Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2018 (VI.1.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Hatályos: 2023. 12. 22

Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2018 (VI.1.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról

2023.12.22.

Felcsút Községi Önkormányzat1 Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Az Önkormányzat hivatalos megnevezése, székhelye, szervei

1. §2 Az Önkormányzat hivatalos megnevezése: Felcsút Községi Önkormányzat

2. § Az Önkormányzat székhelye: 8086 Felcsút, Fő u. 75.

3. § A Képviselő-testület szervei:

a) polgármester,

b) képviselő-testület bizottságai,

c) a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal,

d) jegyző

2. A Képviselő-testület működésének szabályai

4. § Felcsút Község Helyi Választási Bizottsága az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának eredményéről a Képviselő-testület alakuló ülésén, vagy az időközi választást követő első ülésen beszámol a képviselő-testületnek.

5. § (1) A Képviselő-testület az alakuló ülésén választja meg tagjai sorából titkos szavazással az egy fő társadalmi megbízatású alpolgármestert.

(2) A polgármester és az alpolgármester díjazását a képviselő-testület a megválasztást követő ülésen állapítja meg.

6. § A Képviselő-testület alakuló ülésén a testület hatáskörébe tartozó választások, titkos szavazások lebonyolítására „Szavazatszámláló Bizottságot” választ, amelynek megbízatása az alakuló ülés bezárásáig tart.

7. § A Képviselő-testület szükség szerint, de évente legalább nyolc ülést tart.

8. §3 A polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, vagy tartós akadályoztatásuk esetén a Vagyonnyilatkozat-ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottság elnöke hívja össze a képviselő-testületet, és vezeti annak ülését.

9. §4

10. § (1) A képviselő-testületet rendes ülését meghívóval kell összehívni.

(2) A meghívónak tartalmaznia kell:

a) az ülés helyét, kezdetének időpontját,

b) a javasolt napirendet,

c) a napirendi pontok előadóit,

d) az ülés összehívójának aláírását és pecsétjét.

(3) A meghívót úgy kell kézbesíteni, hogy a képviselők és a tanácskozási joggal meghívottak a rendes ülés napját megelőzően legalább három naptári nappal megkapják.

(4) A meghívó kézbesítésével egyidejűleg az írásbeli előterjesztések e-mail útján megküldésre kerülnek a képviselők, a jegyző és az adott napirend tárgyalásában érintett, tanácskozási joggal meghívottak részére.

(5) A meghívó, valamint az előterjesztés kézhezvételét a képviselők, valamint a bizottsági tagok e-mailben, avagy telefonon visszajelzik az ülés összehívójának.

(6) A rendkívüli ülés távbeszélőn is összehívható, amennyiben a döntés határideje a rendkívüli ülést követő három napon belüli időpontra esik. A rendkívüli ülés előterjesztésének anyaga az ülésen kerül kiosztásra.

(7) Zárt tárgyalású napirendi pontra vonatkozó írásos előterjesztést papír alapon, zárt borítékban csak a képviselők kapják kézhez.

(8) A képviselő-testület ülésének időpontjáról való tájékoztatás, a rendelet kihirdetésére, a közérdekű információk közlésére a helyben szokásos mód a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal ülés helye szerinti kirendeltség hirdetőtáblájára való kifüggesztés, és a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal felcsutihivatal.hu című hivatalos honlapján történő megjelentetés.

(9) A zárt ülés tartását nem igénylő írásbeli előterjesztések a képviselők, valamint a bizottságok nem képviselő tagjai részére elektronikus formában, a Rendelet 1. függelékében rögzített e-mail címre kerülnek megküldésre. Elektronikus levélcím hiányában, a képviselő, valamint a bizottsági tag kérelmére az írásbeli előterjesztések papír alapon, postacímre kerülnek megküldésre.

11. § A Képviselő-testület üléseit a Felcsút Községi Önkormányzat székhelyén lévő tanácskozóteremben, vagy Faluház nagytermében tartja.

12. § A Képviselő-testület tagjainak a hallgatóságtól és a meghívottaktól elkülönített tanácskozó helyet kell kialakítani.

13. § A képviselő köteles a képviselő-testületi ülésen

a) olyan magatartást tanúsítani, amellyel megőrizhető az ülés méltósága, tekintélye,

b) a képviselői esküjében foglaltakat és a közjót maradéktanul szem előtt tartani,

14. § (1) A Képviselő-testület ülésének napirendjére az éves munkaprogram figyelembevételével a polgármester tesz javaslatot.

