Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatásról és ellátásokról

Hatályos: 2024. 04. 01

Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatásról és ellátásokról

2024.04.01.

Mezőnagymihály Község Önkormányzatnak Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. §-ában, 32. § (3) bekezdésében, 45. §-ában, 132 § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya mezőnagymihályi bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosokra valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 3. §-ában meghatározott személyekre terjed ki.

(2) E rendelet területi hatálya Mezőnagymihály község közigazgatási területére terjed ki.

Eljárási szabályok

2. § (1) Az e rendelet hatálya alá tartozó pénzbeli vagy természetben nyújtott szociális ellátásra jogosultság, a jogosultat érintő jog és kötelezettség megállapítására, továbbá a hatósági ellenőrzésre (a továbbiakban: szociális igazgatási eljárás) az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény rendelkezéseit az Szt-ben meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni.

(1a)1 Ahol e rendelet érvényesítő címkével ellátott diákigazolványt említ, azon az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII.30.) Korm. rendelet 35. § (2) bekezdése szerinti igazolványt kell érteni.

(1b)2 Ahol e rendelet háztartást említ, azon az Szt. 4. § (1) bekezdés f) pont szerinti háztartás kell érteni.

(2) Az ellátások megállapítása iránti kérelmet a kérelmező személyesen, írásban vagy elektronikus úton az erre rendszeresített nyomtatvány kitöltésével Mezőnagymihály Község Önkormányzatánál terjeszti elő.

(3) Az eljárás önkormányzati képviselő javaslata, oktatási, nevelési intézmény vezetője, családsegítő és gyermekjóléti szolgálat vezetőjének jelzése alapján, vagy hivatalból is megindítható.

(4) A jövedelem számításánál az Szt. 10. §-ában foglaltak szerint kell eljárni.

(5) A megállapított pénzbeli ellátások bankszámlára utalással, vagy pénztári kifizetéssel teljesíthetőek.

II. Fejezet

A szociális ellátások formái

3. § (1) Mezőnagymihály Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) Képviselő-testülete a rászorulók részére pénzbeli és természetbeni támogatásként rendkívüli települési támogatást, települési támogatást, egyéb szociális ellátást, valamint szociális alapellátást biztosít.

(2) A rendkívüli települési támogatások formái:

a) települési létfenntartási támogatás,

b) települési krízistámogatás,

c) települési temetési támogatás.

(3) A települési támogatások formái:

a) települési gyógyszertámogatás,

b) települési iskolakezdési/óvodakezdési támogatás,

c) speciális étrendet igénylő gyermek szüleinek pénzbeli támogatása,

d) időskorúak települési támogatása,

e) települési lakásfenntartási támogatás,

f)3 települési születési támogatás

g)4 települési karácsonyi támogatás.

(4) Az önkormányzat egyéb szociális ellátás keretében a 13. §-ban foglaltak szerint gondoskodik a köztemetésről.

(5) Az önkormányzat a személyes gondoskodás körében az alábbi szociális alapszolgáltatásokat biztosítja:

a) étkeztetés,

b) házi segítségnyújtás,

c) családsegítés,

d) közösségi pszichiátriai ellátás,

e) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás,

f) falugondnoki szolgálat.

III. Fejezet

RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSOK

Települési létfenntartási támogatás

4. § (1) Települési létfenntartási támogatásra jogosult az a személy, aki önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni, és akinek családjában az egy főre jutó jövedelem a szociális vetítési alap összegének 200%-át, egyedül élő kérelmező esetén 250%-át nem haladja meg.

(2) A kérelmezőnek a kérelmében indokolnia kell a települési létfenntartási támogatásra való rászorultságát.

(3) A települési létfenntartási támogatás eseti települési támogatás formájában nyújtható.

(4) Eseti települési létfenntartási támogatás egy naptári évben több alkalommal - pénzbeni és természetbeni ellátás formájában - nyújtható.

(5)5 A települési létfenntartási támogatás összege legalább 2.000 Ft és legfeljebb 20.000 Ft. A mérlegelés során a kérelmező, illetve családja egy főre jutó jövedelmét, valamint a kérelemben megjelölt és a létfenntartást veszélyeztető indokokat kell figyelembe venni.

(6) A rendkívüli települési támogatásra való jogosultságról az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján átruházott hatáskörben a Szociális Kulturális és Sport Bizottság dönt.

