Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete

a piacokról és a vásárokról

Hatályos: 2022. 09. 01- 2022. 09. 01

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete

a piacokról és a vásárokról

2022.09.01.

Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. §. (1) bekezdésében, a 13. §. (1) bekezdés 14. pontjában meghatározott felhatalmazás alapján a kistermelők, őstermelők számára jogszabályban meghatározott termékeik értékesítési lehetőségeinek biztosítása - ideértve a hétvégi árusítás lehetőségét is - a következőket rendeli el.

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed Szentes Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) 6600 Szentes, Kossuth tér 6. által fenntartott

a.) Szentes Apponyi téri Élelmiszer és zöldségpiacra (6600 Szentes, Apponyi tér, hrsz: 1913/1.) (továbbiakban: Apponyi téri piac)
b.) Szentes, Villogó utcai Használtcikk és Kirakodó vásár piacra (6600 Szentes, Nagynyomás 49. hrsz: 4705.) piacra, (továbbiakban: Villogó utcai piac)

(továbbiakban együtt: piac)

(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed minden olyan magánszemélyre, őstermelőre, kistermelőre, egyéni vállalkozóra, jogi személyre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre, aki vagy amely a piacon bármilyen értékesítési vagy szolgáltató tevékenységet folytat (továbbiakban együtt: árus), valamint a piac területén tartózkodókra.
(3) Nem terjed ki a rendelet hatálya a város területén piac vagy vásár megnevezéssel tartott egyéb rendezvényekre, ha azok az 1. § (1) a.) és b.) pont szerinti helyen, de nem piaci napon, vagy más helyen kerülnek megrendezésre.

Értelmező rendelkezések

2. §

1. Szabad asztal: az a nem foglalt árusító hely (asztal, szabadterület), amely a piac napi nyitás után egy órával a bérlő által nincs elfoglalva, ezért más árusnak kiadható napi helypénz ellenében.
2. Piaci nap: az a nap, amelyen a piac nyitva van.
3. Bérlő: az az árus, aki az üzemeltetővel
a.) garantált helyre vonatkozó helyfoglalási (asztal/földterület) szerződést kötött
b.) üzlethelyiségre bérleti szerződést kötött.

A piacok fenntartója

3. § (1) A piac földterületének és felépítményeinek tulajdonosa Szentes Város Önkormányzata, kivéve a piac területén levő azon felépítményeket, amelyeknek más természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet a tulajdonosa.

(2) A piac fenntartója Szentes Város Önkormányzata. E hatáskörében

a.) kijelöli a piac üzemeltetőjét és üzemeltetési szerződést köt vele,
b.) meghatározza a piacok és vásárok tartásának helyét és idejét,
c.) meghatározza a helyhasználat körülményeit, rendjét, díjait,
d.) meghatározza az árusítással kapcsolatos feltételeket,
e.) meghatározza a fejlesztéseket, és biztosítja az ehhez szükséges forrásokat.

A piacok üzemeltetője

4. § (1) A piac üzemeltetője a Szentes Városellátó NKft., 6600 Szentes, Kossuth tér 6., amely a fenntartó nevében eljárni jogosult.

(2) Az üzemeltető a székhelyén ügyfélszolgálatot tart fenn, panasz esetén a kivizsgálásról gondoskodik.

(3) Az üzemeltető az éves beszámolójában beszámol a fenntartónak az üzemeltetés tapasztalatairól, bevételeiről és költségeiről.

Az üzemeltető technikai feladatai

5. § (1) Megszerzi a kereskedelmi hatóságtól a vásár- és piacüzemeltetési engedélyt.

(2) Az üzleteket, árusítóhelyeket, valamint az egyéb létesítményeket és helyiségeket a vásárlók számára is jól látható módon sorszámmal ellátja. A piac főbejáratánál a piac térképét, helyszínrajzát tartalmazó táblát helyez el, amelyen fel van tüntetve az elárusító helyek sorszáma.

(3) Piaci Házirendet készít, szükség szerint módosítja, karbantartja, a piac főbejáratánál jól látható helyen kifüggeszti.

