Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

Belváros-Lipótváros Kerületi Építési Szabályzatának módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 01- 2021. 10. 01

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

Belváros-Lipótváros Kerületi Építési Szabályzatának módosításáról

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pont felhatalmazása alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. és 6. pont és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 14/A. § (2) bekezdés c) pont feladatkörében eljárva a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 28. § (1) bekezdése alapján (a 33. § (5) bekezdés figyelembe vételével) a Rendelet 9. melléklete szerinti államigazgatási szervek és a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017. (III.16.) önkormányzati rendelete alapján, az abban szereplő érintettek véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § Belváros-Lipótváros Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 6/2020. (I. 30.) rendelet (a továbbiakban: B–LKÉSZ) 2. § kiegészül a következő 42.a ponttal:

„42.a (lapostetős épület homlokzatának párkánymagassága

a lapostetős épület egy adott homlokzatának a terepcsatlakozási vonalára állított függőleges síktól vízszintesen mért 2,0 méteres sávba eső legfelső zárófödém teherhordó szerkezetének felső síkja és az utcai terepcsatlakozás közötti függőleges távolság;”

2. § (1) A B–LKÉSZ 11. § (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az építési telken az építési tevékenység nem okozhatja a meglévő értékes és egészséges, vagy védett fa kivágását valamint közvetett vagy közvetlen károsítását.”

(2) A B–LKÉSZ 12. § (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Közterületen, a közterület rendezése, vagy egyéb építési tevékenység nem okozhatja a meglévő értékes és egészséges, vagy védett fa kivágását, valamint közvetett vagy közvetlen károsítását.

(3) A B–LKÉSZ 13. § (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

  • a) a lehatárolás területén belül – vagy több telket érintő lehatárolásnak a telekre eső területén – legalább a Szabályozási Terven rögzített arányban zöldfelület alakítandó ki:
    • aa) „ZF:...%” jelölés esetén teljes értékű zöldfelületként, vagy
    • ab) „ZT:...%” jelölés esetén legalább félintenzív zöldtetőként,

3. § (1) A B–LKÉSZ 43. § (3) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

  • „a) az általános célú építményszint – beleértve az üvegtetős lefedéssel rendelkező, helyiségnek számító udvar területét is – bruttó alapterületét,

(2) A B–LKÉSZ 48. § a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) Az udvar utólagos üvegtetővel való teljes lefedése esetén a telekre előírt zöldfelületi arányt nem kell alkalmazni.

4. § A B–LKÉSZ 52. § (1) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

  • „d) két védett, utcafronton csatlakozó szomszédos épület esetén, ha az alacsonyabb gerincmagasságú védett épület gerincmagassága
  • da) legfeljebb 3 méterrel alacsonyabb, mint az építéssel érintett telekre meghatározott vízszintes magassági sík, akkor az épület gerincmagassága a vízszintes magassági síkon túlnyúlhat, de legfeljebb a magasabb gerincmagasságú épület gerincmagasságának megfelelő lehet,
  • db) több mint 3 méterrel alacsonyabb, mint az építéssel érintett telekre meghatározott vízszintes magassági sík, akkor az épület gerincmagassága legfeljebb a vízszintes magassági sík magasságával megegyező lehet,
  • dc) legfeljebb 3 méterrel magasabb, mint az építéssel érintett telekre meghatározott vízszintes magassági sík, akkor az épület gerincmagassága a vízszintes magassági síkon túlnyúlhat, de legfeljebb az alacsonyabb gerincmagasságú épület gerincmagasságának megfelelő lehet,
  • dd) több mint 3 méterrel magasabb, mint az építéssel érintett telekre meghatározott vízszintes magassági sík, akkor az épület gerincmagassága legfeljebb a vízszintes magassági sík magasságával megegyező lehet.”

5. § A B–LKÉSZ 61. § helyébe a következő rendelkezés lép:

„61. § (1) Meglévő épület átépítése esetén amennyiben az átalakítás a lapostetős épületrészeket is érinti, az érintett lapostetős épületrészek gépészeti berendezésekkel nem igénybe vett, legalább 50 m2 alapterületű egybefüggő részeinek

  • a) legalább 50%-án legalább félintenzív zöldtetővel rendelkező tetőkertet, vagy
  • b) legalább 75%-án legalább extenzív zöldtetőt

kell kialakítani, kivéve, ha az átalakítás kizárólag jókarbantartás vagy veszélyelhárítás céljából történik és kizárólag nem járható lapostető jön létre.

(2) A tetőzet kialakításának részletszabályait a Szabályozási Terv a TKR alapján tünteti fel.

(3) Pergola és egyéb árnyékoló elem utólag legfeljebb a lapostetős épületrész 30%-án

  • a) az átalakítással érintett lapostetős épületrész min 20%-án létesített zöldtetővel és
  • b) a tetőterasz kialakításával

együtt létesíthető.

(4) A lapostetős épületrész átalakítása során a korábban kialakított zöldtető mérete nem csökkenthető.”

6. § A B–LKÉSZ 64. § (6) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Az udvart érintő üvegtetővel való teljes lefedés – szálloda, irodaház kivételével – kizárólag a legfelső építményszint felső magasságában létesíthető. Amennyiben az udvarra lakószoba nyílik, az üvegtetőt úgy kell kialakítani, hogy a természetes megvilágítás és szellőzés a lakószobák számára továbbra is biztosított legyen.

7. § (1) A BLKÉSZ 69. § (6) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Meglévő épület esetén, amennyiben a meglévő parkolási kötelezettséghez képest az épület bővítése, átalakítása, vagy a rendeltetés módosítása során, védett épület esetében a bővítéssel járó átalakítása, rendeltetésmódosítása következtében további parkolási kötelezettség keletkezik, akkor csak a többlet gépjármű elhelyezéséről kell gondoskodni, a meglévő parkoló férőhelyek megtartása mellett. A többlet gépjárművek számát az OTÉK 111. § (2a) bekezdésben foglaltak szerint kell számolni.

(2) A BLKÉSZ 69. § (10) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

  • „b) meglévő épületben a parkolási kötelezettség duplájának megfelelő számú kerékpár elhelyezését biztosító kerékpártároló helyiség létesítésével is teljesíthető a telken belül, kivéve az új lakás létesítése, vagy önálló rendeltetési egység lakásrendeltetésűvé alakítása esetén.

8. § (1) A BLKÉSZ 74. § (6) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„40 m²-nél kisebb nettó alapterületű lakás – az épület eredeti építési állapota helyreállításának kivételével – újonnan nem létesíthető.”

(2) A BLKÉSZ 75. § (3) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Egyéb szálláshely vagy magánszálláshely önálló rendeltetési egységek darabszáma meglévő lakóépületen belül nem haladhatja meg az összes önálló rendeltetési egység darabszámának 5%-át, kivéve azon épületet, amely szállodaként is működik.”

(3) A BLKÉSZ 76. § (4) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Egyéb szálláshely vagy magánszálláshely önálló rendeltetési egységek darabszáma az épületen belül nem haladhatja meg az összes önálló rendeltetési egység darabszámának 5%-át.”

9. § A BLKÉSZ 87. §a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A Kt-kk övezet területén kizárólag játszótérhez kapcsolódóan, annak szerves részeként nyilvános illemhely, pelenkázó terepszint felett kialakítható.

10. § (1) A BLKÉSZ 103. § előtti 89. alcím helyébe a következő alcím lép:

  • „89. A Hold utca 17–19 (24809 hrsz) telekre vonatkozó kiegészítő előírások”

(2) A BLKÉSZ 103. § (3)–(5) bekezdés helyébe a következő (3)–(5) bekezdés lép és kiegészül a következő (6) bekezdéssel:

„(3) A Hold utca 17–19 (24809 hrsz-ú) telken

  • a) az udvari térarányra vonatkozó 62–63. § szerinti szabályokat nem kell alkalmazni, és
  • b) az udvari átlagos párkánymagasság (PMudv) értéke nem haladhatja meg a 26 métert
  • c) a Szabályozási Terven jelölt „építési hely külön előírás szerint beépíthető része”
    • ca) a földszinten az eredeti járószinttől mért 5 méter magasságig, de legfeljebb a Vadász u. 30 telken lévő épület földszinti zárófödém csatlakozási szintjének magasságáig 100%-ban beépíthető, és
    • cb) a lehatárolás területének legalább 60%-án teljes értékű zöldfelületet, vagy intenzív zöldtetőt kell létesíteni,
  • d) nem kell alkalmazni a 47. § (5) bekezdésében és az 5. mellékletben az új épületre vonatkozó 5 százalékpontos növelést.

(4) A 24809 hrsz-ú telken az udvarban kialakítandó kertet úgy kell megvalósítani, hogy közhasználatú terület kialakítása esetén a Hold utca felől minimum 3 méter széles gyalogos átjárón keresztül akadálymentesen megközelíthető legyen. A kert kialakításánál a 24814 és 24815 hrsz-ú telkek udvarai felőli opcionális megközelítés lehetőségét biztosítani kell.

(5) A 24809 hrsz-ú ingatlan területén létesülő épületrész a 24816 hrsz-ú telek épületével a tűzvédelmi előírások betartása mellett összenyitható[1].

(6) A parkolási szintterületi mutató esetében az 5. mellékletben meghatározott érték helyett 3,0 érték alkalmazandó.

11. § A BLKÉSZ:

  • a) 1. § (3) bekezdésben az „a 3. mellékleten” szövegrész helyébe a „a 4. mellékleten”
  • b) 1. § (6) bekezdésben a „35/2009. (IX. 16.) önkormányzati rendelet” szövegrész helyébe a „7/2020. (III. 13.) önkormányzati rendelet”
  • c) 2. § 84. pontjában az „a 4. számú mellékletben” szövegrész helyébe az „a 2. számú mellékletben”
  • d) 2. § 90. pontjában a „2. § 4. pontja szerinti” szövegrész helyébe a „2. § 11. pontja szerinti”
  • e) 4. § (4) bekezdés b) pontjában az „elhelyezhető különösen” szövegrész helyébe a „elhelyezhető különösen a 87. § figyelembevételével”
  • f) 8. § (3) bekezdésben az „közhasználatú területen” szövegrész helyébe a „közhasználatú területen, közterületről látható magánterületen
  • g) 30. § (4) bekezdésben az „a 2. mellékleten” szövegrész helyébe a „a 3. mellékleten”
  • h) 43. § (4) bekezdés d) pont da) alpontjában az „– az udvar üvegtetős lefedése esetén is –” szövegrész helyébe a „– az udvar utólagos üvegtetős lefedése esetén sem –”
  • i) 48. § (4) bekezdés felvezető mondatában a „üvegtetővel lefedésre kerül” szövegrész helyébe a „üvegtetővel utólag lefedésre kerül”
  • j) 49. § (1) bekezdés a) és b) pontjában, a 73. § (2) bekezdés b) pontjában, a 101. § (15) bekezdés a) pontjában az „a 4. mellékletben” szövegrész helyébe „a 2. mellékletben”
  • k) 50. § (2) bekezdés d) pont db) alpontjában és f) pontjában, továbbá az 51. § a) pont aa) alpontjában, a 100. § (5) bekezdésében „a 4. mellékleten” szövegrész helyébe „a 2. mellékleten”
  • l) 50. § (4) bekezdésében és az (5) bekezdés felvezető mondatában valamint b) és d) pontjában, az 51. § (1) bekezdés b) pont ba) alpontjában, az 53. § (1) és (2) bekezdésében „a 4. melléklet” szövegrész helyébe „a 2. melléklet”
  • m) 52. § (1) bekezdésben a „7. melléklet 21. ábra” helyébe „7. melléklet 21.a. és 21.b. ábra”
  • n) 58. § (3) bekezdés e) pontjában a „Deák tér” szövegrész helyébe „Deák Ferenc tér”
  • o) 58. § (3) bekezdés o) pontjában a „Podmaniczky tér” szövegrész helyébe „Podmaniczky Frigyes tér”
  • p) 69. § (1) bekezdésben a „kötelezettséget – ha az övezet” szövegrész helyébe „kötelezettséget új épület esetében – ha az övezet
  • q) 72. § (4) bekezdés felvezető mondatában „továbbá a 16 m-t elérő” szövegrész helyébe „vagy a 16 m-t elérő”
  • r) 74. § (3) bekezdés a) pont ab) alpontjában a „földszinten olyan udvarból” szövegrész helyébe „földszinten közvetlenül a közterület felől, vagy olyan udvarból”
  • s) 74. § (3) bekezdés d) pontjában a „továbbá autómosó” szövegrész helyébe „továbbá újonnan létrehozva autómosó”
  • t) 77. § (6) bekezdésben a „időli” szövegrész helyébe „időbeli”
  • u) 82. § (6) bekezdésben a „Deák téri” szövegrész helyébe „Deák Ferenc téri”
  • v) 94. § előtti 80. alcímben és a 94. § (1) és (5) bekezdésében a „Széchenyi” szövegrész helyébe „Széchenyi István
  • w) 96. § (2) bekezdésben az „átépítése után” szövegrész helyébe „átépíthető, de”
  • x) 97. § előtti 83. alcímben és a 97. § (1) bekezdésében a „Deák tér” szövegrész helyébe „Deák Ferenc tér”

szöveg lép.

