Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 14.) önkormányzati rendelete

Dombóvár Város Önkormányzata 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 10

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 14.) önkormányzati rendelete

Dombóvár Város Önkormányzata 2022. évi költségvetéséről

2023.02.10.

Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Dombóvár Város Önkormányzata Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága, valamint Humán Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya Dombóvár Város Önkormányzatára (a továbbiakban: önkormányzat), a Képviselő-testületére (a továbbiakban: képviselő-testület) és annak szerveire, valamint az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre (a továbbiakban: költségvetési szerv) terjed ki.

2. §1 (1) A képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes 2022. évi költségvetésének főösszegét 6.997.117 ezer Ft-ban állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes 2022. évi költségvetési bevételi főösszegét 4.412.818 ezer Ft-ban állapítja meg, ezen belül:

a) a működési célú bevételt 3.390.511 ezer Ft-ban,

b) a felhalmozási célú bevételt 1.022.307 ezer Ft-ban

állapítja meg.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes 2022. évi költségvetési kiadási főösszegét 6.901.770 ezer Ft-ban állapítja meg, ezen belül:

a) a működési célú kiadásokat 3.523.944 ezer Ft-ban, ebből:

aa) a személyi juttatásokat 1.034.797 ezer Ft-ban,

ab) a munkaadókat terhelő járulékokat és szociális hozzájárulási adót 141.632 ezer Ft-ban,

ac) a dologi kiadásokat 1.716.307 ezer Ft-ban,

ad) az ellátottak pénzbeli juttatásait 20.290 ezer Ft-ban,

ae) az egyéb működési célú kiadásokat 610.918 ezer Ft-ban,

b) a felhalmozási célú kiadásokat 3.377.826 ezer Ft-ban, ebből:

ba) a beruházások összegét 1.012.657 ezer Ft-ban,

bb) a felújítások összegét 1.730.320 ezer Ft-ban,

bc) az egyéb felhalmozási célú kiadásokat 634.849 ezer Ft-ban

állapítja meg.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes 2022. évi költségvetési létszámkeretét 238 főben állapítja meg.

(5) A képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes 2022. évi költségvetési hiányát 2.488.952 ezer Ft-ban, ezen belül:

a) a felhalmozási célú hiányt 2.355.519 ezer Ft-ban,

b) a működési célú hiányt 133.433 ezer Ft-ban

állapítja meg.

(6) A képviselő-testület a finanszírozási műveleteken belül

a) a hitelfelvétel összegét 8.302 ezer Ft-ban, ebből a felhalmozási célú hitelfelvételt 0 ezer Ft-ban,

b) a hiteltörlesztés összegét 34.691 ezer Ft-ban, ebből a felhalmozási célú törlesztést 26.389 ezer Ft-ban,

c) az előző év felhasználható maradványát 2.506.220 ezer Ft-ban, ebből a felhalmozási célú maradványt 2.192.283 ezer Ft-ban,

d) az államháztartáson belüli megelőlegezéseket 69.777 ezer Ft-ban,

e) az államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetését 60.656 ezer Ft-ban

határozza meg.

3. § (1) A képviselő-testület a 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami feladatok szerinti bontásban az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület a 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként a 2. melléklet szerint állapítja meg.

(4) A képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat feladatonként a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5)2 A Képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási céltartalékát 627.237 eFt, működési céltartalékát 0 eFt, általános tartalékát 5.000 eFt összegben határozza meg. A Képviselő-testület dönt a felhalmozási céltartalék, a működési céltartalék, valamint az általános tartalék felhasználásáról.

(6) A költségvetési szervek létszámkeretét a 3. melléklet, a működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban a 4. melléklet, a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban az 5. melléklet és a 6. melléklet tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) A képviselő-testület a 2022. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak tervezett teljesítéséről készített előirányzat felhasználási tervet a 8. melléklet szerint fogadja el.

4. § (1) A vagyonhasznosításból származó és a tervezett előirányzatot meghaladó bevételből év közben általános tartalékot kell képezni.

(2) A bevételi források növelése érdekében a Képviselő-testület elrendeli a korábban értékesítésre kijelölt ingatlanok, egyéb vagyonrészek eladásához szükséges intézkedések megtételét, a pályázati lehetőségek felkutatását és igénybevételét.

(3) Az előző évi maradvány - az előző évben vállalt kötelezettségek áthúzódó teljesítésével összefüggő kiadások kivételével - a felülvizsgálat és a képviselő-testület jóváhagyását követően használható fel.

5. § (1) A képviselő-testület a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban az 5. és 6. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen a tárgyévi költségvetésben állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés szerint a későbbi évekre jóváhagyott előirányzatokon belül a polgármester kötelezettséget vállalhat.

6. § A költségvetésből nyújtott támogatásokra az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) és az államháztartáson kívüli források átadását szabályozó önkormányzati rendelet rendelkezéseit kell alkalmazni.

7. § (1) A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal 2022. évi költségvetési keretében garantálja a képviselő-testület a képviselő-testület hivatala köztisztviselői és ügykezelői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 38/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendeletben felsorolt juttatások tárgyévi kifizethetőségét. A juttatásokra a 9. melléklet szerinti keret áll rendelkezésre. A kereten belül az egyes juttatások közötti átcsoportosítást a szükségleteknek megfelelően a munkáltatói jogokat gyakorló jegyző végzi el.

(2) A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők 2022. évi illetményalapját a 37/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelet szabályozza.

8. § (1) A jóváhagyott előirányzatok és létszámkeretek között átcsoportosítást – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A képviselő-testület az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján felhatalmazza a polgármestert, hogy 5 millió Ft összeghatárig a bevételi és kiadási előirányzatokat módosítsa, továbbá a kiadási előirányzatok között átcsoportosítást végezzen. Az átcsoportosításról a döntést követően a képviselő-testületnek be kell számolni.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy utólagos beszámolás mellett a 2022. évben a 2. melléklet szerint meghatározott polgármesteri keret terhére kötelezettséget vállaljon.

(4) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a központi céljellegű előirányzatok saját hatáskörben történő felosztására.

(5) Az éves költségvetés jóváhagyásakor meghatározott egyes kiadási előirányzatok utólagos előirányzat-módosítással túlléphetők. Ezek azonban csak olyan előirányzatok lehetnek, amelyek esetében törvényben, kormányrendeletben megállapított támogatásra, ellátásra vonatkozó többletjogosultság eredményez az előirányzatot meghaladó kiadást.

(6) A költségvetési rendelet módosításáról a képviselő-testület negyedévente dönt.

(7) Ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik, a polgármester pótköltségvetési rendeletet terjeszt a képviselő-testület elé.

9. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség és kifizetés a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható, kivéve a jogszabályon, bírósági vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat, továbbá a letéti kezelésben történő kiadásokat. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség – kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős döntésen alapuló kötelezettségeket – csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható.

(2) A képviselő-testület által jóváhagyott éves kereten belül átmeneti likviditási hitel igénybevételéről a polgármester dönt.

(3) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek lekötéséről a polgármester dönt.

(4) Az új induló beruházások, felújítások körében a közbeszerzési értékhatár felett a 2015. évi CXLIII. törvény és az önkormányzat közbeszerzési szabályzatának előírásait kell alkalmazni. Az európai uniós támogatással megvalósuló programok és projektek bevételeit, kiadásait tájékoztató jelleggel a 10. melléklet tartalmazza.

(5) A költségvetési szervek – nettósított – költségvetési támogatását 1/12 szerinti ütemezésben biztosítja a képviselő-testület. Ettől eltérni csak a beruházások és felújítások esetén, valamint a költségvetési szerv indokolt kérése alapján a polgármester döntése alapján lehet.

10. § (1) A költségvetési szervek költségvetés alapján a jogszabályokban meghatározott feltételek mellett gazdálkodnak. A költségvetési szervek a feladataik bővítésére vonatkozó kérelmeket csak az önköltségszámítási szabályzataik alapján elkészített költségszámítással együtt terjeszthetik elő.

(2) A költségvetési szervek a jóváhagyott előirányzatokon belül – beleértve a létszámkeretet is – kötelesek gazdálkodni.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli többletbevételét csak a képviselő-testület előirányzat módosítása után használhatja fel, az előző évi maradványával a képviselő-testület jóváhagyása után rendelkezhet. Többletbevétel miatt előirányzat módosítás csak akkor lehetséges, ha a költségvetés bevételi előirányzataként tervezett összeg már befolyt. A bevételi előirányzatok elmaradása esetén a kiadási előirányzatok zárolására vagy törlésére kerül sor. A kiemelt előirányzatok csak a képviselő-testület engedélye után módosíthatók. Az előirányzat-módosítás költségvetési támogatási igénnyel sem a tárgyévben, sem az azt következő évben, években nem járhat.

(4) Tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és a kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható. A kötelezettségvállalás előtt meg kell győződni arról, hogy a jóváhagyott költségvetés fel nem használt és le nem kötött kiadási előirányzata biztosítja-e a fedezetet. A kötelezettségvállalásnak előirányzat-felhasználási terven kell alapulnia.

(5) A költségvetési szervek beruházásaira az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendelet előírásait kell alkalmazni.

(6) A költségvetési szervek a részükre jóváhagyott személyi juttatások és létszám-előirányzattal – a jogszabályi előírások figyelembevételével – önállóan gazdálkodnak.

(7) A költségvetési szerv szellemi és anyagi infrastruktúráját magáncélra igénybe vevő számára a költségvetési szerv köteles térítést előírni az igénybevétel alapján felmerült közvetlen és közvetett költségek figyelembevételével. Amennyiben a költségvetési szerv az alaptevékenysége ellátásához kapcsolódóan meghatározott feladat ellátására eseti bevételhez jut vagy támogatásban részesül, a támogatás összegét úgy kell megállapítani, az eseti bevétel beszedésével összefüggésben ténylegesen felmerült költségeket pedig úgy kell megosztani, hogy a támogatás, az eseti bevétel fedezetet nyújtson a felmerült közvetlen és közvetett költségekre is. A költségek, valamint a térítés megállapításának rendjét és mértékét belső szabályzatban kell rögzíteni.

(8) A költségvetési szerv vezetője felelős a feladatai ellátáshoz a szerv vagyonkezelésébe, használatába adott vagyon rendeltetésszerű igénybevételéért, az alapító okiratban előírt tevékenységek jogszabályban meghatározott követelményeknek megfelelő ellátásáért, a költségvetési szerv gazdálkodásában a szakmai hatékonyság és a gazdaságosság követelményeinek érvényesítéséért, a tervezési, beszámolási, információszolgáltatási kötelezettség teljesítéséért és hitelességéért, a gazdálkodási lehetőségek és kötelezettségek összhangjáért, az intézményi számviteli rendért, a folyamatban épített előzetes és utólagos vezetői ellenőrzéséért, a belső ellenőrzés megszervezéséért és működéséért. A vezető köteles kialakítani, működtetni és fejleszteni a folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés rendszerét a pénzügyminiszter által közzétett módszertani útmutató alapján, köteles elkészíteni a költségvetési szerv ellenőrzési nyomvonalát.

(9) Az önkormányzat és a költségvetési szervek pénzeszközei terhére végzett kifizetéskor a készpénzkímélő fizetési módot kell előnyben részesíteni. Készpénzes kifizetéssel teljesíthetők

a) a társadalom- és szociálpolitikai juttatások,

b) az ellátottak pénzbeli juttatásai, a költőpénz biztosítása,

c) a kiküldetési, reprezentációs kiadások,

d) a szolgáltatási kiadások 50 eFt összeghatárig,

e) a készlet és tárgyi eszköz beszerzési kiadások 50 eFt összeghatárig,

f) a rendezvényeken az előadók megbízási díjának kifizetésével összefüggő kiadások a polgármester engedélye esetén.

(10) A költségvetési szervek az általuk elismert, esedékességet követő 30-60 napon túli tartozás állományról havonta, a tárgyhót követő 5-ig kötelesek adatot szolgáltatni a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalnak. Az adatszolgáltatás tartalmazza valamennyi követelésre vonatkozóan a tartozás időtartamát, összegét. A költségvetési szerv vezetője köteles önkormányzati biztos kirendelését kezdeményezni, ha az általa vezetett költségvetési szerv elismert, az esedékességet követő 30 napon túli tartozás állománya meghaladja a tárgyévi éves eredeti költségvetési kiadási előirányzatának 10%-át, vagy összege meghaladja a 15 millió forintot.

(11) A költségvetési szervek az állami támogatás alapját képező mutatószámokról kötelesek az elszámoláshoz szükséges naprakész nyilvántartást vezetni. A költségvetési szerveknél feladatelmaradásnak kell tekinteni a költségvetési előirányzatok jóváhagyásakor alapul vett tervezett ellátotti létszám és a tényleges ellátotti átlaglétszám különbözetét, amennyiben a teljesítés elmarad a tervezett létszámtól. A létszámkülönbözet és a költségvetési törvény szerinti 1 mutatószámra jutó támogatás teljes összegét kell feladatelmaradásnak tekinteni. Az így számított összeggel a költségvetési szerv a zárszámadás keretében elszámol az önkormányzattal.

