Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2017. (III. 3.) önkormányzati rendelete

a kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről

Hatályos: 2023. 01. 01

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2017. (III. 3.) önkormányzati rendelete

a kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről

2023.01.01.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 22. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014. (XII. 3.) önkormányzati rendelete 34. § (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Jogi, Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottság, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014. (XII. 3.) önkormányzati rendelete 34. § (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Terület- és Vidékfejlesztési Bizottság, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2014. (XII. 3.) önkormányzati rendelete 34. § (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi és Turisztikai Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. Értelmező rendelkezések

1. § E rendelet alkalmazásában

1. civil szervezet: az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2. § 6. pontja szerintiek;

2. kamara: a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun vármegyei területi szervezete1;

3. sportszervezet: a sportról szóló 2004. évi I. törvény (a továbbiakban: Sporttörvény) 15. § (1) bekezdése szerintiek;

4. sportszövetség: a Sporttövény 19. § (1) bekezdése szerintiek.

2. A kitüntető díjak alapítása, annak fajtái, elnevezései és az adományozás feltételei

2. § (1) A Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának2 Közgyűlése (a továbbiakban: Közgyűlés) a következő kitüntető díjakat alapítja:

a) Bács-Kiskun Vármegyéért Díj3

b) Szakmai kitüntető díjak:

ba) Bács-Kiskun Vármegye4 Gazdaságáért Díj

bb) Bács-Kiskun Vármegye5 Vidékfejlesztéséért Díj

bc) Bács-Kiskun Vármegye6 Turizmusáért Díj

bd) Bács-Kiskun Vármegye7 Egészségügyéért Díj

be) Bács-Kiskun Vármegye 8Tudományos Életének Fejlődéséért Díj

bf) Bács-Kiskun Vármegye9 Közigazgatásáért Díj

bg) Bács-Kiskun Vármegye10 Kultúrájáért Díj

bh) Bács-Kiskun Vármegye11 Ifjúságának Neveléséért Díj

bi) Bács-Kiskun Vármegye12 Lakosságának Védelméért Díj

bj) Bács-Kiskun Vármegye13 Közösségfejlesztéséért Díj

bk) Bács-Kiskun Vármegye14 Nemzetiségeiért Díj

bl) Év Polgármestere Bács-Kiskun Vármegyében15 Díj

bm) Bács-Kiskun Vármegye16 Sportjáért Díj

bn) Bács-Kiskun Vármegye17 Nemzetközi Kapcsolataiért Díj

bo) Bács-Kiskun Vármegye18 Fenntarthatóságáért Díj19

c) Bács-Kiskun Vármegyei20 Közgyűlés Elnökének Díja

(2) A Bács-Kiskun Vármegyéért Díj21 a vármegye22 fejlődésének elősegítése, felemelkedésének előmozdítása, hírnevének gyarapítása érdekében kifejtett tevékenység, életmű elismeréseként adományozható azon személynek, aki a megye fejlesztése érdekében különösen a területfejlesztési területen példamutató, kiemelkedő tevékenységet végzett.

(3) A Bács-Kiskun Vármegye23 Gazdaságáért Díj a vármegye24 gazdasági életének fejlesztése terén kifejtett eredményes tevékenység elismeréseként adományozható.

(4) A Bács-Kiskun Vármegye25 Vidékfejlesztéséért Díj a vármegye26 vidék-, agrár- és környezetgazdálkodásának fejlesztése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenység elismeréseként adományozható.

(5) A Bács-Kiskun Vármegye27 Turizmusáért Díj a vármegye28 turizmusának tervezése, fejlesztése vagy szervezése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenység különösen turisztikai szolgáltatás nyújtásának elismeréseként adományozható.

(6) A Bács-Kiskun Vármegye29 Egészségügyéért Díj a vármegye30 egészségügyében kifejtett kiemelkedő tevékenység elismeréseként adományozható a vármegyei31 egészségügy területén végzett kimagasló szakmai tevékenységért, a gyógyítás vagy megelőzés terén jelentős eredményt hozó új eljárás, készítmény vagy műszer kidolgozásáért, fejlesztéséért.

(7) A Bács-Kiskun Vármegye32 Tudományos Életének Fejlődéséért Díj a vármegye33 tudományos életében a kutatásfejlesztés és innováció terén elért eredményes tevékenység elismeréseként adományozható tudományos tevékenységet végző számára.

