Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete

Gölle Községi Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 11. 15- 2028. 12. 30

Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete

Gölle Községi Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.11.15.

Gölle Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, és az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

A rendelet hatálya, értelmező rendelkezések

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok) és az önkormányzat költségvetési szerveire terjed ki. terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetésében szereplő kiadások és bevételek e rendelet 1. melléklete szerint külön-külön címet alkotnak.

II. Fejezet

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány/többlet mértéke

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2023. évi költségvetését

a)1 533 327 269 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

b)2 533 327 269 Ft tárgyévi költségvetési kiadással és

c) 0 Ft költségvetési hiánnyal állapítja meg.

(2)3 A működési célú bevételt 265 342 618 Ft-ban határozza meg.

(3) A működési célú bevételből:

a)4 a finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0 Ft-ban;

b)5 az előző évi pénzmaradványt 50 587 230 Ft-ban;

c) a rendkívüli önkormányzati támogatást 0 Ft-ban;

d) a vállalkozási maradványt 0 Ft-ban határozza meg.

(4)6 A működési célú kiadásokat 265 342 618 Ft-ban határozza meg.

(5) A működési célú kiadásokból:

a)7 a személyi juttatások kiadásait 126 221 187 Ft-ban;

b)8 a szociális hozzájárulási adót 15 950 132 Ft-ban;

c)9 a dologi kiadásokat 87 519 191 Ft-ban;

d)10 az ellátottak pénzbeli juttatásait 10 343 000 Ft-ban;

e)11 a speciális célú támogatásait 22 259 326 Ft-ban;

f)12 az általános tartalékot 3 049 782 Ft-ban;

g) a céltartalékot 0 Ft-ban határozza meg.

(6)13 A felhalmozási célú bevételt 267 984 651 Ft-ban határozza meg.

(7) A finanszírozási célú pénzügyi műveleteket 0 Ft-ban határozza meg.

(8) A felhalmozási célú maradványt 92 789 951 Ft-ban határozza meg.

(9)14 A felhalmozási célú kiadást 267 984 651-ban határozza meg.

(10) A felhalmozási célú kiadást közül

a)15 a beruházások összegét 931 253 Ft-ban

b)16 a felújítások összegét 267 053 398 Ft-ban

c) a kormányzati beruházások összegét 0 Ft-ban

d) a lakástámogatás összegét 0 Ft-ban

e) a lakásépítés összegét 0 Ft-ban

f) az egyéb felhalmozási kiadások összegét 0 Ft-ban állapítja meg.

(11) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi pénzmaradványt, vállalkozási maradványt – beleértve az Áht. 73. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja szerinti betét visszavonását - működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban a 2. melléklet alapján hagyja jóvá.

(12) A képviselő-testület a (2) bekezdésen kívüli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló, finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban a 3. melléklet alapján hagyja jóvá.

III. Fejezet

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési bevételeit – kivéve az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit - e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési kiadásait e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(3) A helyi önkormányzat nevében végzett beruházások kiadásait beruházásonként e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(4) A helyi önkormányzat nevében végzett felújítások kiadásait felújításonként e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(5) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

(6) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat foglalkoztatotti létszámát kiemelt előirányzatonként a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) A képviselő-testület a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként a 11. melléklet szerint hagyja jóvá.

(9) Azokat a fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (a továbbiakban: Stabilitási tv.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összegét e rendelet 12. melléklete tartalmazza.

(10) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 13. melléklete tartalmazza.

(11) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 14. melléklete tartalmazza.

(12) A képviselő-testület az önállóan működő költségvetési szervek bevételeit és kiadásait a Gölle-i Közös Hivatal vonatkozásában e rendelet 15. melléklete szerint hagyja jóvá.

(13) A képviselő-testület az önállóan működő költségvetési szervek bevételeit és kiadásait a Gölle-i Napközi Otthonos Óvoda vonatkozásában a rendelet 16. melléklete szerint hagyja jóvá.

IV. Fejezet

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

5. § (1) A képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében 0 Ft forrás kiegészítő hitel felvételét hagyja jóvá. Ezen belül a felhalmozási célú hitel 0 e Ft, a legfeljebb 1 éves időtartamra felvehető folyószámlahitel összege 0 Ft.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámla hitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített 2022. évi kondíciókkal történő aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más rövid lejáratú hitel felvételére.

V. Fejezet

A bevételi többlet kezelése

6. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 3 000 000 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő- testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többletfelhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

VI. Fejezet

Általános és céltartalék

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat céltartalékát e rendelet 17. mellékletében felsorolt célokra állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat általános tartalékát 0 Ft összegben állapítja meg.

(3) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

VII. Fejezet

Több éves kihatással járó feladatok

8. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 18. melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

VIII. Fejezet

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § A 2023. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 19. melléklet tartalmazza.

IX. Fejezet

Közvetetett támogatások

10. § Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 20. melléklete tartalmazza.