(4) Piaci biztonsági tervet készít, amely tartalmazza a környezetet, a piacon tartózkodók életét, egészségét, anyagi értékeit súlyosan veszélyeztető vagy károsító esemény bekövetkeztére vonatkozó teendőket, az elkerülést elősegítő állapotok fenntartásának körülményeit. A piac helyszínének baleset, elemi csapás, közveszéllyel fenyegetés, tömeges rendbontás esetére vonatkozó kiürítési, menekítési tervét, valamint az időjárás változásának folyamatos nyomon követésének kötelezettségét. A végrehajtásért felelős személyt jelöl ki.

(5) A piacon kereskedelmi tevékenységet végzőkről, bérlőkről naprakész, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvénynek megfelelő nyilvántartást vezet, és azt a piac területén ellenőrzést végző hatóság felhívására, a hatóság számára bemutatja, illetve hozzáférhetővé teszi.

(6) A nyilvántartásnak tartalmaznia kell a helyszínrajzon szereplő árusítóhely sorszáma szerint a kereskedelmi tevékenységet végzők, bérlők

a.) nevét,
b.) címét, illetve székhelyét,
c.) telefonszámát, elektronikus levelezési címét, amennyiben azzal rendelkezik,
d.) cégjegyzékszámát, egyéni vállalkozó nyilvántartásba vételi számát,
e.) őstermelői, családi gazdasági nyilvántartási számát,
f.) kistermelői regisztrációs számát,
g.) adószámát, adóazonosító jelét,
h.) FELIR azonosítóját, NÉBIH tevékenység azonosítóját,
i.) gazdaság helye, illetve a termelés és előállítás helyének címét,
j.) az árusított termékcsoport nevét.

Az üzemeltető működtetési feladatai

6. § (1) Tevékenységével, eszközállományával biztosítja a piac rendjét, az árusítás zavartalanságát.

(2) A piac nyitvatartási ideje alatt a piac területén intézkedési joggal felruházott (fényképes igazolvánnyal ellátott) munkatársat foglalkoztat, aki köteles a piac rendjét folyamatosan ellenőrizni és a jogszabályokban, valamint a hatóságok határozataiban foglalt feltételeknek megfelelő működés érdekében a szükséges intézkedéseket megtenni. Köteles továbbá a hatóságok rendelkezésének megfelelően eljárni, és a hatósági ellenőrzésben közreműködni.

(3) Folyamatosan felügyeli, hogy a piacon tiltott tevékenység, vagy tiltott termékértékesítés ne történjen.

(4) Beszedi a helypénzt és az egyéb jogcímen meghatározott díjat.

(5) Gondoskodik a piacok tisztántartásáról, hó- és síkosság mentesítéséről. Üzemelteti a piac kiszolgáló helyiségeit, az illemhelyeket.

(6) Gondoskodik a piaci napokon az Apponyi téri piac területébe integrált nem fizetős parkoló, és a Villogó utcai piac mellett levő fizetős parkolóhely (Szentes belterület 4709/2 hrsz.) üzemeltetéséről.

Az árusokra vonatkozó szabályok

7. § (1) A piacon kereskedői tevékenységet az végezhet:

a.) aki a jogszabályokban előírt feltételeknek megfelel,
b.) az árusításra vonatkozó helyi és egyéb szabályokat betartja,
c.) az általa igénybe vett árusítóhely használatáért a helypénzt megfizette,
d.) nevét, címét igazolta,
e.) tevékenységre feljogosító iratot bemutatta az üzemeltető megbízottjának,
f.) az üzemeltető felé az adatszolgáltatást teljesítette.
(2) Az árus köteles az üzemeltetőnek megadni azokat az adatokat, amelyeket az üzemeltetőnek nyilván kell tartani.

(3) Az árus köteles az árusítóhelyén a vásárlók számára jól láthatóan és olvashatóan feltüntetni a nevét, címét, székhelyét, telefonszámát és elektronikus levelezési címét, valamint jogszabály által előírt információkat (pl: az áru neve, származási helye, egységára stb.)