(12) A képviselő-testület a pótlékok esetén a mindenkori alsó határnak megfelelő előirányzatot biztosítja a költségvetési szerveknek. A költségvetési szerv vezetője felelős azért, hogy az általa vezetett költségvetési szerv költségvetése ismeretében a munkáltató saját hatáskörében engedélyezhető pótlékokat, megbízási díjakat, egyéb kifizetéseket csak olyan mértékben állapítsa meg, amelyre a fedezet a költségvetési szerv költségvetésében rendelkezésre áll.

(13) Az egyes költségvetési szerveknél a jutalmazásra, teljesítményösztönzésre kifizethető együttes összeg az egységes rovatrend K1101 törvény szerinti illetmények, munkabérek előirányzatának 4%-át nem haladhatja meg.

(14) A költségvetési szerv állományába tartozó személy részére megbízási vagy más szerződés alapján díjfizetésre az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 51. § (2) bekezdése szerint kerülhet sor.

11. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A képviselő-testület a polgármesternek a rendelet hatálybalépéséig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről - bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése - szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat a jóváhagyott bevételi és kiadási előirányzatok tartalmazzák.

1. melléklet3

Önkormányzat 2022. évi bevételek

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat (2)

3. sz. módosítás

Módosított előirányzat (3)

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

államig.
feladat

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

államig.
feladat

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

államig.
feladat

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

államig.
feladat

Cím

Alcím

Cím neve

101

Dombóvári Szivárvány Óvoda (2022.08.31-ig)
Dombóvári Szivárvány
Óvoda és Bölcsőde (2022.09.01-től)

I.

Működési bevételek

3 000

3 000

4 800

4 800

0

0

4 800

4 800

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Közfoglalkoztatás támogatása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2. Választási bizottság tag átlagbér támogatás

326

326

0

0

-134

-134

0

0

192

192

0

0

3. Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Önkormányzattól kapott támogatáa

200

200

0

0

200

200

0

0

101. cím összesen:

3 000

3 000

0

0

5 126

5 126

0

0

66

66

0

0

5 192

5 192

0

0

102

Dombóvári Százszorszép Óvoda és Bölcsőde

I.

Működési bevételek

5 060

5 060

3 260

3 260

0

0

3 260

3 260

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Közfoglalkoztatás támogatása

0

0

324

324

0

0

324

324

0

0

2. Választási bizottság tag átlagbér támogatás

17

17

0

0

17

17

0

0

102. cím összesen:

5 060

5 060

0

0

3 601

3 601

0

0

0

0

0

0

3 601

3 601

0

0

103

Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet

I.

Működési bevételek

73 175

73 175

46 213

46 213

0

0

46 213

46 213

0

0

IV.

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Közfoglalkoztatás támogatása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2. Választási bizottság tag átlagbér támogatás

45

45

0

0

45

45

0

0

103. cím összesen:

73 175

73 175

0

0

46 258

46 258

0

0

0

0

0

0

46 258

46 258

0

0

104

Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

I.

Működési bevételek

20 000

20 000

20 000

20 000

0

0

5 865

5 865

0

0

25 865

25 865

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Bértámogatás

13 040

13 040

13 040

13 040

0

0

13 040

13 040

0

0

2. Választási bizottság tag átlagbér támogatás

16

16

0

0

16

16

0

0

3. Közfoglalkoztatás támogatása

318

318

0

0

318

318

0

0

4. Kormányhivatal bértámogatás

1 176

1 176

0

0

1 176

1 176

0

0

5. NKA pályázat támogatás

350

350

0

0

350

350

0

0

6. SZJA 1%

79

79

0

0

79

79

0

0

7. EMMI támogatás

500

500

0

0

500

500

0

0

104. cím összesen:

33 040

33 040

0

0

34 900

34 900

0

0

6 444

6 444

0

0

41 344

41 344

0

0

101-104. intézmények összesen

114 275

114 275

0

0

89 885

89 885

0

0

6 510

6 510

0

0

96 395

96 395

0

0

105

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

I.

Működési bevételek

1. Dombóvár

7 000

7 000

7 000

7 000

0

0

7 000

7 000

0

0

2. Szakcsi Kirendeltség

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

összesen:

7 000

7 000

0

0

7 000

7 000

0

0

0

0

0

0

7 000

7 000

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Országgyűlési választásra

17 733

17 733

0

0

17 733

17 733

0

0

2. Népszámlálásra

17 815

17 815

0

0

17 815

17 815

0

0

105. cím összesen

7 000

7 000

0

0

42 548

42 548

0

0

0

0

0

0

42 548

42 548

0

0

106

Önkormányzat

I.

Működési bevételek

1. Intézményi működési bevétel (segélyek visszafizetése, köztemetés, közig. bírság végrehajtásából, egyéb bevételek)

10 000

10 000

10 000

10 000

0

0

10 000

10 000

0

0

2. Közvetített szolgáltatások ellenértéke (intézményi gázfűtés miatt, háziorvosi rendelők, tábor, gyermekétkeztetés)

380 484

380 484

200 000

200 000

0

0

200 000

200 000

0

0

3. Lakásgazdálkodás, bérleményhasznosítás - bérleti díj bevételek

55 000

55 000

55 000

55 000

0

0

55 000

55 000

0

0

4. Közterület használati díj

5 000

5 000

5 000

5 000

0

0

5 000

5 000

0

0

5. Terület bérbeadás

4 000

4 000

4 000

4 000

0

0

4 000

4 000

0

0

6. Távhő vagyon bérbeadásából származó bevételek

29 592

29 592

29 592

29 592

0

0

29 592

29 592

0

0

7. Farkas Attila Uszoda bevétele

9 000

9 000

9 000

0

9 000

0

9 000

0

9 000

0

8. Balatonfenyvesi Ifjúsági Tábor bérbeadása

1 200

1 200

1 200

0

1 200

0

1 200

0

1 200

0

9. Gunarasi gyerektábor

1 000

0

1 000

1 000

0

1 000

0

1 000

0

1 000

0

10. Erzsébet tábor

2 032

0

2 032

0

2 032

0

2 032

0

11. Gyermekétkeztetés bevétele

26 962

26 962

0

0

5 557

5 557

0

0

32 519

32 519

0

0

12. Hozzájárulás uszoda működtetéséhez

6 000

0

6 000

0

6 000

0

6 000

0

I. alcím összesen:

495 276

484 076

11 200

0

343 786

330 554

13 232

0

11 557

5 557

6 000

0

355 343

336 111

19 232

0

II.

Közhatalmi bevételek

1. Helyi adók

1.1. Magánszemélyek kommunális adója

66 000

66 000

66 000

66 000

0

0

66 000

66 000

0

0

1.2. Építményadó

134 000

134 000

134 000

134 000

0

0

134 000

134 000

0

0

1.3. Idegenforgalmi adó

12 000

12 000

12 000

12 000

0

0

12 000

12 000

0

0

1.4. Iparűzési adó

589 000

589 000

589 000

589 000

0

0

98 000

98 000

0

0

687 000

687 000

0

0

összesen:

801 000

801 000

0

0

801 000

801 000

0

0

98 000

98 000

0

0

899 000

899 000

0

0

2. Egyéb közhatalmi bevételek

2.1. pótlék, bírság

4 000

4 000

4 000

4 000

0

0

4 000

4 000

0

0

2.2. talajterhelési díj

4 000

4 000

4 000

4 000

0

0

4 000

4 000

0

0

összesen:

8 000

8 000

0

0

8 000

8 000

0

0

0

0

0

0

8 000

8 000

0

0

II. alcím összesen:

809 000

809 000

0

0

809 000

809 000

0

0

98 000

98 000

0

0

907 000

907 000

0

0

III.

Önkormányzat költségvetési támogatása

1. Helyi önkormányzat általános működésének és ágazati feladatainak támogatása

1.1. Általános feladatok támogatása (B111)

458 801

458 801

458 801

458 801

0

0

458 801

458 801

0

0

1.2. Egyes köznevelési feladatok támogatása (B112)

332 166

332 166

339 089

339 089

0

0

-1 745

-1 745

0

0

337 344

337 344

0

0

1.3. Szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatok támogatása (B113)

795 446

649 774

125 972

19 700

816 640

670 968

125 972

19 700

-89 035

-89 035

0

0

727 605

581 933

125 972

19 700

1.3.1. Szociális ágazati összevont pótlék kifizetéséhez támogatás

63 577

63 577

0

0

22 021

22 021

0

0

85 598

85 598

0

0

1.3.2. Egészségügyi kiegészítő pótlék kifizetéséhez támogatás

2 956

2 956

0

0

981

981

0

0

3 937

3 937

0

0

1.4. Kulturális feladatok támogatása (B114)

40 443

40 443

40 443

40 443

0

0

40 443

40 443

0

0

1.4.1. Könyvtári célú érdekeltségnövelő támogatás

2 591

2 591

0

0

2 591

2 591

0

0

összesen:

1 626 856

1 481 184

125 972

19 700

1 724 097

1 578 425

125 972

19 700

-67 778

-67 778

0

0

1 656 319

1 510 647

125 972

19 700

2. Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások (B115)

2.1. Iparűzési adóhoz kapcsolódó kiegészítő támogatás

132 499

132 499

132 499

132 499

0

0

-34 433

-34 433

0

0

98 066

98 066

0

0

2.2. Az Ukrajnában kialakult fegyveres konfliktussal összefüggésben felmerült önkormányzati kiadások ellentételezése

936

936

0

0

1 156

1 156

0

0

2 092

2 092

0

0

2.3. Önkormányzatok rendkívüli támogatása

44 627

44 627

0

0

44 627

44 627

0

0

összesen:

132 499

132 499

0

0

133 435

133 435

0

0

11 350

11 350

0

0

144 785

144 785

0

0

3. Felhalmozási célú költségvetési támogatások (B21)

3.1. Belterületi utak felújítása

40 000

40 000

0

0

40 000

40 000

0

0

összesen:

0

0

0

0

40 000

40 000

0

0

0

0

0

0

40 000

40 000

0

0

4. Elszámolásból származó bevételek (B116)

4.1. 2021. évi elszámolás alapján keletkezett pótigény

0

0

0

0

0

0

0

0

5 133

5 133

0

0

5 133

5 133

0

0

összesen:

0

0

0

0

0

0

0

0

5 133

5 133

0

0

5 133

5 133

0

0

III. alcím összesen:

1 759 355

1 613 683

125 972

19 700

1 897 532

1 751 860

125 972

19 700

-51 295

-51 295

0

0

1 846 237

1 700 565

125 972

19 700

IV.

Felhalmozási bevételek

1. Tárgyi eszköz, ingatlanértékesítés

1.1. Ingatlanok értékesítése

177 278

177 278

234 022

234 022

0

0

234 022

234 022

0

0

2. Önkormányzati vagyon bérbeadás

0

0

0

0

0

0

0

0

2.1. Víziközmű bérleti díj

0

0

0

0

0

0

0

0

2.1.1. Szennyvízhálózat

26 000

26 000

26 000

26 000

0

0

26 000

26 000

0

0

2.1.2. Ivóvízhálózat

56 000

56 000

56 000

56 000

0

0

56 000

56 000

0

0

IV. alcím összesen:

259 278

259 278

0

0

316 022

316 022

0

0

0

0

0

0

316 022

316 022

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

1.1. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől finanszírozás (védőnői ellátás, iskola eü.)

80 576

80 576

80 576

80 576

0

0

80 576

80 576

0

0

1.2. Biztos Kezdet Gyerekház működtetésére

8 146

8 146

9 229

0

9 229

0

9 229

0

9 229

0

1.3. Fogorvosi rendelő fenntartásához hozzájárulás

405

405

405

405

0

0

405

405

0

0

1.4. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás

1.4.1. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Szakcs

10 573

10 573

11 652

11 652

0

0

11 652

11 652

0

0

1.4.2. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Lápafő

2 077

2 077

2 271

2 271

0

0

2 271

2 271

0

0

1.4.3. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Várong

1 719

1 719

1 865

1 865

0

0

1 865

1 865

0

0

1.4.4. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Csikóstőttős

2 120

2 120

2 703

2 703

0

0

2 703

2 703

0

0

1.4.5. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Attala

3 642

3 642

3 099

3 099

0

0

3 099

3 099

0

0

1.5. Közfoglalkozatás támogatás, EFOP támogatás

2 486

2 486

2 486

0

2 486

0

2 486

0

2 486

0

1.6. Nyári diákmunka támogatása

5 400

5 400

5 400

0

5 400

0

5 400

0

5 400

0

1.7. Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás

300

300

300

0

0

300

300

0

0

300

1.8. EFOP-3.9.2-16-2017-00047 Humán kapacitások fejlesztése a Dombóvári járásban

13 360

13 360

13 360

13 360

0

0

13 360

13 360

0

0

1.9. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002 Szigetsor

535

535

535

535

0

0

535

535

0

0

1.10. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003 Kakasdomb-Erzsébet utca

2 592

2 592

2 592

2 592

0

0

2 592

2 592

0

0

1.11. Kaposmenti Társulástól kapott támogatás

2 000

2 000

2 000

2 000

0

0

2 000

2 000

0

0

1.12. Társulás nettósítási különbözet

8 823

8 823

0

0

8 823

8 823

0

0

1.13. Mobil emlőszűrő állomás kitelepülési költségeinek finanszírozásához hozzájárulás

481

481

0

0

481

481

0

0

összesen:

135 931

119 599

16 032

300

147 777

130 362

17 115

300

0

0

0

0

147 777

130 362

17 115

300

2. Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

2.1. Döbrököztől szennyvízcsatlakozáshoz hozzájárulás

5 000

5 000

5 000

5 000

0

0

5 000

5 000

0

0

2.2. Farkas Attila Uszoda vizesblokk és öltöző felújítására

11 000

11 000

11 000

11 000

0

0

11 000

11 000

0

0

2.3. TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032 Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása

136 000

136 000

136 000

136 000

0

0

136 000

136 000

0

0

2.4. TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002 Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása

30 342

30 342

30 342

30 342

0

0

30 342

30 342

0

0

2.5. TOP-3.2.1-16-TL1-2019-00029 Dombóvári József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése

26 368

26 368

26 368

26 368

0

0

26 368

26 368

0

0

2.6. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002 Mászlony - oázis az agrársivatagban

48 080

48 080

60 267

60 267

0

0

60 267

60 267

0

0

2.7. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003 A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja

305 317

305 317

305 317

305 317

0

0

305 317

305 317

0

0

2.8. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004 DARK projekt

57 213

57 213

57 213

57 213

0

0

15 007

15 007

0

0

72 220

72 220

0

0

2.9. Országos Bringapark Program 2022 pályázat

13 018

13 018

13 018

13 018

0

0

13 018

13 018

0

0

2.10. Wifi4EU pályázat

5 722

5 722

0

0

5 722

5 722

0

0

2.11. TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00025 pályázat támogatás visszafizetésre Tamási Tankerületi Központtól

331

331

0

0

331

331

0

0

összesen:

632 338

632 338

0

0

650 578

650 578

0

0

15 007

15 007

0

0

665 585

665 585

0

0

V. alcím összesen:

768 269

751 937

16 032

300

798 355

780 940

17 115

300

15 007

15 007

0

0

813 362

795 947

17 115

300

VI.