X. Fejezet

A 2022. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

11. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a költségvetési szervként működő Göllei Közös Önkormányzati Hivatal.

(2) A Göllei Közös Hivatal köztisztviselőinek illetményalapja 2023. évben 55 000 FT.

12. § (1) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A képviselő-testület a (1) bekezdés alapján döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

XI. Fejezet

Az előirányzat-módosításának szabályai

13. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról a képviselő-testület dönt.

(2) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról szóló döntést a képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.

XII. Fejezet

Támogatási szerződés

14. § (1) A támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A támogatási szerződésben meg kell határozni:

a) a támogatott tevékenység konkrét meghatározását,

b) a támogatás összegét,

c) a támogatás felhasználásának célját,

d) a támogatás időtartamát, felhasználásának határidejét,

e) a támogatás rendelkezésre bocsátásának módját, feltételeit, ütemezését,

f) a beszámolással, továbbá az ellenőrzéssel kapcsolatos szabályokat,

g) a jogosulatlanul igénybe vett támogatás jogkövetkezményeit, visszafizetésének rendjét,

h) a támogatással kapcsolatos iratok, valamint a támogatás felhasználását alátámasztó bizonylatok teljes körű megőrzésének határidejét,

i) a támogatott tevékenység megvalósításában közreműködők bevonásának lehetőségét, a közreműködők által megvalósítható tevékenységeket,

j) a támogatás nyújtásához szükséges adatok és az azokban bekövetkező változások támogató felé történő bejelentésének kötelezettségét,

k) a támogatási szerződéstől való elállás, felmondás okait, valamint a támogatás visszavonásának okait.

(3) A képviselő-testület minden év november 15-ig megalkotandó éves belső ellenőrzési tervébe beépíti a helyi önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások felhasználása elszámolásának ellenőrzését.

(4) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.

15. § A nettó 5 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III. Gazdálkodási adatok 4. pontjában meghatározott szerződéseket közzé kell tenni a helyben szokásos módon, illetve e törvénynek megfelelően a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül.

XIII. Fejezet

Önkormányzati biztos kirendelése

16. § (1) Ha a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv harminc napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a képviselő-testület a költségvetési szervhez – az Áht. 71. § (2) és (3) bekezdésben foglalt hatáskörrel rendelkező önkormányzati biztost jelöl ki.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott mértékű elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél a polgármester kezdeményezi.

(3) Ha a polgármester a kötelezettségének nem tesz eleget, a biztos kirendelését indítványozhatja

a) az önkormányzat képviselő-testületének bizottsága,

b) a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül,

c) a helyi önkormányzat képviselő-testülete által megbízott könyvvizsgáló,

d) a költségvetési szerv vezetője.

(4) Az önkormányzati biztost a jelölhető személyek, illetve szervezetek közül a képviselő- testület döntése alapján a polgármester bízza meg, és ennek tényét a helyben szokásos módon teszi közzé.

XIV. Fejezet

Záró és vegyes rendelkezések

17. § A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

18. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba, és 2028. december 31-én hatályát veszti.

1. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Címrend

A

B

C

D

E

F

G

1

CÍM

ALCÍM

JOGCÍMCSOPORT

ELŐIRÁNYZAT-CSOPORT

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2

1.

Községi Önkormányzat és a költségvetésében szereplő kiadások

Önkormányzatok igazgatási tevékenysége

kötelező feladat

3

Igazgatás

működés

Személyi jellegű kiadások

4

Munkaadót terhelő járulékok

5

Dologi jellegű kiadások

6

Egyéb működési célú támogatások

7

felhalmozás

Felújítás

8

Beruházás

9

kölcsönök

10

egyéb speciális célú

11

Város- és községgazdálk.

működés

Személyi jellegű kiadások

12

Munkaadót terhelő járulékok

13

Dologi jellegű kiadások

14

Közcélú foglalkoztatás

működés

Személyi jellegű kiadások

15

Munkaadót terhelő járulékok

16

Dologi jellegű kiadások

17

Közutak

működés

Dologi jellegű kiadások

18

felhalmozás

Felújítás

19

Beruházás

20

Szociális ellátás

működés

Ellátottak pénzbeni juttatásai

21

Közvilágítás

működés

Dologi jellegű kiadások

22

Saját ingatlan

működés

Dologi jellegű kiadások

23

Belvíz-, vízkár elhárítás

működés

Dologi jellegű kiadások

24

nem kötelező feladat

25

Falugondnoki szolgálat

működés

Személyi jellegű kiadások

26

Munkaadót terhelő járulékok

27

Dologi jellegű kiadások

28

Könyvtár

működés

Személyi jellegű kiadások

29

Dologi jellegű kiadások

30

Művelődés

működés

Dologi jellegű kiadások

31

2.

Göllei Napköziotthonos Óvoda

Óvodai nevelés, ellátás

működés

Dologi jellegű kiadások

32

33

3.

