Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 43/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Józsefváros Kártyáról szóló 64/2011. (XI.07.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 12. 18
a Józsefváros Kártyáról szóló 64/2011. (XI.07.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A Józsefváros Kártya program 2011-ben indult azzal a szándékkal, hogy támogassa Józsefváros lakosságát a vállalkozások által nyújtott kedvezményekkel és a kerületben működő vállalkozásokat a többlet forgalom és reklám lehetőségével, valamint célja a lokálpatrióta szemlélet kialakítása. A Józsefváros Kártya program fejlesztése érdekében szükséges a szabályozás megújítása.
Részletes indokolás
az 1. §-hoz
A rendeletalkotás hatás- és feladatköri meghatározását tartalmazza az időközben bekövetkezett jogszabályváltozásokra figyelemmel.
a 2. §-hoz
(1) Az Önkormányzat hivatalos elektronikus alkalmazásának kártyaként történő használata engedélyezésre kerül. A Józsefváros Kártya igénylők köre kibővül a kerületi tartózkodási hellyel rendelkezők körével.
(2) Az Önkormányzat hivatalos elektronikus alkalmazásának kártya igénylő felületként történő használata engedélyezésre kerül.
(3) Az Önkormányzat hivatalos elektronikus alkalmazásán keresztül igényelt Józsefváros Kártya érvényesítésére vonatkozó szabályokat tartalmazza. Adatvédelemre vonatkozó szabályozást tartalmaz.
a 3. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.
Állásfoglalás az indokolás közzétételéről
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 18. § (1) bekezdése alapján a jogalkotó álláspontja az, hogy az indokolás közzétehető.