Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2019.(XII.18.) önkormányzati rendelete

a vásárokról és piacokról

Hatályos: 2023. 09. 30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2019.(XII.18.) önkormányzati rendelete

a vásárokról és piacokról

2023.09.30.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 14. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Bevezető rendelkezések

1. § (1) E rendelet területi és tárgyi hatálya kiterjed a Kiskunfélegyháza város közigazgatási területén a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező ingatlanokon üzemeltetett és rendezett:

a) a Kiskunfélegyháza, Pázmány utca 2. szám alatt működő Pázmány utcai piacra,

b) a Kiskunfélegyháza, Béke téren a Pázmány utca és a Petőfi S. utca között húzódó Béke téri piacra,

c) a Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 20/A szám alatti ingatlan (továbbiakban: vásártér) kijelölt részén lévő Csongrádi úti használtcikk és kisállat piacra, és vásárra.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a piac fenntartójára, üzemeltetőjére, a piacon árusítási, illetve egyéb engedélyhez kötött tevékenységet folytatókra és a piac területén tartózkodókra.

(3) Nem terjed ki e rendelet hatálya az egyéb, a város közigazgatási területén esetenként engedélyezett árusításra, akkor sem, ha az eladó azt vásár elnevezéssel szervezi, továbbá az egyedi engedély alapján, a közterületen folytatott árusításra.

2. § A rendelet hatálya alá tartozó piaci és vásári területeken folytatott kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységnek meg kell felelnie a jogszabályban előírt kereskedelmi, építésügyi, közegészségügyi, élelmiszerlánc-biztonsági, élelmiszer-higiéniai, állategészségügyi, növény-egészségügyi, környezetvédelmi, munkavédelmi és tűzvédelmi követelményeknek.

3. § E rendelet alkalmazása során

1. alkalmi helyhasználó: aki az árusító hely alkalmankénti használatáért – naponta –helypénzt fizet;

2. árusítás: a termék vásárlóknak történő bemutatása és értékesítése;

3. árusító hely: üzlethelyiségnek nem minősülő árusító vagy szolgáltató tevékenységre alkalmas az üzemeltető által kijelölt hely;

4. fenntartó: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata;

5. helyhasználó: aki az árusító helyet tartósan vagy alkalmanként használja;

6. helyi vállalkozás: kiskunfélegyházi székhelyű, saját nevében és felelősségére üzletszerű tevékenységet folytató gazdasági egység;

7. helypénz: az árusító hely használatáért fizetendő térítési díj;

8. heti piaci nap: a keddi a pénteki és a vasárnapi naptári nap;

9. vásár, piac: a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvényben (a továbbiakban: Kertv.) meghatározott értékesítési forma, értékesítési hely;

10. tartós helyhasználó: az, aki az árusító helyen történő rendszeres árusításra helyhasználati engedéllyel rendelkezik;

11. üzemeltető: a fenntartó által kijelölt, a vásár, piac vezetését, illetve annak működtetésével kapcsolatos feladatokat ellátó, a fenntartó nevében eljárni jogosult gazdálkodó szervezet;

12. piac részleg: az üzemeltető piacok és vásárok működtetési feladatait ellátó részlege.

13. vállalkozás: saját nevében és felelősségére üzletszerű tevékenységet folytató gazdasági egység.

14.1 tartós helyhasználati engedély: a tartós helyhasználó részére a tartós helyhasználati díj megfizetésével az árusító hely használatára vonatkozó, tárgyév december 31. napjáig érvényes jogosultság,

15.2 tartós helyhasználati díj: a tartós használatba vett árusítóhely tárgyévre megállapított díja.

2. A vásár és piac fenntartása, üzemeltetése

4. § (1) A lakosság élelmiszerekkel, közszükségleti cikkekkel történő jobb ellátása érdekében Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata (továbbiakban: fenntartó) piacot tart fenn, vásárt rendez, és meghatározza a piac és a vásár üzemeltetésének rendjét.

