üzemeltetése

2020.12.31

952 500

952 500

Radics Ferenc ev.

értékbecslés-önkormányzat által kijelölt ingatlanok

2022.07.07

99 000

99 000

Reality - Property Kft.

vill. hálózat haszn. díja (térfigyelő r.)

határozatlan

41 127

41 127

Régió 2007 Kft.

Helyi személyszállítási közszolgáltatás ellátása

2024.04.30

72 000 000

62 671 580

Rostás Jenőné ev.

elektromos eszközök szállítása-TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004

közösségi szőlészeti oktatóközpont műszaki átadás-átvételét követő nap

701 250

0

Rostás Jenőné ev.

elektromos eszközök szállítása-TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002

közösségi ház műszaki átadás-átvételét követő nap

1 364 130

0

RP-SC Holding Szolgáltató Kft.

Bezerédj u. ivóvízvezeték rekonstrukció I. ütem II. eljárás (pótmunka)

13 555 340

0

RP-SC Holding Szolgáltató Kft.

bölcsőde felújításhoz kapcsolódó további értéknövelő munkálatok

2021.01.30

381 000

0

Sió-Procent Kft.

energetikai tanúsítás/audit elvégzése a beruházás utáni állapotra-TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002

kivitelezés műszaki átadásának napja

368 300

0

Sió-Procent Kft.

energetikai tanúsítás/audit elvégzése a beruházás utáni állapotra-TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004

kivitelezés műszaki átadásának napja

254 000

0

SMHV Energetikai Kft.

karácsonyi díszvilágítás felszerelése, leszerelése-2020-2021.

2021.01.06

2 467 483

3 885 946

szerelde.hu Kft.

eszközbeszerzés a 47052/2019/KOZMUVFO pályázat keretében

2021.01.31

389 001

0

szerelde.hu Kft.

eszközbeszerzés a VI/4618/2020/KOZMUVFO pályázat keretében

445 770

0

Tamási Tankerületi Központ

közüzemi díjak

határozatlan

1 132 480

1 132 480

Tanácsköztársaság tér 7-9. társasház

közös költség-Platán tér 9. fsz. 3. (bérlakás)

határozatlan

59 280

64 220

Tarr KFT.

Internet előfizetési díj-Szuhay Sportcentrum, Hunyadi tér 2. (HACS), Hunyadi tér 23-25., Fő u. 36. (free wi-fi)

2019.11.18

945 430

945 430

Tarr KFT.

Internet előfizetési díj-Bajcsy Zs. u. 2.

2020.02.13

77 332

502 655

Társasház Hunyadi tér 34 A/B.

közös költség-Hunyadi tér 34. (üzlet)

határozatlan

23 100

23 100

Társasház Kaposszekcső, Liget ltp. 5.

közös költség-Liget ltp. 5. A, B, C lépcsőházak (bérlakások)

határozatlan

499 980

666 640

Tinódi Ház Nonprofit Kft.

támogatás (közművelődési szerződés)

2024.12.31

8 514 353

48 831 000

Tóth Temetkezés Kegyeleti Kft.

köztemetés

2022.12.28

1 527 132

0

U Light ESCO Kft.

közvilágítási elemek karbantartása-"aktív"

határozatlan

24 106 044

26 114 881

Varga Szilvia

Imázs építés, arculati megjelenés érdekében együttműködés, tanácsadás, sajtómeghívókhoz dokumentumok beszerzése...

2021.12.31

2 400 000

3 300 000

Veolia Energia Magyarország Zrt

fűtés-Apáczai (konyha)

határozatlan

870 650

870 650

Veolia Energia Magyarország Zrt

fűtés-JAÁMK

2022.12.31

437 452

473 906

Weich Éva

város grafikai arculatának tervezése

megrendelő

1 016 000

0

ZNET Telekom Zrt.