(7) A települési létfenntartási támogatásra irányuló kérelem az 1. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

Települési krízistámogatás

5. § (1) Krízistámogatásra jogosult az a személy, aki

a) elemi kár,

b) kórházi bent fekvéssel, vagy tartós kezeléssel járó súlyos betegség, illetve baleset,

c) közeli hozzátartója halálesete

mint rendkívüli élethelyzet okán a c) pont esetében a temetéssel kapcsolatban felmerülő költségeken túl jelentkező, illetve egyéb többletkiadások miatt önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni és az egy főre jutó jövedelme a szociális vetítési alap összegének 900%-át, családban élő kérelmező esetén 800%-át nem haladja meg.

(2) A kérelmezőnek a kérelmében indokolnia kell a támogatásra való rászorultságát alátámasztó rendkívüli élethelyzetét.

(3)6 Az évente egy alkalommal adható támogatás pénzbeli és természetbeni támogatás formájában is nyújtható.

(4) A települési krízistámogatásra való jogosultságról az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján átruházott hatáskörben a Szociális Kulturális és Sport Bizottság dönt.

(5) A képviselő-testület felhatalmazása alapján a Polgármester átruházott hatáskörben különösen méltányolható élethelyzetben, - így amennyiben a kérelmező, vagy családja létfenntartása, lakhatása szempontjából azonnali segítségre van szükség - az (1) bekezdésben foglaltak esetén egyszeri támogatást nyújt amennyiben a szükséges költségeket más forrásból fedezni nem tudja. A polgármester az így hozott döntéséről a képviselő-testületet soron következő ülésén tájékoztatja.

(6) A támogatás mértéke az (1), (5) bekezdésben foglaltak esetében: 30.000.-Ft – 250.000.- Ft-ig állapítható meg. A mérlegelés során figyelemmel kell lenni különösen a kár, illetve a kórházi kezeléssel járó igazolt költségek, valamint a betegségből, balesetből adódó keresetkiesés mértékére.

(7) A krízistámogatásra irányuló kérelem a 2. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

Települési temetési támogatás

6. § (1) Települési temetési támogatásra jogosult az a mezőnagymihályi lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a településen életvitelszerűen élő személy, aki mezőnagymihályi lakos eltemettetéséről gondoskodik, függetlenül attól, hogy a meghalt személy eltemettetésére köteles hozzátartozója vagy sem, feltéve, hogy családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 900 %-át.

(2) A támogatás összege 30.000,-Ft

(3) A támogatás iránti kérelemhez csatolni kell a kérelmező vagy a vele közös lakcímen élő közeli hozzátartozója nevére kiállított számla eredeti példányáról készült másolatot, valamint a halotti anyakönyvi kivonat másolatát.

(4) A települési temetési támogatás megállapításáról az önkormányzat képviselő-testületének átruházott hatáskörében a polgármester dönt.

(5) A támogatásra irányuló kérelem a 3. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

IV. Fejezet

TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSOK

Települési gyógyszertámogatás

7. § (1) Gyógyszer kiadásokra tekintettel települési gyógyszertámogatásra jogosult az a közgyógyellátásban nem részesülő személy, aki a gyógyszer kiadások, illetve betegséghez kapcsolódó kiadások miatt időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzd.

(2) A települési gyógyszertámogatás iránti kérelmet a kérelem beérkezését követő 5 munkanapon belül el kell bírálni.

(3) Települési gyógyszertámogatásra a kérelmező akkor jogosult, ha

a) családjában az egy főre jutó jövedelem a szociális vetítési alap összegének 200 %-át, egyedül élő kérelmező esetében 250 %-át nem haladja meg, és

b) a gyógyszerkiadásai, illetve betegséghez kapcsolódó kiadásai elérik, vagy meghaladják a havi 5.000.- Ft-ot.

(4) A (3) bekezdés b) pontja szerinti kiadásokat számlákkal kell igazolni.

(5) Az egy alkalommal megállapított eseti települési gyógyszertámogatás összege - az igazolt gyógyszerköltségekhez mérten - legfeljebb 5.000.- Ft.

(6) A települési gyógyszer-támogatásra való jogosultságról az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

(7) A települési gyógyszer támogatásra irányuló kérelem a 4. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

Települési iskolakezdési/óvodakezdési támogatás

8. § (1) Az önkormányzat évi egy alkalommal a nevelési év/tanév kezdetét megelőzően települési támogatást nyújt a mezőnagymihályi lakóhellyel rendelkező – életvitelszerűen a településen élő - óvodai nevelésben részt vevő, általános iskolai, a középiskolai, valamint a felsőfokú oktatás nappali tagozatán, nevelési évet / tanévet kezdő tanulója részére feltéve, hogy a gyermek/tanuló /hallgató családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 900 %-át.