(2) A napirendet és a napirendek sorrendjét a Képviselő-testület állapítja meg, amennyiben napirendi kiegészítésre, módosításra javaslat nincs.

(3) A meghívóban szereplő napirendhez képest újabb napirendek felvétele lehetőség van, erről a Képviselő-testület vita nélkül határoz.

15. § Képviselő-testület rendes ülésén kötelező napirendi pontok:

a) beszámoló a lejárt határidejű önkormányzati döntések végrehajtásának állásáról, két ülés közötti fontosabb eseményekről,

b) tájékoztató az előző képviselő-testületi ülésén elhangzott bejelentések nyomán tett intézkedésekről

16. § A polgármester képviselő-testületi ülés vezetésével összefüggő feladatai:

a) megnyitja az ülést,

b) megállapítja, hogy annak összehívása szabályszerűen történt meg,

c) vizsgálja a testület határozatképességét az ülés kezdetén és az ülés teljes tartama alatt,

d) az ülés megnyitása előtt ismerteti a napirend előtti felszólalásokról, az esetleges zárt ülés elrendeléséről elhangzott kérelmeket, javaslatokat,

e) napirendi javaslatot terjeszt a Képviselő-testület elé döntésre,

f) közli a Képviselő-testületi ülés előtt benyújtott képviselői javaslat tárgyát,

h) biztosítja az ülés folyamatosságát, gondoskodik a tanácskozás jelen rendelet szerinti szabályainak megtartásáról, ennek keretében megadja a szót az előterjesztőknek, hozzászólóknak, figyelmezteti azt, aki eltér a tárgyalt témától.

i) minden előterjesztés és azzal összefüggő döntési javaslat felett külön-külön vitát nyit,

j) megállapítja a szavazás eredményét, és kimondja a Képviselő-testület döntését,

k) tanácskozási szünetet rendel el,

l) bezárja az ülést.

17. § (1) Ha a Képviselő-testület ülésére benyújtott előterjesztést bizottság tárgyalta és véleményezte, a bizottság elnöke vagy a bizottsági elnök által kijelölt bizottsági tag a bizottsági javaslatot ismerteti.

(2) A polgármester az előterjesztő felé kérdések feltételére lehetőséget biztosít.

(3) Az előterjesztő legfeljebb tíz percben előadott válaszának elhangzása után kerül sor a polgármester által a vita megnyitására.

(4) A vitához egy képviselő, vagy más szót kapott személy legfeljebb két perc időtartamban szól hozzá. A két perc letelte után a polgármester a szót megvonja.

(5) A vitában elhangzottakra az előterjesztő amennyiben kíván, legfeljebb tíz perc időtartamban reagál.

(6) A vita lezárásáról bármely képviselő javaslatára a Képviselő-testület vita nélkül, szótöbbséggel határoz.

(7) A polgármester a vita lezárását követően ismerteti az előterjesztett és a módosított javaslatot, amelyet követően szavazást rendel el.

(8) Elsőként a módosító javaslatról kell szavazni.

18. § Amennyiben megállapítást nyer, hogy egy képviselő a személyes érintettségét egy adott napirendi pont tárgyalásánál nem jelezte, akkor a polgármester a napirendi pont újbóli beterjesztéséről dönt, és a képviselő figyelmét felhívja arra, hogy a jövőben bejelentési kötelezettségét ne mulassza el.

19. § (1) Ha a képviselő-testületi ülésen rendzavarás történik, a polgármester az ülést határozott időre félbeszakítja.

(2) Az ülés ismételten csak a polgármester összehívására a határozatképesség ismételt megállapítása után folytatódik.

20. § (1) A képviselő-testületi munka nyilvánossága biztosítása érdekében a rendes képviselő-testületi ülések előterjesztéseit, jegyzőkönyveit, rendeleteit, határozatait a felcsutihivatal.hu című honlapon közzé kell tenni.

(2) A nyílt képviselő-testületi üléseket úgy kell megszervezni, hogy a lehetőleg a hallgatóság a képviselő-testületi ülésnek helyt adó teremben helyet tudjon foglalni.