(4) A piac területén létesített üzletek működésére, valamint az üzletben folytatott kereskedelmi tevékenységekre a piacra vonatkozó szabályokon túl, az üzletek működésének rendjéről szóló jogszabály rendelkezései is irányadóak.
(5) Az árus köteles a tevékenységét úgy végezni, hogy az másnak ne jelentsen veszélyforrást. Amennyiben ez nem így történik, akkor az ebből eredő károkért a polgári jog szabályai szerint az az árus felel, akinek mulasztásából a káresemény vagy baleset megtörtént.
(6) Az árus az árusítóhelyen kizárólag hitelesített mérleget, súlyt vagy egyéb mérőeszközt használhat. Ha az áru mérlegelése külön kosár, doboz stb. felhasználásával történik, azon a mérőedény súlyát maradandó módon, a vevő által is jól láthatóan fel kell tüntetni.

8. § (1) A piaci árus köteles eleget tenni az üzemeltető megbízottja kérésének, ha a helyfoglaláshoz hatósági engedély bemutatását kéri azokhoz az árucikkekhez, melyek csak így hozhatók forgalomba. Ennek hiányában a termék nem árusítható.

(2) A piaci árus köteles a piacfelügyeletét ellátó személynek az áru származása, minősége, mennyisége, valamint az ára tekintetében a szükséges felvilágosítást megadni.

(3) Az az árus, akinek a hatályos jogszabály előírja az általa árusított termék eredetének igazolását, illetve a jogszerű eladásra és vásárlásra igazoló okiratot, a hiteles igazolásokat mindig köteles magánál tartani, és felszólításra köteles bemutatni az ellenőrzésre jogosult személynek.

(4) A piaci árus köteles végrehajtani a piac alkalmazottjának az árusításra, helyfoglalásra, viselkedésre vonatkozó utasítását.

A kereskedésre vonatkozó szabályok

9. § (1) A piacon a piac üzemeltetési rendjének, valamint az árus tevékenységi, adózási jogállásának megfelelő termékek hozhatók forgalomba, az előírások betartása mellett.

(2) A piacon előzetes vizsgálatot igénylő terméket csak igazolás, engedély bemutatásával lehet árusítani. A piacon az áru tovább nem dolgozható fel.

(3) Fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert és nyersanyagot a piacra bevinni vagy ott tartani, értékesíteni tilos.

(4) A piac területére élő állat – a vakvezető kutya kivételével - nem vihető be, ott élő állat nem árusítható.

(5) Az élelmiszer piacon az üzemeltetőnek tej, tejtermék, füstölt húsárú, tisztított baromfi árusításra helyet kell biztosítania a csarnokban.

10. § (1) Az árusításra ki nem jelölt helyeket, közlekedő útvonalakat árubemutatásra vagy árusításra igénybe venni tilos. A piac közlekedési útjait szabadon kell hagyni, ezen a területen áru, göngyöleg, jármű és egyéb dolog nem tárolható.

(2) A piac területén nyitvatartási idő alatt csak gyalogos forgalom engedélyezett. Jármű, áruszállításra alkalmas eszköz csak az áru be- és kiszállítása céljából mehet be a nyitvatartás előtti órában és a nyitvatartás utolsó órájában.

(3) Áru ki- és beszállítása idején a járművel a lehető legrövidebb ideig szabad a piac területén tartózkodni, a többi árus és a vevők zavarása nélkül. A nyitvatartási időben az árus az áru be- és kiszállítása céljából csak emberi erővel hajtott eszközt (tolókocsi, malmikocsi stb.) használhat.

(4) A piaci parkolókban és a piac közlekedési újain be kell tartani a KRESZ előírásait. A járművek legfeljebb 5 km/h sebességgel közlekedhetnek.

(5) Járműről történő árusítás csak az üzemeltető által kijelölt helyen történhet. Az árus által a piac területére a piac alkalmazottja által engedélyezetten behozott jármű után helypénzt köteles fizetni, rendszámonként, a vásárlóknak kijelölt parkolóban leállított jármű után is.

(6) A piac területén tüzet rakni, vagy tűzrendészetileg nem engedélyezett módon lángot használni tilos. A tűzrendészeti követelmények betartása mindenkire nézve kötelező.

11. § (1) Árusító asztalt megbontani, áthelyezni, elvinni, vagy más módon mozgatni tilos. A piac elhelyezési rendszer megváltoztatása csak az üzemeltető előzetes hozzájárulásával történhet. Az árusító asztalok szerkezettel vagy felépítményekkel történő kiegészítésére és az árusító asztalok környezetének részleges vagy teljes lefedésére, körbekerítésére csak az üzemeltető jogosult.

