Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2017 (XII.18.) önkormányzati rendelete

a közterületek használatának rendjéről és díjairól

Hatályos: 2024. 01. 01

Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2017 (XII.18.) önkormányzati rendelete

a közterületek használatának rendjéről és díjairól

2024.01.01.

Gyöngyöstarján Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában rögzített feladatkörében a következőket rendeli el:

1. Értelmező rendelkezések

1. § E rendelet alkalmazásában

a) közlekedés elől elzárt terület: A filmforgatás által nem használt, de a filmforgatás érdekében a gyalogos és a járműközlekedés elől elzárt terület. A biztonsági terület nagyságának a forgatási terület nagyságával arányos mértékben kell állnia. Az arányosság mértéke a közút kezelője által elfogadott forgalomtechnikai terv alapján kerül meghatározásra.

b) forgatási terület: A filmforgatás során a felvételi képmezőben szereplő színészek, egyéb közreműködők, díszletelemek, berendezési tárgyak, kellékek, járművek által elfoglalt terület.

c) kiürítési terület: A b), d) és e) pont szerinti kategóriákba tartozó területeken, a filmforgatási napot megelőző napon, kifejezetten a forgatási, technikai, illetve a stábparkolási terület kiürítésének szándékával igénybe vett terület, amennyiben a területen a d) pont szerinti tevékenységen kívül más nem történik.

d) stábparkolási terület: A b) és e) pont szerinti kategóriákba nem tartozó, a forgatás és technikai kiszolgálás helyszínétől területileg elválasztható háttérkiszolgáló egységek és járművek által elfoglalt terület.

e) technikai terület: A filmforgatási helyszín közvetlen környezetében felvonuló, a filmforgatás technikai megvalósulását elősegítő eszközök (különösen kamerák, világító és hangrögzítő berendezések), az azt kezelő stáb, műszaki személyzet, a filmforgatást közvetlenül kiszolgáló egyéb egységek és járművek által elfoglalt terület..

f) üzemképtelen jármű: amely műszaki állapotánál fogva közúti közlekedésre alkalmatlan roncs vagy sérült jármű vagy olyan jármű, mely hatósági jelzéssel (rendszámtáblával) nem rendelkezik és a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt.

2. A közterület rendeltetéstől eltérő használatának engedélyezése

2. § (1) A közterület rendeltetéstől eltérő használatára vonatkozó kérelmet az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon a polgármesternek címezve kell benyújtani.

(2)1 Nem kell kérelmet benyújtani:

a) tüzelő vagy egyéb anyag, dolog, tárgy (pl. költözködésnél bútor, stb.) közterületen történő tárolása, rakodása esetén,

b) építőanyagok, építéshez szükséges szerkezetek közterületi elhelyezése, lerakása esetén,

c) a közmű- és közcélú vezetékek (elektromos energia, víz, gáz, szennyvíz, távközlési alépítmény, stb.) üzemzavar-elhárítása esetén.

(2a)2 A (2) bekezdés szerinti közterülethasználat esetén a 4. § (2), (3), (6) és (7) bekezdésének és az 5. § (1), (3), (4) és (5) bekezdés rendelkezéseit a közterületet igénybe vevő köteles betartani.

(3) Nem kell kérelmet benyújtani, ha a közterületet

a) az önkormányzat vagy intézménye saját maga használja vagy

b) az önkormányzat vagy intézménye építési, karbantartási vagy bontási munkálataihoz használják.

(4) Reklám és reklámhordozó elhelyezésére vonatkozó közterülethasználati kérelem melléklete a polgármester településképi bejelentési eljárásban hozott hatósági határozata.

3. § (1)3 A közterület rendeltetéstől eltérő használatára vonatkozó hatósági szerződést (továbbiakban: hatósági szerződés) a polgármester köti meg a közterület használatára jogosulttal.

(2)4 A hatósági szerződés megkötését a polgármester megtagadja, ha

a) a kérelem jelen rendeletben tiltott tevékenység gyakorlására irányul,

b) a kérelmet nem az önkormányzati rendelet és melléklete szerinti adattartalommal és mellékletekkel nyújtották be.