(2) A támogatás mértéke:

a) óvodáskorú gyermek esetében: 5.000.-Ft

b) általános iskolai tanuló esetében: 10.000.-Ft

c) középiskolai tanuló esetében: 15.000.-Ft

d) felsőoktatás nappali tagozatos hallgatója esetében: 20.000.-Ft.

(3)7 A támogatás megállapítása kérelemre történik. A kérelmet minden év augusztus 1. és szeptember 30. napja között lehet benyújtani. A benyújtási határidő jogvesztő. A kérelemhez csatolni kell a nevelési intézmény által kiállított óvodai jogviszony igazolást.

(4) A támogatás odaítéléséről az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján, átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

(5)8 Az iskolakezdési/óvodakezdési támogatásra irányuló kérelem az 5. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

(6)9 A (3) bekezdéstől eltérően azon tanuló esetében, aki tárgyév augusztus 31. napjáig a 16. életévét betöltötte, a kérelmet az érvényesítő címkével ellátott diákigazolvány, vagy annak másolata bemutatásával egyidejűleg szeptember 1. és szeptember 30. között lehet benyújtani.

Speciális étrendet igénylő gyermek szüleinek pénzbeli támogatása

9. § (1) Évente egy alkalommal pénzbeli támogatásra jogosult a szülő, a gyermek gondozását, nevelését ellátó törvényes képviselő ha igazolja, hogy

a) a mezőnagymihályi székhelyű, telephelyű nevelési-oktatási intézménybe járó veleszületett, vagy szerzett betegséggel rendelkező gyermeke olyan speciális étkezést igényel, amely sem helyben szervezett közétkeztetés, sem más közétkeztetőtől megrendelt szolgáltatásként nem biztosítható és

b)10 a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 900 %-át.

(2) A támogatás összege évente és gyermekenként legfeljebb 200.000 Ft.

(3) A támogatás pontos összegének megállapítása során a gyermek betegségének súlyosságát és az alkalmazott étrend összetettségét kell mérlegelni.

(4) A támogatás odaítéléséről az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján átruházott hatáskörben a Szociális, Kulturális és Sport Bizottság dönt.

(5) A támogatási iránti kérelem a 6. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be és ahhoz csatolni kell a gyermek betegségére, valamint a családban élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

Időskorúak települési támogatása

10. § (1) Az önkormányzat Képviselő-testülete a Mezőnagymihály község közigazgatási területén bejelentett lakó - vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen a bejelentett lakcímen élő 65. életévét az adott évben betöltő, illetve a 65 évnél idősebb, rászoruló lakosok részére, idősek napja alkalmából, évi egyszeri támogatást nyújt.

(2)11 A támogatás feltétele, hogy a rászoruló ügyfél nyilatkozik arról, hogy családjában az egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének tízszeresét.

(3)12 A támogatás összege 10000 Ft.

(3a)13 A támogatás pénzbeni és természetbeni ellátásként is nyújtható.

(4) A támogatás odaítéléséről a Képviselő-testület átruházott hatáskörében hivatalból indult eljárás keretében a polgármester dönt.

Települési lakásfenntartási támogatás

11. § (1) A lakásfenntartási támogatás a Mezőnagymihályon bejelentett lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen e lakcímen tartózkodó szociálisan rászoruló háztartások és egyedülálló személyek részére, az általuk lakott lakás fenntartáshoz kapcsolódó közüzemi kiadások viseléséhez nyújtott támogatás.

(2) A támogatást az ingatlan tulajdonosa, haszonélvezője vagy érvényes lakásbérleti szerződéssel rendelkező bérlője kérheti.

(3) Az (1) bekezdés alkalmazásában azt az ingatlant kell a kérelmező által lakottnak tekinteni, amelyben a kérelmező és családja lakóhelyként vagy tartózkodási helyként életvitelszerűen tartózkodik.

(4) Lakásfenntartási támogatásban részesíthető az a kérelmező, akinek háztartásában a kérelem benyújtását megelőző hónap havi egy főre eső jövedelme a szociális vetítési alap összegének 200 %-át, egyedül élő esetében 250%-át nem haladja meg.

(5) A lakásfenntartási támogatás a kérelem benyújtását követő hónap első napjától 1 évre kerül megállapításra és annak mértéke:

a) ahol az egy főre jutó jövedelem a szociális vetítési alap összegének 150 %-a alatt van: 4000.-Ft/hó,

b) ahol az egy főre jutó jövedelem a szociális vetítési alap összegének 150-200 %-a között van 3000.-Ft/hó

c) ahol az egy főre jutó jövedelem a szociális vetítési alap összegének 200-250%-a alatt van: 2000.-Ft/hó.

d) A lakásfenntartási támogatás mértéke 500.-Ft/hó összeggel növelt mértékben kerül megállapításra azon kérelmező esetében, aki előre fizetős mérővel rendelkezik és a támogatást a mérő havi feltöltésére kéri.

