Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2021. (XI. 9.) önkormányzati rendeletének indokolása

a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 4/2016.(II.01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 11. 09 13:40
a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 4/2016.(II.01.) önkormányzati rendelet módosításáról
Részletes indokolás
Az 1–3. §-hoz
A Jat. 18. § (1) A jogszabály tervezetéhez a jogszabály előkészítője indokolást csatol, amelyben bemutatja azokat a társadalmi, gazdasági, szakmai okokat és célokat, amelyek a javasolt szabályozást szükségessé teszik, továbbá ismerteti a jogi szabályozás várható hatásait, és az álláspontját az indokolás közzétételéről.
(2) A jogszabály tervezetének indokolásában tájékoztatást kell adni a javasolt szabályozás és az európai uniós jogból eredő kötelezettségek összhangjáról, valamint a 20. § szerinti egyeztetési kötelezettségről.
A felülvizsgálat, és a javasolt módosítások alapján a módosított önkormányzati rendelet elfogadása javasolt. A rendelet szabályozza Badacsonytomaj Város Díszpolgára cím, Pro Urbe Emlékérem és Badacsonytomaj Város Elismerő oklevele kitűntetések, címek adományozásának rendjét, a kitűntetésekkel járó jogokat, a cím viselésével kapcsolatos szabályokat a Pro Urbe adományozotti körének kibővítésével.