12. § (1) Hatályát veszti a BLKÉSZ:

  • a) 2. § 12. pontja;
  • b) 103. § (1) és (2) bekezdése

13. § (1) A BLKÉSZ

  • a) 1.–4. melléklete a jelen Rendelet 1.–4 melléklete
  • b) 5. melléklete a jelen Rendelet 5. melléklete
  • c) 6a. melléklete a jelen Rendelet 6a. melléklete
  • d) 6b. melléklete a jelen Rendelet 6b. melléklete

szerint módosul.

(2) A BLKÉSZ 7. mellékletének

szerint módosul.

(3) A B–LKÉSZ 7. mellékletének 21. ábrája helyébe a jelen Rendelet 7. mellékletének 4.a. és 4.b. ábrája lép.

14. § A BLKÉSZ 9. melléklete helyébe a jelen rendelet 8. melléklete lép.

15. § Jelen Rendelet 2021. október 1-én lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

8. melléklet

Az egyes telkekre vonatkozó kiegészítő előírások

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

tömb
szám

HRSZ

többes
cím

Meglévő épület magassági bővítésére vonatkozó kiegészítő előírások

Meglévő épület átépítésre vonatkozó kiegészítő előírások

Földszinti kialakításra, árkádra, passzázsra, közhasználatra vonatkozó kiegészítő előírások

Udvar kialakítására vonatkozó kiegészítő előírások

Új épület létesítésére vonatkozó kiegészítő előírások

2.

ÉL

97

24646

Akadémia utca 6, Arany János utca 2–4, Széchenyi rakpart 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

3.

ÉL

97

24648

Széchenyi utca 1, Akadémia utca 8, Széchenyi rakpart 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

4.

ÉL

98

24650

Akadémia utca 7

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

5.

ÉL

98

24649

Akadémia utca 9, Széchenyi utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

6.

ÉL

98

24652/5

Arany János utca 6–8, Akadémia utca 5, Tüköry utca 2

Az épület átépítése esetén a 104 § szerint kell eljárni.

Az épület átépítése esetén a 104 § szerint kell eljárni.

Új épület létesítése esetén a 104 § szerint kell eljárni.

7.

ÉL

98

24651

Tüköry utca 4, Széchenyi utca 5

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

8.

ÉL

99

24657

Arany János utca 10, Tüköry utca 1

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

9.

ÉL

99

24658

Nádor utca 20, Arany János utca 12

10.

ÉL

99

24659

Nádor utca 22, Széchenyi utca 9

11.

ÉL

99

24656

Tüköry utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

12.

ÉL

99

24655

Tüköry utca 5, Széchenyi utca 7

13.

ÉL

100

24753

Arany János utca 16

14.

ÉL

100

24754

Arany János utca 18

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

15.

ÉL

100

24752

Nádor utca 21, Arany János utca 14

16.

ÉL

100

24748

Nádor utca 23, Szabadság tér 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

17.

ÉL

100

24755

Október 6. utca 24, Arany János utca 20

18.

ÉL

100

24751

Október 6. utca 26, Szabadság tér 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

19.

ÉL

100

24749

Szabadság tér 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

20.

ÉL

100

24750

Szabadság tér 3

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

21.

ÉL

101

24757

Arany János utca 24, Sas utca 26

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

22.

ÉL

101

24756

Október 6. utca 21, Arany János utca 22

23.

ÉL

101

24758

Október 6. utca 23, Szabadság tér 5–6, Sas utca 28

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

24.

ÉL

102

24761

Arany János utca 26–28, Hercegprímás utca 22–24, Szabadság tér 7, Sas utca 27–29

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Földszinti átjárás közhasználatú területként kötelezően megtartandó. Időbeli korlátozás lehetséges este 8 és reggel 8 között.

25.

ÉL

103

24766

Arany János utca 32

26.

ÉL

103

24774

Arany János utca 34, Podmaniczky Frigyes tér 2

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

27.

ÉL

103

24769

Bank utca 3

28.

ÉL

103

24770

Bank utca 5

29.

ÉL

103

24765

Hercegprímás utca 17, Arany János utca 30

30.

ÉL

103

24767

Hercegprímás utca 19

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

31.

ÉL

103

24768

Hercegprímás utca 21, Bank utca 1

32.

ÉL

103

24773

Podmaniczky Frigyes tér 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

33.

ÉL

103

24772

Podmaniczky Frigyes tér 4

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

34.

ÉL

103

24771

Vadász utca 8, Bank utca 7, Podmaniczky Frigyes tér 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

35.

ÉL

104

24793

Bajcsy-Zsilinszky út 34, Vadász utca 9, Podmaniczky Frigyes tér 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

36.

ÉL

104

24799

Bajcsy-Zsilinszky út 36–38

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

37.

ÉL

104

24795/2

Bajcsy-Zsilinszky út 40

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

38.

ÉL

104

24800

Bajcsy-Zsilinszky út 42–46, Nagysándor József utca 7

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

39.

ÉL

104

24798

Nagysándor József utca 5, Vadász utca 19

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

40.

ÉL

104

24794

Vadász utca 11–13

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

41.

ÉL

104

24796

Vadász utca 15

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

42.

ÉL

104

24797

Vadász utca 17

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

43.

ÉL

105

24790

Bank utca 4

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

44.

ÉL

105

24781

Hold utca 1, Bank utca 2

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

45.

ÉL

105

24782

Hold utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

46.

ÉL

105

24783

Hold utca 5

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

47.

ÉL

105

24784

Hold utca 7

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

48.

ÉL

105

24785

Hold utca 9, Nagysándor József utca 1

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

49.

ÉL

105

24791

Vadász utca 10, Bank utca 6

50.

ÉL

105

24789

Vadász utca 12

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

51.

ÉL

105

24788

Vadász utca 14

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

52.

ÉL

105

24787

Vadász utca 16

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

53.

ÉL

105

24786

Vadász utca 18, Nagysándor József utca 3

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

54.

ÉL

106

24746

Szabadság tér 8–9, Hold utca 2, Kiss Ernő utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

55.

ÉL

107

24744

Hold utca 4, Perczel Mór utca 3, Kiss Ernő utca 4

56.

ÉL

107

24743

Szabadság tér 10, Kiss Ernő utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

57.

ÉL

107

24742

Szabadság tér 11

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

58.

ÉL

107

24741

Szabadság tér 12, Perczel Mór utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

59.

ÉL

108

24714

Szabadság tér 17, Zoltán utca 17, Nádor utca 25–27, Széchenyi utca 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

60.

ÉL

109

24667

Akadémia utca 11, Széchenyi utca 6

61.

ÉL

109

24677

Akadémia utca 13, Steindl Imre utca 5

62.

ÉL

109

24672

Nádor utca 24, Széchenyi utca 16

63.

ÉL

109

24673

Nádor utca 26, Steindl Imre utca 13

64.

ÉL

109

24674

Steindl Imre utca 11

65.

ÉL

109

24676

Steindl Imre utca 7

66.

ÉL

109

24675

Steindl Imre utca 9

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

67.

ÉL

109

24669

Széchenyi utca 10

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

68.

ÉL

109

24670

Széchenyi utca 12

69.

ÉL

109

24671

Széchenyi utca 14

70.

ÉL

109

24668

Széchenyi utca 8

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

71.

ÉL

110

24684

Akadémia utca 15–17, Zoltán utca 5, Steindl Imre utca 6

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

72.

ÉL

110

24688

Nádor utca 28, Steindl Imre utca 14

73.

ÉL

110

24689

Nádor utca 30, Zoltán utca 15

74.

ÉL

110

24686

Steindl Imre utca 10

75.

ÉL

110

24687

Steindl Imre utca 12

Az épület tetőgerincének magassága a vízszintes magassági síkon túlnyúlhat és a szomszédos 24688 hrsz-ú épület tetőgerincének magasságával egyező lehet. Az 52. § (1)–(2) bekezdést nem kell alkalmazni.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

76.

ÉL

110

24685

Steindl Imre utca 8

77.

ÉL

110

24691

Zoltán utca 11

78.

ÉL

110

24690

Zoltán utca 13

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

79.

ÉL

110

24692/2

Zoltán utca 7

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

80.

ÉL

110

24692/1

Zoltán utca 9

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

81.

ÉL

111

24706

Garibaldi utca 3, Garibaldi köz 3

82.

ÉL

111

24705

Garibaldi utca 5

83.

ÉL

111

24704

Garibaldi utca 7

84.

ÉL

111

24702

Nádor utca 32, Zoltán utca 14

85.

ÉL

111

24703

Nádor utca 34, Garibaldi utca 9

86.

ÉL

111

24700

Zoltán utca 10

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

87.

ÉL

111

24701

Zoltán utca 12

88.

ÉL

111

24699

Zoltán utca 8, Garibaldi köz 1

89.

ÉL

112

24710/2

Garibaldi utca 2, Kossuth Lajos tér 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

90.

ÉL

112

24710/1

Garibaldi utca 4

91.

ÉL

112

24710/4

Kossuth Lajos tér 6–8

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

100%-os beépítés az I., II. emeleten megengedett.

A metró kijáratának közhasználata kötelezően biztosítandó.

Metrókijárat biztosítandó, a 100%-os beépítés az I., II. emeletre vonatkozik.

92.

ÉL

112

24711

Kossuth Lajos tér 9

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

93.

ÉL

112

24709

Nádor utca 36, Garibaldi utca 6

94.

ÉL

112

24712

Vértanúk tere 1, Kossuth Lajos tér 10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

95.

ÉL

114

24697

Akadémia utca 20, Kossuth Lajos tér 4, Széchenyi rakpart 10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

96.

ÉL

114

24696

Széchenyi rakpart 9, Zoltán utca 2–4, Akadémia utca 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

97.

ÉL

115

24681

Akadémia utca 14, Steindl Imre utca 4

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

98.

ÉL

115

24683

Akadémia utca 16, Zoltán utca 3

99.

ÉL

115

24680

Széchenyi rakpart 7, Steindl Imre utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

100.

ÉL

115

24682

Széchenyi rakpart 8, Zoltán utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

101.

ÉL

116

24663

Akadémia utca 10, Széchenyi utca 4

102.

ÉL

116

24665

Akadémia utca 12, Steindl Imre utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

103.

ÉL

116

24664

Széchenyi rakpart 6, Steindl Imre utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

104.

ÉL

116

24662

Széchenyi utca 2, Széchenyi rakpart 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

105.

ÉL

117

24716

Szabadság tér 16, Zoltán utca 18, Vécsey utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

106.

ÉL

117

24718

Vécsey utca 4, Nádor utca 31, Vértanúk tere 2

107.

ÉL

117

24717

Zoltán utca 16, Nádor utca 29

108.

ÉL

118

24723

Báthory utca 3

109.

ÉL

118

24724

Báthory utca 5, Honvéd utca 4

110.

ÉL

118

24720

Szabadság tér 15, Vécsey utca 1, Honvéd utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

111.

ÉL

118

24721

Vécsey utca 3

112.

ÉL

118

24722

Vécsey utca 5, Vértanúk tere 3, Báthory utca 1

113.

ÉL

119

24731

Aulich utca 4–6

114.

ÉL

119

24730

Aulich utca 8, Hold utca 14, Báthory utca 11

115.

ÉL

119

24728

Báthory utca 7, Honvéd utca 5

116.

ÉL

119

24729

Báthory utca 9

117.

ÉL

119

24727

Honvéd utca 3

118.

ÉL

119

24726

Szabadság tér 14, Aulich utca 2, Honvéd utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

119.

ÉL

120

24734

Aulich utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

120.

ÉL

120

24735

Aulich utca 5

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

121.

ÉL

120

24736

Aulich utca 7, Hold utca 10–12

122.

ÉL

120

24738

Hold utca 6, Perczel Mór utca 6

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

123.

ÉL

120

24737

Hold utca 8

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

124.

ÉL

120

24733

Perczel Mór utca 2, Szabadság tér 13, Aulich utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

125.

ÉL

120

24739

Perczel Mór utca 4

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

126.

ÉL

121

24811

Báthory utca 15, Hold utca 21

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

127.

ÉL

121

24812

Báthory utca 17

Udvarcsatlakozás megőrzendő

128.

ÉL

121

24813

Báthory utca 19, Vadász utca 36

129.

ÉL

121

24808

Hold utca 15

130.

ÉL

121

24809

Hold utca 17–19

Az épület átépítése a 103. § szerint lehetséges

Gyalogos passzázs létesíthető a 24814 és a 24816 hrsz-ú telek irányába. A passzázs 24816 hrsz-ú telken lévő épülettel összenyitható.

103. § szerint kialakítandó udvar.

Új épület létesítése a 103. § szerint lehetséges.

131.

ÉL

121

24805

Nagysándor József utca 2, Hold utca 11

132.

ÉL

121

24806

Nagysándor József utca 4

133.

ÉL

121

24819

Nagysándor József utca 6, Vadász utca 20

134.

ÉL

121

24807

Vadász utca 22–24, Hold utca 13

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

135.

ÉL

121

24818

Vadász utca 26

136.

ÉL

121

24817

Vadász utca 28

137.

ÉL

121

24816

Vadász utca 30

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a 24809 hrsz-ú telken lévő épülettel összenyitható.

138.

ÉL

121

24815

Vadász utca 32

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

139.

ÉL

121

24814

Vadász utca 34

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a 24810 hrsz-ú telken lévő épülettel összenyitható.

140.

ÉL

122

24832

Bajcsy-Zsilinszky út 48, Nagysándor József utca 10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

141.