(6) A lakásfenntartási támogatás folyósítása havonta a kérelmező által megjelölt pénzintézetnél vezetett bankszámlára történik a tárgyhónapot követő hónap 05. napjáig.

(7) A lakásfenntartási támogatást a kérelmező csak egy ingatlanra veheti igénybe, valamint ugyanazon ingatlanra csak egy jogosult részére állapítható meg támogatás.

(8) Amennyiben a lakásfenntartási támogatásban részesülő személy lakcíme a támogatás folyósításának időtartama alatt megváltozik, vagy a jogosult meghal, a változás, illetve a haláleset hónapjának utolsó napjával a lakásfenntartási támogatást meg kell szüntetni.

(9) A lakásfenntartási támogatásra irányuló kérelem a 7. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a háztartásban élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

(10) A lakásfenntartási támogatás iránti kérelmekről az önkormányzat Képviselő-testületének felhatalmazása alapján,– átruházott hatáskörben – a polgármester dönt.

Települési születési támogatás

12. § (1) Települési születési támogatásra jogosult az a mezőnagymihályi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a településen életvitelszerűen élő személy, akinek gyermeke született és a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 900 %-át.

(2) A támogatás összege gyermekenként 30.000, -Ft.

(3) A támogatásra irányuló kérelmet írásban a 7. melléklet szerinti nyomtatványon kell benyújtani a gyermek születési anyakönyvi kivonatát mellékelve kell előterjeszteni.

(4) A támogatás megállapítására átruházott hatáskörében a polgármester jogosult.

(5) A támogatásra irányuló kérelem a 8. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

Települési karácsonyi támogatás14

12/A. § (1) Települési karácsonyi támogatásra jogosult az a mezőnagymihályi háztartás, amelyben az egyedül élő személy, vagy az életvitelszerűen együtt élő személyek egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 900 %-át.

(2)15 A támogatás összege 5000 Ft.

(3) A támogatás pénzbeli és természetbeni támogatás formájában is nyújtható.

(4) A támogatás megállapítására irányuló eljárás hivatalból indul.

(5) A támogatás megállapítására átruházott hatáskörben a polgármester jogosult.

V. Fejezet

EGYÉB SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK ÉS ALAPELLÁTÁSOK

Köztemetés

13. § (1)16 A köztemetésről Mezőnagymihály Község Önkormányzata 2023. évben legfeljebb 250 000 Ft költségig gondoskodik. .

(2) Az eltemettetésre köteles személyt a köztemetés során felmerülő költségek alól különös méltánylást érdemlő esetben a Képviselő-testület mentesítheti. Különös méltánylást érdemlő esetnek kell tekinteni amennyiben a költségek viselése a kötelezett és családja megélhetését veszélyeztetné és a kötelezett havi jövedelme nem haladja meg egyedül élő esetén a szociális vetítési alap 300%-át, családban élő kötelezett esetén 200%-át.

Étkeztetés

14. § (1) Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről kell gondoskodni, akik megfelelnek a (2) bekezdésben meghatározott feltételeknek.

(2) Jövedelmi viszonyokra tekintet nélkül szociálisan rászorultnak kell tekinteni a személyt

a) a kora miatt, ha

aa) a reá vonatkozó öregségi nyugdíj korhatárt betöltötte, vagy

ab) korkedvezményes, vagy korengedményes nyugellátásban részesül,

b) az egészségi állapota miatt, ha a háziorvos igazolja, hogy a betegség jellege miatt az érintett nem képes biztosítani a napi egyszeri meleg étkeztetést, vagy

c) a fogyatékosság és pszichiátriai betegsége miatt, ha a vonatkozó orvosi szakvélemények alapján a háziorvos igazolja, hogy a betegség jellege miatt az érintett nem képes biztosítani a napi egyszeri meleg étkeztetést, vagy

d) a szenvedélybetegsége miatt, ha a vonatkozó szakorvosi szakvélemények alapján a háziorvos igazolja, hogy a betegség jellege miatt az érintett nem képes biztosítani a napi egyszeri meleg étkeztetést, vagy

e) a hajléktalansága miatt, ha a személy nyilatkozatában tartózkodási helyeként az önkormányzat illetékességi területét jelölte meg, és a hajléktalan étkeztetésének hiánya veszélyezteti a hajléktalan életét.

