Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2020.(VII.8.) önkormányzati rendelete

Mélykút Város Önkormányzat 2019. évi zárszámadásáról és a 2019. évi költségvetési maradvány megállapításáról

Hatályos: 2020. 07. 09

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjában, valamint a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint az egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköréről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés k) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva,  a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében, továbbá Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Képviselő-testület Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2019.(XII.20.) önkormányzati rendelet 2. melléklete II. 14. pontja alapján eljáró Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:



1. A rendelet hatálya


1.§       A rendelet hatálya Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületére (továbbiakban: képviselő-testület), annak bizottságaira, valamint az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (továbbiakban: intézmények) terjed ki.        


  1. A zárszámadás bevételei és kiadásai

2. §      A képviselő-testület a 2019. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót


1 041 295 027 Ft

költségvetési bevétellel

1 209 587 009 Ft  

költségvetési kiadással

                                                   - 168 291 982 Ft 


költségvetési egyenleggel


969 441 659 Ft

12 792 622 Ft

956 649 037 Ft

 

finanszírozási bevétellel

finanszírozási kiadással

finanszírozási egyenleggel


2 010 736 686 Ft

összes bevétellel

1 222 379 631 Ft

összes kiadással

788 357 055 Ft

összesített egyenleggel

                         állapítja meg.


3.§     (1) A képviselő-testület a költségvetési bevételeket forrásonkénti, a költségvetésikiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten és a finanszírozási célú bevételeket és kiadásokat az 1. melléklet alapján határozza meg    kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban.

        (2)         A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatainak mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2. melléklet szerint kerül elfogadásra.

      (3)         Az önkormányzat részére a 2019. évi általános működési és ágazati feladatok  ellátására biztosított támogatásokat jogcímenként a képviselő-testület a rendelet 3. melléklete szerint fogadja el.

       (4)         A képviselő-testület az önkormányzat és az intézmények beruházási kiadásait a rendelet 4. melléklete     szerint fogadja el.

        (5)         A képviselő-testület az önkormányzat és az intézmények felújítási kiadásait a rendelet 5. melléklete szerint     fogadja el.


4.§   (1)   A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, továbbá intézményenként megoszlását kötelező         feladatok, önként        vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban, valamint az éves statisztikai átlag létszámot a 6., 6/a. – 6/ d.  mellékletek szerint fogadja el.

        (2)  A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások feladatonkénti megoszlását, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontását az önkormányzatnál és az intézményeknél a 7., 7/a. – 7/d. mellékletek szerint fogadja el.

        (3) A képviselő-testület az önkormányzat által adott egyéb működési támogatásokat államháztartáson kívülre a rendelet 8. melléklete szerint hagyja jóvá.

       (4) A képviselő-testület az önkormányzat által adott az egyéb működési támogatásokat államháztartáson belülre a rendelet 9. melléklete szerint hagyja   jóvá.


5. §    (1)         A képviselő-testület az önkormányzat többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségeit célonkénti és címenkénti alakulását a rendelet 10. melléklete szerint fogadja el.

          (2)  A képviselő-testület az önkormányzat által adott közvetett támogatások összegét a rendelet 11. melléklete szerint fogadja el.

           (3) Az önkormányzat a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 3.§- szerinti adósságot keletkeztető ügyleteket 2019. évben nem kötött.

          (4) A képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott kölcsönök állományát lejárat és eszközök szerint a rendelet 12. melléklete alapján fogadja el.

          (5) A képviselő-testület az EU-s támogatással megvalósuló programok és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez  való hozzájárulás  pénzügyi elszámolását a rendelet 13. melléklete szerint fogadja fel.

           (6) A képviselő-testület az önkormányzat és intézményeinek pénzeszközök változásának levezetését a rendelet 14. melléklete szerint fogadja el.

           

6.§      (1)  A képviselő-testület az önkormányzat és intézményeinek 2019. december 31-ei állapot szerinti vagyonát a 15. melléklet szerint hagyja jóvá. 

      (2) A képviselő-testület az önkormányzat és intézményeinek a 2019. december 31-   ei állapot szerinti vagyonkimutatását forgalomképesség szerint összevontan a 16. melléklet szerint, a „0”-ra leírt eszközök kimutatását a 16/a. melléklet szerint, a használatban lévő kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök, készletek kimutatását a 16/b. melléklet szerint hagyja jóvá. Függő követeléseket és kötelezettségeket, biztos (jövőbeni) követelések nincsenek.

       (3) A képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezet  működéséből származó kötelezettség és a részesedés alakulását a 17. melléklet szerint fogadja el.

          (4) A képviselő-testület a költségvetési maradványát 788 357 055 Ft összegben         hagyja jóvá a 18. mellékletben részletezettek szerint.

          (5) A képviselő-testület az önkormányzat és intézményeinek adósság állományának alakulását lejárat, eszközök, bel- és külföldi hitelezők szerinti bontásban a 19. melléklet szerint hagyja jóvá.


3. Záró rendelkezések


7. §  Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.



Mélykút, 2020. július 01.



              Kovács Tamás                                                                   Dr. Vörös-Börcsök Tímea

               polgármester                                                                                   jegyző



Záradék:


A rendelet kihirdetése a mai napon a Mélykúti Polgármesteri Hivatal székhelyén lévő hivatalos hirdetőtáblán történő kifüggesztéssel megvalósult.



Mélykút, 2020. július 08.


                                                                                              

                                                                                                        Dr. Vörös- Börcsök Tímea

                                                                                                                    jegyző

Mellékletek