Átvett pénzeszközök

1. Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

1.1. Dombóvári HACS Egyesületnek nyújtott visszatérítendő támogatás

2 500

2 500

2 500

2 500

0

0

2 500

2 500

0

0

1.2. Hamulyák Közalapítványnak nyújtott visszatérítendő támogatás

2 260

2 260

2 260

2 260

0

0

2 260

2 260

0

0

1.3. Hospital Alapítvány önkormányzatnak átadott vagyona

7 451

7 451

0

0

7 451

7 451

0

0

összesen:

4 760

4 760

0

0

12 211

12 211

0

0

0

0

0

0

12 211

12 211

0

0

2. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

2.1. Lakosságtól szennyvízhozzájárulás

400

400

400

400

0

0

400

400

0

0

összesen:

400

400

0

0

400

400

0

0

0

0

0

0

400

400

0

0

VI. alcím összesen

5 160

5 160

0

0

12 611

12 611

0

0

0

0

0

0

12 611

12 611

0

0

VII.

Kölcsönök visszatérülése

1. Felhalmozási célú kölcsönök visszatérülése

1.1. Lakásszerzési támogatás, szociális kölcsön

300

300

300

300

0

0

300

300

0

0

összesen:

300

300

0

0

300

300

0

0

0

0

0

0

300

300

0

0

2. Működési célú kölcsönök visszatérülése

2.1. Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási Nkft. tagi kölcsön

4 000

4 000

4 000

4 000

0

0

4 000

4 000

0

0

2.2. Dombó-Land Kft. tagi kölcsön visszafizetés

10 000

10 000

19 000

19 000

0

0

19 000

19 000

0

0

összesen:

14 000

14 000

0

0

23 000

23 000

0

0

0

0

0

0

23 000

23 000

0

0

VII. alcím összesen:

14 300

14 300

0

0

23 300

23 300

0

0

0

0

0

0

23 300

23 300

0

0

106. cím összesen:

4 110 638

3 937 434

153 204

20 000

4 200 606

4 024 287

156 319

20 000

73 269

67 269

6 000

0

4 273 875

4 091 556

162 319

20 000

Mindösszesen:

4 231 913

4 058 709

153 204

20 000

4 333 039

4 156 720

156 319

20 000

79 779

73 779

6 000

0

4 412 818

4 230 499

162 319

20 000

VIII.

Finanaszírozási bevételek

1. Működési célú maradvány

1.1. Dombóvári Szivárvány Óvoda

973

973

973

973

0

0

973

973

0

0

1.2. Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet

1 932

1 932

1 932

1 932

0

0

1 932

1 932

0

0

1.3. Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

428

428

428

428

0

0

428

428

0

0

1.4. Dombóvári Szászorszép Óvoda és Bölcsőde

1 204

1 204

1 143

1 143

0

0

1 143

1 143

0

0

1.5. Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

82

82

0

0

82

82

0

0

1.6.1. Önkormányzat

212 574

212 574

212 574

212 574

0

0

212 574

212 574

0

0

1.6.2. Önkormányzat (állami támogatás)

96 805

96 805

96 805

96 805

0

0

96 805

96 805

0

0

Összesen:

313 916

313 916

0

0

313 937

313 937

0

0

0

0

0

0

313 937

313 937

0

0

2. Felhalmozási célú maradvány

2.1. Dombóvári Szivárvány Óvoda

0

0

0

0

0

0

0

0

2.2. Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet

0

0

0

0

0

0

0

0

2.3. Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

0

0

0

0

0

0

0

0

2.4. Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

0

0

0

0

0

0

0

0

2.5.1. Önkormányzat (pályázatok)

2 117 078

2 117 078

2 117 078

2 117 078

0

0

2 117 078

2 117 078

0

0

2.5.2. Önkormányzat (bérlakások kiadásaira elkülönített)

33 072

33 072

33 072

33 072

0

0

33 072

33 072

0

0

2.5.3. Önkormányzat (víziközmű)

42 133

42 133

42 133

42 133

0

0

42 133

42 133

0

0

Összesen:

2 192 283

2 192 283

0

0

2 192 283

2 192 283

0

0

0

0

0

0

2 192 283

2 192 283

0

0

3. Hitelek

3.1. Működési hitel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3.2. Beruházási hitel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3.3. Likvid hitel

0

8 302

8 302

0

0

8 302

8 302

0

0

Összesen:

0

0

0

0

8 302

8 302

0

0

0

0

0

0

8 302

8 302

0

0

4. Államháztartáson belüli megelőlegezések (B814)

0

0

0

0

3 430

3 430

0

0

66 347

66 347

0

0

69 777

69 777

0

0

Mindösszesen:

6 738 112

6 564 908

153 204

20 000

6 850 991

6 674 672

156 319

20 000

146 126

140 126

6 000

0

6 997 117

6 814 798

162 319

20 000

2. melléklet4

1. Kiadások

1.5 Önkormányzat 2022. évi kiadások

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat (2)

3. sz. módosítás

Módosított előirányzat (3)

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

államig.
feladat

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

államig.
feladat

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

államig.
feladat

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

államig.
feladat

Cím

Alcím

Cím neve

101

Dombóvári Szivárvány Óvoda (2022.08.31-ig)
Dombóvári Szivárvány
Óvoda és Bölcsőde (2022.09.01-től)

I.

Személyi juttatások

171 396

171 396

228 854

228 854

0

0

-9 051

-9 051

0

0

219 803

219 803

0

0

II.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

22 186

22 186

29 697

29 697

0

0

20

20

0

0

29 717

29 717

0

0

III.

Dologi kiadások

16 150

16 150

22 372

22 372

0

0

8 206

8 206

0

0

30 578

30 578

0

0

V.

Egyéb működési célú kiadások

1. Közfoglalkoztatás támogatás visszafizetése

138

138

0

0

138

138

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen:

138

138

0

0

0

0

0

0

138

138

0

0

VI.

Beruházások

1. Szivárvány Óvodában megvalósuló beruházások

127

127

127

127

0

0

127

127

0

0

2. Zöld Liget Tagóvodában megvalósuló beruházások

444

444

1 759

1 759

0

0

1 759

1 759

0

0

3. Szivárvány Óvoda uszodájába kisértékű tárgyi eszköz beszerzés

89

89

89

89

0

0

89

89

0

0

4. Konyha kisértékű tárgyi eszköz

117

117

0

0

117

117

0

0

5. Százszorszép Tagóvodában megvalósuló beruházások

158

158

0

0

158

158

0

0

6. Csikóstőttősi Tagóvoda kisértékű eszközök

11

11

0

0

11

11

0

0

Beruházások összesen:

660

660

0

0

2 250

2 250

0

0

11

11

0

0

2 261

2 261

0

0

VII.

Felújítások

1. Szivárvány Óvodában megvalósuló felújítások

3 090

3 090

3 090

3 090

0

0

880

880

0

0

3 970

3 970

0

0

2. Szivárvány Óvoda uszodájában vízmelegítő rendszer javítása, csőcsere

1 000

1 000

1 000

1 000

0

0

1 000

1 000

0

0

Felújítások összesen:

4 090

4 090

0

0

4 090

4 090

0

0

880

880

0

0

4 970

4 970

0

0

101. cím összesen:

214 482

214 482

0

0

287 401

287 401

0

0

66

66

0

0

287 467

287 467

0

0

102

Dombóvári Százszorszép Óvoda és Bölcsőde

I.

Személyi juttatások

202 009

202 009

139 470

139 470

0

0

139 470

139 470

0

0

II.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

25 931

25 931

18 482

18 482

0

0

18 482

18 482

0

0

III.

Dologi kiadások

10 100

10 100

6 714

6 714

0

0

6 714

6 714

0

0

V.

Egyéb működési célú kiadások

1. Záró pénzkészlet átadása

0

0

0

0

134

134

0

0

134

134

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen:

134

134

0

0

0

0

0

0

134

134

0

0

VI.

Beruházások

1. Kisértékű tárgyi eszköz beszerzés óvodába

445

445

287

287

0

0

287

287

0

0

2. Konyha kisértékű tárgyi eszköz

64

64

0

0

64

64

0

0

Beruházások összesen:

445

445

0

0

351

351

0

0

0

0

0

0

351

351

0

0

VII.

Felújítások

1. Óvodában megvalósuló felújítások

12 423

12 423

20 478

20 478

0

0

20 478

20 478

0

0

Felújítások összesen:

12 423

12 423

0

0

20 478

20 478

0

0

0

0

0

0

20 478

20 478

0

0

102. cím összesen:

250 908

250 908

0

0

185 629

185 629

0

0

0

0

0

0

185 629

185 629

0

0

103

Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet

I.

Személyi juttatások

122 722

122 722

66 291

66 291

0

0

66 291

66 291

0

0

II.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

16 117

16 117

9 136

9 136

0

0

9 136

9 136

0

0

III.

Dologi kiadások

409 440

409 440

206 964

206 964

0

0

206 964

206 964

0

0

VI.

Beruházások

0

0

0

0

0

0

0

0

1. Kisértékű tárgyi eszköz beszerzés

570

570

17

17

0

0

17

17

0

0

Beruházások összesen:

570

570

0

0

17

17

0

0

0

0

0

0

17

17

0

0

103. cím összesen:

548 849

548 849

0

0

282 408

282 408

0

0

0

0

0

0

282 408

282 408

0

0

104

Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

I.

Személyi juttatások

69 104

69 104

71 338

71 338

0

0

71 338

71 338

0

0

II.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

8 930

8 930

9 223

9 223

0

0

985

985

0

0

10 208

10 208

0

0

III.

Dologi kiadások

30 150

30 150

35 500

35 500

0

0

25 325

25 325

0

0

60 825

60 825

0

0

VI.

Beruházások

0

0

0

0

0

0

0

0

1. Kisértékű tárgyi eszköz beszerzés

5 009

5 009

7 600

7 600

0

0

-1 114

-1 114

0

0

6 486

6 486

0

0

Beruházások összesen:

5 009

5 009

0

0

7 600

7 600

0

0

-1 114

-1 114

0

0

6 486

6 486

0

0

VII.

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

1. Művelődési Ház lift akkumulátor csere

599

599

599

599

0

0

-599

-599

0

0

0

0

0

0

Felújítások összesen:

599

599

0

0

599

599

0

0

-599

-599

0

0

0

0

0

0

104. cím összesen

113 792

113 792

0

0

124 260

124 260

0

0

24 597

24 597

0

0

148 857

148 857

0

0

101-104. intézmények összesen

1 128 031

1 128 031

0

0

879 698

879 698

0

0

24 663

24 663

0

0

904 361

904 361

0

0

105

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

I.

Személyi juttatások

360 517

360 517

381 108

381 108

0

0

381 108

381 108

0

0

II.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

50 258

50 258

52 997

52 997

0

0

52 997

52 997

0

0

III.

Dologi kiadások

63 522

63 522

76 154

76 154

0

0

76 154

76 154

0

0

VI.

Beruházások

1. Informatikai eszközök, szoftverek beszerzése

3 000

3 000

3 000

3 000

0

0

3 000

3 000

0

0

2. Kisértékű tárgyi eszköz beszerzés

3 000

3 000

3 253

3 253

0

0

3 253

3 253

0

0

3. Kisértékű tárgyi eszköz beszerzés Szakcs

200

200

200

200

0

0

200

200

0

0

4. Országgyűlési választás kisértékű tárgyi eszköz

2 747

2 747

0

0

2 747

2 747

0

0

Beruházások összesen:

6 200

6 200

0

0

9 200

9 200

0

0

0

0

0

0

9 200

9 200

0

0

105. cím összesen:

480 497

480 497

0

0

519 459

519 459

0

0

0

0

0

0

519 459

519 459

0

0

106

Önkormányzat

I.