AirBusiness 10/10 internet-Víztorony

2021.06.30

198 456

214 994

ZNET Telekom Zrt.

kamerarendszer karbantartása, üzem.-Víztorony

határozatlan

226 405

226 405

Összesen:

1 007 452 827

387 747 705

6. melléklet

Dombóvár Város Önkormányzatának költségvetési mérlege (e Ft)

Bevételek

2022. év

2023. év

2024. év

Intézményi működési bevételek

255 000

260 000

260 000

Helyi adók

799 000

799 000

799 000

Gépjárműadó

50 000

50 000

50 000

Egyéb központi adók

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek

15 000

16 000

16 000

Állami hozzájárulások és támogatások

1 120 000

1 180 000

1 200 000

Működési célú tám. államháztartáson belülről

94 000

96 000

98 000

Működési célú pénzeszköz átvétel

6 500

8 000

8 000

Működési célú hitelfelvétel

0

0

0

Működési célú maradvány

6 000

6 000

6 000

Kölcsön visszatérülés

2 000

2 000

2 000

Működési célú bevételek összesen

2 347 500

2 417 000

2 439 000

Fejlesztési célú állami támogatás

0

0

0

Felhalmozási bevételek

240 000

245 000

245 000

Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

50 000

51 000

52 000

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel

14 000

14 700

15 000

Felhalmozási célú kölcsön visszatérülés

4 000

4 000

4 000

Felhalmozási célú hitel igénybevétele

0

0

0

Felhalmozási célú maradvány

150 000

100 000

100 000

Felhalmozási célú bevétel összesen:

458 000

414 700

416 000

Bevétel összesen:

2 805 500

2 831 700

2 855 000

Kiadások

2022. év

2023. év

2024. év

Személyi juttatások összesen:

825 000

840 000

874 500

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

144 375

147 000

135 800

Dologi kiadások

894 347

911 961

915 000

Működési célú pénzeszköz átadás, egyéb tám.

485 000

490 000

495 961

Ellátottak pénzbeli juttatása

33 000

34 000

25 000

Rövid lejáratú hitel visszafizetés

0

0

0

Rövid lejáratú hitel kamat

8 000

8 000

8 000

Működési célú kölcsönnyújtás

0

0

0

Céltartalék működési, általános tartalék

5 000

5 000

5 000

Működési kiadás összesen

2 394 722

2 435 961

2 459 261

Felújítási kiadások

160 000

165 000

165 000

Beruházások

170 000

150 000

150 000

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás

7 000

7 350

7 350

Felhalmozási célú hitel visszafizetés

26 389

26 389

26 389

Hosszú lejáratú hitel kamata

7 389

7 000

7 000

Felhalmozási célú kölcsön nyújtás

0

0

0

Céltartalék

40 000

40 000

40 000

Felhalmozási kiadások összesen:

410 778

395 739

395 739

Kiadások összesen:

2 805 500

2 831 700

2 855 000

7. melléklet

Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatások

Támogatás kedvezményezettje

jellege

várható összege (eFt)

65 év feletti adózók

kommunális adó kedvezmény (50%)

10 000

70 év feletti adózók

kommunális adó mentesség

15 800

Vállalkozó akinek adóalapja nem haladja meg a 2,5 millió forintot

iparűzési adómentesség

17 100

Magánszemélyek (akik legfeljebb 8 szobás és legfeljebb 16 ágyszámmal rendelkező szálláshelyen töltenek el vendégéjszakát)

idegenforgalmi adó mentesség

1 000

Gyermekétkeztetés

térítési díj kedvezmény (10%)

1 254

Sportszervezetek, nemzetiségi önkormányzatok, önkormányzat gazdasági társaságai

térítésmentes bérlet

11 000

I. Helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség

Az építményadóról szóló 41/2015. (XII. 1.) önkormányzati rendelet

A Gunaras-fürdő területén található, az ingatlan-nyilvántartásban üdülő, hétvégi ház megnevezéssel nyilvántartott építmény utáni építményadó-fizetési kötelezettségét illetően adókedvezmény iránti kérelemmel élhet az adóhatóság felé az a magánszemély, aki az építmény tulajdonosa vagy az építményt terhelő vagyoni értékű jog jogosítottja, amennyiben az építményben egyedül vagy hozzátartozójával együtt életvitelszerűen lakik.

Mentes – a Htv. 13-13/A. §-ban foglaltakon túl – az építményadó megfizetése alól:
a) a lakás, amennyiben az adó alanya magánszemély,
b) garázs, gépjárműtároló – kivéve az ingatlan-nyilvántartásban teremgarázsként feltüntetett épületrészt –, üvegház, pince, présház, hűtőház vagy ilyenként feltüntetésre váró épület, továbbá a melléképület és a melléképületrész.