(3) Az önkormányzat az étkeztetést a Mezőnagymihályi Mesevár Óvoda és Konyha (3443 Mezőnagymihály, Kossuth u. 58.) mint szociális konyha, valamint a népkonyha által nyújtja.

(4) Az önkormányzat az étkeztetést a (3) bekezdésben meghatározott étkezést

a) intézményben igénybe vehető étkezéssel – ide értve a helyben fogyasztást vagy étel elvitelét – vagy

b) intézményből az étel házhoz szállításával biztosítja.

(5) Az étkeztetés nyújtásának konkrét módjáról a szolgáltatást megállapító határozatban kell rendelkezni.

(6) A szociális étkeztetés során az intézményi térítési díjat és az intézményi térítési díjból szociális rászorultsági alapon adható kedvezmények mértékét a 9. melléklet tartalmazza.

(7)17 Az étkeztetésre való jogosultságról az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

Házi segítségnyújtás

15. § Az önkormányzat a házi segítségnyújtási feladatot a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ útján látja el.

Közösségi pszichiátriai ellátás

16. § Az önkormányzat a közösségi pszichiátriai ellátást a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Szolgálat által fenntartott Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ útján látja el.

Családsegítés

17. § (1) Az önkormányzat a családsegítés szolgáltatás körébe tartozó feladatait a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ útján látja el.

(2) A családsegítésért, illetve a gyermekjóléti szolgálat igénybevételéért térítési díjat nem kell fizetni.

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

18. § Az önkormányzat a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás körébe tartozó feladatait a Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény (3462 Borsodivánka József Attila út 1.) közreműködésével látja el.

19. § A falugondnoki szolgálatot az önkormányzat a falugondnoki szolgálatról szóló 1/2023. (II. 8.) önkormányzati rendelet szerint biztosítja.

20. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – 2023. április 3-án lép hatályba.

(2) A 9. melléklet 2023. május 1-jén lép hatályba.

21. § Hatályát veszti Mezőnagymihály Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló 7/2021. (IX. 9.) önkormányzati rendelete.

1. melléklet az 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelethez

K É R E L E M
települési létfenntartási támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:

Kérelmező neve: _______________________________________________________

Születési neve: ________________________________________________________

Születési helye, ideje:___________________________________________________

Anyja neve: __________________________________________________________

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,

* hontalan, *menekültként vagy *oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)

A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: ____________ / 20____

3. Családi állapota:

egyedülálló (hajadon, nőtlen)

házastársával/ élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt

házastársától külön élő (amennyiben lakcímük eltérő),

elvált,

özvegy

(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)

Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)

_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,

tartózkodási helyet kell feltüntetni.)

Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

6. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai

A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


7. (család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége.

8. közeli hozzátartozó:

8.1. a házastárs, élettárs,

8.2. a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek,

8.3. korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek),

8.4. a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;)

9. A települési létfenntartási támogatás igénylésének indoka:

_______________________________________________________________________________

10. Jövedelmi adatok

10.1. A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


10.2. Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó.

/ A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

11. Egyéb nyilatkozatok:

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

12. Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_______________________________ _____________________________________

13. kérelmező házastársa/élettársa/bejegyzett élettársa aláírása kérelmező aláírása

2. melléklet az 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelethez

K É R E L E M
települési krízistámogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:

Kérelmező neve: _______________________________________________________

Születési neve: ________________________________________________________

Születési helye, ideje:___________________________________________________

Anyja neve: __________________________________________________________

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,

* hontalan, *menekültként vagy *oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)

A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: ____________ / 20____

3. Családi állapota:

egyedülálló (hajadon, nőtlen)

házastársával/ élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt

házastársától külön élő (amennyiben lakcímük eltérő),

elvált,

özvegy

(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)

Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)

_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,

tartózkodási helyet kell feltüntetni.)

Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A megfelelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

6. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai

A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


7. (család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége. közeli hozzátartozó: a házastárs, élettárs, a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek), a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;)

8. A települési krízistámogatás igénylésének indoka:

_______________________________________________________________________________

9. Jövedelmi adatok (A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:)

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


10. Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó. / A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

11. Egyéb nyilatkozatok:

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

12. Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

13. _______________________________ _____________________________________

14. kérelmező házastársa/élettársa/bejegyzett élettársa aláírása

3. melléklet az 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelethez

K É R E L E M
települési temetési támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:

Kérelmező neve: _______________________________________________________

Születési neve: ________________________________________________________

Születési helye, ideje:___________________________________________________

Anyja neve: __________________________________________________________

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,

*hontalan, *menekültként vagy* oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)

A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: _____________ / 20____

3. Családi állapota:

egyedülálló (hajadon, nőtlen)

házastársával/ (élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt

házastársától külön élő (amennyiben lakcímük különböző

elvált,

özvegy

(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)

Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)

_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,

tartózkodási helyet kell feltüntetni.)

Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

.

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

5.3. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai

A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége. közeli hozzátartozó: a házastárs, élettárs, a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek), a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;

6. A temetési támogatást a temetési költségek megelőlegezésére / a temetési költség megtérítésére kérem ( a megfelelő rész aláhúzandó)

A kérelemhez csatolandó: - Halotti anyakönyvi kivonat, - amennyiben a támogatást a temetési költségek megelőlegezésére kéri, csatolni kell a kérelmező vagy a vele azonos lakcímen élő közeli hozzátartozója nevére kiállított közös számla eredeti példányát is.

7. Jövedelmi adatok (A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:)

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


8. Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó. / A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

9. Egyéb nyilatkozatok:

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

10. Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_______________________________ _____________________________________

11. kérelmező házastársa/élettársa/bejegyzett élettársa aláírása

4. melléklet az 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelethez

K É R E L E M
települési gyógyszertámogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:

Kérelmező neve: _______________________________________________________

Születési neve: ________________________________________________________

Születési helye, ideje:___________________________________________________

Anyja neve: __________________________________________________________

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,

*hontalan,* menekültként vagy *oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)

A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: _____________ / 20____

3. Családi állapota:

egyedülálló (hajadon, nőtlen)

házastársával/ élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt

házastársától külön élő ( Amennyiben lakcímük eltérő)

elvált

özvegy

(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)

Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)

_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,

tartózkodási helyet kell feltüntetni.)

Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

5.3. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai

A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége. közeli hozzátartozó: a házastárs, élettárs, a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek), a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;

6. A települési gyógyszertámogatás igénylésének indoka: A kérelemhez mellékelni kell a gyógyszerkiadások, illetve a betegséghez kacsolódó kiadások igazolására vonatkozó számlát/számlákat.

_______________________________________________________________________________

7. Jövedelmi adatok (A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:)

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


8. Egy főre jutó havi nettó jövedelem ( ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó. / A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

9. Egyéb nyilatkozatok:

Nyilatkozom, hogy közgyógyellátásban: részesülök / nem részesülök (a megfelelő aláhúzandó) Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

10. Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_______________________________ _____________________________________

11. kérelmező házastársa/élettársa/bejegyzett élettársa aláírása

5. melléklet az 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelethez

K É R E L E M
települési iskolakezdési/óvodakezdési támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:

Kérelmező neve: _______________________________________________________

Születési neve: ________________________________________________________

Születési helye, ideje:___________________________________________________

Anyja neve: __________________________________________________________

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,

*hontalan, *menekültként vagy* oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)

A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: _____________ / 20____

3. Családi állapota:

egyedülálló (hajadon, nőtlen)

házastársával/ (élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt

házastársától külön élő (amennyiben lakcímük különböző.

elvált,

özvegy

(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)

Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)

_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,

tartózkodási helyet kell feltüntetni.)

Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

5.3. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai

A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

1


2


3


4


5


(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége. közeli hozzátartozó: a házastárs, élettárs, a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek,korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek), a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;)

6. A települési beiskolázási támogatást az alábbi gyermekre/gyermekekre tekintettel /saját jogon kérem:

Tanuló neve:

Oktatási intézmény megnevezése:

7. Jövedelmi adatok

A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:

A

B

C

s.sz

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

1.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

2.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

4.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

5.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

6.

Egyéb jövedelem


7.

Összes jövedelem


8. Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó. (A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-6 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

A kérelemhez csatolandó: - Az oktatási intézmény által érvényesítő matricával ellátott diákigazolvány bemutatása vagy annak másolata (abban az esetben kötelező, ahol tanuló a kérelem benyújtása éve augusztus 31. napjáig betöltötte a 16. életévét) - Jövedelemigazolás 18

9. Egyéb nyilatkozatok:

Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

10. Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_____________________________________

kérelmező aláírása

6. melléklet az 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelethez

K É R E L E M
Speciális étkezést igénylő gyermekek szüleinek pénzbeli támogatása megállapításához

1. Az igénylő adatai:

1.1. Kérelmező neve: _______________________________________________________

1.2. Születési neve: ________________________________________________________

1.3. Születési helye, ideje:___________________________________________________

1.4. Anyja neve: __________________________________________________________

1.5. Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,

hontalan, menekültként vagy oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)

3. Családi állapota:

3.1. egyedülálló (hajadon, nőtlen)

3.2. házastársával/ (élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt

3.3. házastársától külön élő (amennyiben lakcímük eltérő)

3.4. elvált

3.5. özvegy

3.6. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)

3.7. Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)

_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet, tartózkodási helyet kell feltüntetni.)