ÉL

122

24831

Bajcsy-Zsilinszky út 50

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

142.

ÉL

122

24830

Bajcsy-Zsilinszky út 54

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

143.

ÉL

122

24829

Bajcsy-Zsilinszky út 56

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az udvar a Szabályozási Terven jelölt helyen, a földszinten tetőkerti intenzív zöldtető kialakításával együttesen beépíthető.

144.

ÉL

122

24825/2

Bajcsy-Zsilinszky út 58

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

145.

ÉL

122

24828

Bajcsy-Zsilinszky út 60, Báthory utca 25

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

146.

ÉL

122

24826

Báthory utca 21, Vadász utca 33

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

147.

ÉL

122

24827

Báthory utca 23

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

148.

ÉL

122

24820

Nagysándor József utca 8, Vadász utca 21

149.

ÉL

122

24821

Vadász utca 23

150.

ÉL

122

24822

Vadász utca 25, Bajcsy-Zsilinszky út 52

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

151.

ÉL

122

24823

Vadász utca 27

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

152.

ÉL

122

24824

Vadász utca 29

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges egy visszahúzott tetőemeletként.


Az udvar a Szabályozási Terven jelölt helyen, a földszinten tetőkerti intenzív zöldtető kialakításával együttesen beépíthető.

153.

ÉL

122

24825/1

Vadász utca 31

154.

ÉL

123

24837

Bajcsy-Zsilinszky út 62, Báthory utca 26

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

155.

ÉL

123

24835

Báthory utca 22, Vadász utca 35a

156.

ÉL

123

24836

Báthory utca 24

157.

ÉL

123

24841

Kálmán Imre utca 21, Vadász utca 35/b

158.

ÉL

123

24840

Kálmán Imre utca 23

159.

ÉL

123

24839

Kálmán Imre utca 25

160.

ÉL

123

24838

Kálmán Imre utca 27, Bajcsy-Zsilinszky út 64

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

161.

ÉL

124

24853

Báthory utca 18

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

162.

ÉL

124

24852

Báthory utca 20, Vadász utca 38

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

163.

ÉL

124

24854

Hold utca 23, Báthory utca 16

164.

ÉL

124

24855

Kálmán Imre utca 13, Hold utca 25

165.

ÉL

124

24856

Kálmán Imre utca 15

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

166.

ÉL

124

24857

Kálmán Imre utca 17

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

167.

ÉL

124

24858

Kálmán Imre utca 19, Vadász utca 40

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

168.

ÉL

125

24870

Kálmán Imre utca 11, Hold utca 16, Báthory utca 14

169.

ÉL

125

24871

Kálmán Imre utca 9, Szemere utca 1, Báthory utca 12

170.

ÉL

126

24879

Kálmán Imre utca 5, Honvéd utca 7, Báthory utca 8

171.

ÉL

126

24878

Kálmán Imre utca 7, Szemere utca 2, Báthory utca 10

172.

ÉL

127

24884

Báthory utca 4, Kozma Ferenc utca 1

173.

ÉL

127

24883

Báthory utca 6, Honvéd utca 6

174.

ÉL

127

24885

Kálmán Imre utca 1, Kozma Ferenc utca 3

175.

ÉL

127

24886

Kálmán Imre utca 3, Honvéd utca 8

176.

ÉL

128

24891

Kossuth Lajos tér 11, Alkotmány utca 1, Kozma Ferenc utca 2, Báthory utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

177.

ÉL

129

24898

Kossuth Lajos tér 12, Szalay utca 1, Vajkay utca 2, Alkotmány utca 2.

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

178.

ÉL

130

24900/3

Alkotmány utca 4, Vajkay utca 1, Honvéd utca 14

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

179.

ÉL

130

24900/2

Honvéd utca 16, Vajkay utca 3

180.

ÉL

130

24900/1

Szalay utca 3, Vajkay utca 5, Honvéd utca 18

181.

ÉL

131

24901

Alkotmány utca 6, Honvéd utca 11

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

182.

ÉL

131

24907

Alkotmány utca 8, Szemere utca 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

183.

ÉL

131

24902

Honvéd utca 13

A Szabályozási Terven jelölt építési hely speciális előírás szerint beépíthető részén legfeljebb földszintes épület létesíthető zöldtetős kialakítással. Udvarcsatlakozás megőrzendő.

184.

ÉL

131

24903

Honvéd utca 15

A Szabályozási Terven jelölt építési hely speciális előírás szerint beépíthető részén legfeljebb földszintes épület létesíthető zöldtetős kialakítással. Udvarcsatlakozás megőrzendő.

185.

ÉL

131

24904/1

Honvéd utca 17/a

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

186.

ÉL

131

24904/2

Szalay utca 5/a, Honvéd utca 17/b

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

187.

ÉL

131

24904/3

Szalay utca 5/b

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

188.

ÉL

131

24905

Szalay utca 7, Szemere utca 10

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

189.

ÉL

131

24906

Szemere utca 8

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

190.

ÉL

132

24889

Alkotmány utca 3, Kozma Ferenc utca 7

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

191.

ÉL

132

24888

Alkotmány utca 5, Honvéd utca 12

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

192.

ÉL

132

24887

Kálmán Imre utca 2, Honvéd utca 10, Kozma Ferenc utca 5

193.

ÉL

133

24880

Alkotmány utca 7–11, Szemere utca 4, Kálmán Imre utca 4–6, Honvéd utca 9

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Az előkertben felszíni parkoló nem létesíthető.

194.

ÉL

134

24875

Alkotmány utca 13, Szemere utca 3–5, Kálmán Imre utca 8

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

195.

ÉL

134

24873/3

Alkotmány utca 15

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A Hold utca felőli udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő, felszíni parkoló nem létesíthető.

196.

ÉL

134

24873/2

Hold utca 18–20

Tetőzet nem változhat.

A Hold utca felőli udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő felszíni parkoló nem létesíthető.

197.

ÉL

134

24873/1

Kálmán Imre utca 10, Hold utca 18

A Hold utca felőli udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő felszíni parkoló nem létesíthető.

198.

ÉL

135

24908

Alkotmány utca 10, Szemere utca 7

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

199.

ÉL

135

24911

Nagy Ignác utca 2–4, Alkotmány utca 12, Szalay utca 13

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

200.

ÉL

135

24910

Szalay utca 11

A Szabályozási Terven jelölt építési hely külön előírás szerint beépíthető részén legfeljebb földszintes épület létesíthető félintenzív zöldtetős kialakítással.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

201.

ÉL

135

24909

Szalay utca 9, Szemere utca 6

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

202.

ÉL

136

24867

Alkotmány utca 17, Hold utca 29

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

203.

ÉL

136

24866

Alkotmány utca 19

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

204.

ÉL

136

24865

Alkotmány utca 21

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

205.

ÉL

136

24864

Alkotmány utca 23, Vadász utca 44

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

206.

ÉL

136

24860

Kálmán Imre utca 12, Hold utca 27

207.

ÉL

136

24861

Kálmán Imre utca 14

208.

ÉL

136

24862

Kálmán Imre utca 16

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

209.

ÉL

136

24863

Kálmán Imre utca 18, Vadász utca 42

210.

ÉL

137

24849

Alkotmány utca 25, Vadász utca 39

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

211.

ÉL

137

24848

Alkotmány utca 27

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

212.

ÉL

137

24847

Alkotmány utca 29

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

213.

ÉL

137

24846

Bajcsy-Zsilinszky út 68, Alkotmány utca 31

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

214.

ÉL

137

24842

Kálmán Imre utca 20, Vadász utca 37

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

215.

ÉL

137

24843

Kálmán Imre utca 22

216.

ÉL

137

24844

Kálmán Imre utca 24

217.

ÉL

137

24845

Kálmán Imre utca 26, Bajcsy-Zsilinszky út 66

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

218.

ÉL

138

24946

Alkotmány utca 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

219.

ÉL

138

24945

Alkotmány utca 16, Bihari János utca 1–3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

220.

ÉL

138

24947

Bajcsy-Zsilinszky út 70, Alkotmány utca 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

221.

ÉL

138

24948

Bajcsy-Zsilinszky út 72

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

222.

ÉL

138

24944

Bihari János utca 5

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

223.

ÉL

138

24942

Markó utca 29–31, Bihari János utca 7

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Udvarcsatlakozás megőrzendő. Főudvar üvegtetővel lefedhető.

224.

ÉL

138

24949

Markó utca 33, Bajcsy-Zsilinszky út 74

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

225.

ÉL

139

24941

Markó utca 27, Nagy Ignác utca 1–11, Alkotmány utca14, Bihari János utca 2–10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

226.

ÉL

140

24707

Garibaldi utca 1, Akadémia utca 21, Garibaldi köz 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

227.

ÉL

140

24698/1

Zoltán utca 6, Akadémia utca 19, Garibaldi utca 2

228.

ÉL

142

24940

Szalay utca 16, Nagy Ignác utca 6–8, Markó utca 19–25, Szemere utca 11–13

229.

ÉL

143

24939

Markó utca 13–17, Honvéd utca 21, Szemere utca 14

Honvéd tér felé az 58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

230.

ÉL

143

24934

Szalay utca 10–14, Honvéd utca 19, Szemere utca 12

231.

ÉL

144

24927

Falk Miksa utca 1, Szalay utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

232.

ÉL

144

24926

Falk Miksa utca 3

233.

ÉL

144

24925

Falk Miksa utca 5

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

234.

ÉL

144

24933

Markó utca 11, Honvéd utca 22–24

235.

ÉL

144

24930

Markó utca 7

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

236.

ÉL

144

24924

Falk Miksa utca 7, Markó utca 5

237.

ÉL

144

24931

Markó utca 9

238.

ÉL

144

24928

Szalay utca 4

239.

ÉL

144

24929

Szalay utca 6–8, Honvéd utca 20

240.

ÉL

145

24917

Balassi Bálint utca 1–5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

241.

ÉL

145

24920

Falk Miksa utca 4

242.

ÉL

145

24921

Falk Miksa utca 6

243.

ÉL

145

24922

Falk Miksa utca 8

244.

ÉL

145

24919

Kossuth Lajos tér 13–15, Falk Miksa utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

245.

ÉL

145

24918

Kossuth Lajos tér 16–17

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

246.

ÉL

145

24923

Falk Miksa utca 10, Markó utca 3/b

247.

ÉL

145

24916

Markó utca 3/a, Balassi Bálint utca 7

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

248.

ÉL

146

24915/5

Balassi Bálint utca 2/b

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

249.

ÉL

146

24915/3

Markó utca 1/a, Széchenyi rakpart 13

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

250.

ÉL

146

24915/4

Markó utca 1/b, Balassi Bálint utca 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

251.

ÉL

146

24915/1

Széchenyi rakpart 12/a, Balassi Bálint utca 2/a, Kossuth Lajos tér 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

252.

ÉL

146

24915/2

Széchenyi rakpart 12/b

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

253.

ÉL

147

24963

Falk Miksa utca 14

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

254.

ÉL

147

24964

Falk Miksa utca 12, Markó utca 6

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

255.

ÉL

147

24958

Markó utca 4, Balassi Bálint utca 9–11

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

256.

ÉL

147

24960

Stollár Béla utca 3/a,b, Balassi Bálint utca 13

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

257.

ÉL

147

24962

Stollár Béla utca 5, Falk Miksa utca 16

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

258.

ÉL

148

24991

Balassi Bálint utca 19

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

259.

ÉL

148

24992

Balassi Bálint utca 21–23, Balaton utca 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

260.

ÉL

148

24994

Falk Miksa utca 22

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

261.

ÉL

148

24993

Falk Miksa utca 24–26, Balaton utca 5

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

262.

ÉL

148

24990

Stollár Béla utca 4, Balassi Bálint utca 15–17

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

263.

ÉL

148

24995

Stollár Béla utca 6, Falk Miksa utca 18–20

264.

ÉL

149

25008

Széchenyi rakpart 19, Jászai Mari tér 1, Balassi Bálint utca 16, Balaton utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

265.

ÉL

151

25009

Balassi Bálint utca 25, Balaton utca 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

266.

ÉL

151

25012

Balassi Bálint utca 27

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

267.

ÉL

151

25010

Falk Miksa utca 28, Balaton utca 6

268.

ÉL

151

25011

Falk Miksa utca 30

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

269.

ÉL

151

25013

Szent István körút 1, Jászai Mari tér 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

270.

ÉL

151

25014

Szent István körút 3, Falk Miksa utca 32

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

271.

ÉL

152

25023

Balaton utca 10

Óvodai játszótér fenntartandó. A földszinten az udvar felé óvodai funkciók helyezendők el.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

Bontás és új épület elhelyezése esetén az óvodai funkció továbbra is biztosítandó. Az óvoda kertjét a hátsókertben kell kialakítani.

272.

ÉL

152

25024

Balaton utca 12

Udvarcsatlakozás egybefüggő kertként megőrzendő.

273.

ÉL

152

25025

Balaton utca 14, Honvéd utca 38

Udvarcsatlakozás egybefüggő kertként megőrzendő.

274.

ÉL

152

25015

Falk Miksa utca 13, Balaton utca 8

275.

ÉL

152

25016

Falk Miksa utca 15

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

276.

ÉL

152

25017

Falk Miksa utca 17

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

277.

ÉL

152

25018

Falk Miksa utca 19

278.

ÉL

152

25022/2

Honvéd utca 40/a

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

279.