Személyi juttatások

1. Választott tisztségviselők juttatásai

34 265

34 265

37 656

37 656

0

0

1 068

1 068

0

0

38 724

38 724

0

0

2. Sportpályák (Szuhay Sportcentrum)

26 831

26 831

26 831

26 831

0

0

26 831

26 831

0

0

3. Farkas Attila Uszoda

11 387

11 387

11 387

0

11 387

0

33

0

33

0

11 420

0

11 420

0

4. Egyéb foglalkoztatottak személyi juttatásai

44 410

44 410

44 410

44 410

0

0

44 410

44 410

0

0

5. TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032 Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása

2 845

2 845

2 845

2 845

0

0

2 845

2 845

0

0

6. Védőnők

32 557

32 557

0

0

32 557

32 557

0

0

I. alcím összesen:

119 738

108 351

11 387

0

155 686

144 299

11 387

0

1 101

1 068

33

0

156 787

145 367

11 420

0

II.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

1. Választott tisztségviselők juttatásai

4 344

4 344

4 785

4 785

0

0

4 785

4 785

0

0

2. Sportpályák (Szuhay Sportcentrum)

3 532

3 532

3 532

3 532

0

0

3 532

3 532

0

0

3. Farkas Attila Uszoda

1 442

1 442

1 442

0

1 442

0

1 442

0

1 442

0

4. Egyéb foglalkoztatottak

6 668

6 668

6 668

6 668

0

0

6 668

6 668

0

0

5. TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032 Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása

555

555

555

555

0

0

555

555

0

0

6. Védőnők

3 942

3 942

0

0

168

168

0

0

4 110

4 110

0

0

II. alcím összesen:

16 541

15 099

1 442

0

20 924

19 482

1 442

0

168

168

0

0

21 092

19 650

1 442

0

III.

Dologi kiadások

1. Polgármesteri keret

2 000

2 000

2 000

0

2 000

0

2 000

0

2 000

0

2. Intézményi vagyonbiztosítás és felelősségbiztosítás

2 400

2 400

2 400

2 400

0

0

73

73

0

0

2 473

2 473

0

0

3. Foglalkoztatás eü. szolg.

1 350

1 350

1 350

1 350

0

0

1 350

1 350

0

0

4. Intézményi gáz

1 700

1 700

0

0

0

0

0

0

0

0

5. Város- és községgazdálkodás

15 000

15 000

17 500

17 500

0

0

3 500

3 500

0

0

21 000

21 000

0

0

6. Helyi utak fenntartása

30 000

30 000

30 000

30 000

0

0

7 775

7 775

0

0

37 775

37 775

0

0

7. Megsüllyedt közműaknafedlapok szintre emelése

5 000

5 000

5 000

5 000

0

0

-5 000

-5 000

0

0

0

0

0

0

8. Útburkolati jelek festése

6 000

6 000

4 000

4 000

0

0

310

310

0

0

4 310

4 310

0

0

9. Belvízvédelem, települési vízellátás

6 000

6 000

7 000

7 000

0

0

7 000

7 000

0

0

10. Ingatlanok üzemeltetése

40 000

40 000

40 000

40 000

0

0

24 540

24 540

0

0

64 540

64 540

0

0

11. Köztisztaság, parkfenntartás

20 000

20 000

20 000

20 000

0

0

20 000

20 000

0

0

12. Közterületen lévő fák, fasorok cseréje, telepítése, rendezése, nyesése, eseti fakivágások, növénybeszerzés

15 000

15 000

15 000

15 000

0

0

2 665

2 665

0

0

17 665

17 665

0

0

13. Temetőfenntartás

300

300

300

300

0

0

300

300

0

0

14. Közvilágítás - üzemeltetés, karbantartás, bérleti díj

45 000

45 000

65 000

65 000

0

0

16 500

16 500

0

0

81 500

81 500

0

0

15. Katasztrófavédelemmel, közbiztonsággal kapcsolatos feladatok

500

500

500

500

0

0

500

500

0

0

16. Környezet- és természetvédelmi feladatok

500

500

500

500

0

0

500

500

0

0

17. Kamatfizetés

0

0

0

0

0

0

0

0

17.1. Működési hitel után

500

500

500

500

0

0

500

500

0

0

17.2. Beruházási hitel után

8 000

8 000

8 000

8 000

0

0

8 000

8 000

0

0

18. Központi orvosi ügyelet

13 374

13 374

17 207

17 207

0

0

17 207

17 207

0

0

19. Jogi tanácsadás

2 000

2 000

2 000

0

2 000

0

2 000

0

2 000

0

20. Városi rendezvények

20 000

20 000

20 000

0

20 000

0

6 250

6 250

26 250

0

26 250

0

21. Testvérvárosi kapcsolat kialakítása Gyergyószentmiklós településsel (pályázat)

1 000

1 000

1 200

0

1 200

0

164

0

164

0

1 364

0

1 364

0

22. Önkormányzati jogalkotás kiadásai

28 000

28 000

28 000

28 000

0

0

7 000

7 000

0

0

35 000

35 000

0

0

23. Pandémia miatti védekezés kiadásai

1 000

1 000

1 000

1 000

0

0

1 000

1 000

0

0

24. Helyi tömegközlekedés biztosítása

72 000

72 000

91 960

0

91 960

0

1 110

0

1 110

0

93 070

0

93 070

0

25. Városmarketing és kommunikációs feladatok

14 000

14 000

14 000

0

14 000

0

14 000

0

14 000

0

26. Balatonfenyvesi és Gunarasi Ifjúsági Tábor üzemeltetése

0

0

0

0

0

0

0

0

26.1. Balatonfenyves

600

600

1 300

0

1 300

0

1 362

0

1 362

0

2 662

0

2 662

0

26.2. Gunaras

1 000

1 000

1 000

0

1 000

0

1 000

0

1 000

0

27. ÁFA befizetés (építési telkek, víziközmű bérleti díj)

15 000

15 000

15 000

15 000

0

0

15 000

15 000

0

0

28. Sportpályák üzemeltetése

17 000

17 000

19 000

19 000

0

0

6 300

6 300

0

0

25 300

25 300

0

0

29. Hulladékudvar üzemeltetése

500

500

35

0

35

0

35

0

35

0

30. Településrendezési eszközök felülvizsgálata és módosítása

10 000

10 000

10 000

10 000

0

0

10 000

10 000

0

0

31. Karácsonyi díszkivilágítás felszerelése, leszerelése

5 000

5 000

5 000

5 000

0

0

5 000

5 000

0

0

32. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001 A dombóvári Mászlony szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

823

823

823

823

0

0

823

823

0

0

33. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002 pályázat A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

1 874

1 874

1 874

1 874

0

0

1 874

1 874

0

0

34. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003 A dombóvári Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területén élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

2 292

2 292

2 292

2 292

0

0

2 292

2 292

0

0

35. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002 Mászlony - oázis az agrársivatagban

2 242

2 242

2 242

2 242

0

0

2 242

2 242

0

0

36. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003 A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja

2 494

2 494

2 494

2 494

0

0

2 494

2 494

0

0

37. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004 DARK projekt

4 377

4 377

4 377

4 377

0

0

7 444

7 444

0

0

11 821

11 821

0

0

38. TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00029 Dombóvári József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése

734

734

318

318

0

0

318

318

0

0

39. TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032 Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása

2 538

2 538

2 538

2 538

0

0

2 538

2 538

0

0

40. KEHOP-5.4.1-16-2016-00131 Energiatudatos Dombóvár

4 407

4 407

4 407

4 407

0

0

4 407

4 407

0

0

41. TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028 Dombóvár, Szabadság u. 2. szám alatti orvosi rendelő felújítása

5 425

5 425

5 425

5 425

0

0

5 425

5 425

0

0

42. TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002 Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása

3 845

3 845

3 845

3 845

0

0

3 845

3 845

0

0

43. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023 Dombóvár, Ady Endre utca csapadékvízelvezető rendszer rekonstrukciója

22 000

22 000

22 000

22 000

0

0

22 000

22 000

0

0

44. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00024 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem – nyugati utcarész

21 000

21 000

21 000

21 000

0

0

21 000

21 000

0

0

45. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00025 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója II. ütem – keleti utcarész

20 000

20 000

20 000

20 000

0

0

20 000

20 000

0

0

46. Farkas Attila Uszoda üzemeltetése

15 000

15 000

15 000

0

15 000

0

11 300

0

11 300

0

26 300

0

26 300

0

47. Járdaprogram (1000m)

10 000

10 000

10 000

10 000

0

0

10 000

10 000

0

0

48. Szúnyoggyérítés Dombóvár város közigazgatási területén

2 000

2 000

2 000

0

2 000

0

2 000

0

2 000

0

49. Új közlekedési jelző- és utcanév táblák beszerzése

500

500

1 020

1 020

0

0

40

40

0

0

1 060

1 060

0

0

50. Tagdíj Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulásnak

480

480

480

480

0

0

480

480

0

0

51. Gyermekétkeztetés kiadásai

370 484

370 484

411 899

411 899

0

0

-55 000

-55 000

0

0

356 899

356 899

0

0

52. Dombóvári Városgazdálkodási Nkft.-nek közszolgáltatási szerződés alapján fizetendő

240 000

240 000

240 000

240 000

0

0

240 000

240 000

0

0

53. Dombóvár város grafikai arculatának terve

1 000

1 000

1 000

1 000

0

0

1 000

1 000

0

0

54. Befejezetlen újdombóvári utcanyitásokhoz kapcsolódó tervezési feladatok

9 289

9 289

0

0

0

0

0

0

0

0

55. Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS) stratégia kidolgozása

10 000

10 000

14 826

14 826

0

0

14 826

14 826

0

0

56. Játszóterek felülvizsgálata, a szükséges és lehetséges javítási, felújítási munkák elvégzése

1 000

1 000

1 000

1 000

0

0

1 000

1 000

0

0

2 000

2 000

0

0

57. Iskola egészségügyi feladat

285

285

285

285

0

0

285

285

0

0

58. Dombóvári Belvárosi Általános Iskola aulájában található Színforgó című alkotás restaurálásához hozzájárulás

2 652

2 652

0

0

0

0

0

0

0

0

59. Tanulmánytervek készítése

20 000

20 000

10 000

10 000

0

0

10 000

10 000

0

0

60. Szuhay Sportcentrum világítás korszerűsítés

1 000

1 000

0

0

1 000

1 000

0

0

61. Térzene Dombóváron pályázat kiadásai

3 715

0

3 715

0

274

0

274

0

3 989

0

3 989

0

62. Védőnőkkel kapcsolatos dologi kiadások

2 839

2 839

0

0

2 839

2 839

0

0

63. „Rádió PLUSZ Dombóvár” rádiószolgáltatás költségei

6 000

0

6 000

0

120

0

120

0

6 120

0

6 120

0

64. Térségi Szabadidő- és Sportcentrum kialakítása

4 382

4 382

0

0

13 652

13 652

0

0

18 034

18 034

0

0

65. Erzsébet tábor

2 032

0

2 032

0

2 032

0

2 032

0

66. Mobil emlőszűrő állomás kitelepülési költségeinek finanszírozása

1 750

0

1 750

0

635

0

635

0

2 385

0

2 385

0

67. Orvosi rendelő felújítása miatt jelentkező bérleti díjak

3 665

3 665

0

0

1 646

1 646

0

0

5 311

5 311

0

0

68. Közbeszerzési eljárás a volt zeneiskola épületének felújítására

2 311

2 311

0

0

2 311

2 311

0

0

69. Ukrajnából érkezett menekültekkel kapcsolatos kiadások

2 092

2 092

0

0

2 092

2 092

0

0

70. Vis maior károk

2 346

2 346

0

0

2 346

2 346

0

0

71. Energiamegtakarítást célzó intézkedések

1 847

1 847

0

0

1 847

1 847

0

0

72. Bölcsődei fejlesztési program

536

536

0

0

536

536

0

0

III. alcím összesen:

1 176 465

1 046 365

130 100

0

1 272 280

1 108 288

163 992

0

62 792

41 577

21 215

0

1 335 072

1 149 865

185 207

0

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1. Települési támogatás

1.1. Lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez

4 400

4 400

4 400

0

0

4 400

4 400

0

0

4 400

1.2. Rendkívüli települési támogatás temetési költségek finanszírozásához

3 600

3 600

3 600

0

0

3 600

3 600

0

0

3 600

1.3. Rendkívüli települési támogatás megélhetésre

3 400

3 400

3 400

0

0

3 400

3 400

0

0

3 400

1.4. Iskolakezdési támogatás

1 800

1 800

1 800

0

0

1 800

1 800

0

0

1 800

1.5. Utazási támogatás

2 350

2 350

2 350

0

0

2 350

2 350

0

0

2 350

1.6. Gyermek születésének támogatása

1 000

1 000

1 000

0

0

1 000

1 000

0

0

1 000

1.7. Krízishelyzeti támogatás

150

150

185

0

0

185

55

0

0

55

240

0

0

240

1.8. Szennyvízcsatorna rákötés költségeinek támogatása

150

0

0

150

150

0

0

150

2. Köztemetés

3 000

3 000

3 000

0

0

3 000

3 000

0

0

3 000

3. Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás

300

300

300

0

0

300

50

0

0

50

350

0

0

350

IV. alcím összesen:

20 000

0

0

20 000

20 185

0

0

20 185

105

0

0

105

20 290

0

0

20 290

V.

