Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2018. (III.26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról

Hatályos: 2023. 05. 31

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2018. (III.26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról

2023.05.31.

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 109. § (4) és 143. § (4) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 18. § (1) bekezdésében, továbbá Szentendre Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendelet 25. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettség teljesítésére az alábbi rendeletet alkotja.

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § (1) E rendelet tárgyi hatálya kiterjed a Szentendre Város Önkormányzat (a továbbiakban: önkormányzat) tulajdonába tartozó ingó, ingatlan dolgokra, vagyon értékű jogokra, értékpapírokra, pénzeszközökre, követelésekre, immateriális javakra és gazdasági társaságokban meglévő részesedésekre, együttesen az önkormányzati vagyonra.

(2) Az önkormányzati vagyon egyes vagyontárgyai feletti tulajdonosi jogok gyakorlását külön rendelet szabályozhatja. Ezen vagyontárgyak esetében e rendelet szabályait csak akkor kell alkalmazni, ha a külön helyi rendelet szabályai másképp nem rendelkeznek.

(3) Külön rendelet szabályozza:

a) az önkormányzat tulajdonában álló lakás és nem lakás célját szolgáló helyiségek bérbeadásának, valamint a lakbér- és egyéb díjhátralék rendezésének, és elidegenítésének feltételeit,

b) a közterületek használatának rendjére vonatkozó szabályokat és

c) a pénzeszközök felhasználásának feltételeit.

2. § E rendelet személyi hatálya kiterjed:

a) Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületére ( továbbiakban: Képviselő-testület),

b) a Képviselő-testület szerveire: a polgármesterre, a Képviselő-testület bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra (továbbiakban: hivatal), a jegyzőre és az önkormányzati társulásokra,

c) az önkormányzat intézményeire és

d) az önkormányzat saját alapítású, többségi befolyású társaságaira az általuk kezelt és üzemeltetett önkormányzati vagyon tekintetében.

II. Fejezet

Az önkormányzat vagyona

3. §1 (1) Az önkormányzati törzsvagyonban forgalomképtelen vagyon

a) a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvényben (a továbbiakban: a nemzeti vagyonról szóló törvény) meghatározott, az önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező vagyonelemek, és

b) a nemzeti vagyon törvény, egyéb törvény, valamint a rendelet 1. mellékletében meghatározott, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagyonelemek.

(2) Az önkormányzati törzsvagyonban korlátozottan forgalomképes vagyon a nemzeti vagyonról szóló törvényben meghatározott vagyonelemek és az önkormányzat tulajdonában álló

a) műalkotások, köztéri műalkotások, kulturális javak,

b) műemlék, műemlék jellegű és városkép jelentőségű ingatlanok,

c) helyi jelentőségű természetvédelmi területek,

d) köztemető,

e) szilárd hulladék lerakóhely,

f) levéltári anyagok, irattári anyagok, tervtári terv-és iratanyagok,

g) lakások.

(3) A korlátozottan forgalomképes ingatlan vagyonelemek felsorolását a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

4. §2

5. §3

6. §4

III. Fejezet

Az önkormányzati vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlása

1. Közös szabályok

7. § (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő vagyontárgyakat a költségvetési év zárónapjával készült vagyonleltárban kell kimutatni értékben és mennyiségben.

(2) A törzsvagyont a többi vagyontárgytól elkülönítve kell nyilvántartani.

(3) A vagyonleltárt az éves költségvetési beszámolóval egyidejűleg kell elkészíteni, és lehetővé kell tenni, hogy abba, a beszámolóban megjelölt hivatali helyiségben, bármely szentendrei lakos betekinthessen.

8. § (1) Az önkormányzati vagyon tárgyának értékesítése esetén a vagyontárgy induló árát

a) ingatlan vagyon és vagyoni értékű jog esetén 3 hónapnál nem régebbi forgalmi értékbecslés alapján,

b) ingó vagyon esetén általános piaci értéken, de legalább a könyv szerinti nyilvántartási értéken,

c) tagsági jogot megtestesítő értékpapír esetén

ca) a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vagy forgalmazott értékpapírt a tőzsdei árfolyamon,

cb) másodlagos értékpapír piacon forgalmazott értékpapírt az értékpapír kereskedők által közzétett vételi közép árfolyamon,

cc) társasági részesedés esetén három hónapnál nem régebbi üzleti értékelés alapján kell meghatározni.

(2) Az önkormányzati vagyon nem pénzbeli hozzájárulásként, gazdasági társaság, egyesülés, vagy közhasznú szervezet részére történő szolgáltatásakor a könyvvizsgáló által meghatározott értéken vehető figyelembe.

