Öskü Község Önkormányzat képviselő-testületének 9/2014 (XII.5.) önkormányzati rendelete

a pénzbeli és természetbeni, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, ezek igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló 17/2013. (XII.20.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 12. 06- 2014. 12. 06

Öskü Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §. (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:




1. §. Öskü Község Önkormányzat Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, ezek igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló 17/2013.(XII.20.)önkormányzati rendelet ( továbbiakban: R)

15. §-a a következő d) ponttal egészül ki:


„15. § d) természetbeni ellátás formájában nyújtott tüzelősegély”



2. § A R. a következő 20/A és 20/B.§-al egészül ki:


„Tüzelősegély


20/A.§ (1) Az önkormányzati segély – az Önkormányzat rendelkezésére álló mértékig – természetbeni ellátásként, tűzifa formájában is biztosítható.


(2) Tűzifa támogatásban részesülhet az a kérelmező, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem egyedül élő esetében a nyugdíjminimum 200 %-át, családban élő esetében a 150 %-át nem haladja meg és a tűzifa beszerzéséről más módon gondoskodni nem tud.


(3) Tűzifa juttatás egy háztartásban csak egy személynek állapítható meg, egy éven belül legfeljebb 1 erdei  m3 mennyiségben.


(4) Nem részesülhet tűzifa juttatásban az a kérelmező, akinek háztartása részére a  lakásfenntartási támogatás  készpénz formájában került megállapításra.


20/B.§ (1) A tűzifa kiszállításáról a jogerős döntést követően az Önkormányzat a Községgazdán keresztül gondoskodik.


(2) A tűzifa átvételét a jogosult átvételi elismervény aláírásával igazolja.”



3. § A rendelet 2. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.



4. § (1)  Ez a  rendelet a kihirdetését követő  napon lép hatályba.

 (2) E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.





            Ángyán Tamás                                                                    Borteleki Istvánné

            polgármester                                                                               jegyző