3.8. Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

4. A gyermek adatai

4.1. Neve: ________________________________________________________

4.2. Születési helye, ideje:___________________________________________________

4.3. Anyja neve: __________________________________________________________

4.4. Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

4.5. Nevelési/oktatási intézmény neve, székhelye: ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5. A gyermek speciális étrendjére vonatkozó adatok

A speciális étrendet megalapozó betegség megnevezése: ________________________________ (A kérelemhez mellékelni kell az ezt alátámasztó orvosi igazolást)

6. A háztartásban élők adatai: egyedül élő,

6.1. □ nem egyedül élő.

6.2. A kérelmező háztartásában, a kérelmezővel azonos lakcímen élők száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2

3

4

5

6

(Háztartás: az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.)

7. Jövedelmi adatok

7.1. A kérelmező háztartásában élők havi jövedelme forintban:

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem

8.

Összes jövedelem

7.2. Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó.

( A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

7.3. Alulírott nyilatkozom arról, hogy a támogatás megállapítása esetén a kérelemmel érintett gyermekem speciális étkezését a nevelési/oktatási intézménybe a vonatkozó szabályok szerint általam beszállított élelem útján biztosítom.

Mezőnagymihály, …………. év …… hó ….. nap …………………………………………………..

8. kérelmező/szülő/törvényes képviselő aláírása

7. melléklet az 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelethez

K É R E L E M
települési lakásfenntartási támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:

1.1. Kérelmező neve: _______________________________________________________

1.2. Születési neve: ________________________________________________________

1.3. Születési helye, ideje:___________________________________________________

1.4. Anyja neve: __________________________________________________________

1.5. Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,

hontalan, menekültként vagy oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)

3. Családi állapota:

3.1. egyedülálló (hajadon, nőtlen)

3.2. házastársával/ (élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt

3.3. házastársától külön élő ( amennyiben lakcímük eltérő)

3.4. elvált

3.5. özvegy

3.6. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)

3.7. Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)

_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet, tartózkodási helyet kell feltüntetni.)

3.8. Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

4. A háztartásban élők adatai:egyedül élő,

4.1. □ nem egyedül élő.

4.2. A kérelmező háztartásában, a kérelmezővel azonos lakcímen élők száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


5. (Háztartás: az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.)

6. Jövedelmi adatok

6.1. A kérelmező háztartásában élők havi jövedelme forintban:

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


6.2. Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó. ( A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

7. Vagyonnyilatkozat (A háztartás valamennyi tagjának vagyonát fel kell tüntetni:)

A. Ingatlanok

7.1. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat): címe: ................. város/község ................... út/utca.................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ..........................., a szerzés ideje: ................ év. Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft. Haszonélvezeti joggal terhelt: igen nem (a megfelelő aláhúzandó)

7.2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat): címe: ....................... város/község .................................. út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ...................., a szerzés ideje: ................ évs. Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

7.3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület-(épületrész-)tulajdon (vagy állandó használat): megnevezése (zártkerti építmény, műhely, üzlet, műterem, rendelő, garázs stb.): ............................ címe: ...................................... város/község........................... út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ................., a szerzés ideje: ................ év. Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

7.4. Termőföldtulajdon (vagy állandó használat): megnevezése: .......................... címe: ........................................ város/község .............................. út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ...................., a szerzés ideje: ................ év. Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

B. Egyéb vagyontárgyak

8. Gépjármű:

8.1. személygépkocsi: ......................................... típus .................. rendszám

8.2. a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............................................................

8.3. Becsült forgalmi érték:** .......................................... Ft

8.4. tehergépjármű, autóbusz, motorkerékpár, vízi- vagy egyéb jármű: .............................. típus .................. rendszám, a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: ................................... Becsült forgalmi érték:** .......................................... Ft

9. Megjegyzés: Ha a kérelmező vagy a háztartás tagja bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, akkor a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Amennyiben a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem a Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni.

