Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2016.(V.27.) önkormányzati rendelete

a Keszthely Város területén érvényesülő távhőszolgáltatási díjak megállapításáról, valamint az áralkalmazási és díjfizetési feltételekről szóló 36/2006. (X.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 05. 28- 2016. 05. 28

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete

16/2016. (V. 27.) önkormányzati rendelete

a Keszthely Város területén érvényesülő távhőszolgáltatási díjak megállapításáról, valamint az áralkalmazási és díjfizetési feltételekről szóló 36/2006. (X.27.) önkormányzati rendelet módosításáról



Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 20. pontjában rögzített, valamint a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény 6.§ (2) bekezdés felhatalmazása alapján a Keszthely Város területén érvényesülő távhőszolgáltatási díjak megállapításáról, valamint az áralkalmazási és díjfizetési feltételekről szóló 36/2006. (X.27.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja:



1.§ A Rendelet 1.§-a az alábbiak szerint módosul:


„1.§ A rendelet hatálya kiterjed a Vüz Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft-re és a távhőszolgáltatást is végző más gazdálkodó szervezetekre (a továbbiakban együtt: távhőszolgáltató), valamint a távhőszolgáltatást igénybe vevő, a Tszt. 3. §-ban meghatározott felhasználókra és díjfizetőkre.”



2.§ A rendelet 2.§ első mondata az alábbiak szerint módosul:


„2.§ A Tszt., a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény végrehajtásáról szóló 157/2005. (VIII.15.) Korm.rendelet (továbbiakban kormányrendelet) és annak 3. számú mellékleteként kihirdetett Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzat (TKSZ.) és a jelen rendelet alkalmazása szempontjából:…”



3.§ A Rendelet 6.§ (1) bekezdésében a „lakossági és vagy” szövegrész törlésre kerül.



4.§ A Rendelet 7.§ (6) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„7.§

(6) A felhasználónál a HMV mennyisége úgy számítandó, hogy a felhasználóhoz tartozó díjfizetőknél beépített, hitelesített melegvízmérő órák mért fogyasztása összeadásra kerül. A melegvíz mérők hitelesítéséről a felhasználó köteles gondoskodni. Amennyiben a melegvíz mérők hitelesítése lejárt, a melegvíz mérő bármilyen oknál fogva nem működik, ill. azon helyeken, ahol melegvíz mérő nincs beépítve, a melegvíz díjmegosztása az utolsó hiteles mérőleolvasást követően a kormányrendelet 17/G. § (5) bekezdése alapján történik.

…”



5. § Záró rendelkezések

(1)   Jelen rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba.

(2)   Jelen rendelet hatályba lépésével egyidejűleg a Rendelet 8.§ (5) bekezdése hatályát veszíti.

(3)   Jelen rendelet a hatályba lépését követő napon hatályát veszíti.



Ruzsics Ferenc

Dr. Gábor Hajnalka

polgármester

aljegyző



Mellékletek