21. § (1) A képviselő-testület nyílt szavazású döntéseit igen vagy nem, tartózkodom nyilatkozatot kézfelemeléssel kinyilvánítva hozza.

(2) A képviselő-testület név szerinti szavazású döntéseit igen vagy nem, tartózkodom nyilatkozatot élőszóban kinyilvánítva hozza.

(3) Név szerinti szavazás esetén a jegyző abc szerinti sorrendben felolvassa a képviselők névsorát. A képviselők felállva igen vagy nem, tartózkodom nyilatkozattal szavaznak.

(4) A jegyző a szavazatokat a névsoron feltünteti, összeszámolja és a szavazás eredményét a névsorral együtt az elnöknek átadja. A szavazás eredményét a polgármester hirdeti ki.

(5) Ha a szavazás eredményéről kétség merül fel, és bármelyik képviselő azt kéri, a polgármester a szavazást köteles megismételtetni.

(6) A szavazás módjának megválasztását adott napirend tárgyalása során bármelyik képviselő javasolhatja, a javaslatról a Képviselő-testület vita nélkül határoz.

22. § (1)5 Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 46. § (2) bekezdésében meghatározott esetben a Képviselő-testület titkos szavazást rendelhet el.

(2) A titkos szavazás megtartását bármelyik képviselő kezdeményezheti.

23. § (1) A titkos szavazás borítékba helyezett szavazólapon, urna igénybevételével történik.

(2) Titkos szavazásnál 3 tagú ideiglenes szavazatszámláló bizottság jár el.

(3) A bizottság tagjaira a képviselő-testületi ülést vezető személy tesz javaslatot.

(4) A bizottság tagjait és elnökét a testület minősített többséggel választja. Megbízatásuk a szavazás eredményét tartalmazó jegyzőkönyv ismertetéséig tart.

24. § (1) Titkos szavazást követően a szavazatszámláló bizottság összeszámolja a szavazatokat, megállapítja az érvényes és érvénytelen szavazatok arányát és a szavazásról jegyzőkönyvet készít.

(2) Szavazatszámláló bizottság jegyzőkönyve tartalmazza:

a) a szavazás helyét és időpontját,

b) kezdetét és végét,

c) szavazatszedő bizottság tagjainak nevét és tisztségét,

d) a szavazás során felmerült körülményeket,

e) szavazás során tett megállapításait és a hozott határozatokat,

f) szavazás eredményét.

(3) Szavazásról készült jegyzőkönyvet a szavazatszámláló bizottság tagjai írják alá.

(4) A szavazás eredményéről a bizottság elnöke a képviselő-testületnek a jegyzőkönyv ismertetésével jelentést tesz.

(5) A szavazás eredményéről készült a jegyzőkönyv a Képviselő-testület üléséről készült jegyzőkönyvhöz csatolásra kerül.

3. Rendeletalkotás, határozathozatal, jegyző jelzési kötelezettsége

25. § Az önkormányzati rendelet alkotását kezdeményezhetik:

a) helyi képviselők,

b) a képviselő-testület bizottságai,

c) polgármester,

d) alpolgármester,

e) a jegyző,

f) a felcsúti székhelyű, bejegyzett egyesületek, polgári jogi társaságok.

26. § (1) A rendeleti javaslatot a polgármesterhez kell benyújtani.

(2) Polgármester gondoskodik a rendeleti javaslatnak a képviselőkhöz, és az általa meghatározott érdekeltekhez történő eljuttatásáról.

(3) A rendeleti javaslat kidolgozását a jegyző segíti.

27. § A rendelet-tervezeteket és azok indokolását – a 28. §-ban foglalt kivételekkel – társadalmi egyeztetésre kell bocsátani, melynek során biztosítani kell a tervezet és a vélemények helyben szokásos módon történő közzétételét.

28. § (1) Nem kell társadalmi egyeztetésre bocsátani

a) az állami támogatásokról, a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról,

b) a helyi adókról

c) a Képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról,

29. § (1) A tervezetet az azt tárgyaló képviselő-testületi ülést megelőző 15. napon 16.00 órától kell közzétenni a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal felcsutihivatal.hu című honlapján a véleményezésre kialakított oldalon. A tervezetre benyújtott véleményeket a képviselő-testületi ülést megelőző 7. nap 12.00 óráig veszi figyelembe a Képviselő-testület.