(8) A Bács-Kiskun Vármegye34 Közigazgatásáért Díj a vármegye35 közigazgatásában kifejtett eredményes tevékenység elismeréseként adományozható a vármegye36 helyi önkormányzatainál, valamint a vármegyében37 működő államigazgatási szerveknél foglalkoztatott, kimagasló munkát végző alkalmazott részére, aki a lakosság szolgálatában, a közéleti munkában az átlagosnál humánusabb ügyintézéssel kivívta az állampolgárok elismerését, megbecsülését.

(9) A Bács-Kiskun Vármegye38 Kultúrájáért Díj a vármegye39 kulturális életében kifejtett kimagasló tevékenység elismeréseként adományozható a kulturális élet, az irodalom, a művészet terén magas színvonalon alkotó tevékenységért, valamint a közművelődés területén a vármegyében40 maradandó értéket teremtő munkáért.

(10) A Bács-Kiskun Vármegye41 Ifjúságának Neveléséért Díj a vármegyei42 oktatás-nevelés területén kifejtett kimagasló tevékenység elismeréseként adományozható azoknak, akik kiemelkedő módon járultak hozzá a vármegyében43 a korszerű és eredményes oktatás-nevelés megvalósításához. Adományozható a vármegyében44 élő és dolgozó pedagógusoknak is, akik a köznevelés és a felsőoktatás területén a gyermekek, tanulók, hallgatók közvetlen nevelésében és oktatásában hosszú ideje elismerésre méltó, áldozatkész és önzetlen tevékenységet látnak el, továbbá adományozható azoknak is, akik a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok gondozása, nevelése terén fejtenek ki hosszú időn keresztül áldozatos pedagógiai vagy más segítő, támogató jellegű tevékenységet.

(11) A Bács-Kiskun Vármegye45 Lakosságának Védelméért Díj a vármegye46 közrendje, köz- és vagyonbiztonsága vagy a vármegyei47 katasztrófa elhárítás érdekében hosszú ideje végzett kimagasló szakmai tevékenységért, a lakosság szolgálatában teljesített példamutató helytállásért adományozható.

(12) A Bács-Kiskun Vármegye48 Közösségfejlesztéséért Díj a civil szervezeteket, egyházakat és magánszemélyeket érintően a vármegyében49 hagyományteremtő céllal kifejtett közösségfejlesztő tevékenység elismeréseként adományozható. Adományozható továbbá a vármegyei50 szociális ellátás és gyermekvédelem területén kifejtett kimagasló szakmai tevékenységért.

(13) A Bács-Kiskun Vármegye51 Nemzetiségeiért Díj a nemzetiségek kulturális hagyományai megőrzésében és a nemzetiségek érdekében kifejtett kimagasló tevékenységért adományozható a vármegyében52 élő nemzetiségek nyelvi, tárgyi és szellemi kultúrájának, történelmi hagyományainak megőrzése, valamint a nemzetiségi jogok védelme és gyakorlása érdekében kimagasló munkát végzők részére.

(14) Az Év Polgármestere Bács-Kiskun Vármegyében53 Díj azoknak a vármegyei54 polgármestereknek adományozható, akik a település fejlesztése érdekében a műszaki, tudományos, ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi, terület- és településfejlesztési vagy környezetvédelmi területen példamutató, kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, különösképpen életművük elismeréseként.

(15) A Bács-Kiskun Vármegye55 Sportjáért Díj olimpiai, világ- vagy Európa-bajnokságon kiemelkedő eredményért vagy a vármegye56 sportéletében kifejtett eredményes tevékenység elismeréseként adományozható a vármegye57 testnevelési és sport mozgalmában, a sportolók eredményes felkészítésében, a testnevelés és sporttudomány terén végzett kimagasló szakmai, hivatásbeli tevékenységért, vagy az egészséges életmódra nevelés körében végzett kiemelkedő munkáért.

(16) A Bács-Kiskun Vármegye58 Nemzetközi Kapcsolataiért Díj a vármegye59 külkapcsolatainak alakításában való aktív közreműködés elismeréseként adományozható.

(16a) A Bács- Kiskun Vármegye60 Fenntarthatóságáért Díj a vármegye61 fenntarthatósága érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenység elismeréseként adományozható olyan munkáért, amely megfelel a jelen fejlődési igényeinek anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékeinek a saját szükségleteik kielégítésére és életstílusuk megválasztására való képességét.62

(17) A Bács-Kiskun Vármegyei63 Közgyűlés Elnökének Díja a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatánál64 vagy a Bács-Kiskun Vármegyei65 Önkormányzati Hivatalnál66 kiemelkedő munkát végző alkalmazottak és a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata67 kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságoknál kiemelkedő munkát végző alkalmazottak szakmai és hivatásbeli érdemeinek elismeréseként adományozható.

