Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 26/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete

Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 26/2013.(XII. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi átmeneti gazdálkodásról.

Hatályos: 2014. 01. 06- 2014. 02. 27

Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 26/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete

Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 26/2013.(XII. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi átmeneti gazdálkodásról.

2014.01.06.

Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a következőket rendeli el:

1. § . Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármesterét, hogy az Önkormányzat bevételeit folytatólagosan beszedje, és szükséges kiadásokat fedezze az előző évi működési, kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítésére.

2. § A Képviselő-testület felhatalmazza Polgármesterét, hogy a 2013.évi többször módosított költségvetési rendeletben szereplő előirányzattal bíró működési feladatok és abból eredő kötelezettségvállalások áthúzódó kiadásait a hivatkozott rendeletben biztosított mértékig teljesítse.

A 2013. évi költségvetésben nevesítetten szereplő előirányzattal biztosított fejlesztési, felújítási feladatra a kötelezettségvállalás mértékéig utalványozzon.

3. § . A képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét, hogy a gyermekek védelméről szóló törvény értelmében az épület tulajdonjogától függetlenül, a Pásztó közigazgatási területén lévő oktatási intézményekben ellátott gyermekek étkeztetését folytatólagosan 2014. január 1.-től szervezze meg, és az IPESZ útján gondoskodjon a szolgáltatás biztosításáról, és az étkezési térítési díj beszedéséről.

4. § /1/ A Pásztó Város Önkormányzatánál, intézményeinél, a Polgármesteri Hivatalnál alkalmazottak részére a 2014. január 1-től a központi bérintézkedéseknek megfelelő fedezetet az érintettek részére biztosítja, a törvény szerinti átsorolásokat hajtsa illetve hajtassa végre.

/2/ Köztisztviselők részére a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szerinti mértékben, valamint helyi rendeletben meghatározott mértékben alapilletmény, valamint illetménykiegészítés, vezetői és egyéb kötelező pótlék, cím adományozási és egyéb juttatás fizethető a személyi kiadási előirányzat terhére.
/3/ A képviselő-testület a köztisztviselők és a vonatkozó szabályzat szerint a velük azonos megítélés alá tartozó alkalmazottak részére a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló rendelkezés értelmében, a költségvetési rendelet elfogadásáig évi bruttó 200.000 Ft összeg időarányos részét biztosítja cafetéria juttatásként, mely a vonatkozó adózási szabályok szerinti adótartalmat magában foglalja.

5. § A képviselő-testület Felhatalmazza polgármesterét, hogy

a) az önkormányzat fizetőképességének biztosítása érdekében a lakáseladási alap számlán lévő pénzt Eu források felhasználásához szükséges önrész biztosítására átmenetileg igénybe vegye

b) Az esedékes munkabérek kifizetéséhez havonta maximum 30 millió Ft-ig munkabérhitelt vegyen igénybe a számlavezető pénzintézettől

6. § . A képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét és a címzetes főjegyzőt, hogy a polgármesteri hivatal épületében elhelyezett Járási Kormányhivatal épület fenntartási költségeit fizesse, majd a megkötött megállapodásban az arányos részt érvényesítse, illetve a megállapodás alapján számlázza és szedje be azt.

7. § A Képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét és a címzetes főjegyzőt, hogy a 2013. évi költségvetési rendeletben nevesítetten szereplő pályázati támogatással megvalósuló több éves fizetési kötelezettséggel járó feladatok bevételeit beszedje, és a kiadásokat teljesítse a pályázati feltételek szerint.

8. § . A képviselő-testület a BURSA ösztöndíj pályázatra 300.000 Ft-ot biztosít, melynek felhasználására a képviselő-testületi döntésnek megfelelően felhatalmazza a polgármesterét.

9. § . A képviselő-testület a 2014. évi csúszásmentesítési feladatokra 1.000 e Ft-ot biztosít.

10. § . A képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét és a címzetes főjegyzőt, hogy a 2013. évben megkötött téli közfoglalkoztatási programok keretében a támogatást igényelje és a támogatási szerződés szerinti kiadásokat teljesítse, az ehhez szükséges önrészt biztosítja.

11. § A képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét és a címzetes főjegyzőt, hogy a szociális rendeletében meghatározott rendszeres és eseti pénzbeli és természetbeni segélyezés folyamatos működtetéséhez szükséges önrészt biztosítsa és a feladat megosztás szerint a szükséges segélyeket kifizesse.

12. § A Képviselő-testület a Városgazdálkodási Kft. által a piac fejlesztéséhez felvett

39 millió Ft-nak a január és február hónapban esedékes törlesztő részletét és kamatait (2,5 millió Ft összegben) biztosítja a Kft. részére tőketartalékként. A tőketartalékba helyezés részletes feltételeinek megállapodásban rögzítésére felhatalmazza polgármesterét. Az év hátralévő részében esedékes kifizetésekről a végleges költségvetési rendeletben intézkedik.

13. § A Képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét, a címzetes főjegyzőt és a gazdasági vezetőt, hogy a költségvetési törvényben, és a kormányzati intézkedésekben meghatározott feltételek szerint az önkormányzati adósságátvállalás ügyében tárgyalásokat folytasson, és az ezzel kapcsolatos megállapodásokat aláírják.

14. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a címzetes főjegyzőt, hogy a polgármesteri hivatal köztisztviselői vonatkozásában,a polgármestert, hogy a címzetes főjegyző vonatkozásában, az önkormányzat ügyrendi bizottságát, hogy a polgármester vonatkozásában erre vonatkozó törvénymódosítás elfogadása esetén a korábbi évekről áthúzódó, a hatályos jogszabályok szerint megváltható szabadságot az érintett alkalmazott kérésére megváltsa.

(2) A Képviselő-testület a szabadság megváltás pénzügyi fedezetét 2014. évi költségvetési rendeletében tervezi.

15. § (1) E rendelet 2014. január 1.-én lép hatályba.

(2) Az 1-13 §-ban szereplő felhatalmazás legkésőbb 2014. február 28-ig tart, azonban ezt megelőzően is az új költségvetési rendelet hatályba lépésének napján megszűnik, rendelkezései beépülnek az elfogadott 2014. évi költségvetési rendeletbe.