Roma Nemzetiségi Önkormányzat Gölle

Igazgatási tevékenység

működés

Dologi jellegű kiadások

34

35

4.

Körjegyzőség

Igazgatási tevékenység

működés

Személyi jellegű kiadások

36

Munkaadót terhelő járulékok

37

Dologi jellegű kiadások

38

5.

Felújítás

Gölle külterületi utak felújítása

felhalmozás

Felújítás kiadásai

39

40

6.

Fejlesztés

felhalmozás

Fejlesztés kiadásai

41

2. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2023.évi költségvetésének pénzmaradvány felhasználás kimutatása

A

B

C

D

1

2022.december 31-i pénzmaradvány összege:

129 664 652

Ft

2

Ebből:

Működési célú pénzmaradvány

36 874 701

Ft

3

Felhalmozási célú pénzmaradvány

92 789 951

Ft

4

Költségvetési hiány összege:

0

Ft

5

Ebből:

Hiány finansz. szolg. pénzmaradvány

Ft

6

Lekötött betétek összesen

0

Ft

7

Ebből:

Visszavonás működési célra

Ft

8

Visszavonás felhalm. célra

Ft

3. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

2022. évi költségvetés pénzmaradvány kimutatása

A

B

C

D

1

Költségvetési hiány összege:

0

Ft

2

Ebből:

Pénzmaradványból finanszírozott rész

Ft

3

Lekötött pénzeszközből finanszírozott rész

Ft

4

Hitelből finanszírozott rész

Ft

5

Működőképesség megőrzését szolg,kieg.tám

0

Ft

6

Költségvetési hiány fennmaradó részének fedezetére szolgáló hitel tagolása

7

Működési célú hitel

0

Ft

8

Felhalmozási célú hitel

Ft

4. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez17

Gölle Község Önkormányzat 2023. évi bevételei

1.18 Költségvetési bevételek:

A

B

C

D

1

Megnevezés

Sorszám

Előirányzat eredeti

Előirányzat módosított

2

2

1

4

5

3

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása (B111)

1

70113290

70113290

4

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása (B112)

2

27181540

27181540

5

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása (B1131)

3

15307300

15307300

6

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (B1132)

4

29957403

29957403

7

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (=03+04) (B113)

5

45264703

45264703

8

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (B114)

6

2270000

2911503

9

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások (B115)

7

0

6410500

10

Elszámolásból származó bevételek (B116)

8

0

153892

11

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+02+05+06+07+08) (B11)

9

144829533

152035428

12

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (=35+...+44) (B16)

34

22499250

30680858

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+...+12+23+34) (B1)

45

167328783

172017341

14

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (=71+...+80) (B25)

70

149999991

157599764

15

ebből: központi vagy fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása (B25)

73

----

----

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=46+47+48+59+70) (B2)

81

149999991

157599764

17

Vagyoni tipusú adók (=109+...+114) (B34)

108

3800000

3800000

18

ebből: magánszemélyek kommunális adója (B34)

110

----

----

19

Értékesítési és forgalmi adók (=116+...+135) (B351)

115

8000000

8000000

20

ebből: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó (B351)

121

----

----

21

Termékek és szolgáltatások adói (=115+136+140+141+145) (B35)

162

8000000

8000000

22

Közhatalmi bevételek (=93+94+104+108+162+163) (B3)

182

11800000

11800000

23

Készletértékesítés ellenértéke (B401)

183

15000000

15000000

24

Szolgáltatások ellenértéke (>=185+186) (B402)

184

0

0

25

Közvetített szolgáltatások ellenértéke (>=188) (B403)

187

0

0

26

Tulajdonosi bevételek (>=190+...+195) (B404)

189

0

0

27

ebből: önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel (B404)

191

----

----

28

ebből: önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel (B404)

192

----

----

29

Kiszámlázott általános forgalmi adó (B406)

197

0

0

30

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek (>=204+205+206) (B4082)

203

0

0

31

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=199+203) (B408)

207

0

0

32

Egyéb működési bevételek (>=217+218) (B411)

216

4440000

4440000

33

Működési bevételek (=183+184+187+189+196+197+198+207+214+215+216)

219

19440000

19440000

34

Költségvetési bevételek (=45+81+182+219+230+256+282) (B1-B7)

283

348568774

371556050

2.19 Finanszírozási bevételek:

A

B

C

D

1

Megnevezés

Sorszám

Előirányzat eredeti

Előirányzat módosított

2

2

1

4

5

3

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (B8131)

11

129664653

134608397

4

Maradvány igénybevétele (=11+12) (B813)

13

129664653

134608397

5

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+10+13+...+18+21) (B81)

22

129664653

134608397

6

Finanszírozási bevételek (=22+28+29+30) (B8)

31

129664653

134608397

5. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez20

Gölle Községi Önkormányzat 2023. évi kiadásai

1.21 Költségvetési kiadások:

A

B

C

D

1

Megnevezés

Sorszám

Előirányzat eredeti

Előirányzat Módosított

2

2

1

4

5

3

Törvény szerinti illetmények, munkabérek (K1101)