(2) A fenntartó a piacok és vásárok üzemeltetését, az árusító helyek, valamint az egyéb létesítmények, illetve a nem árusítási célra kiképzett területegységek hasznosítását a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. (továbbiakban: üzemeltető) útján látja el.

3. Piacok és vásárok jellege és nyitva tartása

5. § (1)3 A Pázmány utcai piacon az őstermelők, kistermelők által előállított termékek, valamint kiskereskedelmi áruk, termékek értékesíthetők. A piac csarnok területén tejtermékek, a vonatkozó jogszabályok betartatásával állati eredetű élelmiszerek (tojás, húskészítmény), termesztett gomba, méz, savanyított termékek és biotermékek árusíthatók.

(2) A Pázmány utcai piac nyitva tartása

a) május 1-től augusztus 31-ig

aa) kedd, péntek 5:00 –13:00 óra

ab) szerda, csütörtök, szombat 6:00 – 12:00 óra

ac) vasárnap 5:00 – 12:00 óra

b) szeptember 1-től április 30-ig

ba) kedd, péntek 6:00 –13:00 óra

bb) szerda, csütörtök, szombat, vasárnap 6:00 – 12:00 óra.

6. § (1) A Béke téri piacon kizárólag új árukat, így különösen ruházati- és iparcikkeket, csomagolt élelmiszereket lehet értékesíteni.

(2) Béke téri piac nyitva tartása

a) május 1-től augusztus 31-ig

aa) kedd, péntek 5:00 –13:00 óra

ab) vasárnap 5:00 – 12:00 óra

b) szeptember 1-től április 30-ig

ba) kedd, péntek 6:00 – 13:00 óra

bb) vasárnap 6:00 – 12:00 óra.

7. § (1) A Csongrádi úti kisállat és használtcikk piacon kizárólag kisállat, hobbi-, díszállat és baromfi, továbbá a háztartásban feleslegessé vált, eredeti célra még rendeltetésszerűen használható termék, használtcikk, így különösen gyerek-felnőtt ruha, játék, könyv, sporteszköz, dísztárgy, használati tárgyak árusíthatók.

(2) A Csongrádi úti kisállat és használtcikk piac nyitva tartása: kedd, péntek 6:00 – 11:00 óra.

8. § (1) A Csongrádi úti Országos Állat- és Kirakodó vásáron értékesíthető áruk, termékek, használtcikk, vendéglátó ipari termékek, csomagolt és csomagolatlan élelmiszer.

(2) Vásár nyitva tartás minden hónap második vasárnapja 5:00 – 14:00 óra. A Húsvét vasárnapján esedékes vásár a hónap első vasárnapján kerül megrendezésre.

9. § (1) A piacok és a vásárok ünnepnapokon zárva tartanak.

(2) Az üzemeltető a nyitva tartási időt a fenntartó érdekkörében felmerülő okból vagy közérdekből bármikor korlátozhatja, módosíthatja.

10. §4 (1) Alkalmi (ünnepi) vásár a lakosság igényének megfelelően az ünnephez, rendezvényhez kapcsolódó jellegzetes árucikkek értékesítésére rendezhető.

(2) Az alkalmi (ünnepi) vásári árusítás feltételeit az üzemeltető a Pázmány utcai piacon elhelyezett hirdetőtábláján teszi közzé.

4. Az árusítóhelyek hasznosítása, az árusítás feltételei

11. § (1) A piacokon és vásárokon árusítani a piac részleg által közegészségügyi szempontból kijelölt helyeken tartós helyhasználati engedéllyel vagy alkalmi jelleggel lehet a vonatkozó jogszabályok és e rendeletben foglalt árusítási és egyéb feltételek betartásával.

(2) A piacon tevékenységet az a gazdálkodó szervezet, mezőgazdasági termelő (őstermelő), népművész, népi iparművész és fotóművész folytathat, aki hozzájárulását adja adatai vagy személyes adatai jogszerű nyilvántartásához és kezeléséhez.

(3) A vállalkozói igazolvánnyal nem rendelkező magánszemély üzletszerű kereskedelmi tevékenységet nem folytathat, tovább-eladás céljára beszerzett árut nem értékesíthet.