(3) Önkormányzati vagyontárgy értékesítése esetén az adásvételi szerződést ellenjegyző ügyvéd, valamint az ingatlanforgalmi értékbecslő kiválasztása az önkormányzat joga.

9. § (1)5 Az önkormányzat részére ingyenesen felajánlott bármely vagyontárgy elfogadásáról – nemzeti vagyon kivételével - az e rendelet 14. §-ában meghatározott szervek jogosultak dönteni, az ott meghatározott értékhatárok alapján.

(2) Az önkormányzat vagyontárgyaival való térítésmentes hasznosításra, rendelkezésre az e rendelet 11-16. §-aiban előírtakat kell alkalmazni azzal a feltétellel, hogy a jogügylet forgalmi értékét jelen rendelet 8. § (1) bekezdése alapján meg kell határozni.

(3) A helyi építési szabályzat szabályozási tervének végrehajtása érdekében szükséges művelési ág változtatásokról a polgármester jogosult dönteni.

2. A tulajdonosi jogok gyakorlói

10. § (1) Az önkormányzatot az önkormányzati vagyon tekintetében megilletik mindazok a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, amelyek a tulajdonost illetik, illetve terhelik.

(2) A tulajdonost megillető jogokat a Képviselő-testület gyakorolja, ezt a jogát a polgármesterre, bizottságaira átruházhatja.

3. Forgalomképtelen vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlása

11. § (1) A forgalomképtelen vagyon tulajdonjog változással nem járó hasznosítása esetén

a) nettó 5.000.000,- Ft-ot meg nem haladó éves hasznosítási ellenértékig a polgármester,

b) nettó 10.000.000,- Ft-ot meg nem haladó éves hasznosítási ellenértékig a vagyongazdálkodási kérdésekkel foglalkozó szakbizottság,

c) nettó 10.000.000,- Ft-ot meghaladó éves hasznosítási ellenérték esetén a Képviselő-testület

dönt a szerződéskötésről.

(2) A mindenkor hatályos településrendezési és építési követelményekről szóló jogszabályban meghatározott, az építtetőt terhelő gépjármű elhelyezési kötelezettséggel kapcsolatos, a forgalomképtelen vagyon körébe tartozó ingatlanon lévő parkolóhelyek biztosításáról szóló megállapodás megkötésére a polgármester jogosult.

4. Korlátozottan forgalomképes vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlása

12. § (1) A korlátozottan forgalomképes vagyontárggyal való rendelkezésre, így különösen annak elidegenítésére, megterhelésére, gazdasági társaságba apportként való bevitelére, alapítványi célra rendelésre a Képviselő-testület jogosult.

(2) A műemlék épület elidegenítéséhez, megterheléséhez, kezelői joga átruházásához, használati vagy bérleti joga gazdasági társaságba apportként való beviteléhez, illetve a kulturális javak elidegenítéséhez a műemléki hatóság, illetve a kulturális javak hatósága hozzájárulása; a védett természeti terület elidegenítéséhez, kezelői vagy használati jogának átadásához a szakminiszter engedélye is szükséges.

13. § (1) A korlátozottan forgalomképes vagyon tulajdonjog változással nem járó hasznosítása esetén

a) nettó 5.000.000,- Ft-ot meg nem haladó éves hasznosítási ellenértékig a polgármester,

b) nettó 10.000.000,- Ft-ot meg nem haladó éves hasznosítási ellenértékig a vagyongazdálkodási kérdésekkel foglalkozó szakbizottság,

c) nettó 10.000.000,- Ft-ot meghaladó éves hasznosítási ellenérték esetén a Képviselő-testület

dönt a szerződéskötésről.

(2) A korlátozottan forgalomképes önkormányzati vagyon hasznosítását, az önkormányzati intézmények vezetői, valamint az önkormányzat által alapított többségi részesedésű gazdasági társaságok az (1) bekezdés szerinti hatáskörrel rendelkező szervezet jóváhagyása mellett végzik .

(3)6 Az önkormányzati intézmények, valamint az önkormányzat által alapított többségi részesedésű gazdasági társaságok vezetői a tulajdonjog változásával nem járó hasznosítást – a nemzeti vagyonról szóló törvény mindenkor hatályos rendelkezései, valamint az alapító okiratban foglaltak szem előtt tartásával – a vagyontárgy bérbeadásával végezhetik.