1

14942400

29652135

4

Céljuttatás, projektprémium (K1103)

3

0

225564

5

Béren kívüli juttatások (K1107)

7

0

192000

6

Ruházati költségtérítés (K1108)

8

0

200000

7

Közlekedési költségtérítés (K1109)

9

0

200000

8

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (>=14) (K1113)

13

0

200000

9

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+...+13) (K11)

15

14942400

30269699

10

Választott tisztségviselők juttatásai (K121)

16

11222000

11222000

11

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások (K122)

17

2168400

2333169

12

Külső személyi juttatások (=16+17+18) (K12)

19

13390400

13555169

13

Személyi juttatások (=15+19) (K1)

20

28332800

43824868

14

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (=22+...+27) (K2)

21

3901664

5487741

15

ebből: szociális hozzájárulási adó (K2)

22

----

----

16

ebből: munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó (K2)

27

----

----

17

Szakmai anyagok beszerzése (K311)

28

200000

1500000

18

Üzemeltetési anyagok beszerzése (K312)

29

5906000

6315054

19

Készletbeszerzés (=28+29+30) (K31)

31

6106000

7815054

20

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (K321)

32

550000

550000

21

Egyéb kommunikációs szolgáltatások (K322)

33

550000

550000

22

Kommunikációs szolgáltatások (=32+33) (K32)

34

1100000

1100000

23

Villamosenergia szolgáltatás díja (K3311)

35

11047000

11047000

24

Gázenergia szolgáltatás díja (K3312)

36

2550000

2550000

25

Víz- és csatorna szolgáltatás díja (K3314)

38

530000

530000

26

Közüzemi díjak (=35+...+38) (K331)

39

14127000

14127000

27

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások (K334)

43

16534004

4413851

28

Egyéb szolgáltatások (>=48) (K337)

47

6861566

6861566

29

Szolgáltatási kiadások (=39+40+41+43+44+46+47) (K33)

49

37522570

25402417

30

Kiküldetések kiadásai (K341)

50

200000

613905

31

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=50+51) (K34)

52

200000

613905

32

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K351)

53

8500000

7500000

33

Fizetendő általános forgalmi adó (K352)

54

0

51618000

34

Egyéb dologi kiadások (K355)

62

0

1000

35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=53+54+55+58+62) (K35)

63

8500000

59119000

36

Dologi kiadások (=31+34+49+52+63) (K3)

64

53428570

94050376

37

Családi támogatások (=67+...+76) (K42)

66

0

178000

38

ebből: az egyéb pénzbeli és természetbeni gyermekvédelmi támogatások (K42)

76

----

----

39

Egyéb nem intézményi ellátások (>=105+...+123) (K48)

104

10165000

10165000

40

ebből: köztemetés [Szoctv. 48. §] (K48)

120

----

----

41

ebből: települési támogatás [Szoctv. 45. §] (K48)

121

----

----

42

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=65+66+77+78+89+98+101+104) (K4)

124

10165000

10343000

43

A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások (K5021)

127

0

1388632

44

Elvonások és befizetések (=127+128+129) (K502)

130

0

1388632

45

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre (=155+...+164) (K506)

154

6627210

6627210

46

ebből: helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik (K506)

161

----

----

47

ebből: társulások és költségvetési szerveik (K506)

162

----

----

48

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre (=183+...+192) (K512)

182

700000

7900000

49

ebből: egyéb civil szervezetek (K512)

185

----

----

50

ebből: háztartások (K512)

186

----

----

51

Tartalékok (K513)

193

0

3049782

52

Egyéb működési célú kiadások (=125+130+131+132+143+154+165+167+179+180+181+182+193) (K5)

194

7327210

18965624

53

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése (K63)

198

0

12440

54

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése (K64)

199

0

86613

55

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K67)

204

0

26745

56

Beruházások (=195+196+198+199+200+202+204) (K6)

205

0

125798

57

Ingatlanok felújítása (K71)

206

203605845

209589918

58

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K74)

209

54973578

5845480

59

Felújítások (=206+...+209) (K7)

210

258579423

215435398

60

Költségvetési kiadások (=20+21+64+124+194+205+210+272) (K1-K8)

273

361734667

388632505

2.22 Finanszírozási kiadások:

A

B

C

D

1

Megnevezés

Sorszám

Előirányzat eredeti

Előirányzat módosított

2

4

5

3

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése (K914)

19

0

5793182

4

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása (K915)

20

116498760

111738760

5

Belföldi finanszírozás kiadásai (=06+17+...+23+26) (K91)

27

116498760

117531942

6

Finanszírozási kiadások (=27+35+36+37) (K9)

38

116498760

117531942

6. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2023. évi fejlesztési, beruházási kiadásai

1. Fejlesztési kiadások:

A

B

C

1

Fejlesztési feladatok

ALCÍM

Ft

2

Beruházás összesen

258 579 423

3

Európai Uniós támogatásból megvalósuló

258 579 423

4

Nem európai uniós támogatásból megvalósuló

0

7. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Gölle Önkormányzat 2023. évi felújítási kiadásai

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Feladat megnevezése

Összes kiadás

Előző év végéig

Bázis évi (előzetes) tény

Terv évi előirányzat

2

1=2+3+4

2

3

4

3

2023. évi

2023. évi

4

eredeti

mód.

eredeti

mód.