ÉL

152

25022/1

Szent István körút 11, Honvéd utca 40/b

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

280.

ÉL

152

25019

Szent István körút 5, Falk Miksa utca 21

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

281.

ÉL

152

25020

Szent István körút 7

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

282.

ÉL

152

25021

Szent István körút 9

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

283.

ÉL

153

25027/2

Balaton utca 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az épületköz közhasználatú területként megtartandó.

284.

ÉL

153

25026

Szent István körút 13, Honvéd utca 29, Balaton utca 16

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az épületköz közhasználatú területként megtartandó.

285.

ÉL

153

25027/1

Szent István körút 15, Szemere utca 22

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az épületköz közhasználatú területként megtartandó.

286.

ÉL

154

24998/3

Stollár Béla utca 10/a-b, Szemere utca 18–20, Honvéd utca 25–27, Balaton utca 13–19

Honvéd tér felé az 58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó. A Szabályozási Terven jelölt helyen mélygarázs létesíthető, melynek zárófödémén intenzív zöldtetővel rendelkező tetőkert alakítandó ki.

287.

ÉL

156

24974

Markó utca 16, Nagy Ignác utca 10, Szemere utca 15, Stollár Béla utca 15

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

288.

ÉL

157

25002/10

Balaton utca 21, Szemere utca 23

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

289.

ÉL

157

25002/11

Balaton utca 23

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

290.

ÉL

157

25002/3

Balaton utca 25

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

291.

ÉL

157

25002/4

Balaton utca 27

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

292.

ÉL

157

25002/16

Nagy Ignác utca 12, Stollár Béla utca 14b

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

293.

ÉL

157

25002/6

Nagy Ignác utca 14

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

294.

ÉL

157

25002/7

Nagy Ignác utca 16, Balaton utca 29

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

295.

ÉL

157

25002/12

Stollár Béla utca 12/a, Szemere utca 17

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

296.

ÉL

157

25002/17

Stollár Béla utca 12/b

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

297.

ÉL

157

25002/18

Stollár Béla utca 12/c

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

298.

ÉL

157

25002/15

Stollár Béla utca 14/a

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

299.

ÉL

157

25002/2

Szemere utca 19

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

300.

ÉL

157

25002/9

Szemere utca 21

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

301.

ÉL

158

25029

Nagy Ignác utca 18, Balaton utca 22–24

Az udvar a földszinten tetőkerti intenzív zöldtető kialakításával együttesen beépíthető, udvarcsatlakozás megőrzendő.

302.

ÉL

158

25028

Szent István körút 17, Szemere utca 25, Balaton utca 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

303.

ÉL

158

25031

Szent István körút 19

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

304.

ÉL

158

25032

Szent István körút 21, Nagy Ignác utca 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

305.

ÉL

159

25041

Bihari János utca 18

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Udvari szárnyra emelet építhető az utcai épületszárny udvari párkánymagasságával és gerincmagasságával megegyező magassággal.

306.

ÉL

159

25042

Bihari János utca 20

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Udvari szárnyra emelet építhető az utcai épületszárny udvari párkánymagasságával és gerincmagasságával megegyező magassággal.

307.

ÉL

159

25043

Bihari János utca 22

308.

ÉL

159

25038

Nagy Ignác utca 17, Stollár Béla utca 16

309.

ÉL

159

25037

Nagy Ignác utca 19/a

310.

ÉL

159

25036

Nagy Ignác utca 19/b

311.

ÉL

159

25035

Nagy Ignác utca 21

312.

ÉL

159

25039

Stollár Béla utca 18

313.

ÉL

159

25040

Stollár Béla utca 20, Bihari János utca 16

314.

ÉL

159

25033

Szent István körút 23, Nagy Ignác utca 23

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

315.

ÉL

159

25034

Szent István körút 25

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

316.

ÉL

159

25044

Szent István körút 27, Bihari János utca 24

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

317.

ÉL

160

24976

Markó utca 18–20, Stollár Béla utca 17–19, Nagy Ignác utca 13–15, Bihari János utca 12–14

A meglévő épület a Szabályozási Terv szerinti építési hely alapján bővíthető.

Az udvarterületen sportudvar, pihenőkert alakítandó ki.

318.

ÉL

161

24981

Bajcsy-Zsilinszky út 78, Stollár Béla utca 21, Bihari János utca 11

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

319.

ÉL

161

24980

Bajcsy-Zsilinszky út 76, Markó utca 26

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

320.

ÉL

161

24978

Bihari János utca 9, Markó utca 22

Tanúház (Markó utca felőli épületrész) – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

321.

ÉL

161

24979

Markó utca 24

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

322.

ÉL

162

25047

Bihari János utca 13, Stollár Béla utca 22

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

323.

ÉL

162

25046

Bihari János utca 15

324.

ÉL

162

25051

Nyugati tér 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos fedett, vagy nyitott passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Szomszédos udvarok összenyitása esetén földszint és első emelet beépíthető / üvegtetővel lefedhető.

325.

ÉL

162

25050

Nyugati tér 7

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos fedett, vagy nyitott passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Szomszédos udvarok összenyitása esetén földszint és első emelet beépíthető / üvegtetővel lefedhető.

326.

ÉL

162

25049

Nyugati tér 8

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos fedett, vagy nyitott passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Szomszédos udvarok összenyitása esetén földszint és első emelet beépíthető / üvegtetővel lefedhető.

327.

ÉL

162

25048

Nyugati tér 9, Stollár Béla utca 24

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos fedett, vagy nyitott passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Szomszédos udvarok összenyitása esetén földszint és első emelet beépíthető / üvegtetővel lefedhető.

328.

ÉL

162

25045

Szent István körút 29, Bihari János utca 17

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos fedett, vagy nyitott passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Szomszédos udvarok összenyitása esetén földszint és első emelet beépíthető / üvegtetővel lefedhető.

329.

ÉL

170

24894

Kossuth Lajos tér 1–3, Széchenyi rakpart 11

Tetőzet nem változhat.

330.

ÉL

174

24970

Honvéd utca 24–30, Markó utca 8–12, Stollár Béla utca 7–11, Falk Miksa utca 9

Honvéd tér felé az 58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarok földszinten, tetőkerten kialakított intenzív zöldtető kialakítása mellett beépíthetők.

331.

ÉL

175

24997

Stollár Béla utca 8, Falk Miksa utca 11, Balaton utca 7–11, Honvéd utca 32–36

Az épület bontása estén a Szabályozási Terv szerinti építési helyen belül új épület létesíthető. Építészeti hangsúly képezhető.

332.

DL

66

24441

Deák Ferenc utca 12–14, Miatyánk utca 2–4, Bécsi utca 7–9, Erzsébet tér 7–8

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

333.

DL

67

24437

Bécsi utca 10, Harmincad utca 3

Építészeti hangsúly képezhető.

334.

DL

67

24438

Bécsi utca 8

Építészeti hangsúly képezhető.

335.

DL

67

24439

Bécsi utca 6, Deák Ferenc utca 10

336.

DL

67

24433

Vörösmarty tér 3, Deák Ferenc utca 8

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

337.

DL

67

24434

Vörösmarty tér 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

338.

DL

67

24435

Vörösmarty tér 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

339.

DL

67

24436

Vörösmarty tér 6, Harmincad utca 1

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

340.

DL

69

24429/1

Vigadó tér 2, Vigadó utca 1–3, Deák Ferenc utca 2–4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

341.

DL

69

24429/2

Vörösmarty tér 1, Vigadó utca 5, Deák Ferenc utca 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

342.

DL

73

24446

Deák Ferenc utca 16–18, Deák Ferenc tér 2, Erzsébet tér 9–10, Miatyánk utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

343.

DL

76

24463

Erzsébet tér 1, József Attila utca 9

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

344.

DL

76

24462

Erzsébet tér 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

345.

DL

76

24460

Erzsébet tér 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

346.

DL

76

24459

Erzsébet tér 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

347.

DL

76

24458

Erzsébet tér 6, Harmincad utca 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

348.

DL

76

24468

Harmincad utca 4

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

349.

DL

76

24461

József nádor tér 10, Erzsébet tér 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

350.

DL

76

24465

József nádor tér 11

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

351.

DL

76

24464

József nádor tér 12, József Attila utca 7

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

352.

DL

76

24469

József nádor tér 7, Harmincad utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

353.

DL

76

24467

József nádor tér 8

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

354.

DL

76

24466

József nádor tér 9

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

355.

DL

78

24471

Dorottya utca 3, Wekerle Sándor utca 5

356.

DL

78

24470

József nádor tér 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

357.

DL

78

24472

Vörösmarty tér 7–9, Dorottya utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

358.

DL

79

24475

Dorottya utca 2–4, Wekerle Sándor utca 3, Apáczai Csere János utca 11–13,
Vigadó utca 2–6.

359.

DL

80

24476

Apáczai Csere János utca 10, Wekerle Sándor utca 1, Vigadó tér 3, Belgrád rakpart 33

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

360.

DL

81

24483

Dorottya utca 11

361.

DL

81

24485

Dorottya utca 13, József Attila utca 1

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

362.

DL

81

24482

Dorottya utca 9

363.

DL

81

24481/2

József nádor tér 2–4, Dorottya utca 5–7, Wekerle Sándor utca 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

364.

DL

81

24484

József nádor tér 1, József Attila utca 3–5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

365.

DL

82

24487

Apáczai Csere János utca 15, Dorottya utca 6. Wekerle Sándor utca 4

366.

DL

82

24489

Apáczai Csere János utca 17

367.

DL

82

24488

Dorottya utca 8

368.

DL

82

24491

Széchenyi István tér 2, Apáczai Csere János utca 19–21, Dorottya utca 10–14

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A nem beépített telekrész időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

369.

DL

83

24513

Nádor utca 2, József Attila utca 6

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

370.

DL

83

24512

Nádor utca 4, Mérleg utca 5

371.

DL

83

24514

Széchenyi István tér 3–4, József Attila utca 2–4, Mérleg utca 1–3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

372.

DL

84

24515/2

Mérleg utca 4

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

Új épület elhelyezése esetén – az építési hely figyelembevételével – annak csatlakozó homlokzatmagassága nem térhet el a Gresham-palota csatlakozó homlokzatmagasságától.

373.

DL

84

24516

Mérleg utca 6

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

374.

DL

84

24520

Nádor utca 10, Zrínyi utca 5

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

375.

DL

84

24517

Nádor utca 6, Mérleg utca 8

376.

DL

84

24518

Nádor utca 8

377.

DL

84

24515/1

Széchenyi István tér 5–6, Zrínyi utca 1–3, Mérleg utca 2–4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs alakítandó ki a Szabályozási Terven rögzített helyen, legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként.

378.

DL

84

24519

Zrínyi utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

Új épület elhelyezése esetén – az építési hely figyelembevételével – annak csatlakozó homlokzatmagassága nem térhet el a Gresham-palota csatlakozó homlokzatmagasságától.

379.

DL

85

24524

Mérleg utca 12

380.

DL

85

24522

Nádor utca 5, Mérleg utca 10

381.

DL

85

24525

Október 6. utca 4, Hild tér 4,
Mérleg utca 14

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

382.

DL

85

24526

Október 6. utca 6

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

383.

DL

85

24527

Október 6. utca 8, Zrínyi utca 11

384.

DL

85

24521

Zrínyi utca 7, Nádor utca 7

385.

DL

85

24523

Zrínyi utca 9

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

386.

DL

86

24507

Hild tér 5, Mérleg utca 11

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

387.

DL

86

24504

Hild tér 6, József Attila utca 12

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

388.

DL

86

24505

József Attila utca 10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

389.

DL

86

24506

József Attila utca 8, Nádor utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

390.

DL

86

24509

Mérleg utca 7, Nádor utca 3

391.

DL

86

24508

Mérleg utca 9

392.

DL

87

24531

Hild tér 2, József Attila utca 16

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

393.

DL

87

24528

Október 6. utca 7, Sas utca 8, Zrínyi utca 13.

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

394.

DL

87

24532

Sas utca 2, József Attila utca 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

395.

DL

87

24530

Sas utca 4, Hild tér 3, Október 6. utca 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

396.

DL

87

24529

Sas utca 6, Október 6. utca 5

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

397.

DL

88

24544

Hercegprímás utca 2, József A. utca 22

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

398.

DL

88

24543

Hercegprímás utca 4

399.

DL

88

24542

Hercegprímás utca 6

400.

DL

88

24541

Hercegprímás utca 8

401.

DL

88

24533

Sas utca 1. József Attila utca 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

402.

DL

88

24538

Sas utca 11, Szent István tér 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

403.

DL

88

24534

Sas utca 3

404.

DL

88

24535

Sas utca 5

405.

DL

88

24536

Sas utca 7

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

406.

DL

88

24537

Sas utca 9

407.

DL

88

24540

Szent István tér 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

408.

DL

88

24539

Szent István tér 4–5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

409.

DL

89

24552

Bajcsy-Zsilinszky út 14–16, Szent István tér 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

410.

DL

89

24549

Hercegprímás utca 1, József Attila utca 24

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

411.

DL

89

24548

Hercegprímás utca 3

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

412.

DL

89

24547

Hercegprímás utca 5

413.

DL

89

24546

Hercegprímás utca 7, Szent István tér 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

414.

DL

89

24550

József Attila utca 26, Bajcsy-Zsilinszky út 12

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

415.

