Budapest Főváros XXII. Kerület Budafok-Tétény Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2021. (XII. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Budafok–Tétény Budapest XXII. kerület Kerületi Építési Szabályzatról szóló 10/2018. (V.03.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 01. 15
a Budafok–Tétény Budapest XXII. kerület Kerületi Építési Szabályzatról szóló 10/2018. (V.03.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
A rendeletalkotás célja a Kerületi Építési Szabályzat kisebb szöveges javításainak, kiegészítéseinek és pontosításainak végrehajtása, valamint a szabályozási tervet érintő, a kialakult, vagy tervezett állapothoz igazító módosítások elvégzése a hatályos településrendezési eszköz hatálya alá eső területen, melynek keretében a Kerületi Építési Szabályzat egyes előírásainak és mellékleteinek módosítása szükséges.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A rendelkezés új fogalom meghatározását építi be az értelmező rendelkezések közé.
A 2–4. §-hoz, a 12. §-hoz és a 13. §-hoz
A tervezett módosítások lehetővé teszik komposztálótelep létesítését az Ek/1 övezetben is.
Az 5. §-hoz, a 6. §-hoz és a 15. §-hoz
A rendelkezések a telekalakítás előírásaival kapcsolatban fogalmaznak meg változtatásokat.
A 7. §-hoz
A rendelkezés a személygépjárművek tárolásával és elhelyezésével kapcsolatban állapít meg változtatásokat az új lakások kialakításához szükséges személygépjármű tárolók számának pontosítása érdekében.
A 8. §-hoz
A rendelkezés az ingatlanok gépjárművel történő kiszolgálására vonatkozó előírások változtatásáról rendelkezik a biztosítandó ki- és bajáratok számának pontosítása érdekében.
A 9–11. §-hoz
A rendelkezések az érintett bekezdések pontosítására irányulnak a felsorolt építési övezetek tekintetében.
A 14. §-hoz
A rendelkezés az építési övezetek és övezetek határértékét meghatározó, a rendelet 1. mellékletében szereplő módosítással érintett táblázatok változtatásáról rendelkezik.
A rendelkezés a rendelet 2. mellékletét képező szabályozási tervlapok módosítással érintett szelvényeinek változtatásáról rendelkezik.
A rendelkezés a rendelet 6. mellékletét képező, az agresszíven gyomosító, vagy allergiát okozó növényfajok jegyzékének módosításáról rendelkezik.
A 16. §-hoz
A rendelkezés a rendelet 14. § (1) bekezdését hatályon kívül helyezi.
A 17. §-hoz
A rendelet hatályba léptetéséről rendelkezik.