Egyéb működési célú kiadások

1. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1.1. Dombóvári Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás működésre átadott pénzeszköz

401 558

275 586

125 972

469 461

343 489

125 972

0

23 002

23 002

0

0

492 463

366 491

125 972

0

1.2. Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium Tehetséggondozó Program támogatása

1 500

1 500

1 500

0

1 500

0

1 500

0

1 500

0

1.3. Régészeti tárgyú pályázathoz önrész biztosítása

1 000

1 000

1 000

1 000

0

0

1 000

1 000

0

0

1.4. Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázat

5 600

5 600

5 600

0

5 600

0

5 600

0

5 600

0

1.5. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001 pályázat támogatási előleg visszafizetése

859

859

859

859

0

0

859

859

0

0

1.6. Nemzetiségi önkormányzatok támogatása

900

900

900

900

0

0

900

900

0

0

1.7. Társulás nettósítási különbözet

8 823

8 823

0

0

8 823

8 823

0

0

1.8. Humanitárius segély a kárpátaljai magyarok, ukrajnai menekültek megsegítésére

2 942

2 942

0

0

2 942

2 942

0

0

1.9. TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00002 Foglalkoztatási Paktum pályázat támogatás visszafizetése

1 068

1 068

0

0

1 068

1 068

0

0

Összesen:

411 417

278 345

133 072

0

491 085

358 013

133 072

0

24 070

24 070

0

0

515 155

382 083

133 072

0

2. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2.1. Tinódi Ház Nkft. működésére

3 000

3 000

3 000

3 000

0

0

3 000

3 000

0

0

2.2. Sporttámogatások sportszervezeteknek

41 000

41 000

41 000

0

41 000

0

41 000

0

41 000

0

2.3. Mecsek Dráva Önkormányzati Társulás 2016. évi hozzájárulás

3 252

3 252

3 252

3 252

0

0

3 252

3 252

0

0

2.4. Mecsek Dráva Önkormányzati Társulás 2022. évi hozzájárulás

3 119

3 119

3 119

3 119

0

0

3 119

3 119

0

0

2.5. Civil szervezetek támogatása

5 000

5 000

5 000

0

5 000

0

5 000

0

5 000

0

2.6. Kapos Alapítvány támogatása

1 500

1 500

1 500

0

1 500

0

1 500

0

1 500

0

2.7. Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület támogatása

500

500

500

0

500

0

500

0

500

0

2.8. Dombóvári Polgárőr Egyesület támogatása

1 200

1 200

1 200

0

1 200

0

1 200

0

1 200

0

2.9. Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar támogatása

2 000

2 000

2 000

0

2 000

0

2 000

0

2 000

0

2.10. Help-Dombóvár Egyesület támogatása

1 000

1 000

1 000

0

1 000

0

1 000

0

1 000

0

2.11. Dombóvári Városgazdálkodási Nkft. részére önerő közfoglalkoztatáshoz

1 325

1 325

1 325

1 325

0

0

1 325

1 325

0

0

2.12. Visszatérítendő támogatás Dombóvári HACS Egyesület részére

2 500

2 500

2 500

2 500

0

0

2 500

2 500

0

0

2.13. Szociális konyha szolgáltatás bevétellel nem fedezett kiadásaira Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületnek

5 000

5 000

5 000

5 000

0

0

5 000

5 000

0

0

2.14. Hospital Alapítvány végelszámolása után juttatott vagyon átadása

7 451

7 451

0

0

7 451

7 451

0

0

Összesen:

70 396

18 196

52 200

0

77 847

25 647

52 200

0

0

0

0

0

77 847

25 647

52 200

0

3. Céltartalék működési célú

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4. Általános tartalék

5 000

5 000

5 000

5 000

0

0

5 000

5 000

0

0

5. A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások

5.1. 2021. évi állami támogatások elszámolása

3 061

3 061

3 061

3 061

0

0

583

583

0

0

3 644

3 644

0

0

6. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

6.1. Dombó-Land Kft. részére kamatmentes tagi kölcsön

9 000

9 000

0

0

9 000

9 000

0

0

V. alcím összesen:

489 874

304 602

185 272

0

585 993

400 721

185 272

0

24 653

24 653

0

0

610 646

425 374

185 272

0

VI.

Beruházások

1. Szőlőhegyre vezető kerékpárútnál híd megépítése

10 000

10 000

0

0

0

0

0

0

0

0

2. Ingatlanvásárlás

14 512

14 512

14 512

14 512

0

0

14 512

14 512

0

0

3. Közvilágítás bővítése, korszerűsítése, fejlesztése

8 000

8 000

8 000

8 000

0

0

8 000

8 000

0

0

4. Intézményi informatikai beszerzés

3 000

3 000

0

0

0

0

0

0

0

0

5. Térfigyelő kamerarendszer bővítése

3 200

3 200

3 200

0

3 200

0

3 200

0

3 200

0

6. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002 Mászlony - oázis az agrársivatagban

38 560

38 560

38 560

38 560

0

0

337

337

0

0

38 897

38 897

0

0

7. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003 A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja

2 962

2 962

2 962

2 962

0

0

138 318

138 318

0

0

141 280

141 280

0

0

8. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004 DARK projekt

53 683

53 683

53 683

53 683

0

0

25 085

25 085

0

0

78 768

78 768

0

0

9. TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032 Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása

125 063

125 063

125 063

125 063

0

0

125 063

125 063

0

0

10. TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00029 Dombóvári József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése

18 221

18 221

18 221

18 221

0

0

18 221

18 221

0

0

11. TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002 Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása

238 735

238 735

238 735

238 735

0

0

238 735

238 735

0

0

12. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023 Dombóvár, Ady Endre utca csapadékvízelvezető rendszer rekonstrukciója

153 000

153 000

153 000

153 000

0

0

-153 000

-153 000

0

0

0

0

0

0

13. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00024 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem – nyugati utcarész

154 000

154 000

154 000

154 000

0

0

-154 000

-154 000

0

0

0

0

0

0

14. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00025 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója II. ütem – keleti utcarész

155 000

155 000

155 000

155 000

0

0

-155 000

-155 000

0

0

0

0

0

0

15. Parkoló kialakítása Járási Hivatal mögött, a rendőrség mellett

24 702

24 702

32 745

32 745

0

0

1 010

1 010

0

0

33 755

33 755

0

0

16. Térségi Szabadidő- és Sportcentrum kialakítása

222 999

222 999

218 617

218 617

0

0

-13 652

-13 652

0

0

204 965

204 965

0

0

17. Tüskei tónál pihenő ház tervezése, kivitelezése

5 000

5 000

0

0

0

0

0

0

0

0

18. Bölcsődei fejlesztési program

35 785

35 785

35 785

35 785

0

0

-1 036

-1 036

0

0

34 749

34 749

0

0

19. Új játszótér kialakítása

6 000

6 000

6 000

6 000

0

0

-5 000

-5 000

0

0

1 000

1 000

0

0

20. Szuhay Sportcentrum világítás korszerűsítés

1 000

1 000

0

0

0

0

0

0

0

0

21. Országos Bringapark Program 2022 pályázat

26 036

26 036

29 761

29 761

0

0

29 761

29 761

0

0

22. Wifi4EU pályázat

5 722

5 722

0

0

5 722

5 722

0

0

23. Befejezetlen újdombóvári utcanyitásokhoz kapcsolódó tervezési feladatok

9 289

9 289

0

0

9 289

9 289

0

0

24. Útépítés (2888/5. hrsz)

3 191

3 191

0

0

3 191

3 191

0

0

25. Lidl áruháznál kijelölt gyalogos átkelőhely létesítése

1 225

1 225

0

0

1 225

1 225

0

0

26. Uszoda kisértékű tárgyi eszközök

650

0

650

0

130

0

130

0

780

0

780

0

27. JAM csarnoknál új személyi bejárat kialakítás (Kinizsi u. 37.)

0

0

0

0

3 229

3 229

0

0

3 229

3 229

0

0

VI. alcím összesen:

1 299 458

1 296 258

3 200

0

1 307 921

1 304 071

3 850

0

-313 579

-313 709

130

0

994 342

990 362

3 980

0

VII.

Felújítások

1. Játszóterek felülvizsgálata, a szükséges és lehetséges javítási, felújítási munkák elvégzése

1 000

1 000

1 000

1 000

0

0

1 000

1 000

0

0

2. TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00029 Dombóvári József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése

233 782

233 782

234 830

234 830

0

0

234 830

234 830

0

0

3. TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028 Dombóvár, Szabadság u. 2. szám alatti orvosi rendelő felújítása

113 030

113 030

113 030

113 030

0

0

18 381

18 381

0

0

131 411

131 411

0

0

4. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002 Mászlony - oázis az agrársivatagban

64 827

64 827

64 827

64 827

0

0

1 251

1 251

0

0

66 078

66 078

0

0

5. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003 A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja

397 743

397 743

397 743

397 743

0

0

-125 566

-125 566

0

0

272 177

272 177

0

0

6. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004 DARK projekt

143 213

143 213

143 213

143 213

0

0

-14 326

-14 326

0

0

128 887

128 887

0

0

7. Víziközmű fejlesztés

124 133

124 133

91 388

91 388

0

0

91 388

91 388

0

0

8. Pannónia út 7. szám alatti önkormányzati lakóépület felújítása

5 525

5 525

5 525

5 525

0

0

5 525

5 525

0

0

9. Platán tér 1-3-5. épület villamos hálózat felújítás

10 300

10 300

18 175

18 175

0

0

18 175

18 175

0

0

10. Teleki u. 14. sz. alatti önkormányzati lakóépület nyílászáróinak cseréje

6 041

6 041

6 041

6 041

0

0

6 041

6 041

0

0

11. Új térkőburkolatú járda építése az Erzsébet utcában

22 000

22 000

26 000

26 000

0

0

26 000

26 000

0

0

12. JAM csarnoknál új személyi bejárat kialakítás (Kinizsi u. 37.)

1 400

1 400

3 229

3 229

0

0

-3 229

-3 229

0

0

0

0

0

0

13. Bölcsődei fejlesztési program

82 340

82 340

82 340

82 340

0

0

1 210

1 210

0

0

83 550

83 550

0

0

14. Kiviteli terv a volt zeneiskola épületének felújítására

5 207

5 207

6 287

6 287

0

0

6 287

6 287

0

0

15. Belterületi utak felújítása

158 010

158 010

0

0

152

152

0

0

158 162

158 162

0

0

16. Platán tér 1-3-5. tetőtéri nyílászáróinak cseréje

2 800

2 800

0

0

2 800

2 800

0

0

17. József Attila Általános Iskola étkező hidegburkolási munkái

4 000

4 000

0

0

4 000

4 000

0

0

18. Szuhay SC tető vízszigetelési és bádogozási munkái

1 983

1 983

0

0

1 983

1 983

0

0

19. Dombóvári Belvárosi Általános Iskola aulájában található Színforgó című alkotás restaurálása

2 625

2 625

0

0

2 625

2 625

0

0

12. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023 Dombóvár, Ady Endre utca csapadékvízelvezető rendszer rekonstrukciója

153 000

153 000

0

0

153 000

153 000

0

0

13. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00024 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem – nyugati utcarész

154 000

154 000

0

0

154 000

154 000

0

0

14. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00025 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója II. ütem – keleti utcarész

155 000

155 000

0

0

155 000

155 000

0

0

15. Kölcsey F. u. 110-120. közötti út és járda burkolatának felújítása

1 953

1 953

0

0

1 953

1 953

0

0

VII. alcím összesen:

1 210 541

1 210 541

0

0

1 363 046

1 363 046

0

0

341 826

341 826

0

0

1 704 872

1 704 872

0

0

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1. Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

1.1. Német Nemzetiségi Önkormányzat részére pályázati önrész biztosítása

500

500

500

500

0

0

500

500

0

0

1.2. TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00025 pályázat támogatás visszafizetés

331

331

0

0

331

331

0

0

Összesen:

500

500

0

0

831

831

0

0

0

0

0

0

831

831

0

0

2. Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

2.1. Helyi védelem alatt álló épületek felújítására

2 000

2 000

2 800

0

2 800

0

200

0

200

0

3 000

0

3 000

0

2.2. A Dombóvári Városgazdálkodási Nonprofit Kft. eszközvásárlásának támogatása

13 500

13 500

0

0

0

0

0

0

0

0

2.3. TAO-s támogatáshoz önrész biztosítása

10 000

10 000

0

0

0

0

0

0

0

0

2.4. Dombó-Land Kft. részére pótbefizetés

1 368

1 368

0

0

1 368

1 368

0

0

2.5. Támogatás a Rákóczi utcai egyházi temető ravatalozója előtetőjének megvalósításához

2 413

2 413

0

0

2 413

2 413

0

0

Összesen:

25 500

23 500

2 000

0

4 168

1 368

2 800

0

2 613

2 413

200

0

6 781

3 781

3 000

0

3. Céltartalék felhalmozási célú

3.1. TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032 Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása tartalék

5 000

5 000

5 000

5 000

0

0

5 000

5 000

0

0

3.2. TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002 Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása tartalék

9 868

9 868

9 868

9 868

0

0

9 868

9 868

0

0

3.3. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023 Dombóvár, Ady Endre utca csapadékvízelvezető rendszer rekonstrukciója

203 568

203 568

203 568

203 568

0

0

203 568

203 568

0

0

3.4. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00024 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem – nyugati utcarész

192 160

192 160

192 160

192 160

0

0

192 160

192 160

0

0

3.5. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00025 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója II. ütem – keleti utcarész

190 352

190 352

190 352

190 352

0

0

190 352

190 352

0

0

3.6. Önerő - önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2022. évi pályázathoz

61 899

61 899

0

0

0

0

0

0

0

0

3.7. Önrész KEHOP-2.1.11. pályázathoz

26 289

26 289

26 289

26 289

0

0

26 289

26 289

0

0

Összesen:

689 136

689 136

0

0

627 237

627 237

0

0

0

0

0

0

627 237

627 237

0

0

VIII. alcím összesen:

715 136

713 136

2 000

0

632 236

629 436

2 800

0

2 613

2 413

200

0

634 849

631 849

3 000

0

106. cím összesen:

5 047 753

4 694 352

333 401

20 000

5 358 271

4 969 343

368 743

20 185

119 679

97 996

21 578

105

5 477 950

5 067 339

390 321

20 290

IX.