(4) A bérbeadásról a legfeljebb egy évre szóló és a (2) bekezdés szerinti értékhatárt meg nem haladó szerződést az intézmény nevében az intézmény vezetője kötheti meg, amelyről az aláírást követő 15 napon belül a szerződés megküldésével értesíteni kell a polgármestert. A hasznosításból befolyt összeget az intézmény saját bevételeként kell kezelni.

(5) A határozatlan időre szóló vagyonhasznosítási szerződést úgy kell megkötni, hogy azt legfeljebb 3 havi felmondási idővel meg lehessen szüntetni. Határozott idő esetén a szerződés legfeljebb 5 évre szólhat.

(6) 5 évnél hosszabb határozott idejű szerződés megkötéséhez a Képviselő-testület hozzájárulására van szükség.

(7) A gazdasági társaság az alapító okirata szerinti tevékenység keretében a használatba adott korlátozottan forgalomképes önkormányzati vagyontárgyakat tulajdonjog változásával nem járó módon a (4) bekezdés szerinti feltételekkel hasznosíthatja.

5. Forgalomképes vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlása

14. § (1) A forgalomképes vagyon szerzéséről, elidegenítéséről, megterheléséről és gazdasági társaságba apportként történő beviteléről, illetve bármely más, tulajdonjog változásával járó hasznosításáról

a) nettó 20.000.000,- Ft egyedi forgalmi értékhatárig a polgármester;

b) nettó 20.000.001 – 50.000.000,-Ft egyedi forgalmi értékhatárig a vagyongazdálkodási kérdésekkel foglalkozó szakbizottság,

c) nettó 50.000.000,-Ft egyedi forgalmi értékhatár felett a Képviselő-testület dönt.

15. § (1) A tulajdonjogot nem érintő vagyonhasznosítás körében a

a) nettó 5.000.000,- Ft-ot meg nem haladó éves hasznosítási ellenértékig a polgármester,

b) nettó 10.000.000,- Ft-ot meg nem haladó éves hasznosítási ellenértékig a vagyongazdálkodási kérdésekkel foglalkozó szakbizottság,

c) nettó 10.000.000,- Ft-ot meghaladó éves hasznosítási ellenérték esetén a Képviselő-testület

dönt a szerződéskötésről.

(2) Koncesszió köteles tevékenység folytatására koncessziós pályázatot a Képviselő-testület írhat ki.

15/A. §7 (1) Az önkormányzat tulajdonában álló ingóság tulajdonjoga ingyenesen - törvényben meghatározottakon kívül - nettó 5 millió forintot meg nem haladó értékig ruházható át.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott átruházásról a képviselő-testület dönt.

16. § (1) A polgármester gondoskodik a vagyonhasznosítással kapcsolatos döntések végrehajtásáról és ellenőrzi azt.

(2) A forgalomképes vagyon feletti rendelkezési jogot a törvényben vagy a jelen és más önkormányzati rendeletben nem szabályozott esetekben a polgármester gyakorolja.

IV. Fejezet

Egyéb tulajdonosi jogok gyakorlása

6. Az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságok

17. § (1) Az önkormányzat által alapított többségi részesedésű gazdasági társaságok esetében a legfőbb szervet megillető jogok közül kizárólag a Képviselő-testület gyakorolja a következőket:

a) az alapító okirat megállapítása és módosítása,

b) a társaság átalakulásának és jogutód nélküli megszűnésének elhatározása,

c) a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: Ptk.) 3:123. §-ban foglalt kivétellel az ügyvezető(k)nek, igazgatóság tagjainak, továbbá a felügyelő bizottság tagjainak és a könyvvizsgálóknak megválasztása, visszahívása, havi munkabérének, megbízási díjának megállapítása,

d) a számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadása és döntés az adózott eredmény felhasználásáról,

e) döntés osztalékelőleg fizetéséről,

f) döntés a részvények típusának átalakításáról,

g) döntés a nyomdai úton előállított részvények dematerializált részvénnyé történő átalakításáról,

h) döntés az egyes részvénysorozatokhoz fűződő jogok megváltoztatásáról, illetve az egyes részvényfajták, osztályok átalakításáról,

i) döntés átváltoztatható vagy jegyzési jogot biztosító kötvény forgalomba hozataláról,

j) döntés az alaptőke felemeléséről és leszállításáról, pótbefizetés elrendeléséről,

k) döntés minden olyan egyéb kérdésben, melyet a Ptk. és egyéb jogszabályok, valamint az alapító okirat az alapító hatáskörébe utal, illetve amely kérdésekben az igazgatóság, vagy a felügyelő bizottság az alapító döntését kéri.