(2) Az árus jogosult a piac napi nyitvatartási időtartamára a helypénz megfizetésével jogszerűen használt területen, bontható sátrat, standot létesíteni, anélkül, hogy a szomszédos árusokat és a közlekedési úton haladókat zavarná.

(3) Az üzlethelyiség, árusítóhely előtti kipakolás nem engedélyezett. Az áru, göngyöleg, eszköz, a közlekedési, menekülési útvonalat nem torlaszolhatja el, a vásárlót nem akadályozhatja a vásárlásban.

(4) Az az árus, aki helypénz megfizetése nélkül kereskedik vagy az általa jogosan használt területnél többet vesz igénybe, és erre történő figyelmeztetés ellenére sem fizeti meg a díjat, felszólításra köteles a piac területét elhagyni.

12. § (1) Az árus az árusítás befejezésekor köteles az általa kiépített standot, sátrat elbontani, elszállítani, az árusító helyét feltakarítani, az árusító asztalt letisztítani, az el nem adott áru elszállításáról gondoskodni. A napi árusítás befejezését követően köteles a keletkezett, összeszedett hulladékot a kijelölt tárolóba tenni.

(2) Az árusítók az árusítóhelyen keletkező hulladékot műanyag zsákban, papírgöngyöleget összekötve kötelesek gyűjteni, majd az árusítás befejezése után a zsákot bekötve a göngyöleggel együtt a kijelölt hulladékgyűjtő helyen kötelesek elhelyezni.

(3) A nem az árusítás idején keletkezett hulladék a piac területén nem helyezhető el.

(4) A szemét és hulladék gyűjtésére szolgáló szemétgyűjtő edények biztosítása és annak fertőtlenítése az üzemeltető feladata.

(5) Az árusítás végén a bérelt, zárható felépítményt a bérlő köteles lezárni. Az üzemeltető a piacon lévő felépítmények, áruk őrzését nem biztosítja, azokért felelősséget nem vállal.

A piacok nyitvatartása

13. § (1) Nyári nyitvatartási időszak: április 1. napja és szeptember 30. napja között

a.) Apponyi téri Élelmiszer és Zöldségpiac
csütörtök 6:00 – 12:00 óra
vasárnap 6:00 – 12:00 óra
b.) Villogó utcai Használtcikk és Kirakodó vásár és piac
vasárnap 6:00 – 12:00 óra
(2) Téli nyitvatartási időszak: október 1. napja és március 31. napja között
a.) Apponyi téri Élelmiszer és Zöldségpiac
csütörtök 7:00 – 12:00 óra
vasárnap 7:00 – 12:00 óra
b.) Villogó utcai Használtcikk és Kirakodó vásár és piac
vasárnap 7:00 – 12:00 óra
(3) Az üzemeltető a tárgyévet megelőző december hónapban meghatározza és közzéteszi a fentiektől eltérő piaci napok naptárát.

Helyfoglalási szerződés

14. § (1) A helyfoglalási jogot biztosító szerződés (bérlet) huzamosabb időre és rögzített helyre (számmal jelölt asztalra, árusító helyre), külső fedett és fedetlen helyen vagy csarnokban piaci napokra szóló helyfoglalási jogot biztosít. A szerződés lehet határozott időre és határozatlan időre szóló szerződés.

(2) A bérlet év közben legalább féléves időtartamra váltható. Díja az egész éves bérleti díj összegének hónapok szerint elosztott arányos része. A kiváltás hónapja a bérlet ára szempontjából teljes hónapnak számít.

(3) A helyfoglalási szerződést harmadik személyre átruházni nem lehet. A szerződés megszűnése esetén az üzemeltető az árusító helyet a soron következő kérelmező számára adja ki, vagy szabad árusító helyként fenntartja.

(4) A bérelt helyet az üzemeltető nyári nyitvatartási időszakban reggel 7 óráig, téli nyitvatartási időszakban 8 óráig tartja fenn, ezután az el nem foglalt helyek az adott napon szabadon kiadhatók, napi díj (helypénz) alkalmazásával.

15. § (1) A szerződést az árus bármely időpontban, 30 napos felmondási idővel, az év utolsó napjára felmondhatja. Az üzemeltető 60 napos felmondási idővel az év utolsó napjára mondhatja fel.

