Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (III. 1.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI.06.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 03. 01- 2015. 03. 01

Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (III. 1.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI.06.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2015.03.01.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésébe meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi Szervezeti és Működési Szabályzatot alkotja meg:

1. § A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI.06.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. §-a a következő n) ponttal egészül ki:

[E rendelet alkalmazásában:]

„n) tájékoztató: a 17. §-ban foglaltak kivételével az a döntést nem igénylő önkormányzati ügyet érintő írásbeli dokumentum, amelynek benyújtására, tárgyalására az 5. § (4) bekezdésében foglaltak kivételével az előterjesztésre vonatkozó rendelkezések az irányadóak.”

2. § A Rendelet a következő 15/A. §-al egészül ki:

„15/A. § (1) Az önkormányzati képviselő és a bizottság külsős tagja a polgármestertől e §-ban foglaltak szerint igényelhetik önkormányzati ügyekben a képviselői munkájukhoz szükséges tájékoztatást.

(2) Az önkormányzati képviselő és a bizottság külsős tagja a jegyzőn keresztül kérelmezheti a polgármestertől az (1) bekezdésben meghatározott adatokat.

(3) A jegyző a kérelmet késlekedés nélkül továbbítja a polgármester részére, aki a jegyzőn keresztül biztosítja az iratokba való betekintést 3 munkanapon belül.”

3. § A Rendelet 45. §-a helybe a következő rendelkezés lép:

„(1) A helyi nemzetiségi önkormányzatok a polgármesternek küldhetik meg javaslataikat és kezdeményezéseiket, melyeket a polgármester terjeszt elő a Képviselő-testület elé.

(2) A helyi nemzetiségi önkormányzatokat a nemzetiségi közügyeket érintő előterjesztések esetén véleményezési jog illeti meg azzal, hogy véleményüket legkésőbb a képviselő-testületi ülés előtt három nappal a polgármester részére megküldik.

(3) Amennyiben jogszabály a nemzetiségi kollektív nyelvhasználattal, oktatással, neveléssel, hagyományápolással és kultúrával, a helyi nemzetiségi sajtóval, az esélyegyenlőséggel, társadalmi felzárkóztatással és a szociális ellátás kérdéskörében a helyi nemzetiségi önkormányzatok részére véleményezési vagy egyetértési jogot biztosít, úgy e nyilatkozat megtételére a vonatkozó jogszabályokban foglalt határidők vonatkoznak.

(4) Az Önkormányzat a helyi nemzetiségi önkormányzatokkal megkötött megállapodás útján teljesíti, a nemzetiségek jogairól szóló törvény által előírt működési és feladatellátási feltételeket, melyek többek között a következőek:

a) a helyiséghasználat,

b) a helyi nemzetiségi önkormányzat működésének személyi és tárgyi feltételei, a nyilvántartási, iratkezelési, sokszorosítási, postázási feladatok és költségek,

c) az Önkormányzat és a helyi nemzetiségi önkormányzat költségvetésével kapcsolatos együttműködési kötelezettségek,

d) a helyi nemzetiségi önkormányzat kötelezettségvállalási szabályai és az Önkormányzat azokkal kapcsolatosan feladatai,

e) a helyi nemzetiségi önkormányzat működési feltételeinek és gazdálkodásának eljárási és dokumentációs szabályai, az ezekkel kapcsolatos adatszolgáltatási feladatok, szabályok és felelősségi körök.”

4. § A Rendelet 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

5. § A Rendelet 2. melléklete helyébe e rendelet 2. melléklete lép.

6. § A Rendelet 4. melléklete helyébe e rendelet 3. melléklete lép.

7. § Ez a rendelet 2015. március 1-jén lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2015. március 2. napjával.