A magánszemélyek kommunális adójáról, az idegenforgalmi adóról és a helyi iparűzési adóról szóló 40/2015. (XII. 1.) önkormányzati rendelet

Magánszemélyek kommunális adójánál

A lakás után fizetendő magánszemélyek kommunális adója alól mentes az a magánszemély, aki a 70. életévét betöltötte. 50 %-os adókedvezmény illeti meg azt a magánszemélyt, aki a 65. életévét betöltötte.

Tulajdonjog, illetve haszonélvezeti jog alapján a kedvezmény 1.506 adózót, a mentesség 1.554 adózót érintett az előző évben.

A használatbavételi engedély kiadását követő évtől számítva 2 évig mentes a magánszemélyek kommunális adófizetési kötelezettsége alól az a magánszemély, aki új építésű családi házat épít.

20 %-os adókedvezmény illeti meg azt a magánszemélyt, akinek a rendelet 1. melléklete I., II., vagy III. övezetébe sorolt lakóingatlana előtti közút nem rendelkezik aszfaltburkolattal.

Azok a magánszemélyek, akik az ingatlanuk előtt önerőből járdafelújítást végeznek, kérelemre 2 éves időtartamra 50 %-os kommunális adókedvezményt vehetnek igénybe.

Adókedvezmény illeti meg azt a magánszemélyt, aki a rendelet 1. melléklete szerinti I. vagy II. övezetben lakást vásárolt és ott állandó lakóhelyet létesített.

Idegenforgalmi adónál

Mentes a magánszemély az idegenforgalmi adó megfizetése alól a Htv. 31. §-ban foglaltakon túl a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § h) pontja alá tartozó szálláshelyen eltöltött vendégéjszaka után.

Iparűzési adónál

Adómentesség illeti meg a vállalkozót, ha a Htv. 39. § (1) bekezdése, illetőleg a 39/A. §-a vagy 39/B §-a alapján számított (vállalkozási szintű) adóalapja nem haladja meg a 2,5 millió Ft-ot.

A mentesség pontos összegét és az adóalanyok számát az iparűzési adóbevallások május 31-éig esedékes beküldése után pontosítja az önkormányzat.

II. Térítési díjaknál biztosított kedvezmények

A gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 12/2006. (II.20.) rendelet alapján az önkormányzat 10% kedvezményt biztosít a gyermekétkeztetés személyi térítési díjából a Dombóvár város közigazgatási területén lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező gyermek esetében, aki a Gyvt. 21/B §-a alapján normatív kedvezményre nem jogosult.

III. Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

támogatásról szóló döntés száma

ingatlan megnevezése

támogatás kedvezményezettje

336/2014. (VIII. 28.) Kt. határozat

Dombóvár, Földvár utcában található, dombóvári 1882/2 hrsz. alatt felvett „volt MÁV étkezde” ingatlan területén a Szigeterdő mellett elhelyezkedő, 1.350 m2 nagyságú teniszpálya
2022. január 31-ig

Dombóvári Tenisz Egyesület

371/2018. (XI. 29.) Kt. határozat

helyi természetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátásához – a dombóvári 2923/A/2 hrsz. alatt nyilvántartott, Gyár u. 16. szám alatti, természetőr bázis céljára szolgáló ingatlan térítésmentes használata 2019. január 1-től 2023. december 31-ig, a használó a térítésmentes használat fejében köteles viselni az összes üzemeltetési költséget

Kapos-hegyháti
Natúrpark Egyesület

338/2019. (XI. 8.) Kt. határozat

térítésmentes használati jog a szociális szolgáltatás biztosítása érdekében az ellátási szerződéssel megegyező időtartamra a Dombóvár Város Önkormányzata tulajdonát képező, a Dombóvár, Arany János tér 2. alatti, dombóvári 224/3. hrsz. alatt felvett, valamint a Dombóvár, Szabadság utca 6. alatti, dombóvári 46. hrsz. alatt felvett ingatlanokra