(4) Használt cikket az árusíthat, aki erre jogosító engedéllyel rendelkezik. A tulajdonát képező vagyontárgyakat használtcikk piacon, vásáron alkalomszerűen magánszemély is árusíthat.

(5) Az árusító helyek hasznosítása során az alábbi sorrend érvényesül

a) helyi őstermelő, kistermelő

b) helyi vállalkozás

c) Kiskunfélegyháza 40 km-es körzetében gazdálkodó őstermelő, kistermelő,

d) Kiskunfélegyháza 40 km-es körzetén kívül gazdálkodó vállalkozás,

e) egyéb a)-d) pontba nem sorolható.

(6) A rendezett üzemeltetés érdekében a piac részleg a helyhasználatba adott helyek elhelyezkedését, használatát a helyhasználók tájékoztatása mellett jogosult módosítani.

(7) A tartós helyhasználatra kijelölt helyek önkényesen nem változtathatók meg, nem cserélhetők el.

(8) A tartós helyhasználat az állandó árusítóhely biztosítását szolgálja. A tartós helyhasználó az árusító helyre vonatkozóan éves helyhasználati engedéllyel rendelkezik.

(9)5 A tartós helyhasználatba adott helyeket a Pázmány utcai és a Béke téri piacon a nyitvatartási idő kezdetétől számított 1 órán belül, a Vásáron 6:00 óráig kell elfoglalni

(10) A tartós helyhasználatra ki nem adott árusító helyeket, valamint a tartós helyhasználatba adott, de határidőre el nem foglalt árusító helyeket a piac részleg alkalmi helyhasználók részére használatba adja helypénz megfizetése ellenében.

12. §6 (1) Tartós helyhasználat a Pázmány utcai piac és a Vásár alkalmával:

a) Tartós helyhasználatot igénylők a tartós helyhasználatot a piac részleg irodájában kérelmezhetik. Amennyiben a kérelemnek megfelelő kiadható hely nincs, a kérelmezőt írásbeli igénybejelentése alapján nyilvántartásba veszik. A megüresedő helyeket a piac részleg a kérelem benyújtásának sorrendjében és a 11. § (5) bekezdésben foglalt szempontok alapján adja ki. A bírálat és kiértesítés után helyhasználat a helyhasználati engedély kiadásával jön létre.

b)7 Tartós helyhasználattal rendelkezők ugyanazon árusító helyre a következő naptári évi igényüket november 2. napjától december 20. napjáig nyújthatják be. A tartós helyhasználati engedély az éves használati díj megfizetésével adható ki.

(2)8 Tartós helyhasználat céljából árusító helyet igényelni és elfoglalni az érvényes őstermelői igazolvánnyal, illetve adószámmal rendelkezők jogosultak. Egyéni vállalkozók a tevékenység végzéséhez szükséges engedély, bejelentés vagy igazolvány, gazdasági társaságok a bejegyzésüket igazoló cégbírósági végzés vagy cégkivonat bemutatására, valamint e dokumentumoknak az árusító helyen való folyamatos tartására kötelesek.

13. §9 (1) A Béke téri piacon árusítani a kijelölt 4 vagy 6 méter hosszú árusító helyeken, a főépítésszel előzetesen egyeztetett egységes arculat biztosítása mellett lehet. A kijelölt árusítóhelyek nem vonhatók össze.

(2) A Béke téri piacon az árusító helyek tartós helyhasználóját évente, a jegyző által kijelölt háromtagú bizottság nyílt sorsolás útján jelöli ki, melynek eredményét jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

(3) A sorsoláson az a tartós helyhasználatot igénylő vehet részt, aki a sorsoláson való részvételi szándékát a jegyzőnek a tartós helyhasználatot megelőző év november 15. napjáig a hirdetményben meghatározott módon bejelenti és az e rendeletben foglalt árusítási és egyéb feltételek, valamint a sorsolásról szóló hirdetményben leírtak elfogadásáról külön nyilatkozatot tesz. A sorsolás napját kitűző hirdetmény minden év október 31-ig a helyben szokásos módon közzétételre kerül.