(3)5 Nem kell közterület hatósági szerződést kötni a 2. § (2) és (3) bekezdés szerinti közterület-használat esetén.

(4)6 A hatósági szerződésben rendelkezni kell a közterület helyreállításáról, a megsemmisült közterületi vagyontárgyak pótlásáról, az okozott károk megtérítésének kötelezettségéről, szükség esetén kötbér kikötéséről és a díjmentesség indokáról.

(5)7 A hatósági szerződés határozott időre köthető. A határozott időre szóló közterület-használat legrövidebb tartama egy nap. Egy évnél hosszabb időtartamra csak építési vagy létesítési engedély-köteles építmények elhelyezésére köthető hatósági szerződés.

3. A közterület rendeltetéstől eltérő használatának szabályai

4. § (1)8 A közterületet rendeltetéstől eltérően használni csak hatósági szerződésben foglaltak szerint és az abban meghatározott közterülethasználati díj megfizetése ellenében lehet.

(2)9 A közterületet rendeltetéstől eltérően csak úgy szabad használni, hogy az a szomszédos területek rendeltetésszerű használatát és a közlekedést ne zavarja.

(3) Az eltérő használat során a közterületen elhelyezett szerkezetek, tárgyak, anyagok karbantartásáról a közterület használatára jogosult folyamatosan köteles gondoskodni.

(4)10 A közterület használatára jogosult köteles a hatósági szerződést a helyszínen tartani és hatáskörrel rendelkező hatóság ellenőrzése esetén kérésre felmutatni.

(5)11 A hatósági szerződésben foglalt jogok másra nem ruházhatók át.

(6) A közterület használatára jogosult a közterület rendjéért, biztonságáért felelősséggel tartozik mindaddig, amíg a helyreállított közterületet a tulajdonos megbízottja át nem veszi.

(7) A közterület használata közérdekből vagy a közterület eredeti céljának helyreállítása miatt bármikor megszüntethető elhelyezési és kártalanítási kötelezettség nélkül, időarányos használati díj visszafizetése mellett.

(8)12 Ha a hatósági szerződést felmondják vagy érvényét veszti, a közterület használatára jogosult saját költségén köteles az eredeti állapotot – minden kártalanítási igény nélkül – helyreállítani.

5. § (1) A zöldterületek, azok építményei, berendezései és felszerelései csak állaguk rongálása nélkül használhatók.

(2) Gyalogosan vagy járművel közlekedni, parkolni csak a zöldterület arra kijelölt részein szabad.

(3) Zöldterületek rendeltetéstől eltérő használata esetén a közterület használatára jogosult köteles a növényzet védelméről és helyreállításáról gondoskodni.

(4) Ha a rendeltetéstől eltérő használat következtében a növényzet, építmény, berendezés vagy felszerelések megsemmisülése várható, a közterület használatára jogosult köteles saját költségén

a) a növényzet előzetes áttelepítéséről vagy azonos értékű növényzettel történő pótlásról gondoskodni,

b) az építmények, berendezések és felszerelések ellenértékének vagy azok áttelepítésének költségeit az Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjába befizetni.

(5) Amennyiben a növényzet pótlását előírni nem lehet, illetve a közterület használatára jogosult azt nem vállalja, úgy a pótlás költségét köteles az Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjába befizetni.

6. § Állatot a község belterületének közterületen legeltetni, valamint felügyelet nélkül a közterületre kiengedni, közterületen hagyni, futtatni tilos.

7. § (1) Építési és bontási hulladékok akár ömlesztve, akár konténerben vagy gyűjtőedényzetben közterületen nem tárolhatóak.

(2)13

8. § (1) Kizárólag hirdetési céllal jármű közterületen nem helyezhető el.

(2) Az a hatósági jelzéssel (rendszámtáblával) nem rendelkező jármű, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, 10 napot meghaladóan közterületen nem tárolható.

(3) Amennyiben a közút kezelője üzemképtelen jármű tárolását észleli, a járművön elhelyezett értesítéssel hívja fel a figyelmet a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 59. § (3) bekezdésének szabályaira.