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

349/2019. (XI. 29.) Kt. határozat

Dombóvár, Bezerédj u. 14. szám alatti, dombóvári 1306. hrsz.-ú ingatlanon épült társas irodaházban alábbi helyiségek használata:
a) A Nemzetiségi Közösségi Ház –
a nagyterem a kiszolgálóhelyiségekkel együtt (1306/A/2. külön helyrajzi szám), iroda (bemutatóterem) 18,90 m2 (1306/A/3. külön helyrajzi szám egyik irodahelyisége) iroda 18,40 m2 (1306/A/3. külön helyrajzi szám egyik irodahelyisége),
b) a Német Közösségi Ház – pince (alagsor és mellékhelyiségei) (1306/A/1. külön helyrajzi szám)
2024. december 31-ig

Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat

350/2019. (XI. 29.) Kt. határozat

nemzetiségi feladatok ellátásához a Dombóvár, Szabadság utca 4. alatti, dombóvári 47 hrsz.-ú ingatlannak a kialakult viszonyok szerint a Dombóvár Város Önkormányzata tulajdonába tartozó ingatlanrész térítésmentes használata

Dombóvári Roma
Nemzetiségi Önkormányzat

353/2019. (XI. 29.)Kt. határozat

dombóvári 0328/1 hrsz.-ú, a gyepmesteri telepet is magában foglaló ingatlan (2024. december 31-ig)

Dombóvári Kutyás Egyesület

388/2019. (XII. 18.) Kt. határozat

Szigeterdőben – dombóvári 1882/6 hrsz.-ú kivett közpark, lakótorony megnevezésű ingatlanon – található lakótorony térítésmentes használata haszonkölcsön-szerződéssel – 2019. január 1-től
2021. december 31-ig – működtetésre, téglagyűjteményének bemutatására. Az összes üzemeltetési költséget az önkormányzat köteles viselni.

Őri Nándor dombóvári lakos

15/2020. (I. 31.) Kt. határozat

Info Pont működtetéséhez a korábban a Tourinform Irodában használt tárgyi eszközök és sportszerek használatának terítésmentes átadásához határozatlan időre az önkormányzat turizmussal kapcsolatos közfeladatának ellátásához

Gunaras Zrt.

123/2020. (IX. 30.) Kt. határozat

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonát képező, EIE-487 forgalmi rendszámú VW Transporter típusú gépjárművet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület használja üzembentartóként térítésmentesen határozatlan időre a vele kötött ellátási szerződés szerinti szociális szolgáltatás nyújtásához

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

132/2020. (IX. 30.) Kt. határozat

Árpád utcában lévő dombóvári 945/1 hrsz.-ú, lakóház, udvar, gazdasági épület, egyéb épület megnevezésű ingatlan keleti részén található – korábban villanyszerelői tanműhely céljára használt – helyiségek térítésmentes használata haszonkölcsön formájában

Dombóvári Városgazdálkodási Nonprofit Kft.

126/2020. (XII. 18.) határozat

Dombóvár, Földvár utca 18. szám alatti Szuhay Sportcentrum térítésmentes használata 2022. december 31-ig sportszervezetek részére a sporttevékenységük végzésére

Dombóvári Karatesuli Közhasznú Egyesület,
Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület,
Dombóvári Floorball Közhasznú Sportegyesület,
SEIBUKAI KYOKUSHIN Dombóvár Sportegyesület,
Dombóvári Asztalitenisz Club Közhasznú Egyesület,
Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület,
Dombóvári Futball Club,
Dombóvári Judo Klub,
Dombóvári Labdarúgó Klub,
JUMPERS Dombóvári Kötélugró Sportegyesület,
Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesület

128/2020. (XII. 18.) határozat

Katona József u. 37. szám alatti Dombóvári Ifjúsági Sporttelep térítésmentes használata 2021. december 31. napjáig, közüzemi és a további működtetési költségeket az egyesület köteles viselni

Dombóvári Focisuli Egyesület

129/2020. (XII. 18.) határozat

Dombóvár, Kinizsi utca 37. szám alatti Mándi Imre Ökölvívó Terem térítésmentes használata 2021. január 16-tól 2022. december 31-ig, a közüzemi és a további működtetési költségeket az egyesület köteles viselni

Dombóvár 2004. Egyesület

9. melléklet

2021. évi szociális, jóléti és egészségügyi juttatás előirányzata

eFt

Családalapítási támogatás

500

Szociális, jóléti, kulturális juttatások

200

Egészségügyi juttatás (védőszemüveg)

500

Összesen:

1 200

Vezetői illetménypótlék (jegyző, irodavezetők)

4 485

10. melléklet

Európai Uniós támogatással megvalósuló programok, projektek bevételei, kiadásai
Bevételek (Ft)

szám

azonosító

program, projekt neve

2020.12.31-ig

2021.