3. A kitüntető díjak leírása, viseleti előírás

3. § (1) A Bács-Kiskun Vármegyéért Díj68 kétalakos, fából készült kisplasztika, amely Bács-Kiskun megye címerében szereplő Szent Pált és kun vitézt ábrázolja. A posztamensen feltüntetve: a díjazott neve, „Bács-Kiskun Vármegyéért69 Díj” és az évszám. Az oklevélen Bács-Kiskun vármegye70 címerét ábrázoló arany kitűző kerül elhelyezésre. A 18 karátos arany kitűző Bács-Kiskun vármegye71 címerét ábrázolja, melynek hossza 10 mm, súlya 2 g. A kitüntető díj és az oklevél kívül-belül fehér díszdobozban elhelyezve.

(2) A szakmai kitüntető díjak, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei72 Közgyűlés Elnökének Díja művészi kivitelű, kör alakú, 50 mm átmérőjű, kétoldalas öntött ezüst plakett. Egyik oldalán Petőfi Sándor portréjának ábrázolása, valamint a „Bács-Kiskun szülötte” és „1823-1849” feliratok szerepelnek, másik oldalán a díjazott neve, a kitüntető díj megnevezése, az évszám, valamint a 2022. és 2023. években adományozott elismerések esetén a „Petőfi születésének 200. évfordulója” felirat olvasható. A kitüntető díjhoz ezüst kitűző tartozik, mely Bács-Kiskun vármegye73 címerét ábrázolja, hossza 10 mm. A plakett, a kitűző és egy emléklap sötétkék színű flokkolt mappában kerül elhelyezésre.74

(3) A (1) bekezdés szerinti arany kitűzőt és a (2) bekezdés szerinti ezüst kitűzőt a kitüntetett természetes személy vagy a kitüntetett jogi személy képviselője a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata75 által szervezett rendezvényen a kitüntető díjnak megfelelő méltó módon, a ruházatán köteles viselni.

4. A kitüntető díjjal járó okmány

4. § (1) A kitüntető díjjal oklevél jár.

(2) Az oklevélnek tartalmaznia kell

a) a kitüntető díj elnevezését;

b) a kitüntetett nevét, valamint természetes személy esetén az általa viselt cím, rendfokozat, beosztás vagy foglalkozás megjelölését;

c) a Közgyűlés határozatának számát, mellyel döntött a kitüntető díj adományozásáról;

d) az oklevél kiállításának keltét, a Közgyűlés elnökének aláírását;

e) a Közgyűlés hivatalos pecsétjének lenyomatát.

5. A kitüntető díjban részesíthetők köre, az évente adományozható kitüntető díjak száma

5. § (1) A Bács-Kiskun Vármegyéért Díj76 és a szakmai kitüntető díj adományozható

a) magyar állampolgárságú természetes személynek,

b) külföldi állampolgárságú természetes személynek,

c) Magyarországon székhellyel rendelkező jogi személynek vagy

d) külföldi államban székhellyel rendelkező jogi személynek.

(2) A Bács-Kiskun Vármegyei77 Közgyűlés Elnökének Díja adományozható magyar állampolgárságú természetes személynek.

(3) Közgyűlési tagnak nem adományozható kitüntető díj abban az önkormányzati választási ciklusban, melyben képviselői mandátumot tölt be.

(4) A kitüntető díjból évente legfeljebb három adományozható.

(5) A kitüntető díj posztumusz díjként is adományozható. A posztumusz díj átvételére a kitüntetett házastársa, élettársa vagy egyenes ágbeli hozzátartozója jogosult.

6. A kitüntető díj adományozásának rendje

6. § (1) A Bács-Kiskun Vármegyéért Díjra78 és a szakmai kitüntető díjra javaslatot tehet

a) a Közgyűlés tagja, a Közgyűlés bizottsága, a vármegyei79 jegyző,

b) a Bács-Kiskun vármegyében80 működő települési önkormányzat képviselő-testülete,

c) a Bács-Kiskun Vármegyei81 Kormányhivatal vezetője, a Bács-Kiskun Vármegyei82 Rendőr-főkapitányság vezetője, a Bács-Kiskun Vármegyei83 Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője,

d) a Bács-Kiskun vármegyében84 működő területi nemzetiségi önkormányzat, települési nemzetiségi önkormányzat,

e) a Bács-Kiskun vármegyében85 működő kamara,

f) a Bács- Kiskun vármegyében86 székhellyel rendelkező civil szervezet a létesítő okirata szerinti feladatköréhez kapcsolódóan vagy

g) a Bács-Kiskun vármegyében87 működő sportszervezet, sportszövetség

h) a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatával88 együttműködési megállapodást kötött egyházak vezetői89.