(4)14

9. § (1) Jelen rendeletet a közterület filmforgatási célú igénybevétele esetén az Mktv. és a települési önkormányzat tulajdonában álló közterület filmforgatási célú használatához kapcsolódó részletes szabályokról szóló 205/2013. (VI. 14.) Korm. rendeletrendelkezéseivel együtt kell alkalmazni.

(2) A rendelet 2. mellékletében felsorolt közterületek filmforgatási célra nem vehetőek igénybe.

(3) A rendelet 2. mellékletében fel nem sorolt közterületeket filmforgatási célra egy alkalommal folyamatosan csak legfeljebb 24 óra időtartamban lehet igénybe venni.

10. § (1) Közterületen megtartott rendezvény teljes ideje alatt és az azt meghaladó egy órában a rendezők kötelesek biztosítani a rend betartását és a rendezvény helyszínéről történő kulturált elvonulást.

(2) A közterületen megtartott rendezvény területének folyamatos tisztántartásáról a rendező köteles gondoskodni megfelelő számú szeméttároló kihelyezésével, állandó ürítésével. Az igénybevett területet és az elvonuló útvonalakat - a rendezvényt követő nap 6.00 óráig - az eredeti rendeltetésnek megfelelő állapotba kell visszaállítani.

(3) A közterületen megtartott rendezvény ideje alatt az illemhelyek üzemeltetését a rendezőnek kell biztosítania.

4. A közterület rendeltetéstől eltérő használatának díjai

11. § (1)15 A közterület rendeltetéstől eltérő használatáért, valamint közutak, járdák nem közlekedési célú igénybevételéért a rendelet 3. mellékletében meghatározott díjat kell fizetni. A közterület használatáért fizetendő díjat legkésőbb a hatósági szerződés megkötésének napján meg kell fizetni.

(2) Mentesül a közterülethasználati díj megfizetése alól a közterület használatára jogosult:

a) amennyiben a köztisztasággal kapcsolatos építményeket és berendezéseket kíván elhelyezni,

b)16

c) ha az önkormányzattal kötött megállapodás alapján, az önkormányzat illetékességi területén a Képviselő-testület által jóváhagyott infrastrukturális beruházást hajt végre,

d) közterületen állványzatot kíván elhelyezni és az épület, melynek építési tevékenységéhez az állványt használják, közterülettel közvetlenül határos,

e) akinek a közterület-használatát elháríthatatlan külső ok huzamosabb időn át akadályozza (pl. természeti csapás) az akadály elhárításának napjáig,

f) ha a közterületen forgatott filmalkotás a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 2. § 28. pontja alapján kulturális értéket műfaja alapján létrehozó filmalkotásnak minősül.

(3) A létesítménnyel elfoglalt közterület nagyságának meghatározásánál a létesítmény alapterületét és a használathoz szükséges csatlakozó terület mértékét kell figyelembe venni.

(4) Minden megkezdett töredék négyzetméter egész négyzetméternek számít.

(5) A létesítmény nélküli utcai árusítással elfoglalt közterület a fizetendő díj szempontjából minimum 2 m2-nek tekintendő.

(6) A közterület használattal járó kötelezettségek - így különösen a közterülethasználati díj megfizetése - szempontjából azt az időt is be kell számítani a közterülethasználatba, ameddig a jogosult az eredeti állapotot hiánytalanul helyre nem állította.

5. A közterület-használat ellenőrzése

12. § A közterület használatának ellenőrzésére jogosult

a) a polgármester,

b) a jegyző,

c) a Gyöngyöstarjáni Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője.

6. A közterület rendeltetéstől eltérő használatának szabályainak megszegése esetén alkalmazandó szankciók

13. § (1) Közterületet közterülethasználati megállapodás nélkül használó, vagy a megállapodásban foglaltaktól eltérő módon használó személyt a súlyos szerződésszegés jogkövetkezményein túlmenően a polgármester a megállapodás nélküli eltérő vagy tiltott használat tartamára pótdíj fizetésére kötelezi és a közterület használatától eltiltja.