l) döntés hosszúlejáratú hitel felvételéről, rövidlejáratú hitel esetén pedig amennyiben a társaság rövidlejáratú hitelállománya a 20 millió forintot meghaladja;

m) döntés ingatlan vagy vagyon értékű jog elidegenítéséről, amennyiben annak nettó könyv szerinti értéke eléri vagy meghaladja az 1 millió forintot;

n) döntés ingatlan bérbeadásáról, ha a bérleti szerződés határozott idő esetén az 5 évet meghaladja, vagy ha az éves bérleti díj a 10 millió forintot meghaladja,

o) döntés a társaság által éves szinten 500.000.-Ft értéket meghaladóan nyújtandó támogatásról,

p) döntés a társaság éves üzleti tervének jóváhagyásáról,

q) a vezető tisztségviselők díjazásának megállapítása és

r) a cégvezető kijelölése.

(2) A Képviselő-testület – a megválasztással és kinevezéssel kapcsolatos ügyek kivételével – a hatáskörébe tartozó döntés meghozatalát megelőzően köteles a vezető tisztségviselők, valamint a felügyelő bizottság véleményét megismerni.

(3) Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. esetében a nettó 5 millió forint értéket meghaladó értékű jogügyletről a pénzügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottság, a nettó 20 millió forint egy évi értéket meghaladó értékű jogügyletről a Képviselő-testület dönt.

(4) Az Aquapalace Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. esetében a nettó 5 millió forint egy évi értéket meghaladó értékű jogügyletről a pénzügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottság, a nettó 20 millió forint egy évi értéket meghaladó értékű jogügyletről a Képviselő-testület dönt.

(5) A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. esetében a nettó 10 millió forint egy évi értéket meghaladó értékű jogügyletről a pénzügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottság, a nettó 20 millió forint egy évi értéket meghaladó értékű jogügyletről a Képviselő-testület dönt.

(6) Szentendrei És Vidéke TDM Nonprofit Kft. esetében a tagok a nettó 5 millió forint értéket meghaladó értékű jogügyletről a pénzügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottság, a nettó 20 millió forint egy évi értéket meghaladó értékű jogügyletről a Képviselő-testület felhatalmazása alapján hozhatnak határozatot.

(7) Az (1) bekezdésben nem szabályozott tulajdonosi jogokat, valamint az egyéb – a javadalmazási szabályzatban nem szabályozott - munkáltatói jogokat a Képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.

18. § A 17. §-ban nem szabályozott tagsági jogokat a polgármester gyakorolja.

19. § Ha az önkormányzat olyan gazdasági társaságot alapít, melynek tevékenysége az önkormányzat kötelező feladatai körébe tartozik, az önkormányzati közvetlen vagy közvetett tulajdoni hányad aránya 51%-nál kevesebb nem lehet.

7. A pályáztatásra vonatkozó szabályok

20. § (1) A korlátozottan forgalomképes és forgalomképes vagyon értékesítése és hasznosítása az e rendeletben meghatározott pályáztatás útján történik.

(2) Ha törvény kivételt nem tesz, a mindenkori költségvetési törvényben meghatározott értékhatár feletti önkormányzati vagyont értékesíteni vagy hasznosítani csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet.

(3)8 A versenyeztetés kizárólag a nemzeti vagyonról szóló törvényben, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben és egyéb törvényben meghatározott esetekben mellőzhető.

(4)9 A tulajdonosi jogokat gyakorló szerv a (3) bekezdés szerinti esetekben is megvizsgálhatja a versenyeztetés lehetőségét, és ilyen esetekben, valamint a (2) bekezdésben meghatározott értékhatár alatt is dönthet a versenyeztetés lefolytatásáról.

21. § (1) A pályázati hirdetményt a hasznosítónak

a) a hivatal hirdetőtábláján 20 napra,a kifüggesztés keltezésének feltüntetésével ki kell függeszteni, és

b)10 az önkormányzat honlapján legalább egy alkalommal közzé kell tenni.