(2) Határozott idejű (éven belüli) szerződés esetén a határozott időszakra szóló díjat a szerződés megkötésekor kell megfizetni. E nélkül a szerződés nem lép érvénybe.

(3) Az éven túli, vagy határozatlan idejű szerződés esetében a bérleti díj megfizetésének határideje:

a.) az Apponyi téri piacon éves bérlet esetén tárgy év február 28. napja
b.) a Villogó utcai piacon az időszaki bérlet esetén a tárgy hónap 15. napja
(4) Az időszaki díjak megfizetésének elmulasztása (a kiküldött fizetési felszólítás lejárati határidejét követő 15. napon) külön írásba foglalás nélkül, a szerződés megszűnését is magával vonja.
(5) Az Apponyi téri piacon a szerződés megléte és a bérleti díj megfizetése árusításra nem jogosít a napi helypénz megvásárlása nélkül. A Villogó utcai piacon a bérleti díj megfizetése esetén helypénzt nem kell fizetni.
(6) Az időszaki bérlet ára független attól, hogy az adott időszakban hány piaci nap van, és hányszor veszi igénybe a bérlő a bérelt helyet árusításra. A díjat a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

Üzlethelyiség bérlete

16. § (1) A piaci üzlethelyiségek bérleti szerződése az Apponyi téri piaci csarnokban levő üzlethelyiségre, határozott időre, legfeljebb 7 évre szóló szerződés.

(2) A bérlő lehet természetes személy és nem természetes személy is.

(3) Az üzlethelyiségek egy egységként, egy bérlőnek adható bérbe. A bérlő írásos beadványban kérvényezheti az üzemeltetőtől, hogy a bérelt üzlethelyiséget legfeljebb egy árussal (társárus) megoszthassa. A bérleti díjat ebben az esetben is a szerződéses bérlő köteles megfizetni.

(4) A bérlő kötelezettségei nem csökkennek a társárusra vonatkozó engedély esetén sem. A társárus is köteles teljesíteni az adatszolgáltatásra vonatkozó előírásokat. A társárust ugyanazok a kötelezettségek terhelik, mint az üzlethelyiség bérlőjét. A bérlő a társárus befogadásával, társárusra nézve is kötelezettséget vállal az üzemeltetővel szemben.

(5) A helyiség havi díját előre, számla ellenében kell megfizetni.

(6) A bérleti díj összegét, az adott évben kötött, új szerződésekre vonatkozóan a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

(7) A bérleti szerződés legalább a bérleti díj 3 hónapos összegének megfelelő óvadék megfizetésének kikötésével köthető.

(8) A bérleti szerződés a lejárat időpontjára az addigi bérlőnek a bérlet meghosszabbítására vonatkozó jogot nem biztosíthat. Lejáratkor a bérleti jogviszony feltételeit újra kell tárgyalni. Megegyezés esetén a régi bérlő elsőbbséget élvez.

17. § (1) A bérlőkkel az üzemeltető köt szerződést.

(2) A bérleti szerződést harmadik személyre átruházni nem lehet (kivéve, ha közeli hozzátartozó vagy annak házastársa folytatja a tevékenységet).

(3) Az üzlethelyiség használat csak akkor jogszerű, ha azt a bérlő, vagy kérelemre a bérlő közeli hozzátartozója, vagy annak házastársa üzemelteti. Az ezzel ellentétes gyakorlat esetén az üzemeltető írásban felszólítja a bérlőt a jogszerűség helyreállítására. A jogszerűtlen gyakorlat folytatása esetén az üzemeltető a helyiség bérletre szóló szerződést rendkívüli felmondással felmondja.

(4) A piac-csarnokban levő üzlethelyiségek nyitvatartási ideje a piac nyitvatartási idejével azonos.

(5) A helyiség bérlet éves díját tárgy év január 31. napjáig, számla ellenében, egyösszegben, átutalással kell megfizetni.

Napi helypénz

18. § (1) Napi helyfoglalás esetén az árus az árusított cikkek szerint kijelölt helyen, az érkezés sorrendjében válthatnak árusító helyet a piaci alkalmazott által meghatározott szabad helyeken, illetve a bérletesek által el nem foglalt helyeken.