(4) A tartós helyhasználat igényét bejelentő köteles a sorsoláson személyesen, képviselője vagy okirattal igazolt meghatalmazottja (továbbiakban: tartós helyhasználatot igénylő) útján részt venni.

(5) A sorsolási bizottság először az Oskola és a Pázmány utca közötti 6 méteres, majd a 4 méteres, ezt követően a Petőfi Sándor és az Oskola utca közötti 6 méteres, majd a 4 méteres árusítóhelyeket sorsolja ki (továbbiakban: sorsolási rend), ennek megfelelően négy sorsolásra kerül sor.

(6) A sorsolási rend alapján megtartott sorsolás során a tartós helyhasználatot igénylők lezárt borítékba helyezik nevüket, és az adott sorsolás megkezdése előtt az urnába helyezik azt.

(7) A sorsolási bizottság adott sorsolás során konkrét árusítóhelyekre sorsolja ki annak tartós helyhasználóját.

(8) Adott árusítóhelyek sorsolásán részt vehet az a tartós helyhasználatot igénylő is, aki részére a sorsolási rendben az előző sorsolás(ok) során nem jelöltek ki árusítóhelyet.

(9) Adott sorsoláson kisorsolt tartós helyhasználatot igénylő a sorsolási rendben következő sorsolásokon nem vehet részt.

(10) A piac részleg a tartós helyhasználati engedélyt a tartós helyhasználati díj megfizetésének hitelt érdemlő igazolását követően adja ki.

(11) A sorsolást követő időszakban tartós helyhasználó nélkül maradt árusító helyek tartós helyhasználóját az igények beérkezési sorrendjében, e rendeletben előírtak alkalmazásával az üzemeltető jelöli ki.

(12) A Béke téri piacon történő árusításra a 12. § (2) bekezdést is alkalmazni kell.

5. A helyhasználat megszűnése

14. § (1)10 A helyhasználati engedély a fenntartó érdekkörében felmerülő okból, vagy közérdekből 15 napos határidővel írásban visszavonható, mely esetben az éves tartós helyhasználati díj arányos része a helyhasználó részére visszafizetésre kerül.

(2) Ha a helyhasználó az esedékes díjat határidőre nem fizeti meg, vagy ha e rendelet előírásait és a helyhasználati engedélyben megállapított feltételeket nem tartja be, az üzemeltető a helyhasználati engedélyt – írásban, indoklás megjelölésével– azonnali hatállyal visszavonhatja.

(3) A tartóshely használat a helyhasználó írásbeli kérelmére megszüntethető, ez esetben a tartós helyhasználati díj arányos része nem jár vissza.

(4)11 Amennyiben a tartós helyhasználó a felelősségi körében az 5. § (2) bekezdés aa) és ba) és 6. § (2) bekezdés aa) és ba) pontokban meghatározott nyitvatartási napokon, a naptári évnek március 1. és október 30. közötti időszakában 50 %-ot meghaladóan nem árusít, az üzemeltető tartós helyhasználati engedélyét – írásban, indoklás megjelölésével – azonnali hatállyal visszavonhatja, valamint a visszavonás időpontját követő két éven belül tartós helyhasználatot igénylő eljárásból kizárhatja.

6. Helyhasználati díj

15. § (1) A piaci árusítóhelyek használatáért e rendelet 1. számú mellékletében meghatározott mértékű díjat kell fizetni.

(2) A tartós helyhasználatért tartós helyhasználati díjat, valamint helypénzt, az alkalmi helyhasználatért helypénzt kell fizetni.

16. §12 (1)13 A Pázmány utcai piacon és Csongrádi úti Országos Állat- és Kirakodó vásáron tartós helyhasználatba kapott hely tárgyévre megállapított éves díját köteles a helyhasználatra jogosult az üzemeltető által kiállított számla alapján megfizetni.

(2) A Béke téri piacon a helyhasználatra jogosult köteles a tartós helyhasználatba kapott hely tárgyévre megállapított díját az üzemeltető által kiállított számla alapján megfizetni.

