Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2020(III.3.) önkormányzati rendelete

az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 32/1995. (XII. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 03. 04- 2020. 03. 04

Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 1. pontjában kapott felhatalmazás alapján Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§  Az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 32/1995. (XII. 19.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A települési szilárdhulladékot begyűjtésre, elszállításra kihelyezni csak zárt edényben szabad, amelynek beszerzéséről az ingatlan tulajdonosa gondoskodik. A gyűjtőedények - a szemétszállítási napok kivételével - a közterületen nem tárolhatók, kivéve a (6) bekezdésben meghatározottak szerint.”

2. § Az Ör. 2. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) Lakótelepi környezetben, hulladékszállító gépjárművel meg nem közelíthető környezetben lehetőség van a gyűjtőedények közterületen való kihelyezésére, melyek környezetének gondozottságáról, tisztántartásáról a gyűjtőedényt kihelyezőknek kell gondoskodniuk, ott csak települési szilárd hulladék helyezhető el. A lakótelepi környezetet a 3. melléklet tartalmazza.”

3. § Az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 32/1995.  (XII. 19.) önkormányzati rendelet 7/A § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

a) egyedül élő kérelmező esetében az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 400 %-át, nem egyedül élő kérelmező esetében a kérelmező és a vele egy háztartásban élők egy főre jutó havi családi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 350%-át;”

4. § Az Ör. az 1. melléklet szerinti 3. melléklettel egészül ki.


5. § Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.






dr. Tüske Róbert                                                       Papp Gábor   

                   jegyző                                                                 polgármester




  1. melléklet a 7/2020 (III. 3.) rendelethez

                                     3. melléklet a 32/1995. (XII. 19.) önkormányzati rendeletéhez





Hévíz Város közigazgatási terültének lakótelepi övezetei

1.

Korányi-Sugár és Semmelweis utcák által lehatárolt terület

2.

Vajda Ákos utcai lakóövezet

Mellékletek