(2) A pályázati kiírásnak tartalmaznia kell:

a) az ingatlan címét és helyrajzi számát,

b) területét,

c) műszaki jellemzőit,

d) tulajdonos nevét és címét,

e) felhasználási célt, illetve tevékenységi kört,

f) utalást az inflációkövető díj meghatározására,

g) esetleges bánatpénz, óvadék mértékét és szabályait,

h) a hasznosítás jogcímét,

i) az ingatlan induló értékesítési árát vagy induló hasznosítási ellenértékét,

j) a használó által a rendeltetésszerű használat érdekében elvégzendő olyan munkák értékét, amelyek a használót terhelik,

k) a hasznosítás időtartamát,

l) a jogviszony megszűnésekor a helyreállítási kötelezettség mértékét,

m) azt a körülményt, hogy a pályázat nyilvános, azon részt vehet bármely természetes és jogi személy, aki a pályázati felhívásban foglalt feltételeknek megfelel,

n) azt, hogy hiánypótlásra van-e lehetőség, ha igen, akkor annak határidejét és módját,

o) azt, hogy a kiíró jogosult indokolás nélkül bármikor a pályázatot eredménytelennek nyilvánítani, és új pályázatot kiírni,

p) esetleges szakhatósági kikötéseket,

q) a pályázati ajánlat benyújtásának módjára vonatkozó szabályokat,

r) a pályázati ajánlat benyújtásának helyét és idejét,

s) a pályázat formai és tartalmi érvénytelenségének feltételeit,

t) a kötendő szerződés kötelező tartalmi elemeit,

v) a kihirdetés határidejét,

w) arról való tájékoztatást, hogy a pályázónak igazolnia kell, hogy Szentendre Város Önkormányzat felé semmilyen köztartozása nincsen, és hogy az igazolás elmaradása vagy a nyilatkozat ellenére fennálló köztartozás megállapítása esetén a pályázó az eljárásból kizárható, és

z) a pályázat értékelési szempontjait, és azok számítási módját.

(3) A pályázatokat az a szerv bírálja el, amely a vagyonhasznosítással kapcsolatos döntés meghozatalára jogosult. A döntést a pályázati határidő elteltét követően a polgármester a pályázatban megjelölt határidőben, a bizottság vagy a testület a soron következő rendes ülésén hozza meg. Indokolt esetben a döntést hozó szerv további 60 nappal a döntés határidejét meghosszabbíthatja, erről a pályázó(ka)t írásban értesíteni kell.

(4) A bírálati eredményről az ajánlattevőket az elbírálást követő 15 napon belül kell írásban értesíteni.

8. cím

Követelések érvényesítése, követelésekkel kapcsolatos kedvezmények

22. § (1) Az önkormányzatot és költségvetési szerveit illető lejárt, de esedékességükig meg nem fizetett követelések (továbbiakban: követelés) érvényesítése iránt az önkormányzat esetében a polgármester, a hivatal esetében a jegyző, egyéb költségvetési szerv esetében a költségvetési szerv vezetője köteles intézkedni.

(2)11 Az önkormányzatot illető tőke és kamat követelés részbeni vagy teljes elengedésére, illetve részletfizetés engedélyezésére (továbbiakban együtt: kedvezmények) 500.000 Ft egyedi értékhatárig a polgármester, 500.001 Ft–tól 5.000.000 Ft egyedi értékhatárig a pénzügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottság, 5.000.001 Ft egyedi értékhatárt meghaladóan a Képviselő-testület jogosult.

(3) A követelésről részben vagy egészben csak akkor lehet lemondani, ha a követelésről történő lemondás nem veszélyezteti az önkormányzat likviditását.

(4) A követelésről részben vagy egészben lemondani az alábbi okokból lehet:

a) a követelés - a számviteli törvény előírásai szerint- behajthatatlannak minősül,

b) a kis összegű követelés összege a központi költségvetésről szóló törvényben megállapított értékhatárt nem haladja meg és az önkéntes teljesítésre történő felhívás nem vezetett eredményre,

c) amennyiben a behajtással kapcsolatos várható költségek a követelés összegét elérik vagy meghaladják,

d) csődeljárásban kötött egyezségi megállapodás esetén,

e) bíróság előtt kötött egyezség keretében,

f) jogszabályok által megfogalmazott közérdekű célok esetében, ha a lemondás közérdekű cél megvalósítását szolgálja és nem ellentétes az államháztartásról szóló törvény rendelkezéseivel, vagy

g) olyan különös méltánylást érdemlő körülmények merülnek fel a követelés kötelezettjénél, amelyre tekintettel a követelés elengedése indokolt.

(5) Méltányolható körülmények különösen:

a) a kérelmező szociális helyzete;

b) ha a követelés kiegyenlítése a kérelmező életkörülményeit elnehezítené;

c) ha a követelés kiegyenlítése a kérelmező gazdálkodási tevékenységét ellehetetlenítené, illetve, a saját és a vele együtt élő hozzátartozója megélhetését súlyosan veszélyeztetné,

d) egyéb méltányolható élethelyzet.