17. § (1) A helypénzt az árusítás napján helyjegy megvásárlásával kell megfizetni. A helyjegy a megvásárlás napjára szól.

(2) A piac részleg a megfizetett helypénzről megfelelő értékű, sorszámmal, értékjelzéssel és napi keltezéssel ellátott helyjegyet, vagy készpénzfizetési számlát köteles adni, melyet a helyhasználó köteles mindaddig, amíg árusító helyét elfoglalva tartja, megőrizni és ellenőrzéskor felmutatni. Az elfoglalt területet a helyhasználó a helypénz megfizetése előtt nem hagyhatja el.

(3) A megfizetett helypénz összegéről kiadott helyjegy, illetve számla másra nem ruházható át, elvesztése, beazonosíthatatlanná válását eredményező megrongálódása a helypénz ismételt megfizetésének kötelezettségét eredményezi.

(4) A helyhasználó a megvásárolt helyjegyet csak saját jogán használhatja fel, a megfizetett területnél nagyobb terület elfoglalása esetén a helyhasználónak a különbözetet meg kell fizetnie.

(5) A piaccal határos üzlethelyiségek üzemeltetői a piac területére árut csak tartós helyhasználati díj és helypénz megfizetése esetén helyezhetnek el.

7. Piacon és vásáron értékesíthető termékek

18. § (1) A mezőgazdasági őstermelői igazolvánnyal rendelkező személy, valamint a kistermelő vásáron, piacon kizárólag a külön jogszabály szerint meghatározott termékeket értékesítheti, az abban meghatározott feltételek szerint.

(2)14

(3) Népművész, népi iparművész, a képzőművész, kézműves és a fotóművész a saját előállítású alkotásait árusíthatja.

(4) Az egyéni vállalkozónak vagy mezőgazdasági kistermelőnek nem minősülő, valamely EGT - államban lakóhellyel vagy székhellyel rendelkező magánszemély a tulajdonát képező vagyontárgyakat - az (5) bekezdésben meghatározott termékek kivételével – a használtcikk piacon alkalomszerűen értékesítheti. Nem tekinthető használt cikknek a kozmetikai termék, az élelmiszer, a takarmány, az élvezeti cikk.

(5) Vásáron és piacon nem hozható forgalomba a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm rendelet 3. mellékletében felsorolt, kizárólag üzletben forgalmazható termékek.

8. Rendészeti szabályok

19. § (1) A piac részleg dolgozója a piacon, vásáron árusítók árusításra jogosító engedélyét ellenőrizheti és szabálytalan árusítás vagy engedély nélküli árusítás esetén megtilthatja az árusítást, és az árusítót kitilthatja a piac területéről.

(2) Az árus köteles az áru származása, minősége és mennyisége, valamint az árak tekintetében a vonatkozó jogszabály szerint ellenőrzésre jogosultaknak felvilágosítást adni, kérésükre bizonyító iratot felmutatni, és az árakat feltüntetni.

(3) Az árusító sátrakat, asztalokat és az árut úgy kell elhelyezni, hogy azok a közlekedést ne akadályozzák.

(4) Az árus az árusítóhelyen kizárólag hitelesített mérleget, súlyt vagy egyéb mérőeszközt használhat. A mérleget úgy kell elhelyezni, hogy a beosztás és a mutató a vevővel szemben álljon, az áru és a súly a vevő számára jól látható legyen. A mérleget tilos áruval, vagy más módon eltakarni és ezzel a vevő ellenőrzési lehetőségét akadályozni. Ha az árumérlegelés külön kosár, doboz, vagy egyéb eszköz felhasználásával történik, azon a mérőedény súlyát maradandó módon a vevő által is jól láthatóan fel kell tüntetni.

(5) Az árusításra ki nem jelölt hely, közlekedésre használt terület árubemutatásra, vagy árusításra nem vehető igénybe.

(6) A helyhasználó az általa okozott kárért, balesetért a polgári jog szabályai szerint felelősséggel tartozik.

