Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat tulajdonában álló üres telkek, felépítményes ingatlanok, gépkocsi-beállók és dologbérlet bérbeadásának feltételeiről szóló 59/2011. (XI. 07.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 04. 28- 2014. 04. 28

Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat tulajdonában álló üres telkek, felépítményes ingatlanok, gépkocsi-beállók és dologbérlet bérbeadásának feltételeiről szóló 59/2011. (XI. 07.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2014.04.28.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: Az Önkormányzat tulajdonában álló üres telkek, felépítményes ingatlanok, gépkocsi-beállók és dologbérlet bérbeadásainak feltételeiről szóló 59/2011. (XI.07.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § (1) bekezdése az alábbiakkal egészül ki:

1. § A rendelet 1. § (1) bekezdésének szövege az alábbira módosul: "Jelen rendelet hatálya az Önkormányzat tulajdonában álló bérbeadás útján hasznosított és bérbeadás útján hasznosítani kívánt üres telkekre, felépítményes ingatlanokra, gépkocsi-beállókra és az egyéb dologbérletre (óriásplakát, falraszerelt kirakat, neontábla, reklámtábla) terjed ki (a továbbiakban: bérlemény), kivéve azokat a telkeket, amelyek az Önkormányzat intézményeinek telephelyeit képezik, és azokat az intézmény önállóan hasznosítja."

2. § A rendelet 1. § (2) bekezdésének szövege az alábbiakra módosul: "A bérbeadó a bérbeadói jogok gyakorlása és kötelezettségek teljesítése során a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és e rendelet alapján köthet megállapodást és tehet jognyilatkozatot."

3. § A Rendelet 10. § (4) bekezdése az alábbiakkal egészül ki: "Bérlő egy gépkocsi-beállón kizárólag egy gépjárművet tárolhat. Azon felépítmény nem építhető, semmilyen veszélyes vagy egyéb anyag, ingóság nem tárolható."

4. § A Rendelet 34. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul: "A bérlő lejárt esedékességű tartozása esetére a bérbeadó szervezet a bérlő kérelme alapján a tartozás rendezésére a 2013. évi V. törvény (Ptk.) szerinti pénztartozás esetére járó, kamattal terhelt részletfizetést engedélyez, amennyiben a bérlőnek 5 éven belül nem volt nem teljesített részletfizetési megállapodása."

5. § A Rendelet 35/A. §-sal egészül ki az alábbiak szerint: "Aki anélkül, hogy bérleti szerződése lenne az Önkormányzat tulajdonában lévő gépkocsi-beálló helyet használja, köteles a használat után díjat fizetni. A használati díj napi, mértéke – ide értve a megkezdett, de be nem fejezett napokat is – a Képviselő-testület gépkocsi- beálló hely bérleti díjára vonatkozó határozatában rögzített havi összeg."

6. § A Rendelet 36. § szövege az alábbira módosul: "Amennyiben a bérlemény használata az Önkormányzat érdekében megvalósuló építési kivitelezési munkálatok miatt lehetetlenné válik, a felek a munkálatok idejére szüneteltetik a bérleti jogviszonyt, amelynek időtartamára bérlő a bérleti díj fizetési kötelezettség alól mentesül. A mentesség nem érinti a bérleményhez kapcsolódó közüzemi díjak fizetési kötelezettségét."

7. § Ez a rendelet 2014. április 28-án lép hatályba.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2014. április 29. napjával.