(1a)17 A közterületet a rendelet 4. § (2), (3), (6) bekezdésébe, 5. § (1), (3), (4) bekezdésébe, 7. § (1) bekezdésébe, 8. § (1)-(3) bekezdésébe ütköző használata esetén a polgármester a tiltott használat tartamára pótdíj fizetésére kötelezi és a közterület használatától eltiltja.

(2)18 A pótdíj összege az egyébként fizetendő díj ötszöröse, díjmentes vagy engedélyhez nem kötött közterület használat esetén 115 forint/m2/nap.

7. Záró rendelkezések

14. § A rendelet 2018. január 1-jén lép hatályba.

15. §19

1. melléklet

Kérelem közterület használatára

A Kérelmező neve:

A Kérelmező telefonszáma:

Gazdasági társaságok esetén:

Egyéni vállalkozók, illetve magánszemélyek esetén:

Székhely:

Lakcím:

Cégjegyzékszám:

Születési hely, idő:

Adószám:

Személyi igazolvány szám:

Képviselő:

Egyéni vállalkozói
nyilvántartási szám:

A közterület használat tárgya, célja:
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

A közterület használat helye, területe (m2-ben), térképvázlat csatolható:
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Építési tevékenységgel összefüggő közterület használat esetén engedély vagy bejelentés száma, valamint az engedélyt kiadó vagy bejelentést fogadó hatóság megnevezése:
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

A közterület használat időtartama:

.…....év ..…….hó ……nap …. órától .…....év ..…….hó ……nap …. óráig

Ha rendezvényt kívánnak közterületen megtartani, a természetes személy neve, címe és telefonos elérhetősége, aki a rendezvény egészéért teljes felelősséggel tartozik:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Mellékletek:
a) közterületen folytatni kívánt tevékenység gyakorlására feljogosító okirat másolata (kivéve ha az adatot az ügyfél által megjelölt közhiteles nyilvántartás tartalmazza)
b) amennyiben a közterülethasználat helye szövegesen nem határozható meg egyértelműen, térképvázlat,
c) amennyiben a közterülethasználat a közúti közlekedés korlátozásával jár, forgalomtechnikai terv és a közútkezelő hozzájárulása,
d) elhelyezni kívánt építmény, létesítmény, berendezés esetén fotó vagy látványterv,
e) rendezvény esetén a közterület rendezvény utáni takarítására vonatkozó megállapodás vagy nyilatkozat, és ha jogszabály előírja, a rendezvény megtartására jogosító okirat másolata,
f) reklám és reklámhordozó elhelyezésére vonatkozó kérelem esetén a polgármester településképi bejelentési eljárásban hozott hatósági határozata.

A kérelmező tudomásul veszi:
a) közterületen csak a 210/2009. (IX. 29.) Kormányrendelet 12. § (1) bekezdés szerinti 5. mellékletben meghatározott termékek árusíthatók,
b) a kérelem benyújtása nem jogosít fel közterület használatra,
c) a közterület használatáért fizetendő díjat legkésőbb a közterülethasználatról szóló megállapodás megkötésének napján meg kell fizetni.

Gyöngyöstarján, ……...év …………………..hó ……napján
…………………………………………………………………… kérelmező aláírása

2. melléklet

Filmforgatási célra igénybe nem vehető közterületek

Település Helyr.szám Megnevezés Utca+hsz Tel.ter(m2) Ön% Önk.tul(m2)

-------------- ---------------- -------------------- ------------------------- ----------- --- -----------

1.

Gyöngyöstarján 484/ 6/ / Közterület (Deák F.u 172 100 172

2.

Gyöngyöstarján 484/ 7/ / Közterület (Deák F.u 252 100 252

3.

Gyöngyöstarján 484/ 8/ / Közterület (Hősök u. 324 100 324

4.

Gyöngyöstarján 484/ 9/ / Közterület (Hősök u. 403 100 403

5.

Gyöngyöstarján 484/ 10/ / Közterület és buszme 1555 100 1555

6.