(2) A véleményeket az erre a célra létrehozott e-mail címre kell megküldeni.

(3) A beérkező véleménynek tartalmaznia kell:

a) a véleményadó nevét,

b) a véleményadó lakóhelyét,

c) a véleményadó elektronikus elérhetőségét.

(4) A vélemény megküldésével a véleményt nyilvánító személyes adatainak kezeléséhez szükséges hozzájárulást megadottnak kell tekinteni.

(5) A beérkező véleményt a helyben szokásos módon közzé kell tenni, kivéve, ha jó erkölcsbe ütköző, becsület csorbítására, jó hírnév megsértésére alkalmas kifejezést tartalmaz, vagy ha a vélemény nem illeszkedik a tervezet tárgyához.

(6) A beérkezett véleményekről az előterjesztő összegzést készít, mely tartalmazza a figyelembe vett észrevételeket, illetve a vélemény figyelmen kívül hagyásának indokait. Az erről szóló dokumentumot a honlapon a képviselő-testületi ülést megelőző nap 24.00 óráig közzé kell tenni.

30. § (1) A vélemény hagyományos módon írásban, papíralapon is megküldhető, de tartalmaznia kell a 26. § (3) bekezdésében foglaltakat.

(2) A helyi közösségek széles körét érintő tervezettel kapcsolatos vélemények közvetlen megismerése érdekében a képviselő-testület közmeghallgatást tart.

(3) A tervezetről szóló döntést követő három hónap elteltével a rendelet szerint közzétett dokumentumok eltávolításra, a papíron beküldött vélemények megsemmisítésre kerülnek.

31. § (1) A rendelet-tervezetet a testületi ülést megelőző 3 nappal a képviselő-testület tagjainak kézbesíteni kell.

(2) Ha a rendeleti javaslathoz módosító javaslat érkezik, szavazás során módosító indítványról kell először szavazni.

32. § Az önkormányzati rendelet kihirdetéséről és a hatályos önkormányzati rendeletek nyilvántartásáról a jegyző gondoskodik. Az önkormányzati rendeletet a helyben szokásos módon közzé kell tenni. Az önkormányzati rendelet a kifüggesztés napján tekinthető kihirdetettnek.

33. § Törvényben meghatározott eseteken túl a határozathozatalhoz minősített döntés szükséges az alábbi esetekben:

a) kitüntetések, elismerő címek létrehozásához, adományozásához,

b) titkos szavazás elrendeléséhez, amennyiben az nem kötelező,

c) településrendezési tervek jóváhagyásához, terület-felhasználáshoz,

d) hitelfelvételhez, kötvénykibocsátáshoz.

4. A Képviselő-testület ülésének jegyzőkönyve

34. § A Képviselő-testület üléséről készített jegyzőkönyvet, a zárt ülésről készített jegyzőkönyv kivételével, a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal felcsutihivatal.hu című honlapján el kell helyezni.

35. § A jegyzőkönyv eredeti példányának elválaszthatatlan mellékleteit képezik:

a) meghívó,

b) írásos előterjesztések, javaslatok,

c) jelenléti ív,

d) titkos szavazási jegyzőkönyv,

e) a jegyző esetleges törvényességi észrevétele,

f) az elfogadott önkormányzati rendelet

5. A Képviselő-testület bizottságainak működése, feladat- és hatásköre

36. § A Képviselő-testület állandó bizottsága Felcsút Község Önkormányzata Képviselő-testületének Vagyonnyilatkozat-ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottsága.

37. § (1) A Vagyonnyilatkozat-ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottsága feladatait a Rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) A Vagyonnyilatkozat-ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottsága három önkormányzati képviselő tagból áll.

(3) A Vagyonnyilatkozat-ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottsága tagjainak felsorolását a Rendelet 2. függeléke tartalmazza.

38. § A bizottság működésére, jegyzőkönyveire, előterjesztésére a Rendelet Képviselő-testületre vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni az alábbi eltérésekkel:

a) a bizottság elnökének akadályoztatása esetén a bizottság legidősebb képviselő tagja jogosult összehívni a bizottság ülését, míg a levezetést az elnök akadályoztatása esetén a bizottsági tagok által választott tag folytatja le,

b) a bizottság az üléseiket Felcsút Községi Önkormányzat székhelyén tartják. A bizottsági ülés jegyzőkönyvét a bizottság elnöke és az ülésen megjelent egy bizottsági tag és a jegyző írják alá.