2022.

Összesen

1

TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00029

A Dombóvári József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Önkormányzat

támogatás

0

190 907 674

0

190 907 674

összesen:

0

190 907 674

0

190 907 674

2

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001

A dombóvári Mászlony szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

támogatás

12 208 872

0

0

12 208 872

összesen:

12 208 872

0

0

12 208 872

3

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

támogatás

9 743 650

1 524 000

0

11 267 650

összesen:

9 743 650

1 524 000

0

11 267 650

4

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területén élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

támogatás

21 236 614

1 651 476

0

22 888 090

összesen:

21 236 614

1 651 476

0

22 888 090

5

TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002

Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása 2017

Önkormányzat

támogatás

0

222 596 761

12 116 558

234 713 319

összesen:

0

222 596 761

12 116 558

234 713 319

6

EFOP-3.9.2-16-2017-00047

Humán kapacitások fejlesztése a Dombóvári járásban

Önkormányzat

támogatás

160 082 568

357 509

0

160 440 077

összesen:

160 082 568

357 509

0

160 440 077

7

EFOP-1.5.3-16-2017-00063

Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári járásban

Önkormányzat

támogatás

131 434 828

4 447 387

0

135 882 215

összesen:

131 434 828

4 447 387

0

135 882 215

8

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002

Mászlony - oázis az agrársivatagban

Önkormányzat

támogatás

88 239 210

0

0

88 239 210

önkormányzati saját forrás

500 000

36 695 282

0

37 195 282

összesen:

88 739 210

36 695 282

0

125 434 492

9

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja

Önkormányzat

támogatás

187 124 545

0

0

187 124 545

önkormányzati saját forrás

5 241 216

22 188 436

0

27 429 652

összesen:

192 365 761

22 188 436

0

214 554 197

10

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004

DARK - Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet uztca szegregációval veszélyeztetett területen

Önkormányzat

támogatás

232 664 000

0

0

232 664 000

önkormányzati saját forrás

3 000 000

1 730 300

0

4 730 300

összesen:

235 664 000

1 730 300

0

237 394 300

11

TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00020

A városháza épületének energetikai korszerűsítése Dombóváron

Önkormányzat

támogatás

93 582 060

945 274

0

94 527 334

önkormányzati saját forrás

0

23 216 707

0

23 216 707

összesen:

93 582 060

24 161 981

0

117 744 041

12

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032

Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása

Önkormányzat

támogatás

0

135 999 981

0

135 999 981

önkormányzati saját forrás

1 076 498

0

0

1 076 498

összesen:

1 076 498

135 999 981

0

137 076 479

13

KEHOP-5.4.1-16-2016-00131

ENERGIATUDATOS DOMBÓVÁR - Az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő tematikus programsorozat szervezése és lebonyolítása a helyi közösségek bevonásával Dombóváron és térségében

Önkormányzat

támogatás

4 848 860

0

0

4 848 860

összesen:

4 848 860

0

0

4 848 860

Bevételek összesen:

950 982 921

642 260 787

12 116 558

1 605 360 266

Kiadások (Ft)

szám

azonosító

program, projekt neve

2020.12.31-ig

2021.

2022.

Összesen

1

TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00029

A Dombóvári József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Önkormányzat

kiadás

felújítás

0

190 653 674

0

190 653 674

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

254 000

0

254 000

összesen:

0

190 907 674

0

190 907 674

2

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001

A dombóvári Mászlony szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

kiadás

személyi

5 247 100

767 810

0

6 014 910

járulék

989 122

204 929

0

1 194 051

dologi kiadások (szolgáltatások)

3 046 163

1 024 707

0

4 070 870

eszközbeszerzés

14 580

0

0

14 580

tartalék

0

635 000

0

635 000

túligénylés visszautalása

0

279 461

0

279 461

összesen:

