Cegléd Város Önkormányzata 25/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

a Városháza rendezvénytermei igénybevételének feltételeiről és díjairól

Hatályos: 2020. 01. 01

Cegléd Város Önkormányzata 25/2017. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

a Városháza rendezvénytermei igénybevételének feltételeiről és díjairól

2020.01.01.

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya kiterjed a Városháza rendezvénytermeit a hivatali helyiségen kívül és hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló önkormányzati rendeletben foglalt anyakönyvi eseménytől eltérő célra igénybe vevő magánszemélyekre, jogi személyekre, jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezetekre.

2. § Értelmező rendelkezések a rendelet vonatkozásában:

1. Városháza: Cegléd Város Önkormányzata tulajdonában lévő, Cegléd belterületi 64. hrsz-ú, Cegléd, Kossuth tér 1. szám alatti épület;

2. Városháza rendezvénytermei:

2.1. a Városháza főépületének első emeletén lévő Díszterem,

2.2. Kis-Házasságkötő Terem és

2.3. Kis-Tanácskozó Terem, valamint

2.4. a Díszterem karzatának feljárója,

2.5. a termek megközelítését szolgáló folyosó,

2.6. lépcsősor és lépcsőház, továbbá

2.7. az első emeleti mosdók.

3. § (1) A Városháza rendezvénytermeinek anyakönyvi eseménytől eltérő célra történő igénybevétele esetén az 1. mellékletben meghatározott mértékű díjat kell fizetni.

(2) A szolgáltatási díj teljesítése legkésőbb az igénybevételt megelőző 5. nap 16.00 óráig esedékes, számla ellenében, a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal költségvetési elszámolási számlájára.

(3) A befizetett díj visszatérítésére az igénybevevő akkor tarthat igényt, ha a Városháza rendezvénytermei igénybevételével járó rendezvény elmarad, és az igénybevételt legkésőbb a tervezett időpontot megelőző 5. napon kézbesítve írásban lemondja. Amennyiben a rendezvény írásbeli lemondás nélkül elmarad, a befizetett díj nem téríthető vissza.

4. § A Városháza rendezvénytermeinek anyakönyvi eseménytől eltérő célra történő igénybevételét a Polgármesternek címzett levélben lehet kérelmezni úgy, hogy az legkésőbb a tervezett rendezvény időpontját 60 nappal megelőzve beérkezzen. A kérelemben a következő információkat kell közölni:

a) az igénybevevő nevét, elérhetőségeit: postacím, e-mail cím, telefonszám;

b) az igénybevétel célját;

c) az igénybevétel időtartamát naptári napban és óra/percben megadott pontos időben meghatározva;

d) az igényelt termek és helyiségek megnevezését,

e) a résztvevők létszámát, és

f) az igénybe vevő kapcsolattartójának, azaz a rendezvény felelősének nevét, e-mail címét és telefonszámát.

5. § A Városháza rendezvénytermei anyakönyvi eseménytől eltérő célra történő díjköteles igénybevételére vonatkozóan – a Polgármester egyetértése esetén – bérleti szerződést kell kötni.

6. § Az 1. melléklet díjtételeit évente, november hónapban felül kell vizsgálni, és a következő év január 1-jétől érvényes díjtételeket a Ceglédi Hírmondóban közzé kell tenni.

6/A. §1 A Városháza rendezvénytermei használatának házirendjét a 2. melléklet állapítja meg.

7. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

(2) Ez a rendelet a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, 2 napra történő kifüggesztéssel kerül kihirdetésre.

1

A rendeletet 6/A. §-sal egészítette ki a 30/2019. (XI. 28.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2020. január 1-jétől.