6. A polgármester

39. § (1) A polgármester társadalmi megbízatásban látja el feladatait.

(2) A polgármester a 3. függelékben meghatározott időpontban ügyfélfogadást tart.

40. § A Képviselő-testület a polgármesterre ruházza az alábbi, szociális ügyekkel kapcsolatos hatásköreit:

a) rendszeres települési támogatás iránti kérelem elbírálása,

b) rendkívüli települési támogatás iránti kérelem elbírálása,

c) köztemetés iránti kérelem elbírálása

e) gyermekszületési települési támogatás elbírálása

f) óvoda- és iskolakezdési települési támogatás elbírálása.

41. § A polgármester Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (2) bekezdésében foglaltak fennállása esetén döntést hoz az alábbi ügyekben:

a) ivóvízellátás,

b) önkormányzati út felújítása

42. § A polgármester Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (3) bekezdésében foglaltak fennállása esetén döntést hoz az alábbi ügyekben:

a) közvilágításról való gondoskodás,

b) a helyi közutak és tartozékainak kialakítása és fenntartása,

c) környezet-egészségügy (köztisztaság, települési környezet tisztaságának biztosítása, rovar- és rágcsálóirtás);

d) szociális, gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások,

e) lakás- és helyiséggazdálkodás,

f) helyi környezet- és természetvédelem, vízgazdálkodás, vízkárelhárítás,

g) honvédelem, polgári védelem, katasztrófavédelem, helyi közfoglalkoztatás,

h) helyi adóval, gazdaságszervezéssel és a turizmussal kapcsolatos feladatok,

i) sport, ifjúsági ügyek,

j) település közbiztonsága

43. § (1) Az egy fő alpolgármester társadalmi megbízatásban látja el feladatait.

(2) Az alpolgármester látja el a közfoglalkoztatottak munkavégzésének koordinálását, valamint a közterületek karbantartásának megszervezését.

44. §6

7. A Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal és a jegyző

45. § (1)7 A Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal Felcsút Községi Önkormányzat, Alcsútdoboz Települési Önkormányzat, Bodmér Község Önkormányzata, Csabdi Község Önkormányzata, Óbarok Község Önkormányzat, Tabajd Község Önkormányzata és Vértesacsa Község Önkormányzata közös hivatala.

(2) A Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal vezetője a jegyző.

8. A közmeghallgatás

46. § Közmeghallgatást kell tartani szükség szerint, de legalább évente egy alkalommal a Képviselő-testület döntése szerint.

47. § A közmeghallgatás alkalmával az állampolgárok, társadalmi szervezetek, egyesületek, civil szervezetek képviselői közérdekű ügyben a Képviselő-testülethez, az egyes települési képviselőkhöz, a polgármesterhez, alpolgármesterhez kérdéseket intéznek, közérdekű javaslatokat tesznek.

48. § (1) A közmeghallgatás helyéről, idejéről, a tárgyalásra kerülő tárgykörről a helyben szokásos módon, a rendezvény előtt legalább 8 nappal a lakosságot.

(2) A közmeghallgatáson előterjesztett bejelentéseket, javaslatokat, közérdekű bejelentésként kell kezelni.

9. Záró rendelkezések

49. § (1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Az Önkormányzat alaptevékenységeinek kormányzati funkciók szerinti besorolását a Rendelet 5. függeléke tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat által fenntartott intézményeket és az Önkormányzat részvételével működő önkormányzati társulások felsorolását a Rendelet 6. függeléke tartalmazza.

(4) Hatályát veszti Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 4/2017. (II.1.) önkormányzati rendelete.

