Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Mélykút Város Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletéről

Hatályos: 2024. 02. 15

Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Mélykút Város Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletéről

2024.02.15.

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Képviselő-testület Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2019. (XII.20.) önkormányzati rendelet 55. §-ának (2) bekezdése alapján biztosított véleményezési jogkörben eljáró Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének Humánpolitikai és Ügyrendi Bizottsága, valamint Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Mélykút Város Önkormányzat (továbbiakban: önkormányzat) képviselő-testületére, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra, valamint az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését: költségvetési bevételek összegét 5 475 100 766 Ft-ban, költségvetési kiadásainak összegét 7 320 012 363 Ft-ban, költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét – 1 844 911 597 Ft-ban ezen belül a működési célú egyenlegét – 293 757 566 Ft-ban, felhalmozási célú egyenlegét – 1 551 154 031 Ft-ban állapítja meg. A finanszírozási bevételek összegét 6 210 282 915 Ft-ban, a finanszírozási kiadások összegét 4 365 371 318 Ft-ban, a finanszírozási bevételek és kiadások egyenlegét 1 844 911 597 Ft-ban.

(2)2 A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület 293 757 566 Ft előző évi működési célú költségvetési maradványának és 21 200 642 Ft összegű államháztartáson belüli megelőlegezés igénybevételét rendeli el. A hiány külső finanszírozására 4 338 695 912 Ft összegű Magyar Állampapír bevételét hagyja jóvá. A működési finanszírozási kiadások finanszírozása érdekében a képviselő- testület 16 871 081 Ft előző évek működési célú költségvetési maradványának igénybevételét 4 338 695 912 Ft összegű rövid lejáratú Magyar Állampapír vásárlását rendeli el.

(3)3 A felhalmozási hiány 1 551 154 031 Ft összegéből 1 441 114 013 Ft-ot a hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző évi felhalmozási és 100 340 566 Ft előző évi működés célú költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el. A hiány külső finanszírozására 19 503 777 Ft fejlesztési célú hitel igénybevételét hagyja jóvá. A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitel igénybevételével történik. A hitel felvételéről a képviselő-testület dönt. A felhalmozási finanszírozási kiadások finanszírozása érdekében a képviselő- testület 9 804 325 Ft előző évek működési célú költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) A költségvetési bevételeket forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten és a finanszírozási célú bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban.

(2) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatainak mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2. melléklet részletezi.

(3) Az önkormányzat részére a 2023. évi általános működési és ágazati feladatok ellátására biztosított támogatásokat jogcímenként a képviselő-testület a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a képviselő-testület a 4. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként az 5. melléklet szerint részletezi.

(6) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások megoszlását Mélykút Város Önkormányzatnál kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 6. melléklet szerint határozza meg.

(7) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások megoszlását Mélykúti Polgármesteri Hivatalnál kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 7. melléklet szerint határozza meg.

(8) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások megoszlását Mélykút Város Önkormányzat Óvodájánál kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 8. melléklet szerint határozza meg.

(9) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások megoszlását Mélykút Város Önkormányzat Gazdasági- Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezeténél kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 9. melléklet szerint határozza meg.

(10) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások megoszlását Mélykút Város Önkormányzat Gondozási Központjánál kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 10. melléklet szerint határozza meg.

(11) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások megoszlását Mélykúti Bölcsődéjénél kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 11. melléklet szerint határozza meg.

(12) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások feladatonkénti megoszlását, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban Mélykút Város Önkormányzatnál a 12. melléklet szerint határozza meg.

(13) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások feladatonkénti megoszlását, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban Mélykúti Polgármesteri Hivatalnál a 13. melléklet szerint határozza meg.

(14) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások feladatonkénti megoszlását, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban Mélykút Város Önkormányzat Óvodájánál a 14. melléklet szerint határozza meg.

(15) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások feladatonkénti megoszlását, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban Mélykút Város Önkormányzat Gazdasági- Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezeténél a 15. melléklet szerint határozza meg.

(16) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások feladatonkénti megoszlását, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban Mélykút Város Önkormányzat Gondozási Központjánál a 16. melléklet szerint határozza meg.

(17) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások feladatonkénti megoszlását, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban Mélykúti Bölcsődénél a 17. melléklet szerint határozza meg.

(18) Az önkormányzat által nyújtott egyéb működési célú támogatásokat államháztartáson kívülre a képviselő-testület a 18. melléklet szerint hagyja jóvá.

(19) Az önkormányzat által nyújtott egyéb működési célú támogatásokat államháztartáson belülre a képviselő-testület a 19. melléklet szerint hagyja jóvá.

(20) Az önkormányzat által nyújtott egyéb felhalmozási célú támogatásokat államháztartáson kívülre a képviselő-testület a 20. melléklet szerint hagyja jóvá.

(21) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 21. melléklet tartalmazza.

(22) Az önkormányzat 2023. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait a 22. melléklet részletezi.

(23) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 23. melléklet tartalmazza.