DL

90

24554

Szent István tér 17–18, Bazilika

Tetőzet nem változhat.

416.

DL

91

24621

Hercegprímás utca 12

417.

DL

91

24613/2

Hercegprímás utca 14–16

418.

DL

91

24623

Hercegprímás utca 18

419.

DL

91

24624

Hercegprímás utca 20, Arany János utca 25

420.

DL

91

24616

Sas utca 15

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

421.

DL

91

24615

Sas utca 17

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

422.

DL

91

24614

Sas utca 19

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

423.

DL

91

24613/1

Sas utca 21

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

424.

DL

91

24612/1

Sas utca 23

425.

DL

91

24611

Sas utca 25, Arany János utca 23

426.

DL

91

24620

Hercegprímás utca 10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

427.

DL

91

24617

Szent István tér 7–11, Sas utca 13

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Átalakítandó homlokzat.

428.

DL

92

24601

Október 6. utca 11

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

429.

DL

92

24600

Október 6. utca 13

430.

DL

92

24599

Október 6. utca 15

431.

DL

92

24598

Október 6. utca 17

432.

DL

92

24597

Október 6. utca 19, Arany János utca 19

433.

DL

92

24602

Október 6. utca 9, Zrínyi utca 16

434.

DL

92

24603

Sas utca 10, Zrínyi utca 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

435.

DL

92

24604

Sas utca 12

436.

DL

92

24605

Sas utca 14

437.

DL

92

24606

Sas utca 16

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

438.

DL

92

24607

Sas utca 18

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

439.

DL

92

24608

Sas utca 20–22

440.

DL

92

24609

Sas utca 24, Arany János utca 21

441.

DL

93

24582

Arany János utca 15

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

442.

DL

93

24586

Nádor utca 11

443.

DL

93

24585

Nádor utca 13

444.

DL

93

24584

Nádor utca 15

445.

DL

93

24583

Nádor utca 17

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó. A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

446.

DL

93

24581

Nádor utca 19, Arany János utca 13

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

447.

DL

93

24587

Nádor utca 9, Zrínyi utca 8–10

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

448.

DL

93

24590

Október 6. utca 10, Zrínyi utca 14

449.

DL

93

24591

Október 6. utca 12

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

450.

DL

93

24592

Október 6. utca 14

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

451.

DL

93

24593

Október 6. utca 16–18

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

452.

DL

93

24594

Október 6. utca 20

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

453.

DL

93

24595

Október 6. utca 22, Arany János utca 17

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

454.

DL

93

24589

Zrínyi utca 12

455.

DL

94

24561

Nádor utca 12, Zrínyi utca 6

456.

DL

94

24559

Vigyázó Ferenc utca 1, Széchenyi István tér 7–8, Zrínyi utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A mélygarázs összeköthető az Akadémia előtt létesülő mélygarázzsal.

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően kialakítandó a földszinten a Zrínyi utca – Vigyázó Ferenc utca között.

457.

DL

94

24564

Vigyázó Ferenc utca 3

458.

DL

94

24563

Vigyázó Ferenc utca 5

459.

DL

94

24562

Vigyázó Ferenc utca 7, Nádor utca 14

460.

DL

94

24560

Zrínyi utca 4

461.

DL

95

24575

Arany János utca 11, Nádor utca 18

462.

DL

95

24571

Arany János utca 3, Akadémia utca 3

463.

DL

95

24572

Arany János utca 5

464.

DL

95

24573

Arany János utca 7

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

465.

DL

95

24574

Arany János utca 9

466.

DL

95

24576

Vigyázó Ferenc utca 2, Akadémia utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

467.

DL

95

24577

Vigyázó Ferenc utca 4

468.

DL

95

24578

Vigyázó Ferenc utca 6

469.

DL

95

24579

Vigyázó Ferenc utca 8, Nádor utca 16

470.

DL

96

24569

Akadémia utca 2, Széchenyi rakpart 1, Széchenyi István tér 9

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Országosan kiemelkedő történeti jelentőségű középület – a zöldfelületi előírásokat /paramétereket nem kell alkalmazni, az általános szintterületi mutató: 6,0.


471.

DL

96

24570

Arany János utca 1, Akadémia utca 4, Széchenyi rakpart 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Országosan kiemelkedő történeti jelentőségű középület – a zöldfelületi előírásokat /paramétereket nem kell alkalmazni, az általános szintterületi mutató: 6,0.

472.

DL

141

24626

Arany János utca 27, Hercegprímás utca 15

473.

DL

141

24627

Arany János utca 29

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

474.

DL

141

24637

Arany János utca 31

475.

DL

141

24638

Arany János utca 33

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

476.

DL

141

24635

Bajcsy-Zsilinszky út 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

477.

DL

141

24636

Bajcsy-Zsilinszky út 22

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

478.

DL

141

24639

Bajcsy-Zsilinszky út 24, Arany János utca 35

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

479.

DL

141

24629

Hercegprímás utca 11

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

480.

DL

141

24628

Hercegprímás utca 13

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

481.

DL

141

24630

Szent István tér 12, Hercegprímás utca 9

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

482.

DL

141

24631

Szent István tér 13–14

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

483.

DL

141

24633

Szent István tér 15

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az udvar a földszinten tetőkerti intenzív zöldtető kialakításával együttesen beépíthető, szomszéd udvarokkal való csatlakozás megtartandó.

484.

DL

141

24634

Szent István tér 16, Bajcsy-Zsilinszky út 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

485.

DL

165

24494

Apáczai Csere János utca 12–16, Belgrád rakpart 34

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott, további magasépületrésznek (30 m padlószintmagasságnál magasabb) számító épületrésszel az épület nem bővíthető.

A nem beépített telekrész időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

486.

ÉB

1

24239

Gerlóczy utca 11, Semmelweis utca 27

487.

ÉB

1

24230

Károly körút 10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

488.

ÉB

1

24231

Károly körút 12

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

489.

ÉB

1

24232

Károly körút 14

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

490.

ÉB

1

24233

Károly körút 16

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

491.

ÉB

1

24234

Károly körút 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

492.

ÉB

1

24226

Károly körút 2, Kossuth Lajos utca 22

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

493.

ÉB

1

24235

Károly körút 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

494.

ÉB

1

24237

Károly körút 24

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

495.

ÉB

1

24238

Károly körút 26, Gerlóczy utca 13

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

496.

ÉB

1

24227

Károly körút 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

497.

ÉB

1

24228

Károly körút 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

498.

ÉB

1

24229

Károly körút 8

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

499.

ÉB

1

24246

Semmelweis utca 11

500.

ÉB

1

24245

Semmelweis utca 13

501.

ÉB

1

24250

Semmelweis utca 1–3, Kossuth Lajos utca 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

502.

ÉB

1

24244

Semmelweis utca 15

503.

ÉB

1

24243

Semmelweis utca 17

504.

ÉB

1

24236

Semmelweis utca 19, Károly körút 22

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

505.

ÉB

1

24242

Semmelweis utca 21

506.

ÉB

1

24241

Semmelweis utca 23

507.

ÉB

1

24240

Semmelweis utca 25

508.

ÉB

1

24249

Semmelweis utca 5

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

509.

ÉB

1

24248

Semmelweis utca 7

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

510.

ÉB

1

24247

Semmelweis utca 9

511.

ÉB

2

24282

Gerlóczy utca 1, Vitkovics Mihály utca 4, Kamermayer Károly tér 1

512.

ÉB

2

24281

Gerlóczy utca 3, Vitkovics Mihály utca 6

A szomszédos Gerlóczy utca 5. szám épület udvari szintje magasságáig az épület teljes udvara beépíthető az építési hely szerint.

513.

ÉB

2

24280

Gerlóczy utca 5, Vitkovics Mihály utca 8

514.

ÉB

2

24279

Gerlóczy utca 7, Vitkovics Mihály utca 10

515.

ÉB

2

24277

Semmelweis utca 14/a

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

516.

ÉB

2

24278

Semmelweis utca 14/b, Gerlóczy utca 9

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

517.

ÉB

2

24275

Semmelweis utca 12, Vitkovics Mihály utca 14

518.

ÉB

2

24276

Vitkovics Mihály utca 12

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

519.

ÉB

3

24271

Semmelweis utca 10, Vitkovics Mihály utca 11–13

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

520.

ÉB

3

24272

Semmelweis utca 8

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

521.

ÉB

3

24268

Városház utca 7,Vármegye utca 2,Semmelweis utca 6,Vitkovics Mihály utca 1

Gyalogos passzázs létesíthető a Városház utca és a Semmelweis utca között az udvarok közötti átjárás biztosításával.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó. Felszíni parkolók helyén kert létesítendő.

522.

ÉB

3

24269/1

Vitkovics Mihály utca 3–5

523.

ÉB

3

24269/2

Vitkovics Mihály utca 7

524.

ÉB

3

24270

Vitkovics Mihály utca 9

525.

ÉB

4

24255

Kossuth Lajos utca 10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

526.

ÉB

4

24254

Kossuth Lajos utca 12

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

527.

ÉB

4

24253

Kossuth Lajos utca 14–16

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

528.

ÉB

4

24258

Kossuth Lajos utca 4, Városház utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

529.

ÉB

4

24257

Kossuth Lajos utca 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

530.

ÉB

4

24256

Kossuth Lajos utca 8

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

531.

ÉB

4

24252

Semmelweis utca 2, Kossuth Lajos utca 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

532.

ÉB

4

24266

Semmelweis utca 4, Vármegye utca 17

533.

ÉB

4

24264

Vármegye utca 11–13

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

534.

ÉB

4

24265

Vármegye utca 15

535.

ÉB

4

24260

Vármegye utca 3–5

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

536.

ÉB

4

24262

Vármegye utca 7

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

537.

ÉB

4

24263

Vármegye utca 9

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

538.

ÉB

4

24259

Városház utca 3–5, Vármegye utca 1

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

539.

ÉB

5

24291

Kossuth Lajos utca 2/a, Petőfi Sándor utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

540.

ÉB

5

24290

Kossuth Lajos utca 2/b, Városház utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

.

541.

ÉB

5

24288

Petőfi Sándor utca 3, Városház utca 6

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

542.

ÉB

5

24292

Petőfi Sándor utca 5

543.

ÉB

5

24293

Petőfi Sándor utca 7, Pilvax köz 1

544.

ÉB

5

24286

Városház utca 10, Pilvax köz 3

545.

ÉB

5

24289

Városház utca 4

546.

ÉB

5

24287

Városház utca 8

547.

ÉB

11

24296

Párizsi utca 7

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

548.

ÉB

11

24295

Petőfi Sándor utca 11, Párizsi utca 5

549.

ÉB

11

24294/1

Petőfi Sándor utca 9, Pilvax köz 2

550.

ÉB

11

24285

Városház utca 14, Pilvax köz 4

551.

ÉB

11

24284

Városház utca 16, Párizsi utca 9

552.

ÉB

14

24347

Párizsi utca 2, Váci utca 26

553.

ÉB

14

24348

Párizsi utca 4

554.

ÉB

14

24349/1

Párizsi utca 6/a

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

555.

ÉB

14

24349/2

Párizsi utca 6/b

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

556.

ÉB

14

24349/3

Petőfi Sándor utca 12

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

557.

ÉB

14

24350/1

Petőfi Sándor utca 14

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

558.

ÉB

14

24350/2

Petőfi Sándor utca 16

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

559.

ÉB

14

24342

Régi posta utca 17, Váci utca 16

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Új épület esetén a közhasználat céljára átadott területet ki kell alakítani, a szomszédos passzázshoz csatlakozva.

560.

ÉB

14

24351

Régi posta utca 19, Petőfi Sándor utca 18

561.

ÉB

14

24343

Váci utca 18

562.

ÉB

14

24344

Váci utca 20

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

563.

ÉB

14

24345

Váci utca 22

564.

ÉB

14

24346

Váci utca 24

565.

ÉB

15

24301/1

Haris köz 2, Váci utca 30/a

566.

ÉB

15

24301/2

Haris köz 4

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

567.

ÉB

15

24301/3

Haris köz 6, Petőfi Sándor utca 8/b

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

568.

ÉB

15

24300

Párizsi utca 1, Váci utca 28

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

569.

ÉB

15

24299

Petőfi Sándor utca 10, Párizsi utca 3

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

570.

ÉB

16

24303

Ferenciek tere 10, Petőfi Sándor utca 2–4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó. A Párisi udvari passzázs és a Kígyó passzázs egymástól elválasztható, az átlátás biztosításával.

571.

ÉB

16

24305

Ferenciek tere 11

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

572.

ÉB

16

24301/4

Haris köz 1, Váci utca 30/b

573.

ÉB

16

24301/5

Haris köz 3

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

574.

ÉB

16

24301/6

Haris köz 5, Petőfi sándor utca 8/a

Udvarcsatlakozás megőrzendő

575.

ÉB

16

24307

Kígyó utca 2, Váci utca 32

Építészeti hangsúly a sarokponton létesíthető.
A 24301/4 hrsz telekhatáron az épületszárny tetőgerince legfeljebb a Haris köz felőli épület gerincmagasságának megfelelő lehet.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

576.

ÉB

16

24306

Kígyó utca 4–6

A 24301/4 hrsz telekhatáron az épületszárny tetőgerince legfeljebb a Haris köz felőli épület gerincmagasságának megfelelő lehet.

577.