5

Külterületi utak felújítása

258579423

258579423

6

Felújítási kiadások összesen

258 579 423

8. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Gölle Önkormányzat 2023. évi lakosságnak juttatott támogatásokat

A

B

C

1

Támogatás címe

Támogatás összege

2

Szemétszállítás

0

E Ft

3

ÖSSZESEN:

0

E Ft

9. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek, programok 2023. év

A

B

L

P

1

Megnevezés

Bevétel

Kiadás

Megjegyzés

2

Támogatást biztosító megnevezése

2023 év előtti támogatás

2023. évi támogatás

2023. évi utáni támogatás

Támogatás mind-összesen

2023. év előtti kiadás

2023 évi kiadás

2023. utáni kiadás

Kiadás összesen

3

Uniós forrás

Kormányzati forrás

BM EU önerő forrás

Egyéb forrás

Saját forrás

Összesen

4

Külterületi helyi közutak felújítása

0

242 789 942

0

0

0

15 789 481

0

0

258 479 423

0

0

0

258 579 423

10. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

az önkormányzat 2023. évi létszám-előirányzata

A

B

1

Szakfeladat

Létszám/Fő

2

Önkormányzatok igazgatási tevékenysége

1

3

Város- és községgazdálkodás

2

4

Falugondnoki szolgálat

1

5

Művelődési ház

0

6

Védőnői szolgálat

1

7

Könyvtár

0

8

Összesen:

5

9

Önállóan működő intézmény

Fő

10

Közös Önkormányzati Hivatal

8,5

11

Göllei Napközi Otthonos Óvoda

6

12

Összesen:

14,5

11. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2023. évi közfoglalkoztatási létszám-előirányzata

A

B

C

D

1

Foglalkozás ütemezése

január

6

2

február

6

3

március

6

4

április

6

5

május

6

6

június

6

7

július

6

8

augusztus

6

9

szeptember

6

10

október

6

11

november

6

12

december

6

13

átlag:

6,00

12. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Adósságot keletkeztető ügylet megkötését igénylő fejlesztési célok

1. Az adósságot keletkeztető ügylet megkötését igénylő fejlesztési célok, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek mindösszesen 0 Ft.

13. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2023. évi saját bevételek és fennálló kötelezettségek aránya

1. Saját bevételek:

A

B

1

Saját bevételek

2023

2

a helyi adóból származó bevétel,

11 800 000

3

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

0

4

az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel,

4 440 000

5

a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel,

0

6

bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint

0

7

a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés.

0

8

Összesen:

16 240 000

2. Adósságot keletkeztető ügyletek:

A

B

C

D

E

F

1

Adósságot keletkeztető ügyletek

2023

2024

2025

2026

2027

2

hitel, kölcsön

0

0

0

0

0

3

értékpapír

0

0

0

0

0

4

váltó

0

0

0

0

0

5

pénzügyi lízing

0

0

0

0

0

6

adásvételi szerződés megkötése a visszavásárlási kötelezettség kikötésével

0

0

0

0

0

7

legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték,

0

0

0

0

0

8

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege.

0

0

0

0

0

9

Összesen:

0

0

0

0

0

14. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat 2023 évi összevont költségvetési mérlege

1. Bevételek:

A

B

1

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

Ft

2

Helyi Önkormányzatok működésének ált.támogatása

17 033 975

3

Önkormányzati Hivatal működésének támogatása

42 301 012

4

Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

6 600 000

5

Támogatásértékű bevétel TB alaptól

10 507 486

6

Tanyagondnoki támogatás

5 142 300

7

Átvett pénzeszközök helyi önkormányzattól

11 991 764

8

Települési önkormányzatok köznevelési felad.tám.