(24)4 Az önkormányzat képviselő-testülete a kiadások között 66 635 037 Ft általános tartalékot, és 30 687 741 Ft céltartalékot állapít meg a 24. melléklet szerint. A tartalékkal való rendelkezés jogát a képviselő-testület fenntartja magának.

(25) A képviselő-testület az önkormányzat és intézményeinek engedélyezett létszámát a 25. melléklet szerint állapítja meg.

(26) A képviselő-testület az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 26. melléklet szerint hagyja jóvá.

(27) A képviselő-testület az önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat 27. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek esetében normatív jutalmak és céljuttatás, projektprémium költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 12%-áig, vállalható kötelezettség.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 28. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-ei állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület gyakorolja.

5. Előirányzatok módosítása

5. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(2) A képviselő-testület a költségvetési rendelet előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési beszámoló elkészítés határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(3) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(4) A költségvetési szerv a költségvetés kiemelt előirányzatain belül a rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(5) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat az önkormányzat valamennyi költségvetési szerve köteles betartani.

6. A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(3) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

(4) Az intézmények pénzellátásáról a polgármesteri hivatal köteles gondoskodni a gazdálkodási feladatot ellátó költségvetési szerv pénzügyi ügyintézője igénylése alapján.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról megbízási szerződés útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. Egyéb rendelkezések

8. § (1) A képviselő-testület a helyben szokásos legolcsóbb temetés összegét 2023. évben 150 000 Ft-ban határozza meg.

(2) Az önkormányzat a saját forrásai terhére a polgármesteri hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően – az illetményalapot 51 000 Ft-ban állapítja meg a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 62. § (6) alapján.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat által fejezeti kezelésű előirányzatokra vagy költségvetési támogatásokra benyújtandó támogatási igény esetében - a pályázat benyújtását jóváhagyó, és a saját forrás biztosításáról szóló külön képviselő- testületi döntés nélkül- az önkormányzat nevében előzetesen nyilatkozzon a saját forrás biztosításáról, azzal, hogy nyertes pályázat esetén a támogatási szerződés megkötéséhez képviselő testületi döntés szükséges.

(4) A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (4) bekezdésében meghatározott értékhatárt a képviselő-testület esetenként nettó 1 000 000 Ft-ban határozza meg.

(5) Mélykút Város Önkormányzat és a Mélykúti Önkormányzati Közszolgáltatási, Művészeti és Kulturális Nonprofit Kft. között létrejött közművelődési megállapodás alapján a képviselő-testület a Nonprofit Kft. részére az általa ellátott közművelődési tevékenységre 2 000 000 Ft/hó hozzájárulást határoz meg.

9. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. E rendelet rendelkezéseit 2023. január 01-től kell alkalmazni. lép hatályba.

1

A 2. § (1) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 3. § a) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 3. § a) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 9.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 3. § a) pontja szerint módosított szöveg.

2

A 2. § (2) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 3. § b) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 9.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. § (3) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (3) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (3) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 9.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (3) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (3) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (3) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (3) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg. A 2. § (3) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 3. § b) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 3. § (24) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 3. § b) pontja szerint módosított szöveg. A 3. § (24) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 9.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja szerint módosított szöveg. A 3. § (24) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja szerint módosított szöveg. A 3. § (24) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja szerint módosított szöveg. A 3. § (24) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja szerint módosított szöveg. A 3. § (24) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja szerint módosított szöveg. A 3. § (24) bekezdése a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 3. § c) pontja szerint módosított szöveg.

5

Az 1. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 9.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 2. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 9.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 3. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 4. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 9.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

9

Az 5. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 6. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 9.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 7. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 8. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 9. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 10. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 11. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 12. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 9.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 13. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 14. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 15. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 16. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 17. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (17) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (17) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (17) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 18. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (18) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (18) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (18) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 19. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (19) bekezdésével megállapított szöveg. A 19. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (17) bekezdésével megállapított szöveg. A 19. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (19) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 20. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (19) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 21. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (20) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 22. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (17) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (21) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 23. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (18) bekezdésével megállapított szöveg. A 23. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (22) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 24. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (20) bekezdésével megállapított szöveg. A 24. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (V. 9.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 24. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (18) bekezdésével megállapított szöveg. A 24. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (19) bekezdésével megállapított szöveg. A 24. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 24. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. § (20) bekezdésével megállapított szöveg. A 24. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (23) bekezdésével megállapított szöveg.

29

A 25. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (21) bekezdésével megállapított szöveg. A 25. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (19) bekezdésével megállapított szöveg. A 25. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (20) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 26. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 26. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (22) bekezdésével megállapított szöveg. A 26. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 1. § (20) bekezdésével megállapított szöveg. A 26. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (21) bekezdésével megállapított szöveg. A 26. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 26. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (24) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 27. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2023. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (22) bekezdésével megállapított szöveg. A 27. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 27. melléklet a Mélykút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete 2. § (25) bekezdésével megállapított szöveg.