(2) A napi helyhasználati díjat (piaci helypénzt) a piac alkalmazottjának, nyugta ellenében, készpénzben kell megfizetni.

(3) A napi helyfoglalás befejeződik a piac nyitvatartási idejének végén, vagy a nyitvatartási idő alatt, amikor a helyfoglaló helyét végleges felhagyja. Ebben az esetben az üzemeltető napi térítési díjak alkalmazásával azt ismét használatba adhatja.

(4) A napi helypénzzel megváltott árusító hely másra át nem ruházható. Az árusítás ideje alatt az árus köteles megőrizni és ellenőrzésre átadni a napi helypénz megfizetéséről szóló nyugtát. Amennyiben ezt bemutatni nem tudja, úgy köteles az elfoglalt árusító hely után a helypénzt megfizetni.

(5) Az az árus, aki a piac területén levő, nem a fenntartó tulajdonában levő üzlethelyiségből, pavilonból árusít, és az árusító hely alatti földterület használati díját megfizette, napi helypénzt nem fizet.

(6) Az az árus, aki a fenntartó tulajdonában levő üzlethelyiségből árusít, és a helyiség bérleti díjat megfizette, napi helypénzt nem fizet.

(7) A napi helypénz díját az e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

Hatályba léptető rendelkezések

19. § (1) Ez a rendelet 2022. szeptember 1. napján lép hatályba.

(2) Ezen rendelet kihirdetésével egyidőben hatályát veszti Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének a piacokról és a vásárokról szóló 2/2014. (II.14.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 22/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet

A piacokon alkalmazandó díjak jegyzéke (árjegyzék).
(1) Napi árusítási díj (helypénz) az Apponyi téri piacon. A díjak az ÁFÁ-t is tartalmazzák.
a.) Asztalon árusítás csarnokon kívül (1,5 fm-es asztalon) 400 Ft/db
b.) Asztalon árusítás csarnokon belül (1,5 fm-es asztalon) 450 Ft/db
c.) Jármű után fizetendő helypénz 900 Ft/jármű-elem
(jármű-elemenként, beleértve az árus által a parkolóba leállított járművet is)
d.) Jármű mögötti földterületen/asztalon árusítás 400 Ft/1,5 fm
(2) Napi árusítási díj (helypénz) a Villogó utcai piacon. A díjak az ÁFÁ-t is tartalmazzák.
a.) Földterületen (saját asztalon) történő árusítás 250 Ft/fm
b.) Jármű után fizetendő helypénz 750 Ft/jármű-elem
(jármű-elemenként)
c.) Jármű mögötti/előtti földterületen/asztalon árusítás 250 Ft/fm
(3) Garantált árusítási-hely biztosítás díja (bérlet).
a.) Egy évnél rövidebb időtartam esetén időarányos díjat kell fizetni, úgy, hogy minden megkezdett hónap egész hónapnak számít.
b.) Éves bérleti díj, 1,5 fm-es asztalon (Apponyi tér) 7.500 Ft/db/év+ÁFA
c.) Éves bérleti díj (Villogó utca) 750 Ft/m2/hó+ÁFA
(4) Üzlethelyiségek bérleti díja
a.) Csarnokon belüli üzlethelyiségek (16 m2) 48.000 Ft/db/hó+ÁFA
b.) Csarnokon kívüli üzlethelyiségek 430 Ft/m2/hó+ÁFA
c.) Üzlethelyiség bérleti díja (Villogó u.) 2.300 Ft/m2/hó+ÁFA
(5) Egyéb díjak
a.) Felépítmény alatti földterület (Apponyi tér) 80 Ft/m2/hó+ÁFA
b.) Felépítmény nélküli földterület (Apponyi tér) 300 Ft/m2/hó+ÁFA
c.) Pavilon alatti terület (Villogó u.) 1.600 Ft/m2/hó+ÁFA
d.) Parkolási díj (Villogó u.) 200 Ft/alkalom áfával
e.) WC használat 150 Ft/alkalom áfával
(6) Az e melléklet szerinti díjakat 2023. január 1. napjától kell alkalmazni, kivéve az (1) b.); a (4) a.) pontokat, melyek bevezetési időpontja 2022. szeptember 1. napja.