27 181 540

9

Hozzájárulás pénzbeli szociális ellátásokhoz

10 165 000

10

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatás

262 650

11

Könyvtári, közművelődési feladatok

2 270 000

12

Polgármesteri illetmény támogatása

3 915 653

13

Helyi adók, bírságok, pótlékok

11 800 000

14

Egyéb saját bevétel

31 240 000

15

Pályázati támogatás

---

16

Gyermekétkeztetés támogatása

29 013 483

17

Rászoruló gyermekek szünidei étkeztetése

943 920

18

Átvett pénzeszközök

---

19

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

210 368 783

2. Felhalmozási bevételek:

A

B

1

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Ezer Ft

2

Európai Uniós pályázati támogatás

149 999 991

3

Felhalmozási célú önkormányzati pénzmaradvány

92 789 951

4

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

242 789 942

3. Bevételek mindösszesen:

A

B

1

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

453 158 725

2

Pénzmaradvány

43 428 568

4. Kiadások:

A

B

1

Támogatás értékű műk. kiadás egyéb önk-i társulásnak

892 210

2

Támogatás értékű műk. kiadás vállalkozásnak

5 735 000

3

Támogatás értékű műk. kiadás non-profit szervezetnek

700 000

4

Felügyelet alá tartozó költségvetési szervnek

134 852 627

5

Személyi juttatások

28 332 800

6

Munkaadót terhelő járulékok

3 901 664

7

Dologi jellegű kiadások

53 428 569

8

Ellátottak pénzbeni juttatása

10 165 000

9

Tartalékok: - működési célú általános tartalék

0

10

- működési célú céltartalék

0

11

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

238 007 870

5. Felhalmozási kiadások:

A

B

1

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

2

Fejlesztési kiadások

0

3

Felújítási kiadások

258 579 423

4

Felhalmozási célú céltartalék

0

5

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

258 579 423

6. Kiadások mindösszesen 496 587 293 Ft.

15. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Göllei Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi költségvetése

1.23 Bevételek:

A

B

C

D

1

Megnevezés

Sorszám

Előirányzat eredeti

Előirányzat módosított

2

2

1

4

5

3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (=35+...+44) (B16)

34

0

6594005

4

ebből: központi kezelésű előirányzatok (B16)

36

----

----

5

ebből: helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik (B16)

41

----

----

6

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+...+12+23+34) (B1)

45

0

6594005

7

Közvetített szolgáltatások ellenértéke (>=188) (B403)

187

0

0

8

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek (>=204+205+206) (B4082)

203

0

0

9

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=199+203) (B408)

207

0

0

10

Egyéb működési bevételek (>=217+218) (B411)

216

0

0

11

ebből: kiadások visszatérítései (B411)

218

----

----

12

Működési bevételek (=183+184+187+189+196+197+198+207+214+215+216)

219

0

0

13

Költségvetési bevételek (=45+81+182+219+230+256+282) (B1-B7)

283

0

6594005

2.24

3.25 Kiadások:

A

B

C

D

1

Megnevezés

Sorszám

Előirányzat eredeti

Előirányzat Módosított

2

2

1

4

5

3

Törvény szerinti illetmények, munkabérek (K1101)

1

40395000

39778338

4

Normatív jutalmak (K1102)

2

3010000

0

5

Céljuttatás, projektprémium (K1103)

3

0

7736704

6

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat (K1104)

4

0

215172

7

Béren kívüli juttatások (K1107)

7

2131250

2005210

8

Közlekedési költségtérítés (K1109)

9

200000

217093

9

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (>=14) (K1113)

13

0

225140

10

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+...+13) (K11)

15

45736250

50177657

11

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások (K122)

17

2090200

2541782

12

Egyéb külső személyi juttatások (K123)

18

0

752984

13

Külső személyi juttatások (=16+17+18) (K12)

19

2090200

3294766

14

Személyi juttatások (=15+19) (K1)

20

47826450

53472423

15

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (=22+...+27) (K2)

21

6512426

6702285

16

ebből: szociális hozzájárulási adó (K2)

22

----

----

17

ebből: munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó (K2)

27

----

----

18

Szakmai anyagok beszerzése (K311)

28

1300000

183123

19

Üzemeltetési anyagok beszerzése (K312)

29

200000

1100000

20

Készletbeszerzés (=28+29+30) (K31)

31

1500000

1283123

21

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (K321)

32

700000

700000

22

Egyéb kommunikációs szolgáltatások (K322)

33

500000

500000

23

Kommunikációs szolgáltatások (=32+33) (K32)

34

1200000

1200000

24

Villamosenergia szolgáltatás díja (K3311)

35

1000000

1000000

25

Közüzemi díjak (=35+...+38) (K331)

39

1000000

1000000

26

Vásárolt élelmezés (K332)

40

0

100000

27

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások (K334)

43

400000

248593

28

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások (K336)

46

1000000

450000

29

Egyéb szolgáltatások (>=48) (K337)

47

1534930

798873

30

Szolgáltatási kiadások (=39+40+41+43+44+46+47) (K33)

49

3934930

2597466

31

Kiküldetések kiadásai (K341)

50

200000

401407

32

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=50+51) (K34)

52

200000

401407

33

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K351)

53

1500000

800000

34

Kamatkiadások (>=56+57) (K353)

55

0

5000

35

Egyéb dologi kiadások (K355)

62

0

30000

36

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=53+54+55+58+62) (K35)

63

1500000

835000

37

Dologi kiadások (=31+34+49+52+63) (K3)

64

8334930

6316996

38

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre (=155+...+164) (K506)

154

0

75602

39

ebből: egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok (K506)

158

----

----

40

Egyéb működési célú kiadások (=125+130+131+132+143+154+165+167+179+180+181+182+193) (K5)