Finanszírozási kiadások

1. Hitelek, kölcsönök törlesztése

1.1. Működési hitel

0

0

0

0

0

0

0

0

1.2. Beruházási hitel

26 389

26 389

26 389

26 389

0

0

26 389

26 389

0

0

1.3. Likvid hitel

0

0

8 302

8 302

0

0

8 302

8 302

0

0

Összesen:

26 389

26 389

0

0

34 691

34 691

0

0

0

0

0

0

34 691

34 691

0

0

2. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

55 442

55 442

58 872

58 872

0

0

1 784

1 784

0

0

60 656

60 656

0

0

Mindösszesen:

6 738 112

6 384 711

333 401

20 000

6 850 991

6 462 063

368 743

20 185

146 126

124 443

21 578

105

6 997 117

6 586 506

390 321

20 290

2. Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal 2022. évi kiemelt kiadási előirányzata

Személyi juttatások

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

Beruházások

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Kiadás összesen

eredeti ei.

mód. ei.

eredeti ei.

mód. ei.

eredeti ei.

mód. ei.

eredeti ei.

mód. ei.

eredeti ei.

mód. ei.

eredeti ei.

mód. ei.

eredeti ei.

mód. ei.

eredeti ei.

mód. ei.

eredeti ei.

mód. ei.

KÖH Dombóvár

311 726

330 639

43 503

45 995

60 200

72 402

0

0

0

0

6 000

9 000

0

0

0

0

421 429

458 036

KÖH Szakcsi Kirendeltsége

30 500

31 526

4 250

4 405

3 050

3 264

0

0

0

0

200

200

0

0

0

0

38 000

39 395

KÖH Attalai Kirendeltsége

9 749

10 075

1 306

1 352

240

305

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

11 295

11 732

KÖH Csikóstőttősi Kirendeltsége

8 542

8 868

1 199

1 245

32

183

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9 773

10 296

Összesen:

360 517

381 108

50 258

52 997

63 522

76 154

0

0

0

0

6 200

9 200

0

0

0

0

480 497

519 459

3. melléklet

Dombóvár Város Önkormányzata intézményeinek létszámkerete 2022. évben

Intézmény megnevezése

Engedélyezett létszám (fő)

Szakmai létszám

Nevelő munát közvetlenül segítők

Technikai létszám

Megváltozott
munkaképességű
dolgozók

Összesen

Dombóvári Szivárvány Óvoda

21

16

1

3

41

Szivárvány Óvoda

13

10

1

1

25

Zöld Liget Óvoda

8

6

0

2

16

Dombóvári Százszorszép Óvoda és Bölcsőde

29

13

1

2

45

Százszorszép Óvoda

12

9

1

1

23

Tündérkert Bölcsőde

17

4

0

1

22

Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet

20

0

5

0

25

Dombóvári Műv.Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjt.

8

11

0

0

19

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

83

0

2

4

89

Dombóvár

70

0

2

4

76

Szakcs

7

0

0

0

7

Attala

3

0

0

0

3

Csikóstőttős

3

0

0

0

3

Önkormányzat

6

0

13

0

19

Összesen (2021.09.01-től):

167,00

40,00

22,00

9,00

238,00

4. melléklet6

Működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások mérlege 2020-22. év

Bevételek megnevezése

Kiadások megnevezése

2020. tény

2021. mód. ei.

2022. eredeti

2022. mód. ei. (3)

2020. tény

2021. mód. ei.

2022. eredeti

2022. mód. ei. (3)

eFt

eFt

eFt

eFt

eFt

eFt

eFt

eFt

Intézményi működési bevételek

224 725

521 714

603 511

442 481

Személyi juttatások

811 334

873 759

1 045 486

1 034 797

Közhatalmi bevételek

798 856

766 622

809 000

907 000

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

141 743

138 471

139 963

141 632

Állami hozzájárulások és támogatások

1 390 285

1 629 102

1 759 355

1 806 237

Dologi kiadások

832 235

1 493 800

1 705 827

1 716 307

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

148 798

178 701

148 971

199 582

Egyéb működési célú kiadások Áht-n belülre, Áht-n kívülre

670 320

579 723

484 874

596 918

Működési célú átvett pénzeszközök

10 900

3 118

4 760

12 211

Ellátottak pénzbeli juttatásai

23 276

19 263

20 000

20 290

Működési célú kölcsönök visszatérülése

5 916

28 596

14 000

23 000

Rövidlejáratú hitel visszafizetése

776 620

0

0

8 302

Működési célú maradvány

93 814

176 798

313 916

313 937

Működési célú kölcsönnyújtás

0

0

0

9 000

Működési célú hitelfelvétel

776 620

0

0

8 302

Céltartalék, általános tartalék (működési)

0

15 334

5 000

5 000

Államháztartáson belüli megelőlegezések

59 337

60 520

0

69 777

Államháztartáson belüli megelőleg. visszafizetése

44 631

61 489

55 442

60 656

Működési célú bevételek összesen:

3 509 251

3 365 171

3 653 513

3 782 527

Működési célú kiadások összesen:

3 300 159

3 181 839

3 456 592

3 592 902

Felhalmozási bevételek

268 971

348 578

259 278

316 022

Beruházások

102 965

832 151

1 312 342

1 012 657

Felhalmozási célú állami támogatás

43 631

146 898

0

40 000

Felújítások

188 183

1 107 074

1 227 653

1 730 320

Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

335 326

1 858 384

632 338

665 585

Felhalmozási célú hitel törlesztés

47 057

44 310

26 389

26 389

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

6 500

398

400

400

Egyéb felhalmozási célú kiadások Áht-n belülre, Áht-n kívülre

22 992

26 535

26 000

7 612

Felhalmozási célú kölcsönök visszatérülése

792

700

300

300

Céltartalék (felhalmozási)

0

1 340 003

689 136

627 237

Felhalmozási célú maradvány

462 110

811 783

2 192 283

2 192 283

Felhalmozási célú kölcsönnyújtás

4 906

0

0

0

Felhalmozási célú hitelfelvétel

28 259

0

0

0

Felhalmozási célú bevételek összesen:

1 145 589

3 166 741

3 084 599

3 214 590

Felhalmozási célú kiadások összesen:

366 103

3 350 073

3 281 520

3 404 215

6. melléklet

Dombóvár Város Önkormányzatának költségvetési mérlege (eFt)

Bevételek

2023. év

2024. év

2025. év

Intézményi működési bevételek

600 000

610 000

620 000

Helyi adók

801 000

801 000

801 000

Gépjárműadó

0

0

0

Egyéb központi adók

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek

15 000

16 000

16 000

Állami hozzájárulások és támogatások

1 800 000

1 890 000

1 985 000

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

150 000

157 500

165 375

Működési célú átvett pénzeszközök

100

100

100

Működési célú hitelfelvétel

0

0

0

Működési célú maradvány

55 000

60 000

65 000

Kölcsön visszatérülés

2 000

2 000

2 000

Működési célú bevételek összesen

3 423 100

3 536 600

3 654 475

Fejlesztési célú állami támogatás

0

0

0

Felhalmozási bevételek

290 000

300 000

305 000

Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

80 000

85 000

88 000

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel

14 000

14 700

15 000

Felhalmozási célú kölcsön visszatérülés

4 000

4 000

4 000

Felhalmozási célú hitel igénybevétele

0

0

0

Felhalmozási célú maradvány

150 000

100 000

100 000

Felhalmozási célú bevétel összesen:

538 000

503 700

512 000

Bevétel összesen:

3 961 100

4 040 300

4 166 475

Kiadások

2023. év

2024. év

2025. év

Személyi juttatások

1 050 000

1 102 000

1 157 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

136 000

143 000

150 000

Dologi kiadások

1 705 000

1 720 000

1 750 000

Működési célú pénzeszköz átadás, egyéb tám.

485 000

490 000

495 961

Ellátottak pénzbeli juttatása

20 000

21 000

22 000

Rövid lejáratú hitel visszafizetés

0

0

0

Rövid lejáratú hitel kamat

1 000

1 000

1 000

Működési célú kölcsönnyújtás

0

0

0

Céltartalék működési, általános tartalék

5 000

5 000

5 000

Működési kiadás összesen

3 402 000

3 482 000

3 580 961

Felújítási kiadások

160 000

165 000

165 000

Beruházások

319 182

314 193

342 568

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás

7 000

7 350

7 350

Felhalmozási célú hitel visszafizetés

26 389

26 389

26 389

Hosszú lejáratú hitel kamata

6 529

5 368

4 207

Felhalmozási célú kölcsön nyújtás

0

0

0

Céltartalék

40 000

40 000

40 000

Felhalmozási kiadások összesen:

559 100

558 300

585 514

Kiadások összesen:

3 961 100

4 040 300

4 166 475

7. melléklet

Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatások

Támogatás kedvezményezettje

jellege

várható összege (eFt)

65 év feletti adózók

kommunális adó kedvezmény (50%)

12 000

70 év feletti adózók

kommunális adó mentesség

14 500

Vállalkozó akinek adóalapja nem haladja meg a 2,5 millió forintot

iparűzési adómentesség

17 100

Magánszemélyek (akik legfeljebb 8 szobás és legfeljebb 16 ágyszámmal rendelkező szálláshelyen töltenek el vendégéjszakát)

idegenforgalmi adó mentesség

1 000

Gyermekétkeztetés

térítési díj kedvezmény (10%)

2 200

Sportszervezetek, nemzetiségi önkormányzatok, önkormányzat gazdasági társaságai

térítésmentes bérlet

11 000

I. Helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség

Az építményadóról szóló 41/2015. (XII. 1.) önkormányzati rendelet

A Gunaras-fürdő területén található, az ingatlan-nyilvántartásban üdülő, hétvégi ház megnevezéssel nyilvántartott építmény utáni építményadó-fizetési kötelezettségét illetően adókedvezmény iránti kérelemmel élhet az adóhatóság felé az a magánszemély, aki az építmény tulajdonosa vagy az építményt terhelő vagyoni értékű jog jogosítottja, amennyiben az építményben egyedül vagy hozzátartozójával együtt életvitelszerűen lakik.

Mentes – a Htv. 13-13/A. §-ban foglaltakon túl – az építményadó megfizetése alól:
a) a lakás, amennyiben az adó alanya magánszemély,
b) garázs, gépjárműtároló – kivéve az ingatlan-nyilvántartásban teremgarázsként feltüntetett épületrészt –, üvegház, pince, présház, hűtőház vagy ilyenként feltüntetésre váró épület, továbbá a melléképület és a melléképületrész.

A magánszemélyek kommunális adójáról, az idegenforgalmi adóról és a helyi iparűzési adóról szóló 40/2015. (XII. 1.) önkormányzati rendelet

Magánszemélyek kommunális adójánál

A lakás után fizetendő magánszemélyek kommunális adója alól mentes az a magánszemély, aki a 70. életévét betöltötte. 50 %-os adókedvezmény illeti meg azt a magánszemélyt, aki a 65. életévét betöltötte.

Tulajdonjog, illetve haszonélvezeti jog alapján a kedvezmény 1.828 adózót, a mentesség 1.416 adózót érintett az előző évben.

A használatbavételi engedély kiadását követő évtől számítva 2 évig mentes a magánszemélyek kommunális adófizetési kötelezettsége alól az a magánszemély, aki új építésű családi házat épít.

20 %-os adókedvezmény illeti meg azt a magánszemélyt, akinek a rendelet 1. melléklete I., II., vagy III. övezetébe sorolt lakóingatlana előtti közút nem rendelkezik aszfaltburkolattal.

Azok a magánszemélyek, akik az ingatlanuk előtt önerőből járdafelújítást végeznek, kérelemre 2 éves időtartamra 50 %-os kommunális adókedvezményt vehetnek igénybe.

Adókedvezmény illeti meg azt a magánszemélyt, aki a rendelet 1. melléklete szerinti I. vagy II. övezetben lakást vásárolt és ott állandó lakóhelyet létesített.