(2) A Bács-Kiskun Vármegyei90 Közgyűlés Elnökének Díjára javaslatot tehet

a) a Közgyűlés elnöke,

b) a vármegyei91 jegyző vagy

c) a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata92 kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság ügyvezetője.

(3) A kitüntető díj adományozása tekintetében javaslattételre jogosult évente díjanként csak egy természetes személyre vagy jogi személyre tehet javaslatot.

(4) A Rendelet 1. melléklete szerinti természetes személyre irányuló kitüntetési javaslatot és 2. melléklete szerinti jogi személyre irányuló kitüntetési javaslatot minden év május 5. napjáig a Közgyűlés elnökének kell a postai szolgáltatásokról szóló jogszabály szerint feladott küldeményként vagy személyesen benyújtani.93,94

7. § (1) A kitüntető díjra tett javaslatot a Közgyűlés által létrehozott kuratórium vizsgálja meg és értékeli.

(2) A kuratórium a kitüntető díjakra beérkezett javaslatokat rangsorolja, melyeket a kuratórium elnöke terjeszt döntéshozatal céljából a Közgyűlés soron következő ülése elé.95

8. § (1) A kuratórium az egyes kitüntető díjakhoz tárgykörileg kapcsolódó szakterületek független és elismert szakembereiből és a Közgyűlés elnökéből áll, nem lehet a kuratórium tagja más vármegyei96 önkormányzati képviselő.

(2) A kuratórium tagjainak létszáma kilenc fő. A létszámba bele kell érteni a Közgyűlés elnökét is.

(3) A kuratórium elnöki tisztét a Közgyűlés elnöke tölti be.

(4) A kuratórium tagjaira a Közgyűlés tagjai tesznek javaslatot az alakuló ülést követő három hónapon belül. A javasolt személyek névsorát azok megválasztása érdekében a Közgyűlés elnöke terjeszti a Közgyűlés elé. A kuratóriumi tagok ebbéli tisztségük ellátásáért díjazásban nem részesülnek.

(5) A kuratórium tagjának megbízása az önkormányzati választási ciklus végéig tart.

(6) A kuratórium az alakuló ülésén elfogadja az ügyrendjét.

9. § (1) A Bács-Kiskun Vármegyéért Díj97, valamint a szakmai kitüntető díj adományozásáról a Közgyűlés dönt.

(2) A Bács-Kiskun Vármegyei98 Közgyűlés Elnökének Díja adományozásáról a Közgyűlés elnöke dönt.

(3) A kitüntető díjat évente egy alkalommal, a Közgyűlés szeptemberben esedékes ünnepi ülésén kell átadni.99

(4) A kitüntető díjat a Közgyűlés elnöke adja át.

10. § (1) A kitüntető díj adományozásával járó előkészítő és szervezési feladatokat a Bács-Kiskun Vármegyei100 Önkormányzati Hivatal látja el.101

(2) A kitüntetettekről a Bács-Kiskun Vármegyei102 Önkormányzati Hivatal103 nyilvántartást vezet.

(3) A kitüntető díj adományozásáról szóló közgyűlési határozatot közzé kell tenni a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata104 honlapján105.

7. Záró rendelkezések

11. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

12. § (1) A 8. § (2) bekezdésében foglaltakat a 2019. évi általános önkormányzati választásokat követően kell alkalmazni.

(2) Az e rendelet hatálybalépésékor működő kuratórium az ügyrendjét a 2017. évi kitüntetési javaslatok elbírálásának időpontjáig elfogadja.