194

0

75602

41

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése (K63)

198

0

75567

42

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése (K64)

199

150000

175961

43

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K67)

204

0

53927

44

Beruházások (=195+196+198+199+200+202+204) (K6)

205

150000

305455

45

Költségvetési kiadások (=20+21+64+124+194+205+210+272) (K1-K8)

273

62823806

66872761

4.26

5.27 Finanszírozási bevételek:

A

B

C

D

1

Megnevezés

Sorszám

Előirányzat eredeti

Előirányzat módosított

2

2

1

4

5

3

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (B8131)

11

2520069

4735019

4

Maradvány igénybevétele (=11+12) (B813)

13

2520069

4735019

5

Központi, irányító szervi támogatás (B816)

16

60303737

55543737

6

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+10+13+...+18+21) (B81)

22

62823806

60278756

7

Finanszírozási bevételek (=22+28+29+30) (B8)

31

62823806

60278756

16. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez28

A Göllei Napköziotthonos Óvoda 2023. évi költségvetése

1.29 Költségvetési bevételek:

A

B

C

D

1

Megnevezés

Sorszám

Előirányzat eredeti

Előirányzat módosított

2

2

1

4

5

3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (=35+...+44) (B16)

34

0

0

4

ebből: helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik (B16)

41

----

----

5

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+...+12+23+34) (B1)

45

0

0

6

Szolgáltatások ellenértéke (>=185+186) (B402)

184

11800000

11800033

7

Ellátási díjak (B405)

196

0

0

8

Kiszámlázott általános forgalmi adó (B406)

197

0

0

9

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek (>=204+205+206) (B4082)

203

0

0

10

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=199+203) (B408)

207

0

0

11

Egyéb működési bevételek (>=217+218) (B411)

216

0

0

12

ebből: kiadások visszatérítései (B411)

218

----

----

13

Működési bevételek (=183+184+187+189+196+197+198+207+214+215+216)

219

11800000

11800033

14

Költségvetési bevételek (=45+81+182+219+230+256+282) (B1-B7)

283

11800000

11800033

2.30 Finanszírozási bevételek:

A

B

C

D

1

Megnevezés

Sorszám

Előirányzat eredeti

Előirányzat módosított

2

2

1

4

5

3

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (B8131)

11

4033798

4033765

4

Maradvány igénybevétele (=11+12) (B813)

13

4033798

4033765

5

Központi, irányító szervi támogatás (B816)

16

56195023

56195023

6

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+10+13+...+18+21) (B81)

22

60228821

60228788

7

Finanszírozási bevételek (=22+28+29+30) (B8)

31

60228821

60228788

3.31 Költségvetési kiadások:

A

B

C

D

1

Megnevezés

Sorszám

Előirányzat eredeti

Előirányzat Módosított

2

2

1

4

5

3

Törvény szerinti illetmények, munkabérek (K1101)

1

28285896

25354666

4

Céljuttatás, projektprémium (K1103)

3

0

1243230

5

Béren kívüli juttatások (K1107)

7

288000

300000

6

Közlekedési költségtérítés (K1109)

9

350000

350000

7

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (>=14) (K1113)

13

0

300000

8

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+...+13) (K11)

15

28923896

27547896

9

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások (K122)

17

0

1376000

10

Külső személyi juttatások (=16+17+18) (K12)

19

0

1376000

11

Személyi juttatások (=15+19) (K1)

20

28923896

28923896

12

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (=22+...+27) (K2)

21

3760106

3760106

13

ebből: szociális hozzájárulási adó (K2)

22

----

----

14

ebből: munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó (K2)

27

----

----

15

Szakmai anyagok beszerzése (K311)

28

0

100000

16

Üzemeltetési anyagok beszerzése (K312)

29

20285060

20184060

17

Készletbeszerzés (=28+29+30) (K31)

31

20285060

20284060

18

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (K321)

32

200000

200000

19

Egyéb kommunikációs szolgáltatások (K322)

33

200000

200000

20

Kommunikációs szolgáltatások (=32+33) (K32)

34

400000

400000

21

Villamosenergia szolgáltatás díja (K3311)

35

4452558

4452558

22

Gázenergia szolgáltatás díja (K3312)

36

8905746

4830746

23

Víz- és csatorna szolgáltatás díja (K3314)

38

200000

200000

24

Közüzemi díjak (=35+...+38) (K331)

39

13558304

9483304

25

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások (K334)

43

931000

931000

26

Egyéb szolgáltatások (>=48) (K337)

47

1365083

1365083

27

Szolgáltatási kiadások (=39+40+41+43+44+46+47) (K33)

49

15854387

11779387

28

Kiküldetések kiadásai (K341)

50

20000

20000

29

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=50+51) (K34)

52

20000

20000

30

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K351)

53

2285372

5531372

31

Fizetendő általános forgalmi adó (K352)