ÉB

16

24302

Petőfi Sándor utca 6

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

578.

ÉB

17

24309

Váci utca 34, Kígyó 5 utca, Ferenciek tere 12, Szabad sajtó út 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

579.

ÉB

53

24311

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia

Tetőzet nem változhat.

580.

ÉB

54

24365

Fehér Hajó utca 5, Bárczy István utca 6

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

581.

ÉB

54

24366/2

Szervita tér 8, Fehér Hajó utca 1, Bárczy István utca 2

Szabályozási Terven jelölt közhasználatú területek és passzázs kialakítása kötelező a 100. § szerint.

582.

ÉB

55

24426

Deák Ferenc utca 13, Bécsi utca 5

583.

ÉB

55

24425

Deák Ferenc utca 15

584.

ÉB

55

24424

Deák Ferenc utca 17

585.

ÉB

55

24423

Deák Ferenc utca 19

586.

ÉB

55

24422

Deák Ferenc utca 21

587.

ÉB

55

24421

Deák Ferenc utca 23, Deák Ferenc tér 3

588.

ÉB

55

24419

Fehér Hajó utca 12–14

589.

ÉB

55

24420

Fehér Hajó utca 16, Sütő utca 2

590.

ÉB

55

24417

Fehér Hajó utca 2–6, Bécsi utca 1–3

591.

ÉB

55

24418

Fehér Hajó utca 8–10

592.

ÉB

56

24382

Kristóf tér 2, Váci utca 6

593.

ÉB

56

24381

Kristóf tér 3

594.

ÉB

56

24370

Kristóf tér 4, Szervita tér 1

595.

ÉB

56

24377

Régi posta utca 12, Váci utca 14

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

596.

ÉB

56

24376

Régi posta utca 14

597.

ÉB

56

24375

Régi posta utca 16, Petőfi Sándor utca 20

598.

ÉB

56

24371

Szervita tér 2

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

599.

ÉB

56

24372

Szervita tér 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

600.

ÉB

56

24373

Szervita tér 4

601.

ÉB

56

24374

Szervita tér 5

602.

ÉB

56

24379

Váci utca 10

603.

ÉB

56

24378

Váci utca 12

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

604.

ÉB

56

24380

Váci utca 8

605.

ÉB

57

24413

Bécsi utca 2, Kristóf tér 5

606.

ÉB

57

24415

Deák Ferenc utca 7–9, Bécsi utca 4

607.

ÉB

57

24412

Kristóf tér 6

Építészeti hangsúly képezhető.

608.

ÉB

57

24411

Kristóf tér 7–8

Tanúház (keleti épületrész) – bővítés csak 54. § (3) szerint.

609.

ÉB

57

24410

Váci utca 4, Kristóf tér 9

610.

ÉB

57

24414

Vörösmarty tér 2, Váci utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

611.

ÉB

58

24388

Aranykéz utca 1, Váci utca 11/b, Régi posta utca 10

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

612.

ÉB

58

24387

Aranykéz utca 3, Váci utca 11/a

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

613.

ÉB

58

24386

Aranykéz utca 5, Váci utca 9

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

614.

ÉB

58

24384

Aranykéz utca 7, Tűrr István utca 7

615.

ÉB

58

24383

Váci utca 5, Türr István utca 9

616.

ÉB

58

24385

Váci utca 7

617.

ÉB

59

24327/4

Galamb utca 1, Piarista utca 2

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Udvarcsatlakozás (épületköz) megőrzendő.

618.

ÉB

59

24327/3

Galamb utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

619.

ÉB

59

24327/2

Galamb utca 5

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

620.

ÉB

59

24327/1

Galamb utca 7

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

621.

ÉB

59

24324

Galamb utca 9, Régi posta utca 5

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

622.

ÉB

59

24328

Piarista utca 4

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

623.

ÉB

59

24329

Piarista utca 6

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

624.

ÉB

59

24330

Piarista utca 8, Váci utca 25

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

625.

ÉB

59

24335

Régi posta utca 11

626.

ÉB

59

24337

Régi posta utca 13

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

627.

ÉB

59

24326

Régi posta utca 7–9

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

628.

ÉB

59

24338

Váci utca 13, Régi posta utca 15

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

629.

ÉB

59

24336

Váci utca 15

Udvarcsatlakozás megőrzendő

630.

ÉB

59

24334

Váci utca 17

631.

ÉB

59

24332

Váci utca 19–21

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

632.

ÉB

59

24331

Váci utca 23

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

633.

ÉB

60

24312

Váci utca 27–33. Piarista utca1 Március 15.-e tér 4–5, Szabad sajtó út 2–4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

634.

ÉB

62

24322/3

Galamb utca 4/a, Petőfi tér 2/a

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

635.

ÉB

62

24322/2

Galamb utca 6, Régi posta utca 1–3, Petőfi tér 3–5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

636.

ÉB

62

24322/4

Görögkeleti templom, Galamb utca 4/b, Petőfi tér 2/b

Tetőzet nem változhat.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

637.

ÉB

62

24318

Március 15.-e tér 1, Petőfi tér 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

638.

ÉB

62

24320

Március 15.-e tér 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

639.

ÉB

62

24321

Március 15.-e tér 3, Galamb utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

640.

ÉB

63

24399/2

Apáczai Csere János utca 1, Régi posta utca 2

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

641.

ÉB

63

24398

Apáczai Csere János utca 3

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

642.

ÉB

63

24397

Apáczai Csere János utca 5

643.

ÉB

63

24396

Apáczai Csere János utca 7, Türr István utca 3

644.

ÉB

63

24393

Aranykéz utca 4–8, Türr István utca 5

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

645.

ÉB

63

24392

Régi posta utca 4

646.

ÉB

63

24391

Régi posta utca 6

647.

ÉB

63

24390

Régi posta utca 8, Aranykéz utca 2

648.

ÉB

64

24401

Apáczai Csere János utca 4, Belgrád rakpart 31–32, Vigadó tér 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott, további magasépületrésznek (30 m padlószintmagasságnál magasabb) számító épületrésszel az épület nem bővíthető.

Az épület átalakítása esetén a 102. § szerint kell eljárni.

649.

ÉB

65

24408/4

Apáczai Csere János utca 9, Deák Ferenc utca 1, Türr István utca 2–6

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

650.

ÉB

65

24409

Deák Ferenc utca 3–5, Váci utca 1–3, Türr István utca 8

651.

ÉB

163

24361

Deák Ferenc tér 4, Bárczy István utca 10

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

652.

ÉB

163

24360

Deák téri Evangélikus templom

Tetőzet nem változhat.

653.

ÉB

163

24362

Sütő utca 1, Bárczy István utca 8

654.

ÉB

9–10

24357

Városház utca 9–11, Gerlóczy utca 2–6, Károly körút 28–30, Bárczy István utca 3–5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Közhasználatú terület kialakítása nem kötelező. A már közhasználatú területek mérete nem csökkenhet.

Építési övezetben meghatározottak szerint kialakítandó.

655.

ÉB

12–13

24353

Petőfi Sándor utca 13–15, Párizsi utca 8, Városház utca 18

656.

ÉB

12–13

24354/4

Petőfi Sándor utca 17, Városház utca 20

101 § szerint.

Az épület átalakítása esetén a 101 § szerint kell eljárni.

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

657.

ÉB

12–13

24355

Szervita tér 7

Tetőzet nem változhat.

658.

DB

6

24216

Ferenczy István utca 28, Múzeum körút 11

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A földszinti homlokzat átépítése során a mezzanin jelleg megőrzendő.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

659.

DB

6

24210

Kossuth Lajos utca 19–21, Magyar utca 2–6, Múzeum körút 1a

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

A Magyar utca 2–4–6 épületszárnyak bontása esetén a Szabályozási Terven jelölt csatlakozó párkánymagasságok szerint építhető be, az épületrész középső 3/5 részén a PMU legfeljebb a két csatlakozó épületrész átlagának értéke lehet.

660.

DB

6

24215

Magyar utca 12–14, Ferenczy István. utca 26

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

661.

DB

6

24221

Múzeum körút 1b

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

Új épület, a keretes beépítés szabályai szerint építhető be, a földszint 100%-osan beépülhet, melynek zárófödémén legalább 50% tetőkert létesítendő.

662.

DB

6

24220

Múzeum körút 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A földszinti homlokzat átépítése során a mezzanin jelleg megőrzendő.

Új épület, a keretes beépítés szabályai szerint építhető be, a földszint 100%-osan beépülhet, melynek zárófödémén legalább 50% tetőkert létesítendő.

663.

DB

6

24219

Múzeum körút 5

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

664.

DB

6

24213

Múzeum körút 7, Magyar utca 8–10

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Gyalogos passzázs megőrzendő, legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként fenntartandó.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

665.

DB

6

24217

Múzeum körút 9

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

666.

DB

7

24198

Kossuth Lajos utca 11

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Gyalogos passzázs létesíthető a Kossuth Lajos utca 9 és 13. épület irányába, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Udvarcsatlakozás megőrzendő. Főudvar üvegtetővel lefedhető.

667.

DB

7

24199

Kossuth Lajos utca 13

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs létesíthető a Kossuth Lajos utca 11. épület irányába, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Udvarcsatlakozás megőrzendő. Főudvar üvegtetővel lefedhető.

668.

DB

7

24200

Kossuth Lajos utca 15

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő. Főudvar üvegtetővel lefedhető.

669.

DB

7

24209

Kossuth Lajos utca 17, Magyar utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő. Főudvar üvegtetővel lefedhető.

670.

DB

7

24196

Kossuth Lajos utca 7–9, Reáltanoda utca 8–10

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

Gyalogos passzázs időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó. Gyalogos passzázs nyitható a Kossuth Lajos utca 11. és Szép utca 4. irányába, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összeköthető.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

671.

DB

7

24208

Magyar utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

672.

DB

7

24207

Magyar utca 5

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

673.

DB

7

24203

Reáltanoda utca 12

674.

DB

7

24204

Reáltanoda utca 14

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

675.

DB

7

24205

Reáltanoda utca 16

676.

DB

7

24206

Reáltanoda utca 18, Magyar utca 7

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

677.

DB

7

24195

Szép utca 2, Kossuth Lajos utca 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

678.

DB

7

24194

Szép utca 4

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Gyalogos passzázs alakítható ki a Kossuth Lajos utca 9 udvarához csatlakozóan.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

679.

DB

7

24193

Szép utca 6, Reáltanoda utca 6

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

680.

DB

8

24186

Ferenciek tere 6, Reáltanoda utca 2

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

681.

DB

8

24188

Ferenciek tere 7–8

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

682.

DB

8

24187

Ferenciek tere 9, Kossuth Lajos utca 1

Tetőzet nem változhat.

683.

DB

8

24189/2

Kossuth Lajos utca 3, Szép utca 1/a-b

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

684.

DB

8

24190

Szép utca 3

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

685.

DB

8

24191

Szép utca 5, Reáltanoda utca 4

686.

DB

18

23996

Váci utca 36, Duna utca 6, Ferenciek tere 1, Szabad sajtó út 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

687.

DB

19

23998

Ferenciek tere 2, Veres Pálné utca 2, Curia utca 2–4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

688.

DB

20

24001

Curia utca 3

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

689.

DB

20

24004

Ferenciek tere 3, Curia utca 5

Homlokzati átalakítás esetén az épületegyüttest együtt kell kezelni. A földszinti homlokzat átépítése során a mezzanin jelleg megőrzendő.

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Főudvar üvegtetővel lefedhető

690.

DB

20

24006

Ferenciek tere 5, Irányi utca 20

Homlokzati átalakítás esetén az épületegyüttest együtt kell kezelni. A földszinti homlokzat átépítése során a mezzanin jelleg megőrzendő.

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

691.

DB

20

24005

Ferenciek tere 4

Homlokzati átalakítás esetén az épületegyüttest együtt kell kezelni. A földszinti homlokzat átépítése során a mezzanin jelleg megőrzendő.

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

692.

DB

20

24003

Veres Pálné utca 10, Irányi utca 18

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

693.

DB

20

24000

Veres Pálné utca 4–6, Curia utca 1

Főudvar üvegtetővel lefedhető..

694.

DB

20

24002

Veres Pálné utca 8

A mezzaninszint megtartandó és a földszinti kirakatportálokkal összhangban építendő át.

Főudvar üvegtetővel lefedhető

695.

DB

21

23884

Molnár utca 10

696.

DB

21

23885

Molnár utca 12

697.

DB

21

23886

Molnár utca 14

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

698.

DB

21

23887

Molnár utca 16

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

Bontás esetén a keretes beépítés szabályai szerint lehet új épületet elhelyezni.

699.

DB

21

23883/1

Molnár utca 8, Nyáry Pál utca 1/a

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

700.

DB

21

23890

Nyári Pál utca 5, Váci utca 49

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

Bontás esetén az eredeti épületkontúr megtartható. Új épület elhelyezésénél a földszint belmagassága a Váci utcai fronton legyen azonos a Váci utca 51 épületével.

701.

DB

21

23883/2

Nyáry Pál utca 1/b

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

702.

DB

21

23889

Nyáry Pál utca 3

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

703.

DB

21

23888

Sörház utca 6, Molnár utca 18

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

704.

DB

21

23891

Váci utca 51

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

705.

DB

21

23892

Váci utca 53

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

706.

DB

21

23893

Váci utca 55

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

707.