(6) A (2) bekezdésben meghatározott döntéshozó minden egyes kérelemről az eset összes körülményeinek mérlegelésével dönt, és döntését indokolnia kell.

(7) Az önkormányzat tulajdonában álló bérlakások bérbeadásából származó lakbér és egyéb díj követelések részletekben történő megfizetésének engedélyezésére, valamint a hátralék elengedésére, kamatkedvezmény nyújtására az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről szóló mindenkor hatályos önkormányzati rendelet rendelkezéseit kell alkalmazni.

(8) A fenti bekezdésekben említett tőke vagy kamatkövetelésekkel kapcsolatos kedvezmények nyújtására kizárólag a Képviselő-testület jogosult, ha az adós a kedvezmény iránti kérelmének benyújtását megelőző 5 évben részesült valamilyen kedvezményben, de annak feltételeit nem tartotta be.

9. cím

Vagyonkezelői jog

23. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzati közfeladatok hatékonyabb ellátása érdekében, a közfeladat átadásához kapcsolódóan az önkormányzat tulajdonában lévő törzsvagyonra és üzleti vagyonra az átvevő jogi személyt vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetet megillető vagyonkezelői jogot létesíthet.

(2) Az önkormányzati vagyon kezelője csak az Nvtv. 3. § (1) bekezdés 19. pontjában meghatározott szervezet lehet.

(3) Vagyonkezelői jogot az önkormányzati közfeladat átadásához kapcsolódóan ellenérték fejében vagy ingyenesen lehet megszerezni és gyakorolni. Az ingyenesség vagy visszterhesség megállapítása során az adott vagyontárgy rendeltetését, a közfeladat ellátásához való szükségességét, a működtetés költségeit és a vagyonelem értékét, műszaki állapotát figyelembe véve kell eljárni.

(4) Költségvetési szervvel vagyonkezelési szerződés értékhatárra tekintet nélkül versenyeztetés nélkül köthető. Vagyonkezelési szerződés értékhatárra való tekintet nélkül a nemzeti vagyonról szóló törvényben foglalt korlátozással köthető.

(5) Törvény alapján kijelöléssel létrejött vagyonkezelői jog részletes szabályait rendező vagyonkezelési szerződésre e cím rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell.

24. § (1) Az önkormányzati vagyon kezelője a kezelésbe vett vagyonnal a vonatkozó jogszabályok, valamint a vagyonkezelési szerződés keretei között szabadon gazdálkodhat. A vagyonkezelőt jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában megilletik a tulajdonos jogai és terhelik a tulajdonos kötelezettségei azzal, hogy a vagyont nem idegenítheti el, továbbá – törvényben meghatározott kivételekkel – nem terhelheti meg, biztosítékul nem adhatja, azon osztott tulajdont nem létesíthet, illetve a vagyonkezelői jogot harmadik személyre nem ruházhatja át.

(2) A vagyonkezelő a jogszabályokban meghatározott kötelezettségein túl köteles:

a) a rábízott vagyont biztosítani,

b) a vagyon fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával kapcsolatos feladatokat ellátni,

c) az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

(3) A vagyonkezelési szerződésnek az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló kormányrendelettel összhangban tartalmaznia kell:

a) a vagyonkezelő által ellátandó önkormányzati közfeladat és az ellátható egyéb tevékenységek meghatározását,

b) a vagyonkezelő által, feladatai ellátásához közreműködők igénybevételére vonatkozó szabályokat,

c) a vagyonkezeléssel érintett vagyon pontos meghatározását és értékét,

d) a vagyon felújításáról, pótlólagos beruházásról legalább a vagyoni eszközök elszámolt értékcsökkenésének megfelelő mértékben történő gondoskodásra, valamint e célokra az értékcsökkenésnek megfelelő mértékű tartalék képzésére vonatkozó rendelkezéseket,

e) a vagyonkezelői jog megszerzésének ellenértékét, illetve az ingyenesség tényét,

f) a vagyonkezelésbe vett vagyon tekintetében az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének módját és formáját,

g) a vagyonkezelési szerződés időtartamát,

h) a szerződés megszűnésének eseteit, továbbá

i) ingatlan esetén az ingatlan-nyilvántartási rendelkezéseket, és az azzal kapcsolatos költségek viselését.

25. § (1) Az önkormányzat a vagyonkezelésbe adott önkormányzati vagyonnal való gazdálkodást, a közfeladat ellátását évente ellenőrzi.

