Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2024. (V. 16.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendelet és az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérbeadásáról szóló 31/2022. (X. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 05. 17

Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2024. (V. 16.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.05.17.
a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendelet és az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérbeadásáról szóló 31/2022. (X. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 42. § 1. pontja szerint a képviselő-testület át nem ruházható hatáskörébe tartozik a rendeletalkotás. Az Mötv. 41. § (5) bekezdése szerint a képviselő-testület - e törvényben meghatározott kivételekkel - hatásköreit a polgármesterre, a bizottságára, a részönkormányzat testületére, a jegyzőre, a társulására ruházhatja át. Az Mötv. 53. § (1) bekezdés b) pontja alapján a képviselő-testület a szervezeti és működési szabályzatról szóló rendeletben rendelkezik a képviselő-testület átruházott hatásköreinek felsorolásáról.
Jelen rendeletmódosítás a képviselő-testület polgármesterre átruházott hatásköreinek változását tartalmazza az állami kisajátítással kapcsolatos önkormányzati – bérlővédelmi és lakásgazdálkodási –feladatok tekintetében.
Az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérbeadásáról szóló 31/2022. (X. 20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: lakásrendelet) az alábbi pontokban módosul:
A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Lakás tv.) 79. § (1) bekezdése szerint az „önkormányzatnak [az önkormányzati lakások bérbeadására vonatkozó] rendelete megalkotása előtt a bérlők és a bérbeadók településen működő érdekképviseleti szervezetének véleményét ki kell kérnie. A rendelettervezetről a helyben szokásos módon hirdetményt kell közzétenni, amelyben határidő kitűzésével fel kell hívni az érdekképviseleteket véleményük közlésére.” A lakásrendelet-módosítás tervezett szövege e rendelkezésre tekintettel 2024. április 16-30. között hirdetménnyel kifüggesztésre került, valamint közvetlenül is megküldtük szakmai, civil szervezeteknek. A tervezethez nem érkezett módosító észrevétel.
Részletes indokolás
az 1-2. §-hoz
Az értelmező rendelkezések között a bérbeadó szervezet fogalmának módosítása szükséges.
A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendeletben a polgármesterre átruházott hatáskörök kiegészítése szükséges az állami kisajátításokkal kapcsolatos bérbeadói hatáskörök átvezetésével.
a 3. §-hoz
A bérbeadó szervezetről szóló rendelkezési kiegészítését tartalmazza, mely szerint a bérbeadói feladatok ellátására a tulajdonos saját költségvetési szervét, illetve gazdálkodó szervezetét jelölheti ki.
az 4. §-hoz
Az állam által törvényben kisajátított józsefvárosi ingatlanok kiürítésével kapcsolatos külön szabályokra elkészített új alcímben került összefoglalásra a kisajátítással érintett önkormányzati bérlőkkel kapcsolatos eljárásrend.
a 5. §-hoz
Az állami kisajátítással érintett önkormányzati bérlőre, csere kezdeményezése esetén – a rendelkezésre álló lakásállomány miatt – nem tesszük lehetővé öt másik lakás felajánlását.
a 6. §-hoz
A cserelakás bérbeadása során mentesül az óvadékfizetési kötelezettség alól az állami kisajátítással érintett önkormányzati bérlő.
a 7. §-hoz
Határozatlan idejű szerződéssel rendelkező, beköltözhető lakás bérlője időszakosan magasabb összegű pénzbeli térítésre jogosult, amennyiben lemond a bérleti jogáról.
a 8. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.