Idegenforgalmi adónál

Mentes a magánszemély az idegenforgalmi adó megfizetése alól a Htv. 31. §-ban foglaltakon túl a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § h) pontja alá tartozó szálláshelyen eltöltött vendégéjszaka után.

Iparűzési adónál

Adómentesség illeti meg a vállalkozót, ha a Htv. 39. § (1) bekezdése, illetőleg a 39/A. §-a vagy 39/B §-a alapján számított (vállalkozási szintű) adóalapja nem haladja meg a 2,5 millió Ft-ot.

A mentesség pontos összegét és az adóalanyok számát az iparűzési adóbevallások május 31-éig esedékes beküldése után pontosítja az önkormányzat.

II. Térítési díjaknál biztosított kedvezmények

A gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 12/2006. (II.20.) rendelet alapján az önkormányzat 10% kedvezményt biztosít a gyermekétkeztetés személyi térítési díjából a Dombóvár város közigazgatási területén lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező gyermek esetében, aki a Gyvt. 21/B §-a alapján normatív kedvezményre nem jogosult.

III. Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

támogatásról szóló döntés száma

ingatlan megnevezése

támogatás kedvezményezettje

371/2018. (XI. 29.) Kt. határozat

helyi természetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátásához – a dombóvári 2923/A/2 hrsz. alatt nyilvántartott, Gyár u. 16. szám alatti, természetőr bázis céljára szolgáló ingatlan térítésmentes használata 2019. január 1-től 2023. december 31-ig, a használó a térítésmentes használat fejében köteles viselni az összes üzemeltetési költséget

Kapos-hegyháti
Natúrpark Egyesület

338/2019. (XI. 8.) Kt. határozat

térítésmentes használati jog a szociális szolgáltatás biztosítása érdekében az ellátási szerződéssel megegyező időtartamra a Dombóvár Város Önkormányzata tulajdonát képező, a Dombóvár, Arany János tér 2. alatti, dombóvári 224/3. hrsz. alatt felvett, valamint a Dombóvár, Szabadság utca 6. alatti, dombóvári 46. hrsz. alatt felvett ingatlanokra

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

349/2019. (XI. 29.) Kt. határozat

Dombóvár, Bezerédj u. 14. szám alatti, dombóvári 1306. hrsz.-ú ingatlanon épült társas irodaházban alábbi helyiségek használata:
a) A Nemzetiségi Közösségi Ház –
a nagyterem a kiszolgálóhelyiségekkel együtt (1306/A/2. külön helyrajzi szám), iroda (bemutatóterem) 18,90 m2 (1306/A/3. külön helyrajzi szám egyik irodahelyisége) iroda 18,40 m2 (1306/A/3. külön helyrajzi szám egyik irodahelyisége),
b) a Német Közösségi Ház – pince (alagsor és mellékhelyiségei) (1306/A/1. külön helyrajzi szám)
2024. december 31-ig

Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat

350/2019. (XI. 29.) Kt. határozat

nemzetiségi feladatok ellátásához a Dombóvár, Szabadság utca 4. alatti, dombóvári 47 hrsz.-ú ingatlannak a kialakult viszonyok szerint a Dombóvár Város Önkormányzata tulajdonába tartozó ingatlanrész térítésmentes használata

Dombóvári Roma
Nemzetiségi Önkormányzat

353/2019. (XI. 29.)Kt. határozat

dombóvári 0328/1 hrsz.-ú, a gyepmesteri telepet is magában foglaló ingatlan (2024. december 31-ig)

Dombóvári Kutyás Egyesület

15/2020. (I. 31.) Kt. határozat

Info Pont működtetéséhez a korábban a Tourinform Irodában használt tárgyi eszközök és sportszerek használatának terítésmentes átadásához határozatlan időre az önkormányzat turizmussal kapcsolatos közfeladatának ellátásához

Gunaras Zrt.

123/2020. (IX. 30.) Kt. határozat

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonát képező, EIE-487 forgalmi rendszámú VW Transporter típusú gépjárművet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület használja üzembentartóként térítésmentesen határozatlan időre a vele kötött ellátási szerződés szerinti szociális szolgáltatás nyújtásához

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

132/2020. (IX. 30.) Kt. határozat

Árpád utcában lévő dombóvári 945/1 hrsz.-ú, lakóház, udvar, gazdasági épület, egyéb épület megnevezésű ingatlan keleti részén található – korábban villanyszerelői tanműhely céljára használt – helyiségek térítésmentes használata haszonkölcsön formájában

Dombóvári Városgazdálkodási Nonprofit Kft.

126/2020. (XII. 18.) határozat

Dombóvár, Földvár utca 18. szám alatti Szuhay Sportcentrum térítésmentes használata 2022. december 31-ig sportszervezetek részére a sporttevékenységük végzésére

Dombóvári Karatesuli Közhasznú Egyesület,
Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület,
Dombóvári Floorball Közhasznú Sportegyesület,
SEIBUKAI KYOKUSHIN Dombóvár Sportegyesület,
Dombóvári Asztalitenisz Club Közhasznú Egyesület,
Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület,
Dombóvári Futball Club,
Dombóvári Judo Klub,
Dombóvári Labdarúgó Klub,
JUMPERS Dombóvári Kötélugró Sportegyesület,
Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesület

128/2020. (XII. 18.) határozat
324/2021. (XII. 17.) Kt. határozat

Katona József u. 37. szám alatti Ujvári Kálmán Sporttelep térítésmentes használata 2022. december 31. napjáig, közüzemi és a további működtetési költségeket az egyesület köteles viselni

Dombóvári Focisuli Egyesület

69/2021. (II. 26.) határozat

Dombóvár, Szabadság utca 4. szám alatti ingatlanban térítésmentes
helyiséghasználat – a közüzemi költségek rájuk eső részének fedezése mellett – két tanterem, egy tanári szoba, kiskonyha, nemenként elkülönített mosdó és egy ügyfélfogadó iroda vonatkozásában

Dombóvári Roma Közhasznú
Alapítvány és az Országos Roma Felemelkedésért Misszió

129/2021. (IV. 30.) határozat

Dombóvár, Földvár utcában található, dombóvári 1882/2 hrsz. alatt felvett „volt MÁV étkezde” ingatlan területén, a Szigeterdő mellett elhelyezkedő, 1.350 m2 nagyságú teniszpálya térítésmentes használata – az érintett terület fenntartásával és karbantartásával kapcsolatos költségek Egyesület részéről történő viselése mellett – 2031. április 30-ig

Dombóvári Tenisz Egyesület

130/2021. (IV. 30.) határozat
162/2021. (V. 28.) határozat

Dombóvár, Pannónia út 21. szám alatti ingatlanon található - a Tolna Megyei SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégiumhoz tartozó - Buzánszky Jenő Sportkomplexum műfüves pályája és kültéri öltöző épülete tekintetében 2021. május 1. napjától 2028. január 1. napjáig térítésmentes használata (a közüzemi és működtetési költségeket az Egyesület köteles viselni az ingatlan vagyonkezelőjével együttműködve)

PASZ Dombóvári Amatőr Sportegyesület

129/2020. (XII. 18.) határozat
133/2021. (IV. 30.) határozat
163/2021. (V. 28.) határozat

Dombóvár, Kinizsi utca 37. szám alatti Lampert Gábor Edzőterem térítésmentes használata 2021. január 16-tól 2028. január 1-ig, a közüzemi és a további működtetési költségeket az egyesület köteles viselni

Dombóvár 2004. Egyesület

151/2021. (V. 14.) határozat
164/2021. (V. 28.) határozat

az önkormányzat 2021. május 14. napjától 2028. január 1. napjáig térítésmentesen biztosítja a Kis-Konda-patak völgyében található, dombóvári 058 hrsz.-ú külterületi ingatlan használata azzal, hogy az ingatlannal kapcsolatban felmerülő valamennyi költséget – beleértve a „Városi Civil Alapok támogatása 2021” elnevezésű pályázat alapján állami támogatásból megvalósítani kívánt beruházás költségeit, valamint az építmények vonatkozásában a fenntartási és a közüzemi költségeket is –, illetve a működtetési kötelezettséget az Egyesület viseli, továbbá azon a közforgalmú gyalogos és kerékpáros közlekedést köteles az eddigiek szerint lehetővé tenni

Dombóvári Városi Horgász Egyesület

211/2021. (VI. 30.) Kt. határozat

a Farkas Attila Uszodát magába foglaló 1358 hrsz.-ú ingatlanon található „lőtér, egyéb” megnevezésű épületnek lőtér funkciójú termét 2021. július 1. napjától – 5 éves határozott időtartamú térítésmentes használata

Dombóvári Lövész Egyesület

212/2021. (VI. 30.) Kt. határozat

a Farkas Attila Uszodát magába foglaló 1358 hrsz.-ú ingatlanon található „lőtér, egyéb” megnevezésű épületnek az edzőterem funkciójú termét 2021. július 1. napjától – 5 éves határozott időtartamú térítésmentes használata

Dombóvári Sportiskola Egyesület

287/2021. (XI. 30.) Kt. határozat

Szigeterdőben – dombóvári 1882/6 hrsz.-ú kivett közpark, lakótorony megnevezésű ingatlanon – található lakótorony térítésmentes használata haszonkölcsön-szerződéssel – 2022. január 1-től
2026. december 31-ig – működtetésre, téglagyűjteményének bemutatására. Az összes üzemeltetési költséget az önkormányzat köteles viselni.

Őri Nándor dombóvári lakos

8. melléklet7

1. Dombóvár Város Önkormányzata 2022. évi előirányzat felhasználási terve

eFt

1. hó

2. hó

3. hó

4. hó

5. hó

6. hó

7. hó

8. hó

9. hó

10. hó

11. hó

12. hó

Összesen

Bevételek

1

Intézményi működési bevétel

47 800

50 800

52 800

51 800

51 400

43 815

45 015

45 015

50 800

50 015

53 080

61 171

603 511

2

Közhatalmi bevételek

9 000

9 000

281 000

20 000

70 000

16 000

8 000

22 000

300 000

22 000

37 000

15 000

809 000

ebből helyi adó

8 000

8 500

280 455

20 000

70 000

16 000

8 000

21 184

300 000

21 084

35 695

12 082

801 000

3

Felhalmozási bevételek

5 000

5 000

26 000

12 000

84 278

11 000

25 000

14 000

30 000

15 000

10 000

22 000

259 278

4

Önkormányzat költségvetési támogatása

172 582

132 207

132 207

132 207

132 207

198 457

132 207

132 207

132 207

198 453

132 207

132 207

1 759 355

5

Átvett pénzeszközök, támogatás államháztartáson belülről

10 000

16 000

151 000

313 317

18 000

59 080

48 342

31 000

25 000

30 000

41 000

43 730

786 469

ebből működésre

5 000

8 000

15 000

8 000

8 000

11 000

18 000

19 000

10 000

15 000

16 000

20 731

153 731

ebből fejlesztésre

5 000

8 000

136 000

305 317

10 000

48 080

30 342

12 000

15 000

15 000

25 000

22 999

632 738

6

Kölcsönök visszatérülése

0

0

500

0

0

500

0

500

0

800

0

12 000

14 300

7

Bevételek együtt (1+…+6)

244 382

213 007

643 507

529 324

355 885

328 852

258 564

244 722

538 007

316 268

273 287

286 108

4 231 913

8

Finanszírozási műveletek (hitel, maradvány igénybevétele)

2 506 199

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2 506 199

9

Összes bevétel (7+8)

2 750 581

213 007

643 507

529 324

355 885

328 852

258 564

244 722

538 007

316 268

273 287

286 108

6 738 112

Kiadások

10

Személyi juttatás

89 659

90 428

89 339

87 674

81 232

81 552

82 833

90 749

89 787

87 333

90 412

84 487

1 045 486

11

Munkaadókat terhelő járulék

11 535

11 634

11 494

11 280

11 451

11 492

11 657

11 675

11 551

11 736

11 632

12 826

139 963

12

Dologi kiadás

136 727

138 124

135 387

148 404

140 862

140 392

141 733

144 415

141 733

143 074

147 208

147 768

1 705 827

13

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 500

1 500

1 500

1 500

1 000

2 000

1 500

1 500

4 000

1 000

1 500

1 500

20 000

14

Egyéb működési célú kiadás

31 510

38 000

35 000

36 500

35 500

38 600

38 110

48 010

44 110

48 600

46 710

44 224

484 874

15

Működési kiadások (10+…+14)

270 931

279 686

272 720

285 358

270 045

274 036

275 833

296 349

291 181

291 743

297 462

290 805

3 396 150

16

Felújítások

5 000

15 000

10 000

25 000

45 000

335 000

30 000

65 000

350 000

29 500

185 000

133 153

1 227 653

17

Beruházások

15 000

25 000

55 000

195 000

145 000

155 000

165 000

85 000

85 000

195 000

90 000

102 342

1 312 342

18

Egyéb felhalmozási kiadás

0

1 500

1 000

1 000

8 000

5 000

500

500

1 500

1 500

1 500

4 000

26 000

19

Felhalmozási kiadás (16+17+18)

20 000

41 500

66 000

221 000

198 000

495 000

195 500

150 500

436 500

226 000

276 500

239 495

2 565 995

20

Céltartalék, általános tartalék

61 899

26 289

20 000

25 000

30 000

25 000

25 000

480 948

694 136

21

Kiadások együtt (15+19+20)

290 931

321 186

338 720

506 358

529 944

795 325

491 333

471 849

757 681

542 743

598 962

1 011 248

6 656 281

22

Finanszírozási műveletek (hiteltörl., Áht-n belüli megelőleg. visszafiz.)