13. § Hatályát veszti

a) a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló 5/1996. (IV. 5.) Kgy. számú rendelete,

b) a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló 5/1996. (IV. 5.) Kgy. számú rendelet módosításáról szóló 16/1996. (VII. 22.) Kgy. számú rendelete,

c) a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló 16/1996. (VII. 22.) Kgy. rendelettel módosított 5/1996. (IV. 5.) Kgy. rendelet módosításáról szóló 8/2001. (VII. 16.) Kgy. rendelete,

d) a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek a 16/1996. (VII. 22.), valamint a 8/2001. (VII. 16.) Kgy. rendelettel módosított, a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló 5/1996. (IV. 5.) Kgy. rendelet módosításáról szóló 15/2003. (VI. 3.) Kgy. rendelete,

e) a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló többször módosított 5/1996. (IV. 5.) Kgy. rendelet módosításáról szóló 12/2004. (VII. 9.) Kgy. rendelete,

f) a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló többször módosított 5/1996. (IV. 5.) Kgy. rendelet módosításáról szóló 15/2004. (X. 14.) Kgy. rendelete,

g) a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló 5/1996. (IV. 5.) Kgy. számú rendelet módosításáról szóló 7/2008. (IV. 30.) Kgy. számú rendelete,

h) a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló 5/1996. (IV. 5.) Kgy. számú rendelet kiegészítéséről szóló 12/2009. (V. 28.) Kgy. számú rendelete,

i) a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló 5/1996. (IV. 5.) Kgy. sz. rendelet módosításáról szóló 6/2013. (X. 1.) sz. önkormányzati rendelete.

1. melléklet

KITÜNTETÉSI JAVASLAT
TERMÉSZETES SZEMÉLY ESETÉN
Javaslatot tevő:
A javasolt kitüntető díj:
A kitüntető díjra javasolt
- Neve:
- Anyja neve:
- Lakcíme:
- Születési helye, ideje:
- Munkahelye:
- Foglalkozása, beosztása, rendfokozata, címe:
- Eddig kapott kitüntetése(i):
INDOKOLÁS
(Helység), (év), (hónap), (nap)
aláírás

2. melléklet

KITÜNTETÉSI JAVASLAT
JOGI SZEMÉLY ESETÉN
Javaslatot tevő:
A javasolt kitüntető díj:
A kitüntető díjra javasolt
- Neve:
- Székhelye:
- Alapításának helye, ideje:
- Tevékenységi köre(i):
- Eddig kapott kitüntetése(i):
INDOKOLÁS
(Helység), (év), (hónap), (nap)
aláírás
1

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

2

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

3

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

4

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

5

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

6

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

7

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

8

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

9

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

10

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

11

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

12

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

13

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

14

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

15

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

16

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

17

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

18

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

19

Kiegészítette: 3/2022. (III.11.) önk. rendelet 1. § (1) bekezdése. Hatályos: 2022. III. 12.

20

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

21

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

22

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

23

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

24

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

25

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

26

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

27

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

28

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

29

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

30

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

31

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

32

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

33

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

34

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

35

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

36

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

37

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

38

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

39

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

40

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

41

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

42

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

43

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

44

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

45

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

46

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

47

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

48

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

49

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

50

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

51

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

52

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

53

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

54

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

55

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

56

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

57

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

58

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

59

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

60

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

61

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

62

Kiegészítette: 3/2022. (III.11.) önk. rendelet 1. §. (2) bekezdése. Hatályos: 2022. III. 12.

63

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

64

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

65

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

66

Módosította: 8/2017.(VII.10.) önk. rendelet 12. § a) pontja. Hatályos: 2017.VII.10.

67

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

68

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

69

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

70

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

71

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

72

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

73

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

74

Módosította: 3/2022. (III.11.) önk. rendelet 2. §-a. Hatályos: 2022. III. 12.

75

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

76

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

77

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

78

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

79

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

80

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

81

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

82

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

83

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

84

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

85

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

86

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

87

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

88

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

89

Kiegészítette: 3/2022. (III.11.) önk. rendelet 3. §-a. Hatályos: 2022. III. 12.

90

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

91

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

92

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

93

Módosította: 2/2020. (III.2.) önk. rendelet 2. §-a. Hatályos: 2020. III. 3.

94

Módosította: 3/2022. (III.11.) önk. rendelet 4. §-a. Hatályos: 2022. III. 12.

95

Módosította: 2/2020. (III.2.) önk. rendelet 2. § a) pontja. Hatályos: 2020. III. 3.

96

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

97

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

98

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

99

Módosította: 2/2020. (III.2.) önk. rendelet 2. § b) pontja. Hatályos: 2020. III. 3.

100

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

101

Módosította: 2/2020. (III.2.) önk. rendelet 2. § c) pontja. Hatályos: 2020. III. 3.

102

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

103

Módosította: 8/2017.(VII.10.) önk. rendelet 12. § b) pontja. Hatályos: 2017.VII.10.

104

Módosította a 12/2022. (XI.29.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2023. I. 01.

105

Módosította: 8/2017.(VII.10.) önk. rendelet 12. § c) pontja. Hatályos: 2017.VII.10.