Gyöngyöstarján 484/ 11/ / Közterület (Hősök ut 376 100 376

7.

Gyöngyöstarján 484/ 12/ / Közterület (Hősök u. 172 100 172

8.

Gyöngyöstarján 484/ 13/ / Közterület (Hősök u. 444 100 444

9.

Gyöngyöstarján 813/ / / Jókai Mór tér JóKAI MóR TéR 4895 100 4895

10.

Gyöngyöstarján 815/ / / Jókai Mór tér (köz) JóKAI MóR TéR 241 100 241

11.

Gyöngyöstarján 816/ 1/ / Közpark JóKAI MóR TéR 830 100 830

3. melléklet20

Eltérő használat célja, jellege

Mérték-egysége

1

Üzletben végzett kereskedelmi tevékenységhez igénybevett közterület használata

0

Ft/m2/hó

2

Üzlethez nem kötött kereskedelmi tevékenységhez, árubemutatóhoz és egyéb promóciós tevékenységhez igénybevett közterület használata (mozgóbolt kivételével)

0

Ft/m2/nap

3 21

Mozgóbolttal folytatott kereskedelmi tevékenység

7360

Ft/jármű/hó

4

Mutatványos tevékenység

0

Ft/m2/nap

5 22

forgatási terület

250

Ft/m2/nap

6 23

forgatási terület töredéknapi díja

125

Ft/m2/nap

7 24

technikai terület

200

Ft/m2/nap

8 25

technikai terület töredéknapi díja

100

Ft/m2/nap

9 26

Stáb parkolás

140

Ft/m2/nap

10 27

Stáb parkolás töredéknapi díja

70

Ft/m2/nap

11 28

kiürítési terület

140

Ft/m2/nap

12 29

kiürítési terület töredéknapi díja

70

Ft/m2/nap

13

forgalom-technikai biztonsági terület

10

Ft/m2/nap

14

forgalom-technikai biztonsági terület töredéknapi díja

5

Ft/m2/nap

1

A 2. § (2) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (2a) bekezdését a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (X. 11.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

3

A 3. § (1) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 3. § (2) bekezdés nyitó szövegrésze a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg.

5

A 3. § (3) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg.

6

A 3. § (4) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 3. § (5) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 2. § e) pontja szerint módosított szöveg.

8

A 4. § (1) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 2. § f) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 4. § (2) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

10

A 4. § (4) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 2. § g) pontja szerint módosított szöveg.

11

A 4. § (5) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 2. § h) pontja szerint módosított szöveg.

12

A 4. § (8) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 2. § i) pontja szerint módosított szöveg.

13

A 7. § (2) bekezdését a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 3. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

14

A 8. § (4) bekezdését a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 3. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

15

A 11. § (1) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 19.) önkormányzati rendelete 2. § j) pontja szerint módosított szöveg.

16

A 11. § (2) bekezdés b) pontját a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (X. 11.) önkormányzati rendelete 3. §-a hatályon kívül helyezte.

17

A 13. § (1a) bekezdését a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 9. § (1) bekezdése iktatta be.

18

A 13. § (2) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (XI. 17.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg. A 13. § (2) bekezdése a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 9. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 15. §-t a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 11. §-a hatályon kívül helyezte.

20

Módosította a 20/2021. (XI. 16.) önkormányzati rendelet. A 3. melléklet a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 3. mellékletben foglalt táblázat 3. sora a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (XI. 17.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg. A 3. mellékletben foglalt táblázat 3. sora a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

22

A 3. mellékletben foglalt táblázat 5. sora a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

23

A 3. mellékletben foglalt táblázat 6. sora a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

24

A 3. mellékletben foglalt táblázat 7. sora a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

25

A 3. mellékletben foglalt táblázat 8. sora a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

26

A 3. mellékletben foglalt táblázat 9. sora a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

27

A 3. mellékletben foglalt táblázat 10. sora a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

28

A 3. mellékletben foglalt táblázat 11. sora a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

29

A 3. mellékletben foglalt táblázat 12. sora a Gyöngyöstarján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 13.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.