(7) A Pázmány utcai piac területét közbezáró üzlethelyiségek üzemeltetői a piac területét a piac nyitvatartási idején túl csak árufeltöltés céljából használhatják. A Pázmány utcai piac területére az üzletek tulajdonosai és bérlői gépjárművel még rakodás céljából sem hajthatnak be. Az üzlethelyiségek vásárlói és vendégei a piaci nyitvatartási időn túl a piac területén nem tartózkodhatnak.

(8) A fenntartó, valamint az üzemeltető a piac rendjét folyamatosan ellenőrizni és felügyelni tartozik. Az árusításra vonatkozó jogszabályok megszegése esetén a piac részleg dolgozói a jogsértő magatartás azonnali megszüntetésére hívja fel a helyhasználót.

10. Záró rendelkezések

20. § (1) Ez a rendelet 2020. január 1. napján lép hatályba.

(2) A 2020. évi tartós helyhasználatra vonatkozó 13. § (3) bekezdés szerinti igény beadásának határideje 2020. január 15. napja.

(3) A rendelet előírásait a hatálybalépésekor fennálló jogviszonyok tekintetében is alkalmazni kell.

1. melléklet15

TARTÓS HELYHASZNÁLATI DÍJ, HELYPÉNZ ÉS EGYÉB DÍJAK

sorszám

A

B

C

D

Megnevezés

Tartós hely-használati díj (bruttó)

Tartós helyhasználattal rendelkezők esetében fizetendő bruttó helypénz

Helypénz / Alkalmanként fizetendő bruttó díj

1

Pázmány utcai piac I.-VI. és csarnok

750 Ft/m/hó

300 Ft/m/nap

300 Ft/m/nap

2

Béke téri piac

Petőfi utca és Oskola utca között

200 Ft/m2/hó

600 Ft/m/nap

1000 Ft/m/nap

3

Oskola utca és Pázmány utca között

400 Ft/m2/hó

1000 Ft/m/nap

1200 Ft/m/nap

4

Vásár

150 Ft/m2/hó

400 Ft/m/nap

600 Ft/m/nap

5

Használtcikk

használtcikk piacon

200 Ft/m/nap

6

vásáron

300 Ft/m/nap

7

Állatok után fizetendő díjak

sertés, juh, kecske

150 Ft/db

8

bárány, gida

100 Ft/db

9

szarvasmarha, ló

400 Ft/db

10

borjú, csikó

200 Ft/db

11

hobbiállat, kisállat

100 Ft/db

12

nyúl

100 Ft/m

13

baromfifélék

200 Ft/m2

14

Állatmérés a mázsaházban

sertés

120 Ft/db

15

juh, kecske, bárány, gida

100 Ft/db

16

csikó, ló, szarvasmarha

300 Ft/db

17

Járművek elhelyezése

személygépkocsi, utánfutó

500 Ft/db

18

kisteherautó, tehergépjármű, traktor, pótkocsi

1000 Ft/db

19

Illemhely használat

200 Ft/alakalom

20

Alkalmi (ünnepi) vásár

16500 Ft/4m2/alk.

1

A 3. § 14. pontját a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

2

A 3. § 15. pontját a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

3

Az 5. § (1) bekezdése a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (1) bekezdése a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 10. § a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

5

A 11. § (9) bekezdése a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

6

A 12. § a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (X. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

7

A 12. § (1) bekezdés b) pontja a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

8

A 12. § (2) bekezdése a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete 7. §-a szerint módosított szöveg.

9

A 13. § a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (X. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

10

A 14. § (1) bekezdése a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (X. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 14. § (4) bekezdése a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (X. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 16. § a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (X. 25.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

13

A 16. § (1) bekezdése a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete 8. §-a szerint módosított szöveg.

14

A 18. § (2) bekezdését a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

15

Az 1. melléklet 3. sora a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2021. (X.25.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított és a 28/2021. (XII.17.) önkormányzati rendelet 1. §-ával hatályba léptetett szöveg. Az 1. melléklet a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.