Nyilatkozatok:

10. A lakásban tartózkodás jogcíme: tulajdonos / haszonélvező/ bérlő/ önkormányzati lakás bérlője (a megfelelő rész aláhúzandó)

11. A kérelemmel érintett lakásban előrefizetős gáz- vagy áramszolgáltatást mérő készülék: működik / nem működik. (a megfelelő rész aláhúzandó). Amennyiben előrefizetős mérőóra működik, kérjük nevezze meg a szolgáltatót:

____________________________________________________________________

12. A lakhatást a legnagyobb mértékben veszélyeztető lakásfenntartási kiadás(ok) figyelembe vételével a támogatást az áramdíj / egyéb: gázfogyasztás díj / csatornahasználati díj – szemétszállítási díj összegéhez történő természetbeni hozzájárulásként kérem. ( a megfelelő rész aláhúzandó)

A kérelemhez csatolni kell:

13. Lakcímkártyát, továbbá amennyiben a kérelmező nem tulajdonos, a lakásban lakás jogcímét igazoló adásvételi vagy bérleti vagy használati szerződést.

14. Annak a szolgáltatónak az utolsó havi teljes számlamásolatát, amelyre a kérelmező a lakásfenntartási támogatás utalását kéri.

Egyéb nyilatkozatok:

15. Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti.

16. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.

17. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

18. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_______________________________ _____________________________________

kérelmező házastársa/élettársa/

bejegyzett élettársa aláírása kérelmező aláírása

8. melléklet az 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelethez

K É R E L E M
települési születési támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:

Kérelmező neve: _______________________________________________________

Születési neve: ________________________________________________________

Születési helye, ideje:___________________________________________________

Anyja neve: __________________________________________________________

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,

*hontalan, *menekültként vagy* oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)

A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: _____________ / 20____

3. Családi állapota:

egyedülálló (hajadon, nőtlen)

házastársával/ (élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt

házastársától külön élő (amennyiben lakcímük különböző.

elvált,

özvegy

(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)

Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)

_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,

tartózkodási helyet kell feltüntetni.)

Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

.

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

5.3. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai

A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége. közeli hozzátartozó: a házastárs, élettárs, a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek), a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;

6. A települési születési támogatás igénylésének indoka:

_______________________________________________________________________________

7. A kérelemhez csatolandó: Születési anyakönyvi kivonat

8. Jövedelmi adatok (A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:)

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


9. Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó. / A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

10. Egyéb nyilatkozatok:

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

11. Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_______________________________ _____________________________________

12. kérelmező valamint házastársa/élettársa/bejegyzett élettársa aláírása

9. melléklet az 5/2023. (III. 29.) önkormányzati rendelethez

A szociális étkeztetés során alkalmazott intézményi térítési díj, a szociális rászorultság alapján nyújtott kedvezmény és a házhoz szállítás díjának meghatározása

1. Az intézményi térítési díj összege: 800 Ft/adag

2. A Képviselő-testület az intézményi térítési díj összegéből a szolgáltatást igénybe vevő szociális vetítési alap %-os összege alapján megállapított 1 főre eső jövedelme alapján az alábbi kedvezményeket biztosítja:

3. Amennyiben az 1 főre eső rendszere havi jövedelem

3.1. 150 %-a alatt van: 320 Ft/adag

3.2. 150-300 %-a közé esik: 260 Ft/adag

3.3. 300-420%-a közé esik: 160 Ft/adag

3.4. 420-700%-a közé esik: 110 Ft/adag

3.5. 700%-át meghaladja: 15 Ft/adag

3.6. Az ebéd házhoz szállításának díja: 55.-Ft/fő/nap.

3.7. Az intézményi térítési díj, az abból nyújtott kedvezmények, valamint az ebéd házhoz szállításának díjai az ÁFA-t nem tartalmazzák.

4. Közös háztartásban élő személyek esetében a kiszállítás díját csak egy személy részére kell megállapítani.

1

A 2. § (1a) bekezdését a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

2

A 2. § (1b) bekezdését a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 19.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

3

A 3. § (3) bekezdés f) pontja a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 19.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 3. § (3) bekezdés g) pontját a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 19.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

5

A 4. § (5) bekezdése a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 19.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

6

Az 5. § (3) bekezdése a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (XII. 13.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

7

A 8. § (3) bekezdése a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 8. § (5) bekezdése a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 8. § (6) bekezdését a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdése iktatta be.

10

A 9. § (1) bekezdés b) pontja a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 19.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

11

A 10. § (2) bekezdése a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 19.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 10. § (3) bekezdése a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 19.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 10. § (3a) bekezdését a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 19.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdése iktatta be.

14

A „Települési karácsonyi támogatás” alcímet (12/A. §-t) a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 19.) önkormányzati rendelete 6. §-a iktatta be.

15

A 12/A. § (2) bekezdése a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (XII. 13.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

16

A 13. § (1) bekezdése a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 19.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

17

A 14. § (7) bekezdését a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

18

Az 5. melléklet 8. pontja a Mezőnagymihály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IX. 1.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.