DB

21

23894

Váci utca 57

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

708.

DB

21

23895

Váci utca 59, Sörház utca 8

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

709.

DB

22

23897

Molnár utca 20, Sörház utca 5

710.

DB

22

23898

Molnár utca 22–24, Pintér utca 2

Udvarcsatlakozás megőrzendő. Főudvar üvegtetővel lefedhető.

711.

DB

22

23899

Váci utca 61, Sörház utca 7

712.

DB

22

23900

Váci utca 63

Udvarcsatlakozás megőrzendő. Főudvar üvegtetővel lefedhető.

713.

DB

22

23901

Váci utca 65

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

714.

DB

22

23902

Váci utca 67, Pintér utca 4

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

715.

DB

23

23994/1

Váci utca 38, Irányi utca 14, Duna utca 5

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

716.

DB

23

23994/2

Veres Pálné utca 1, Irányi utca 16, Duna utca 7

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

717.

DB

24

23986

Irányi utca 15

718.

DB

24

23987

Irányi utca 17

Építési hely terepszint felett is beépíthető része csak a meglévő hátsó telekhatár felőli épületrész bontása esetén építhető be.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

719.

DB

24

23992

Irányi utca 19–23, Veres Pálné utca 3

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

720.

DB

24

23988

Nyáry Pál utca 10

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

721.

DB

24

23989

Nyáry Pál utca 12

Udvarcsatlakozás az építési hely figyelembevételével megőrzendő.

722.

DB

24

23979

Nyáry Pál utca 4, Váci utca 48

723.

DB

24

23980

Nyáry Pál utca 6

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

724.

DB

24

23981

Nyáry Pál utca 8

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

725.

DB

24

23985

Váci utca 40, Irányi utca 13

726.

DB

24

23984

Váci utca 42

727.

DB

24

23983

Váci utca 44

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

728.

DB

24

23982

Váci utca 46

Építési hely terepszint felett is beépíthető része csak a meglévő hátsó telekhatár felőli épületrész bontása esetén építhető be.

729.

DB

24

23991

Veres Pálné utca 5

730.

DB

24

23990

Veres Pálné utca 7, Nyáry Pál utca 14

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

731.

DB

27

24037/2

Egyetem tér 1–3, Szerb utca 10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

732.

DB

27

24027

Papnövelde utca 1, Veres Pálné utca 20

Új épület elhelyezésénél mezzaninszintes kialakítás kötelező.

733.

DB

27

24028

Papnövelde utca 3

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó. Udvarcsatlakozás megőrzendő.

734.

DB

27

24036

Papnövelde utca 5–7

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő. A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

735.

DB

27

24037/1

Papnövelde utca 9

Tetőzet nem változhat.

736.

DB

27

24035

Szerb utca 8

Szerb utca 6. felé néző tűzfalon álhomlokzat/zöldhomlokzat létesítendő.

737.

DB

27

24029

Veres Pálné utca 22

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

738.

DB

27

24030

Veres Pálné utca 24

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

739.

DB

27

24031

Veres Pálné utca 26

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Legfeljebb egy teljes épületszint bővítés lehetséges.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

740.

DB

27

24032

Veres Pálné utca 28

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

741.

DB

27

24033

Veres Pálné utca 30

Szerb utca 6. felé néző tűzfalon álhomlokzat/zöldhomlokzat létesítendő.

742.

DB

27

24034

Veres Pálné utca 32, Szerb utca 6

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

743.

DB

28

24018

Cukor utca 4

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

744.

DB

28

24017

Károlyi utca 9, Irányi utca 29, Cukor utca 2

745.

DB

28

24020

Károlyi utca 11

Épület bontása esetén a Károlyi utca 9. épületnek megfelelő földszinti belmagasságú, vagy mezzanin kialakítású épület létesüljön.

746.

DB

28

24021

Károlyi utca 13–15

A §F jelölésű építési hely külön előírás szerint beépíthető részén földszintes épületrész létesíthető félintenzív zöldtetős kialakítással.

747.

DB

28

24024

Károlyi utca 17

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

748.

DB

28

24025

Papnövelde utca 10, Károlyi utca 19

749.

DB

28

24019

Papnövelde utca 4–6, Cukor utca 6–8

Udvarcsatlakozás a Cukor utca 4. felé megőrzendő.

750.

DB

28

24022

Papnövelde utca 8

751.

DB

29

24009

Irányi utca 27, Cukor utca 1

752.

DB

29

24008

Veres Pálné utca 12, Irányi utca 25

753.

DB

29

24010

Veres Pálné utca 14, Cukor utca 3, Pilinszky János köz 2

754.

DB

30

24013

Papnövelde utca 2, Veres Pálné utca 18, Cukor utca 7

A használaton kívüli árkád beépíthető.

755.

DB

30

24012

Veres Pálné utca 16, Pilinszky János köz 1, Cukor utca 5

756.

DB

31

24175

Ferenczy István utca 12

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

757.

DB

31

24174

Ferenczy István utca 14

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

758.

DB

31

24173

Ferenczy István utca 16

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

759.

DB

31

24172

Ferenczy István utca 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

760.

DB

31

24171

Ferenczy István utca 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

761.

DB

31

24170

Ferenczy István utca 22

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

762.

DB

31

24168

Ferenczy István utca 24, Magyar utca 13

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

763.

DB

31

24178

Károlyi utca 12, Reáltanoda utca 1–3

764.

DB

31

24177/3

Károlyi utca 14, Ferenczy István utca 2–6

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

765.

DB

31

24169

Magyar utca 11

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

766.

DB

31

24180

Reáltanoda utca 11

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

767.

DB

31

24181

Reáltanoda utca 13–15

768.

DB

31

24183

Reáltanoda utca 17

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

769.

DB

31

24184

Reáltanoda utca 19, Magyar utca 9

770.

DB

31

24177/4

Reáltanoda utca 5

Parkolóház esetén: az utcafronton a garázsbejárat mellett üzlethelyiségek alakítandók ki. Üzemanyagtöltő állomás az épületben nem létesíthető.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

771.

DB

31

24176

Reáltanoda utca 7, Ferenczy István utca 8–10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

772.

DB

31

24179

Reáltanoda utca 9

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

773.

DB

32

24166/1

Károlyi utca 16, Ferenczy István utca 1, Henszlmann Imre utca 2

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

774.

DB

33

24159

Egyetem tér 5, Henszlmann Imre utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

775.

DB

33

24160

Henszlmann Imre utca 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

776.

DB

33

24161

Henszlmann Imre utca 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

777.

DB

33

24162

Henszlmann Imre utca 7

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

778.

DB

33

24163

Henszlmann Imre utca 9, Magyar utca 17–21

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

779.

DB

33

24150

Kecskeméti utca 10–12, Magyar utca 31–33

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

780.

DB

33

24158

Kecskeméti utca 2

781.

DB

33

24157

Kecskeméti utca 4

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

782.

DB

33

24156

Kecskeméti utca 6

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

783.

DB

33

24155

Kecskeméti utca 8

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

784.

DB

33

24154

Magyar utca 23

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

785.

DB

33

24153

Magyar utca 25

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

786.

DB

33

24152

Magyar utca 27

787.

DB

33

24151

Magyar utca 29

788.

DB

34

24114

Kecskeméti utca 1, Királyi Pál utca 2, Egyetem tér 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

789.

DB

34

24107

Kecskeméti utca 11

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Legfeljebb egy teljes épületszint bővítés lehetséges.

790.

DB

34

24106

Kecskeméti utca 13, Képíró utca 10

791.

DB

34

24113

Kecskeméti utca 3, Királyi Pál utca 4

792.

DB

34

24112

Kecskeméti utca 5, Királyi Pál utca 6

793.

DB

34

24109

Kecskeméti utca 7

794.

DB

34

24108

Kecskeméti utca 9

A földszinti homlokzat átépítése során a mezzanin jelleg megőrzendő.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

795.

DB

34

24103

Képíró utca 4

796.

DB

34

24104

Képíró utca 6

797.

DB

34

24105

Képíró utca 8

798.

DB

34

24110

Királyi Pál utca 10

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

799.

DB

34

24102

Királyi Pál utca 12, Képíró utca 2

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

800.

DB

34

24111

Királyi Pál utca 8

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

801.

DB

35

24096

Bástya utca 18

802.

DB

35

24095

Bástya utca 20

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

803.

DB

35

24094

Bástya utca 22, Képíró utca 7

804.

DB

35

24092

Képíró utca 11, Bástya utca 26, Kecskeméti utca 15

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

Új épület elhelyezésénél mezzaninszintes kialakítás kötelező.

805.

DB

35

24099

Képíró utca 3

806.

DB

35

24098

Képíró utca 5

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

807.

DB

35

24093

Képíró utca 9, Bástya utca 24

Új épület elhelyezése esetén az eredeti építménymagasság megtartandó.

808.

DB

35

24100

Királyi Pál utca 14, Képíró utca 1

809.

DB

35

24097

Királyi Pál utca 16, Bástya utca 16

810.

DB

36

24132

Ferenczy István utca 5, Magyar utca 16

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

811.

DB

36

24116

Kecskeméti 14, Múzeum körút 43, Magyar utca 54

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

812.

DB

36

24133

Magyar utca 18

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

813.

DB

36

24134

Magyar utca 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

814.

DB

36

24135

Magyar utca 22

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

815.

DB

36

24136

Magyar utca 24

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

816.

DB

36

24137

Magyar utca 26

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

817.

DB

36

24126/2

Magyar utca 28

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Gyalogos passzázs létesíthető a 24126/1 hrsz-ú telek irányába.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

818.

DB

36

24139

Magyar utca 30

819.

DB

36

24140

Magyar utca 32

820.

DB

36

24141

Magyar utca 34

821.

DB

36

24142

Magyar utca 36

822.

DB

36

24143

Magyar utca 38

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

823.

DB

36

24122/2

Magyar utca 40

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

824.

DB

36

24144

Magyar utca 42

825.

DB

36

24145

Magyar utca 46–50

826.

DB

36

24148

Magyar utca 52

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

827.

DB

36

24130

Múzeum körút 13, Ferenczy István utca 7

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

828.

DB

36

24129

Múzeum körút 15

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

829.

DB

36

24128

Múzeum körút 17

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

830.

DB

36

24127

Múzeum körút 19

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

831.

DB

36

24126/1

Múzeum körút 21

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

832.

DB

36

24125

Múzeum körút 23–25

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

833.

DB

36

24124

Múzeum körút 27

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

834.

DB

36

24123

Múzeum körút 29

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

835.

DB

36

24121

Múzeum körút 31–33

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

836.

DB

36

24120

Múzeum körút 35, Magyar utca 44

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs/udvar legalább időbeli korlátozású közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

837.

DB

36

24119

Múzeum körút 37

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

838.

DB

36

24118

Múzeum körút 39

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

839.

DB

36

24117

Múzeum körút 41

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

840.

DB

37

24056

Bástya utca 12

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

841.

DB

37

24043/8

Fejér György utca 10

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

842.

DB

37

24053/3

Fejér György utca 12

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

843.

DB

37

24053/4

Fejér György utca 14, Bástya utca 10

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

844.

DB

37

24043/2

Fejér György utca 4

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

845.

DB

37

24043/3

Fejér György utca 6

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

846.

DB

37

24043/4

Fejér György utca 8

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

847.

DB

37

24055

Királyi Pál utca 5–7

A telek hátsó részén lévő építési hely csak a meglévő hátsó telekrészen lévő épület bontása esetén építhető be.

A meglévő kapubehajtón keresztül a tömbbelsőben lévő kertbe vezető gyalogos passzázs alakítandó ki, időbeli korlátozás lehetséges este 8 és reggel 8 között.

Az építési hely kizárólag terepszint alatt beépíthető részén zöldfelület, vagy intenzív zöldtetővel rendelkező tetőkert alakítandó ki, kapcsolódva a hátsó telekrészen a tömbbelső kertjéhez.

848.

DB

37

24057

Királyi Pál utca 9, Bástya utca 14

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

849.

DB

37

24043/1

Szerb utca 19, Fejér György utca 2

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

850.

DB

37

24041

Szerb utca 21

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

851.

DB

37

24040

Szerb utca 23, Királyi Pál utca 1–3

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

852.

DB

38

24051

Bástya utca 4–6

A meglévő épület tetején tetőkert, vagy legalább 50%-án legalább extenzív zöldtető alakítandó ki.

853.

DB

38

24046

Szerb utca 11

A telek a Szabályozási Terv szerint építhető be. Az építési hely határa és a Szerb utca 13. sz. épület udvari homlokzatának távolsága 7 m.

854.

DB

38

24045

Szerb utca 13

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

855.

DB

38

24044

Szerb utca 15, Fejér György utca 1

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

856.

DB

38

24047

Szerb utca 9

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

857.

DB

38

24048

Veres Pálné utca 34, Szerb utca 7

858.

DB

38

24049

Veres Pálné utca 36–38

A Fejér György utca felé lévő udvaron a Szabályozási Terven jelölt részén legalább 50%-ban zöldfelület alakítandó ki. Az udvar fennmaradó része sportudvarként alakítandó ki. A zöldfelülettel rendelkező belső udvar kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

859.

DB

38

24050

Veres Pálné utca 40, Bástya utca 2

860.

DB

39

24090

Bástya utca 23, Királyi Pál utca 18

861.

DB

39

24089

Bástya utca 25

862.

