Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (IX. 21.) önkormányzati rendelete

Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL szóló 9/2014. (X.27.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2022. 09. 26- 2022. 09. 26

Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (IX. 21.) önkormányzati rendelete

Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL szóló 9/2014. (X.27.) önkormányzati rendeletének módosításáról

2022.09.26.

Vasszécseny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és d) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva, valamint a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény 92. §-ban kapott felhatalmazás alapján működésének részletes szabályairól a következő rendeletet alkotja:

1. § A Vasszécseny Község Képviselő-testületének SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL című 9/2014. (X.27.) önkormányzati rendelet 8. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„8. § (1) A képviselő-testület a hatáskör gyakorlásának átruházásáról, illetőleg visszavonásáról annak felmerülésekor dönt.

(2) Az átruházott hatáskör gyakorlója - az e kereten belül tett - intézkedéseiről, azok eredményéről a soron következő testületi ülésen beszámol.

(3) A Képviselő-testület az alábbi feladat- és hatáskörök gyakorlásának jogát a polgármesterre ruházza:

a) Dönt az önkormányzat célhoz nem kötött forrásainak betétként történő el- helyezéséről, az állami hozzájárulás kivételével.

b) Dönt az egyéb banki szolgáltatások igénybevételéről.

c) A költségvetés terhére - utólagos beszámolási kötelezettség mellett - az éves költségvetési rendeletben meghatározott keretek között kötelezettséget vállalhat, illetőleg a költségvetési tartalék terhére az éves költségvetési rendeletben meghatározott keretek között utalványozhat.

d) Rendelkezik az önkormányzat gépjárművei felett, használati jogukat, igénybevételüket Gépjármű Üzemeltetési Szabályzatban szabályozza.

e) Közterület használati engedélyt, illetve közútkezelői engedélyt ad ki.

f) [3] Gyakorolja az önkormányzatot érintő építési engedélyekkel szembeni jogorvoslati jogot.

g) [4] Tulajdonosi hozzájárulást adhat ki az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokat érintő közműberuházások esetén.

h) Dönt a 2016. évi LXXIV. törvény 8. §-ban szabályozott településkép érvényesítési eszközök vonatkozásában.

(4) A polgármester - az át nem ruházható hatáskörök kivételével – döntést hozhat valamennyi olyan ügyben, amelyben a képviselő-testület – határozatképtelenség vagy elfogadott határozat hiánya miatt – két egymást követő alkalommal ugyanazon ügyben nem hozott döntést, valamint két ülés között a képviselő-testület hatáskörébe tartozó halaszthatatlan önkormányzati ügyben. Mindkét esetben a polgármester utólag tájékoztatni köteles a képviselő-testületet.”

2. § Ez a rendelet 2022. szeptember 26-án lép hatályba.