1. melléklet a 8/2018. (VI. 1.) önkormányzati rendelethez

A Vagyonnyilatkozat-ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottság feladatai

1. Ellátja az SZMSZ-ben meghatározott ügyrendi feladatokat.

2. Ellátja a képviselők vagyonnyilatkozatával kapcsolatos feladatokat.

3. Megállapítja a polgármester és a képviselők összeférhetetlenségét.

4. Lefolytatja a polgármesterrel és a képviselőkkel kapcsolatban a méltatlansági eljárást

2. melléklet a 8/2018. (VI. 1.) önkormányzati rendelethez

A Közművelődési és kulturális feladatkörök tanácsnokának feladatai

1. Megszervezi a település közösségi programjainak végrehajtását

2. Koordinálja a Faluház, a Könyvtár, a Baba-mama klub rendezvényeit, figyelemmel kíséri működésüket és kihasználtságukat

3. Felügyeli a Faluház és a Könyvtár munkavállalóinak tevékenységét

4. Javaslatot tesz a képviselő-testületnek a közművelődési és kulturális munka megszervezésére

5. Évente beszámol a közművelődési és kulturális tevékenység végrehajtásáról

1. függelék a 8/2018. (VI. 1.) önkormányzati rendelethez

A képviselők elektronikus levélcímei:
Szabó Péter: szabo.peter@pfla.hu
Spindler József spindler.jozsef@meszaroskft.com
Flier Jánosné: flierne.anna@gmail.com
Mészáros János kozpont@arofelcsut.hu
Flier Éva: flier.eva.felcsut@gmail.com
Mészáros László: meszaros.laszlo@pfla.hu

2. függelék a 8/2018. (VI. 1.) önkormányzati rendelethez

Vagyonnyilatkozat-ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottsága

A

B

1

Elnök

Flier Jánosné

2

Képviselő-testületi tag

Spindler József

3

Képviselő-testületi tag

Szabó Péter

3. függelék a 8/2018. (VI. 1.) önkormányzati rendelethez

A polgármester ügyfélfogadása
a) minden héten hétfőn 8:00-tól előzetes bejelentkezés alapján, amíg van érdeklődő
b) minden héten szerdán 15:00-tól előzetes bejelentkezés alapján, amíg van érdeklődő

4. függelék a 8/2018. (VI. 1.) önkormányzati rendelethez

A tanácsnokok felsorolása
a) Közművelődési és kulturális feladatkörök tanácsnoka Flier Éva

5. függelék a 8/2018. (VI. 1.) önkormányzati rendelethez

Felcsút Községi Önkormányzat alaptevékenységének kormányzati funkciók szerinti besorolása:

Kormányzati funkció kódja

Kormányzati funkció megnevezése

011130

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

041231

Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

041232

Start-munka program-Téli közfoglalkoztatás

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

045120

Út,autópálya építése

045160

Közutak,hidak,alagutak üzemeltetése,fenntartása

051040

Nem veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

052020

Szennyvíz gyűjtése,tisztítása,elhelyezése

063020

Víztermelés, - kezelés, - ellátás

064010

Közvilágítás

066010

Zöldterület-kezelés

066020

Város-községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

072111

Háziorvosi alapellátás

072112

Háziorvosi ügyeleti ellátás

072311

Fogorvosi alapellátás

074031

Család-és nővédelmi egészségügyi gondozás

081030

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

082044

Könyvtári szolgáltatások

082091

Közművelődés-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

082092

Közművelődés-hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

091110

Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

091140

Óvodai nevelés,ellátás működtetési feladatai

096010

Óvodai intézményi étkeztetés

096020

Iskolai intézményi étkeztetés

104042

Gyermekjóléti szolgáltatás

107051

Szociális étkeztetés

107052

Házi segítségnyújtás

107054

Családsegítés

6. függelék a 8/2018. (VI. 1.) önkormányzati rendelethez

Az Önkormányzat által fenntartott intézmény és az Önkormányzat részvételével működő önkormányzati társulás felsorolása
A) Az Önkormányzat által fenntartott intézmény
1., Kastély Óvoda és Bölcsőde
B) Az Önkormányzat részvételével működő önkormányzati társulás
1., Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás
1

A "Községi Önkormányzat" a Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2019. (XII. 12.) önkormányzati rendelet 1. §-a szerint módosított szöveg. Hatályos: 2019. december 13. napjától

2

Az 1. § Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2019. (XII. 12.) önkormányzati rendelet 2. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2019. december 13. napjától

3

A 8. § a Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 9. §-t a Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte.

5

A 22. § (1) bekezdés Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2019. (XII. 12.) önkormányzati rendelet 2. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2019. december 13. napjától

6

A 44. §-t Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2019. (V. 31.) önkormányzati rendelet 1. §-a hatályon kívül helyezte 2019. június 1. nappal.

7

A 45. § (1) bekezdés Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2019. (XII. 12.) önkormányzati rendelet 3. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2020. január 1. napjától