54

0

754000

32

Egyéb dologi kiadások (K355)

62

0

1000

33

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=53+54+55+58+62) (K35)

63

2285372

6286372

34

Dologi kiadások (=31+34+49+52+63) (K3)

64

38844819

38769819

35

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre (=155+...+164) (K506)

154

0

75000

36

ebből: társulások és költségvetési szerveik (K506)

162

----

----

37

Egyéb működési célú kiadások (=125+130+131+132+143+154+165+167+179+180+181+182+193) (K5)

194

0

75000

38

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése (K63)

198

0

262010

39

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése (K64)

199

500000

131690

40

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó (K67)

204

0

106300

41

Beruházások (=195+196+198+199+200+202+204) (K6)

205

500000

500000

42

Költségvetési kiadások (=20+21+64+124+194+205+210+272) (K1-K8)

273

72028821

72028821

17. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

2023. évi céltartalék felosztása

1. A 2023. évi céltartalék mindösszesen 0 Ft.

18. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Gölle Községi Önkormányzat többéves kihatással járó feladatainak előirányzatai éves bontásban és összesítve

A

1

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai

2

feladat megnevezése

2023

2024

2025

2026

2027

3

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

0

0

0

0

0

4

tartozások fejlesztési célú
kötvénykibocsátásból

0

0

0

0

0

5

tartozások működési célú
kötvénykibocsátásból

0

0

0

0

0

6

beruházási és fejlesztési hitelek

0

0

0

0

0

7

működési célú hosszú lejáratú hitelek

0

0

0

0

0

8

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

0

0

0

0

0

19. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

2023. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről készített előirányzat felhasználási ütemterv

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

1

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

Össz.

2

előző évi pénzmaradvány

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

101330972

3

Költégvetési bevételek

9513258

9513258

9513258

9513258

9513258

9513258

9513258

9513258

9513258

9513258

9513258

9513258

114159095

4

saját bevétel

3228333

3228333

3228333

3228333

3228333

3228333

3228333

3228333

3228333

3228333

3228333

3228333

38740000

5

támogatás értékű bevételek

1499205

1499205

1499205

1499205

1499205

1499205

1499205

1499205

1499205

1499205

1499205

1499205

17990463

6

átvett pénzeszköz áht-n kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7

hitel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8

Lekötött betét visszavonása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9

Rendkívüli önk. Tám.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10

bevételek összesen

14240797

14240797

14240797

14240797

14240797

14240797

14240797

14240797

14240797

14240797

14240797

14240797

272220530

11

kiadások

12

támogatások folyósítása

8346455

8346455

8346455

8346455

8346455

8346455

8346455

8346455

8346455

8346455

8346455

8346455

100157465

13

támogatásértékű működési kiadás

656085

656085

656085

656085

656085

656085

656085

656085

656085

656085

656085

656085

7873023

14

önkormányzati működési kiadás

8932504

8932504

8932504

8932504

8932504

8932504

8932504

8932504

8932504

8932504

8932504

8932504

107190042

15

támogatásértékű felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

16

önkormányzati felhalmozási kiadások

0

0

25000000

0

27000000

0

5000000

0

0

0

57000000

17

kiadások összesen

17935044

17935044

42935044

17935044

17935044

44935044

17935044

22935044

17935044

17935044

17935044

17935044

272220530

20. melléklet a 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Gölle Község Önkormányzat 2023. évi közvetett támogatások

A

B

1

Támogatás megnevezése

Összeg

2

ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

0

3

lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

0

4

helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

0

5

helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

0

6

egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

0

1

A 3. § (1) bekezdés a) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (1) bekezdés a) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

2

A 3. § (1) bekezdés b) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (1) bekezdés b) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 3. § (2) bekezdése a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (2) bekezdése a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 3. § (3) bekezdés a) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 3. § (3) bekezdés b) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 3. § (4) bekezdése a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (4) bekezdése a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 3. § (5) bekezdés a) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (5) bekezdés a) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 3. § (5) bekezdés b) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (5) bekezdés b) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 3. § (5) bekezdés c) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (5) bekezdés c) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 3. § (5) bekezdés d) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 3. § (5) bekezdés e) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 3. § (5) bekezdés f) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 3. § (6) bekezdése a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 3. § (9) bekezdése a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 3. § (10) bekezdés a) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 3. § (10) bekezdés b) pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 4. melléklet a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 4. melléklet 1. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 4. melléklet 2. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

20

Az 5. melléklet a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

21

Az 5. melléklet 1. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

22

Az 5. melléklet 2. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 15. melléklet 1. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet 1. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 15. melléklet 2. pontját a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 3. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

25

A 15. melléklet 3. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet 3. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 15. melléklet 4. pontját a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 3. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

27

A 15. melléklet 5. pontját a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdése iktatta be. A 15. melléklet 5. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 16. melléklet a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg.

29

A 16. melléklet 1. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 16. melléklet 2. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 16. melléklet 3. pontja a Gölle Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (XI. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.