55 442

0

6 597

0

0

6 597

0

0

6 597

0

0

6 598

81 831

23

Összes kiadás (21+22)

346 373

321 186

345 317

506 358

529 944

801 922

491 333

471 849

764 278

542 743

598 962

1 017 846

6 738 112

24

7-21 eltérése (+/-)

-46 549

-108 179

304 787

22 966

-174 059

-466 473

-232 769

-227 127

-219 674

-226 475

-325 675

-725 140

-2 424 368

25

9-23 eltérése (+/-)

2 404 208

-108 179

298 190

22 966

-174 059

-473 070

-232 769

-227 127

-226 271

-226 475

-325 675

-731 738

0

26

Záró pénzkészlet

2 404 208

2 296 029

#######

2 617 185

#######

#######

1 737 286

1 510 160

#######

#######

731 738

0

0

2. Intézmények finanszírozása 2022. évben

Személyi juttatás

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

Dologi kiadások

Egyéb működési célú kiadások

Beruházások

Felújítások

Összesen

Műkö- dési bevétel

Felhalmozási bevétel

Átvett pénzeszköz, támogatás

Maradvány igénybevétele

Állami támogatás + NEAK

Önk. tám.

Összesen

Int.fin.

Dombóvári Szivárvány Óvoda

168 000

22 035

18 138

138

2 092

4 090

214 493

3 000

0

58

973

211 172

-710

214 493

210 462

Dombóvári Százszorszép Óvoda és Bölcsőde

195 800

25 572

10 764

0

509

20 423

253 068

5 060

0

261

1 204

219 238

27 305

253 068

246 543

Integrált Önkormányzati Szolg. Szerv.

87 482

11 907

210 578

0

270

0

310 237

73 175

0

45

1 932

197 575

37 510

310 237

235 085

Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

70 178

9 072

30 500

0

5 009

599

115 358

20 000

0

14 606

428

40 443

39 881

115 358

80 324

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

371 424

51 774

67 273

17 815

8 947

0

517 233

7 000

0

35 548

82

288 768

185 835

517 233

474 603

Összesen:

892 884

120 360

337 253

17 953

16 827

25 112

1 410 389

108 235

0

50 518

4 619

957 196

289 821

1 410 389

1 247 017

9. melléklet

2022. évi szociális, jóléti és egészségügyi juttatás előirányzata

eFt

Családalapítási támogatás

500

Szociális, jóléti, kulturális juttatások

200

Egészségügyi juttatás (védőszemüveg)

500

Összesen:

1 200

10. melléklet8

Európai Uniós támogatással megvalósuló programok, projektek bevételei, kiadásai

Bevételek

Ft

szám

azonosító

program, projekt neve

2020.12.31-ig

2021.

2022.

2023.

Összesen

1

TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00029

A Dombóvári József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Önkormányzat

támogatás

188 998 596

61 203 222

26 368 430

276 570 248

önkormányzati saját forrás

60 168 664

60 168 664

összesen:

188 998 596

61 203 222

86 537 094

336 738 912

2

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001

A dombóvári Mászlony szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

támogatás

12 208 872

0

0

12 208 872

összesen:

12 208 872

0

0

12 208 872

3

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

támogatás

9 660 954

1 071 600

535 096

11 267 650

önkormányzati sajáterő

156 097

258 000

414 097

összesen:

9 660 954

1 071 600

691 193

258 000

11 681 747

4

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területén élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

támogatás

20 596 471

0

2 591 762

340 000

23 528 233

önkormányzati sajáterő

253 157

253 157

összesen:

20 596 471

0

2 591 762

593 157

23 781 390

5

TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002

Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása 2017

Önkormányzat

támogatás

0

222 596 761

30 341 547

252 938 308

összesen:

0

222 596 761

30 341 547

252 938 308

6

EFOP-3.9.2-16-2017-00047

Humán kapacitások fejlesztése a Dombóvári járásban

Önkormányzat

támogatás

146 722 416

906 399

13 360 152

160 988 967

önkormányzati sajáterő

110 490

110 490

összesen:

146 722 416

906 399

13 470 642

161 099 457

7

EFOP-1.5.3-16-2017-00063

Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári járásban

Önkormányzat

támogatás

130 923 815

4 637 285

0

135 561 100

összesen:

130 923 815

4 637 285

0

135 561 100

8

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002

Mászlony - oázis az agrársivatagban

Önkormányzat

támogatás

86 366 819

60 266 041

146 632 860

önkormányzati saját forrás

326 500

2 841 240

3 167 740

összesen:

86 693 319

0

63 107 281

149 800 600

9

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja

Önkormányzat

támogatás

182 311 166

0

4 813 379

187 124 545

önkormányzati saját forrás

5 237 866

1 716 183

6 954 049

Többlettámogatás - még nincs jóváhagyva

300 503 721

300 503 721

összesen:

187 549 032

0

307 033 283

494 582 315

10

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004

DARK - Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet uztca szegregációval veszélyeztetett területen

Önkormányzat

támogatás

227 367 360

0

57212817

284 580 177

önkormányzati saját forrás

6 642 376

6 642 376

összesen:

227 367 360

0

63 855 193

291 222 553

11

TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00020

A városháza épületének energetikai korszerűsítése Dombóváron

Önkormányzat

támogatás

93 582 060

945 274

0

94 527 334

önkormányzati saját forrás

0

23 216 707

0

23 216 707

összesen:

93 582 060

24 161 981

0

117 744 041

12

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032

Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása

Önkormányzat

támogatás

0

135 999 981

135 999 981

önkormányzati saját forrás

1 076 498

0

0

1 076 498

összesen:

1 076 498

0

135 999 981

137 076 479

13

KEHOP-5.4.1-16-2016-00131

ENERGIATUDATOS DOMBÓVÁR - Az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő tematikus programsorozat szervezése és lebonyolítása a helyi közösségek bevonásával Dombóváron és térségében

Önkormányzat

támogatás

4 848 860

0

0

4 848 860

összesen:

4 848 860

0

0

4 848 860

14

TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028

Dombóvár, Szabadság u. 2. szám alatti orvosi rendelő felújítása

Önkormányzat

támogatás

0

118 454 688

0

118 454 688

összesen:

0

118 454 688

0

118 454 688

15

TOP-2.1.3-00023

DOMBÓVÁR, Ady Endre utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója

Önkormányzat

támogatás

0

378 567 754

0

378 567 754

összesen:

0

378 567 754

0

378 567 754

16

TOP-2.1.3-00024

DOMBÓVÁR, Fő utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem - nyugati utcarész

Önkormányzat

támogatás

0

367 160 008

0

367 160 008

összesen:

0

367 160 008

0

367 160 008

17

TOP-2.1.3-00025

DOMBÓVÁR, Fő utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója II. ütem - keleti utcarész

Önkormányzat

támogatás

0

365 351 631

0

365 351 631

összesen:

0

365 351 631

0

365 351 631

Bevételek összesen:

1 110 228 253

1 544 111 329

703 627 976

851 157

3 358 818 715

Kiadások

Ft

szám

azonosító

program, projekt neve

2020.12.31-ig

2021.

2022.

2023.

Összesen

1

TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00029

A Dombóvári József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

0

734 335

734 335

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

84 001 144

252 003 433

0

336 004 577

összesen:

0

84 001 144

252 737 768

0

336 738 912

2

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001

A dombóvári Mászlony szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

kiadás

személyi

5 781 406

120 000

0

5 901 406

járulék

1 045 534

46 704

0

1 092 238

dologi kiadások (szolgáltatások)

2 829 122

690 000

823 000

4 342 122

eszközbeszerzés

14 580

0

0

14 580

tartalék

0

0

0

túligénylés, ill. előleg visszautalása

0

0

858 526

858 526

összesen:

9 670 642

856 704

1 681 526

12 208 872

3

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

kiadás

személyi

6 268 710

180 000

0

6 448 710

járulék

1 133 857

46 704

0

1 180 561

dologi kiadások (szolgáltatások)

658 546

929 400

1 874 000

548 650

4 010 596

eszközbeszerzés

41 880

0

0

41 880

tartalék

0

0

0

0

összesen:

8 102 993

1 156 104

1 874 000

548 650

11 681 747

4

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területén élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

kiadás

személyi

10 836 404

592 500

11 428 904

járulék

1 982 269

91 972

2 074 241

dologi kiadások (szolgáltatások)

5 141 260

1 464 600

2 292 071

1 056 529

9 954 460

eszközbeszerzés

0

323 785

323 785

összesen:

17 959 933

2 472 857

2 292 071

1 056 529

23 781 390

5

TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002

Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása 2017

Önkormányzat

kiadás

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

0

238 735 365

238 735 365

dologi kiadások (szolgáltatások)

490 000

0

3 844 837

4 334 837

tartalék

9 868 106

9 868 106

összesen:

0

0

252 448 308

252 938 308

6

EFOP-3.9.2-16-2017-00047

Humán kapacitások fejlesztése a Dombóvári járásban

Önkormányzat

kiadás

személyi

32 660 675

0

0

32 660 675

járulék

6 226 066

0

0

6 226 066

dologi kiadások (szolgáltatások)

115 220 812

0

0

115 220 812

eszközbeszerzés

5 959 320

0

0

5 959 320

túlfizetés, ill. el nem számolt előleg visszautalása

1 032 584

1 032 584

összesen:

160 066 873

1 032 584

0

161 099 457

7

EFOP-1.5.3-16-2017-00063

Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári járásban

Önkormányzat

kiadás

személyi

18 091 207

0

0

18 091 207

járulék

3 342 439

0

0

3 342 439

dologi kiadások (szolgáltatások)

19 666 417

0

0

19 666 417

egyéb működési célú kiadások (bértámogatások)

18 319 738

0

0

18 319 738

eszközbeszerzés

76 141 299

0

0

76 141 299

összesen:

135 561 100

0

0

135 561 100

8

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00002

Mászlony - oázis az agrársivatagban

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

796 750

0

2 242 150

3 038 900

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

36 613 844

1 529 080

103 386 966

141 529 890

támogatás visszafizetés

0

5 231 810

0

5 231 810

összesen:

37 410 594

6 760 890

105 629 116

149 800 600

9

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

254 840

1 600 000

2 493 600

4 348 440

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

25 127 723

63 440 020

400 703 998

489 271 741

támogatás visszafizetés

0

962 134

962 134

összesen:

25 382 563

66 002 154

403 197 598

494 582 315

10

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004

DARK - Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet uztca szegregációval veszélyeztetett területen

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

1 127 046

887 350

4 377 120

6 391 516

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

17 487 024

54 710 452

196 896 201

269 093 677

támogatás visszafizetés

15 737 360

15 737 360

tartalék

0

0

összesen:

18 614 070

71 335 162

201 273 321

291 222 553

11

TOP-3.2.1-16-TL1-2018-00020

A városháza épületének energetikai korszerűsítése Dombóváron

Önkormányzat

kiadás

felújítás

0

92 866 826

0

92 866 826

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

1 660 508

0

1 660 508

támogatási előleg visszafizetése

0

23 216 707

0

23 216 707

összesen:

0

117 744 041

0

117 744 041

12

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00032

Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása

Önkormányzat

kiadás

személyi

0

0

2 845 167

2 845 167

járulék

0

0

554 814

554 814

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

0

2 537 607

2 537 607

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

1 076 498

0

125 062 393

126 138 891

tartalék

0

5 000 000

5 000 000

összesen:

1 076 498

0

135 999 981

137 076 479

13

KEHOP-5.4.1-16-2016-00131

ENERGIATUDATOS DOMBÓVÁR - Az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő tematikus programsorozat szervezése és lebonyolítása a helyi közösségek bevonásával Dombóváron és térségében

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

442 167

4 406 693

4 848 860

összesen:

0

442 167

4 406 693

4 848 860

14

TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028

Dombóvár, Szabadság u. 2. szám alatti orvosi rendelő felújítása

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

5 424 688

5 424 688

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

113 030 000

113 030 000

összesen:

0

0

118 454 688

118 454 688

15

TOP-2.1.3-00023

DOMBÓVÁR, Ady Endre utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

0

22 000 000

0

22 000 000

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

153 000 000

203 567 754

356 567 754

összesen:

0

0

175 000 000

203 567 754

378 567 754

16

TOP-2.1.3-00024

DOMBÓVÁR, Fő utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem - nyugati utcarész

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

0

21 000 000

0

21 000 000

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

154 000 000

192 160 008

346 160 008

összesen:

0

0

175 000 000

192 160 008

367 160 008

17

TOP-2.1.3-00025

DOMBÓVÁR, Fő utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója II. ütem - keleti utcarész

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

0

20 000 000

0

20 000 000

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

155 000 000

190 351 631

345 351 631

összesen:

0

0

175 000 000

190 351 631

365 351 631

Kiadások összesen:

413 845 266

351 803 807

2 004 995 070

587 684 572

3 358 818 715

1

A 2. § a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § (5) bekezdése a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (5) bekezdése a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 1. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdés - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdés - 2. mellékletével megállapított szöveg.

5

A 2. melléklet 1. pontja a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 4. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdés - 3. mellékletével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 8. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 10. melléklet a Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.