Teleki Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2021. (V.28.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2021. 05. 31

Teleki Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2021. (V. 28.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi zárszámadásáról

Teleki Község Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében meghatározott feladat- és hatáskörében, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm. rendeletre tekintettel, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Teleki Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2020. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást az 1. mellékletben, 2. mellékletben, 3. mellékletben foglaltaknak megfelelően

  • a) 62 082 ezer Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,
  • b) 49 889 ezer Ft tárgyévi költségvetési kiadással,
  • c) 12 193 ezer Ft tárgyévi költségvetési többlettel,
  • d) 6 837 ezer Ft finanszírozási bevétellel,
  • e) 941 ezer Ft finanszírozási kiadással,
  • f) 5 896 ezer Ft finanszírozási többlettel

jóváhagyja.

(2) A Képviselő-testület a felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások célonkénti, illetve feladatonkénti részletezését a 3. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

(3) A Képviselő-testület a működési célú támogatások, pénzeszközátadások jóváhagyott előirányzatának teljesítését, a közvetett támogatások teljesítését a 4. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

(4) A Képviselő-testület az önkormányzat bevételeinek teljesítését kiemelt előirányzatonként és a feladatok jellege szerinti bontásban az 5. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzat kiadásainak teljesítését kiemelt előirányzatonként és a feladatok jellege szerinti bontásban a 6. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

(6) A Képviselő-testület az önkormányzat működési kiadásainak kormányzati funkciók szerinti és kiemelt előirányzatonkénti teljesített összegét a 7. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

2. § A Képviselő-testület a több éves kihatással járó döntések számszerűsítését, évenkénti bontásban a 8. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeit, figyelembe vehető/várható saját bevételeinek összegét a 9. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

4. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetési maradványát a 10. melléklet szerint 18 089 ezer Ft-ban állapítja meg, melyből 9 985 ezer Ft kötött felhasználású, azt a 2021. évi költségvetésben betervezett áthúzódó működési és fejlesztési feladatok ellátására fordítja. A fennmaradó összeg szabad felhasználású pénzmaradvány, melyet a működési forráshiányra használ fel.

5. § A Képviselő-testület az önkormányzat vagyonmérlegét, vagyonkimutatását a 11. mellékletben, 13. mellékletben foglalt mérlegadatok, valamint a vagyonleltárban szereplő adatok alapján jóváhagyja. Az önkormányzat vagyonmérlegét 481 078 ezer Ft mérlegfőösszeg értékben elfogadja.

6. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi eredménykimutatását a 12. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

7. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi előirányzat felhasználási ütemtervének teljesítését, a pénzeszközök változásának bemutatását a 14. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

8. § A Képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek működéséből származó 2020. évi kötelezettségeket, a részesedések alakulását a 15. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

9. § A Képviselő-testület a költségvetési évet követő három év tervezett bevételi és kiadási előirányzatainak alakulását a 16. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

10. § A Képviselő-testület a belső kontrollrendszer működéséről szóló költségvetési szerv vezetője általi nyilatkozatot a 17. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

11. § Ez a rendelet 2021. május 31-én lép hatályba.