Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat bevételeinek lakáscélokra és az ezekhez kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra vonatkozó felhasználás szabályairól szóló 34/2013. (VI.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 11. 10- 2014. 11. 10

Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat bevételeinek lakáscélokra és az ezekhez kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra vonatkozó felhasználás szabályairól szóló 34/2013. (VI.25.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2014.11.10.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 62. § (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőt rendeli el:

1. § Az Önkormányzat bevételeinek lakáscélokra és az ezekhez kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra vonatkozó felhasználás szabályairól szóló 34/2013. (VI.25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § (1) bekezdése a következő új (1d) ponttal egészül ki:

„(1d) A társasház vagy lakásszövetkezet a pályázatában megjelölt, egy adott időszak rezsicsökkentéséből származó megtakarítását kizárólag egyszer használhatja fel, az e rendelet szerinti további pályázataiban a már megítélt támogatáshoz felhasznált időszak rezsicsökkentésből származó megtakarítása ismételten nem vehető figyelembe.”

2. § A Rendelet 4. §-a (1) bekezdése ga) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: „4. § (1) g) az önkormányzati kamatmentes kölcsön esetén ga) tulajdonhányad mértékéig a jelzálogjog bejegyeztetéséhez az önkormányzat javára történő hozzájárulást vagy bankgarancia vállalást vagy a megállapodás megkötését követően a Támogatott közjegyző előtt tett egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatát, abban az esetben, ha a társasház, lakásszövetkezet 100 %-ban magántulajdonban álló. A jelzálogjog bejegyeztetés, a bankgarancia ügyintézése vagy a közjegyzői okirat elkészíttetése a társasház, lakásszövetkezet feladata.

3. § A Rendelet 4. § (7) bekezdése a következő új f) ponttal egészül ki: [ A támogatás folyósításáról (részszámla benyújtása esetén a támogatás arányos részbeni folyósításáról) a társasház, lakásszövetkezet javára az önkormányzat akkor intézkedik, ha ] „f) a bankgarancia vállalásnál - a kamatmentes kölcsön összegére vonatkozóan –a társasház vagy lakásszövetkezet eredetben az önkormányzat rendelkezésére bocsátja a garanciaszerződést és a garanciavállaló nyilatkozatát, hogy 6 havi törlesztő részlet elmaradása esetén az Önkormányzat lehívhatja a még vissza nem fizetett támogatási összeget, az e rendelet 4. § (1) gc) pontjában meghatározott késedelmi kamatokkal együtt. Amennyiben a garanciaszerződés és a garanciavállaló nyilatkozat az elszámolási csomag részeként nem kerülnek benyújtásra, az Önkormányzat elállhat a megállapodástól.”

4. § A Rendelet 4. § (7) bekezdése a következő új g) ponttal egészül ki: [ A támogatás folyósításáról (részszámla benyújtása esetén a támogatás arányos részbeni folyósításáról) a társasház, lakásszövetkezet javára az önkormányzat akkor intézkedik, ha ] „g) a társasház vagy lakásszövetkezet benyújtja az elkészített közjegyzői okiratot az Önkormányzat javára, melyben a társasház vagy lakásszövetkezet kötelezi magát arra, hogy a támogatási jogviszonyból mindenkor fennálló tartozása mértékére elfogadja a támogató nyilvántartásai alapján készült, közjegyzői okiratba foglalt ténytanúsítványt. Amennyiben az okirat nem kerül elkészítésre és benyújtásra az elszámolási csomag részeként, az Önkormányzat elállhat a megállapodástól.”

5. § A Rendelet 2. melléklete helyébe e rendelet melléklete lép.

6. § E rendelet 2014. november 10. napján lép hatályba.

7. § E rendelet a hatályba lépést követő napon hatályát veszti.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2014. november 11. napjával.