DB

39

24088

Bástya utca 27–29

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

863.

DB

39

24087

Bástya utca 31

Az udvari szárny a lépcsőház megtartásával bontható.

864.

DB

39

24086

Bástya utca 33

865.

DB

39

24085

Bástya utca 35

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

866.

DB

39

24084

Kálvin tér 1, Kecskeméti utca 17–19

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

Az árkád időbeli korlátozás nélküli közhasználatú területként kötelezően megtartandó.

867.

DB

39

24081

Kálvin tér 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

868.

DB

39

24080

Kálvin tér 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

869.

DB

39

24079

Kálvin tér 6, Királyi Pál utca 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Átalakítandó homlokzat a földszinten.

870.

DB

39

24083

Kálvin tér 2

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

871.

DB

39

24082

Kálvin tér 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

872.

DB

40

24065

Bástya utca 13

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Városfal mentén gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten/pinceszinten összenyitható.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

873.

DB

40

24064

Bástya utca 15

Városfal mentén gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten/pinceszinten összenyitható.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

874.

DB

40

24063

Bástya utca 17

Városfal mentén gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten/pinceszinten összenyitható.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

875.

DB

40

24062/1

Bástya utca 19

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

876.

DB

40

24060

Bástya utca 21, Királyi Pál utca 11

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

877.

DB

40

24062/2

Királyi Pál utca 13/a

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

878.

DB

40

24062/3

Királyi Pál utca 13/b

Városfal mentén gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten/pinceszinten összenyitható. A Városfal múzeum időbeli korlátozású közhasználatú területe megtartandó.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

879.

DB

40

24073

Vámház körút 10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

880.

DB

40

24074

Vámház körút 12

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Városfal felé gyalogos passzázs létesíthető, mely időbeli korlátozású közhasználatú területként kialakítható. A Bástya utcai 24066 hrsz-ú telek felé az örökségvédelmi szempontok figyelembevételével földszinten/pinceszinten átjárás létesíthető.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

881.

DB

40

24075

Vámház körút 14

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

882.

DB

40

24076

Vámház körút 16, Királyi Pál utca 15

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Városfal mentén gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten/pinceszinten összenyitható.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

883.

DB

40

24072

Veres Pálné utca 44, Vámház körút 8

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

884.

DB

41

23929

Fővám tér 6, Vámház körút 2, Só utca 1

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

885.

DB

41

23932/2

Só utca 5, Veres Pálné utca 39

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

886.

DB

41

23931

Vámház körút 4, Só utca 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

887.

DB

41

23932/1

Vámház körút 6, Veres Pálné utca 41

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

888.

DB

42

23941

Só utca 8

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

889.

DB

42

23942

Só utca 10, Veres Pálné utca 37

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

890.

DB

42

23937

Só utca 4

891.

DB

42

23940

Só utca 6, Szarka utca 5

892.

DB

42

23943

Szarka utca 7

893.

DB

42

23939

Váci utca 82, Szarka utca 1

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

894.

DB

42

23938

Váci utca 84, Szarka utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

895.

DB

42

23936

Váci utca 86, Só utca 2

896.

DB

42

23944

Veres Pálné utca 35, Szarka utca 9

897.

DB

43

23947

Szarka utca 4

898.

DB

43

23950

Szerb utca 3

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

899.

DB

43

23949

Váci utca 74, Szerb utca 1

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

900.

DB

43

23948

Váci utca 76

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Gyalogos passzázs létesíthető a szomszédos Váci utca 78–80 sz. épület felé, mely az épülettel a földszinten összenyitható.

A terepszint felett nem beépített területeken zöldfelületet kell létesíteni, vagy tetőkertként intenzív zöldtetőként kell kialakítani, a szomszéd udvarokhoz csatlakozóan.

A hátsó telekrészen jelölt építési hely terepszint felett is beépíthető részén belül, az épület legmagasabb pontja nem lehet nagyobb, mint a legalacsonyabb szomszédos csatlakozó gerincmagasság + 3,0 m

901.

DB

43

23946

Váci utca 78–80, Szarka utca 2

Gyalogos passzázs létesíthető a szomszédos Váci utca 76 sz. épület felé, mely az épülettel a földszinten összenyitható.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő. Főudvar üvegtetővel lefedhető.

902.

DB

43

23955

Veres Pálné utca 25, Szerb utca 5

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

903.

DB

43

23954

Veres Pálné utca 27

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

904.

DB

43

23953

Veres Pálné utca 29

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

905.

DB

43

23952

Veres Pálné utca 31

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

906.

DB

43

23951

Veres Pálné utca 33, Szarka utca 6–8,

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

907.

DB

45

23919

Fővám tér 2–3, Molnár utca 42

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő. Nyitott udvar nem beépíthető.

908.

DB

45

23925

Fővám tér 4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

909.

DB

45

23926

Fővám tér 5, Váci utca 85

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

910.

DB

45

23920

Havas utca 7

911.

DB

45

23915

Molnár utca 34, Havas utca 5

912.

DB

45

23921

Váci utca 79, Havas utca 9

913.

DB

45

23916

Váci utca 81, Molnár utca 36–40

914.

DB

45

23924

Váci utca 83

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

915.

DB

46

23819

Belgrád rakpart 2, Molnár utca 51

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

916.

DB

46

23820

Belgrád rakpart 3–4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

917.

DB

46

23821

Belgrád rakpart 5, Havas utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

918.

DB

46

23818

Fővám tér 1, Belgrád rakpart 1, Molnár utca 53

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

919.

DB

46

23823

Molnár utca 45, Havas utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

920.

DB

46

23822

Molnár utca 47–49

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

921.

DB

47

23827

Belgrád rakpart 10

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

922.

DB

47

23828

Belgrád rakpart 11

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

923.

DB

47

23829

Belgrád rakpart 12

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

924.

DB

47

23830

Belgrád rakpart 13–15, Sörház utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

925.

DB

47

23825

Belgrád rakpart 6–8, Havas utca 2, Molnár utca 37–43

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Átépítés esetén a legfelső emeleti szint átépítendő, monotonitása megszüntetendő. A földszinti homlokzat átépítése során a mezzanin jelleg megőrzendő.

926.

DB

47

23826

Belgrád rakpart 9

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

927.

DB

47

23836

Molnár utca 25, Sörház utca 3

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

928.

DB

47

23835

Molnár utca 27

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

929.

DB

47

23834

Molnár utca 29

930.

DB

47

23833

Molnár utca 31

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

931.

DB

47

23832

Molnár utca 33

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

932.

DB

47

23831

Molnár utca 35

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

933.

DB

48

23838

Belgrád rakpart 16, Sörház utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

934.

DB

48

23839

Belgrád rakpart 17

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

935.

DB

48

23840

Belgrád rakpart 18

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő. Főudvar üvegtetővel lefedhető

936.

DB

48

23841

Belgrád rakpart 19

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Udvarcsatlakozás megőrzendő. Főudvar üvegtetővel lefedhető

937.

DB

48

23842

Belgrád rakpart 20

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

938.

DB

48

23843

Belgrád rakpart 21

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

Udvarcsatlakozás megőrzendő Főudvar üvegtetővel lefedhető.

939.

DB

48

23844

Belgrád rakpart 22

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

940.

DB

48

23852/1

Belgrád rakpart 23

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

941.

DB

48

23853

Belgrád rakpart 24, Molnár utca 7–9

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

942.

DB

48

23854

Belgrád rakpart 25, Molnár utca 5

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

Gyalogos passzázs létesíthető a Belgrád rakpart és a Molnár utca között.

943.

DB

48

23855

Belgrád rakpart 26, Irányi utca 1, Molnár utca 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

944.

DB

48

23850

Molnár utca 13

Meglévő utcai párkánymagasság nem változhat.

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

945.

DB

48

23849

Molnár utca 15

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

946.

DB

48

23848

Molnár utca 17

947.

DB

48

23847

Molnár utca 19

948.

DB

48

23846

Molnár utca 21

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

949.

DB

48

23845

Molnár utca 23, Sörház utca 4

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

950.

DB

48

23851

Molnár utca 11

951.

DB

49

23875

Irányi utca 5

952.

DB

49

23877

Irányi utca 7

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

953.

DB

49

23878

Irányi utca 9

954.

DB

49

23879

Váci utca 43, Irányi utca 11

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

955.

DB

49

23880

Váci utca 45

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

956.

DB

49

23881

Váci utca 47, Nyári Pál utca 2, Molnár utca 4–6, Irányi utca 3

Az építési hely külön előírás szerint beépíthető részén földszintes épületrész létesíthető, melynek tetőzetén tetőkert alakítandó ki.

A zöldfelülettel rendelkező belső udvar kertként megtartandó. Az iskolaudvar a Szabályozási Terven jelölt helyen és módon építhető be.

957.

DB

50

23865

Duna utca 1, Kéményseprő utca 2

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

958.

DB

50

23868

Kéményseprő utca 6, Irányi utca 10

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

959.

DB

50

23864

Váci utca 39, Duna utca 3

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

960.

DB

50

23866

Váci utca 41a, Kéményseprő utca 4

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

961.

DB

50

23867

Váci utca 41b, Irányi utca 12

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

962.

DB

51

23872

Irányi utca 8

963.

DB

51

23870

Március 15-e tér 6, Kéményseprő utca 1

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

964.

DB

51

23871

Március 15-e tér 8, Molnár utca 2, Irányi utca 6

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

965.

DB

52

23857

Belgrád rakpart 27, Március 15-e tér 10, Molnár utca 1, Irányi utca 2–4

58. § (3) szerinti párkánymagasság növelés tiltott.

966.

DB

71

23905

Molnár utca 26, Pintér utca 1

967.

DB

71

23906

Molnár utca 28

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

968.

DB

71

23907

Molnár utca 30

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

Új épület elhelyezése esetén a Havas utca 4 – Molnár utca 32. számú épület magassága a mértékadó.

969.

DB

71

23908

Molnár utca 32, Havas utca 4

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

970.

DB

71

23909

Váci utca 69, Pintér utca 3

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

971.

DB

71

23910

Váci utca 71

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

972.

DB

71

23911

Váci utca 73

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

973.

DB

71

23912

Váci utca 75

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

974.

DB

71

23913

Váci utca 77, Havas utca 6

975.

DB

25–26

23966

Nyári Pál utca 7, Váci utca 50

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

976.

DB

25–26

23967

Nyáry Pál utca 9

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos épület(ekk)el a földszinten összenyitható.

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó.

Új épület elhelyezése esetén a két szomszédos épület építési vonalához igazodó, a földszinten árkáddal kialakított épület helyezhető el. A közterület fölé épületrész csak az 1 és 2 szinteken nyúlhat.

977.

DB

25–26

23957

Szerb utca 2, Váci utca 72

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

978.

DB

25–26

23968

Szerb utca 4

Tetőzet nem változhat.

A templomkert időbeli korlátozású közhasználatú területként kialakítható, a szomszédos 23960 hrsz-ú telken keresztül a Váci utcai kapcsolat kialakítás javasolt.

A templomkertet pihenőkertként kell kialakítani, a kettő telek beépítetlen összterületének legalább 50%-a zöldfelületként alakítandó ki.

979.

DB

25–26

23965

Váci utca 52

980.

DB

25–26

23964

Váci utca 54

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

Gyalogos passzázs létesíthető a Nyáry Pál utca 9. épületével a földszinten összenyitható hrsz. számú telek felé.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

981.

DB

25–26

23963

Váci utca 56–58

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

982.

DB

25–26

23962

Váci utca 60

Magassági bővítés a Szabályozási Terven jelölt helyen lehetséges.

A földszinti udvar felé lakóhelyiség nem nyílhat.

Gyalogos passzázs létesíthető, mely a szomszédos Nyáry Pál utca 9. épületével a földszinten összenyitható.

Főudvar üvegtetővel lefedhető.

983.

DB

25–26

23961

Váci utca 62–64

A zöldfelülettel rendelkező udvar kertként megtartandó
Udvarcsatlakozás megőrzendő.

984.

DB

25–26

23960

Váci utca 66

A Váci utca és a templom között a gyalogos átjárás kialakítása nem kötelező, kialakítása esetén időbeli korlátozású közhasználatú területként is kialakítható.

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

985.

DB

25–26

23959

Váci utca 68

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

986.

DB

25–26

23958

Váci utca 70

A tömbbelsőben lévő udvar egybefüggő kertként megtartandó, udvarcsatlakozás megőrzendő.

987.

DB

25–26

23975

Veres Pálné utca 11

988.

DB

25–26

23974

Veres Pálné utca 13

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

989.

DB

25–26

23973

Veres Pálné utca 15

Udvarcsatlakozás megőrzendő.

990.

DB

25–26

23972

Veres Pálné utca 17–19

991.

DB

25–26

23971

Veres Pálné utca 21

Tanúház – bővítés csak 54. § (3) szerint.

992.

DB

25–26

23970

Veres Pálné utca 23

A templomkert időbeli korlátozású közhasználatú területként kialakítható, a szomszédos 23960 hrsz-ú telken keresztül a Váci utcai kapcsolat kialakítás javasolt.

A templomkertet pihenőkertként kell kialakítani, a kettő telek beépítetlen összterületének legalább 50%-a zöldfelületként alakítandó ki.

993.

DB

25–26

23976

Veres Pálné utca 9, Nyáry Pál utca 11


[1] OTÉK ELTÉRÉS