(2) Az ellenőrzéshez a vagyonkezelő éves beszámolót köteles készíteni, melynek tartalmaznia kell az általa kezelt vagyonra vonatkozó vagyonkimutatást.

(3) A vagyonkezelés ellenőrzése során ellenőrizni kell, hogy a vagyonkezelő megfelelően gondoskodott

a) a vagyontárgy értékének megőrzéséről,

b) a vagyontárgy állagának megóvásáról, üzemképes állapotának fenntartásáról,

c) egyéb vállalt kötelezettségeiről.

(4) A vagyonkezelő az éves beszámolót a következő naptári év március 1. napjáig köteles elkészíteni, melyet a Képviselő-testület hagy jóvá.

V. Fejezet

Záró rendelkezések

26. § (1) A Képviselő-testület dönt a vagyongazdálkodás stratégiai kérdéseiről.

(2) E rendelet 14. §-ában foglalt egyedi forgalmi érték, valamint a 17. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt könyv szerinti érték alatt a 8. § (1) bekezdés alapján meghatározott induló árat kell érteni.

(3) E rendelet 15. § (1) bekezdésében foglalt éves hasznosítási ellenérték, valamint a 17. § (1) bekezdés n) pontjában foglalt éves bérleti díj alatt a szerződő fél által havonta fizetendő ellenérték egy éves kumulált összegét kell érteni.

(4) E rendelet 20. § (2) bekezdés alkalmazása során a pályáztatási kötelezettség megállapításához figyelembe veendő összeg:

a) értékesítés esetén az e rendelet 8. § (1) bekezdés alapján meghatározott induló ár;

b)12 hasznosítás esetén 1 évnél nem régebbi forgalmi értékbecslés alapján meghatározott forgalmi érték.

(1) Ez a rendelet 2018. április 1-jén lép hatályba, egyúttal hatályát veszti az önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 34/2003. (VI.18.) Önk. sz. rendelet, valamint az annak módosításáról szóló 20/2004. (V.18.) Önk. sz., a 15/2005. (IV.15.) Önk. sz., a 18/2005. (V.19.) Önk. sz. rendelet 2. § (1) és (2) bekezdése, a 19/2006. (IV. 28.) Önk. sz., a 43/2006. (XII.19.) Önk. sz., a 44/2007. (IX. 20.) Önk. sz., 40/2008. (X. 31.) Önk. sz., a 38/2010. (XII. 15.) Önk. számú rendelet 1. §-a, a 14/2012. (III.26.), valamint a 13/2013. (V.14.) Önk. sz. rendelet.

(2) E rendelet rendelkezéseit a hatálybalépését követően keletkezett tényekre és jogviszonyokra, valamint megtett jognyilatkozatokra kell alkalmazni.

1. melléklet13

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonban tartozó önkormányzati tulajdonban álló vagyonelemek

A

B

C

1

Név

Cím

Hrsz

2

I. világháborús emlékmű - Turul-szobor

Dunakanyar körút

3642

3

II. világháborús emlékmű

Kálvária út

988/3

4

Trianon emlékmű

Kálvária út

1310

5

Millenniumi emlékmű

Kálvária út

1310

6

56-os emlékmű

Városház tér 3.

2330

7

Kalmárkereszt/Pestis kereszt

Fő tér

2324

8

Tabakosok keresztje

Bartók Béla u. 10. szám előtt

2179

9

Szőlősgazdák keresztje

Dézsma utca – Ady Endre utca

3728

10

Szerb kereszt (Ó-vízi kereszt/Szabók keresztje)

Vasvári Pál utca - Sztaravodai út

2956

11

Szerb kálvária-kereszt

Kálvária tér

1308

12

Izbégi szerb kereszt

Anna utca – Szentlászlói út

2959

13

Castrum

Paprikabíró út, Dunakanyar körút

1074,1071,1062/1

14

Városháza épülete

Városház tér 3.

2330

2. melléklet14

Korlátozottan forgalomképes nemzeti vagyonban tartozó önkormányzati tulajdonban álló vagyonelemek

A

B

C

1

Név

Cím

Hrsz

2

Ferenczy Múzeumi Centrum (Dézsma utcai raktár)

Ábrányi Emil u. 3/a.

3732/3

3

nem lakáscélú ingatlan (Offline Center)

Ady E. u. 6.

3732/2

4

lakás

Ady Endre u. 48/A

4368/2/A/14

5

Ferenczy Múzeumi Centrum (Ferenczy ház,)

Alkotmány u. 1.

2284

6

Templomdombi Általános Iskola

Alkotmány u. 12.