9 296 965

2 911 907

0

12 208 872

3

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

kiadás

személyi

5 261 998

701 255

0

5 963 253

járulék

996 714

369 033

0

1 365 747

dologi kiadások (szolgáltatások)

1 164 196

1 208 574

0

2 372 770

eszközbeszerzés

41 880

0

0

41 880

tartalék

0

1 524 000

0

1 524 000

összesen:

7 464 788

3 802 862

0

11 267 650

4

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területén élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

kiadás

személyi

9 327 609

786 836

10 114 445

járulék

1 673 477

441 942

2 115 419

dologi kiadások (szolgáltatások)

5 974 565

873 661

6 848 226

tartalék

0

3 810 000

3 810 000

összesen:

16 975 651

5 912 439

0

22 888 090

5

TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002

Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása 2017

Önkormányzat

kiadás

beruházás

0

0

234 713 319

234 713 319

összesen:

0

0

234 713 319

234 713 319

6

EFOP-3.9.2-16-2017-00047

Humán kapacitások fejlesztése a Dombóvári járásban

Önkormányzat

kiadás

személyi

32 660 675

0

0

32 660 675

járulék

6 226 066

0

0

6 226 066

dologi kiadások (szolgáltatások)

115 594 016

0

0

115 594 016

eszközbeszerzés

5 959 320

0

0

5 959 320

összesen:

160 440 077

0

0

160 440 077

7

EFOP-1.5.3-16-2017-00063

Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári járásban

Önkormányzat

kiadás

személyi

18 188 500

0

0

18 188 500

járulék

3 522 478

0

0

3 522 478

dologi kiadások (szolgáltatások)

19 710 200

0

0

19 710 200

egyéb működési célú kiadások (bértámogatások)

18 319 738

0

0

18 319 738

eszközbeszerzés

76 141 299

0

0

76 141 299

összesen:

135 882 215

0

0

135 882 215

8

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002

Mászlony - oázis az agrársivatagban

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

102 620

2 636 590

0

2 739 210

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

36 108 779

85 586 503

0

121 695 282

tartalék

0

1 000 000

0

1 000 000

összesen:

36 211 399

89 223 093

0

125 434 492

9

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

1 114 351

1 774 906

0

2 889 257

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

20 729 397

188 935 543

0

209 664 940

tartalék

0

2 000 000

0

2 000 000

összesen:

21 843 748

192 710 449

0

214 554 197

10

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004

DARK - Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet uztca szegregációval veszélyeztetett területen

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

1 127 046

7 687 554

0

8 814 600

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

17 487 024

208 092 676

0

225 579 700

tartalék

0

3 000 000

0

3 000 000

összesen:

18 614 070

218 780 230

0

237 394 300

11

TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00020

A városháza épületének energetikai korszerűsítése Dombóváron

Önkormányzat

kiadás

felújítás

0

92 866 826

0

92 866 826

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

1 660 508

0

1 660 508

támogatási előleg visszafizetése

0

23 216 707

0

23 216 707

összesen:

0

117 744 041

0

117 744 041

12

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032

Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása

Önkormányzat

kiadás

személyi

0

2 845 167

0

2 845 167

járulék

0

554 814

0

554 814

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

1 177 608

0

1 177 608

építéshez kapcsolódó költségek

4 635 500

111 963 390

0

116 598 890

eszközbeszerzés

7 500 000

3 400 000

0

10 900 000

tartalék

0

5 000 000

0

5 000 000

összesen:

12 135 500

124 940 979

0

137 076 479

13

KEHOP-5.4.1-16-2016-00131

ENERGIATUDATOS DOMBÓVÁR - Az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő tematikus programsorozat szervezése és lebonyolítása a helyi közösségek bevonásával Dombóváron és térségében

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

1 381 800

3 467 060

0

4 848 860

összesen:

1 381 800

3 467 060

0

4 848 860

Kiadások összesen:

420 246 213

950 400 734

234 713 319

1 605 360 266

1

Az önkormányzati rendeletet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 26.) önkormányzati rendelete 14. §-a hatályon kívül helyezte 2023. május 27. napjával.

2

A 2. § a Dombóvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § (5) bekezdése a Dombóvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (5) bekezdése a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (5) bekezdése a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 31.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 1. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 2. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 3. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 4. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 8. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.