2297

7

lakások

Alkotmány u. 6.

2300

8

Központi konyha

Bajcsy Zsilinszky u. 6.

2411/1

9

lakások

Batthyány u. 4.

1825

10

Bimbó utcai tagóvoda

Bimbó u. 8.

1296

11

Ferenczy Múzeumi Centrum (Ámos Imre - Anna Margit Kiállítás)

Bogdányi u. 10.

2275

12

lakások

Bogdányi út 11.

1874

13

lakás

Bogdányi út 15.

1881/A/4

14

lakások

Bogdányi út 26.

2217/2

1515

16

MűvészetMalom

Bogdányi út 32.

2211

17

Háziorvosi rendelők

Bükköspart 27.

2392

18

Piac

Bükköspart 34.

1039/2

19

lakások

Céh u. 1.

2448

20

lakás

Dózsa Gy. u. 59. fszt. 2.

98/7/A/2

21

lakás

Dózsa Gy. u. 59. II/8.

98/7/A/8

22

lakás

Dózsa Gy. u. 61. A. I/5.

98./7/A/13

23

lakás

Dózsa Gy. u. 61. I/4.

98/7/A/12

24

lakás

Dózsa Gy. u. 63. fszt.2.

98/7/A/18

25

lakás

Dózsa Gy. u. 63. I/4.

98/7/A/20

26

lakás

Dózsa Gy. u. 63. I/5.

98/7/A/21

27

lakás

Dózsa Gy. u. 63. II/7.

98/7/A/23

28

lakás

Dózsa Gy. u. 65. fszt.2.

98/7/B/2

29

lakás

Dózsa Gy. u. 73. I/1.

98/7/A/3

30

lakás

Dózsa Gy. u. 75. fszt. 5.

90/1/A/9

31

lakás

Dózsa György út 75. I/5.

90/1/A/19

32

Tourinform iroda épülete

Dumtsa 22.

1807

33

lakások

Dumtsa 9.

2354

34

Ferenczy Múzeumi Centrum (Barcsay Múzeum)

Dumtsa Jenő u. 10.

1826

35

lakások

Dumtsa u. 12.

1825

36

lakások

Dumtsa u. 20.

1808

37

lakások

Dumtsa u. 3.

2346

38

Castrum

Dunakanyar krt.

1075/3

39

Gyerekorvosi rendelők

Dunakanyar krt. 32.

2896

40

Dunaparti Művelődési Ház

Dunakorzó 11./a

1844

41

Zeneiskola

Dunakorzó 24.

1815

42

Fehérház, Védőnői szolgálat

Dunakorzó 25.

1795

43

lakás

Dunakorzó 26. B lh. II/7.

1792/2/A/21

44

lakások

Dunakorzó 8.

1863/1

45

Egres úti tagóvoda

Egres út 66.

11094

46

nem lakáscélú ingatlan

Fő tér 11.

2309, 2310

47

vendégház

Fő tér 12.

2311

48

nem lakáscélú ingatlan

Fő tér 15.

2335

49

nem lakáscélú ingatlan

Fő tér 16.

2335

50

Ferenczy Múzeumi Centrum - Kmetty János és Kerényi Jenő Kiállítása

Fő tér 21.

2342

51

Ferenczy Múzeumi Centrum - Szentendrei Képtár

Fő tér 2-5.

1846

52

lakás és nem lakáscélú ingatlan

Fő tér 9.

2307

53

lakások

Gellért u. 4.

3047

54

nem lakáscélú ingatlan

Görög u. 6.

1862

55

lakás

György u. 14.

1748/A/3

56

lakás

Hamvas Béla u. 10. II/6.

1245/12/A/75

57

lakás

Hamvas Béla u. 10. II/7.

1245/12/A/76

58

lakás

Hamvas Béla u. 10. II/8.

1245/12/A/77

59

lakás

Hamvas Béla u. 10. III/10.

1245/12/A/79

60

lakás

Hamvas Béla u. 10. IV/13.

1245/12/A/82

61

lakás

Hamvas Béla u. 10. IV/15.

1245/12/A/84

62

lakás

Hamvas Béla u. 10. IV/16.

1245/12/A/85

63

lakás

Hamvas Béla u. 12. I/3.

1286/4/A/3

64

lakás

Hamvas Béla u. 14. fszt.1.

1286/4/A/15

65

lakás

Hamvas Béla u. 14. I/4.

1286/4/A/18

66

lakás

Hamvas Béla u. 14. II/7.

1286/4/A/21

67

lakás

Hamvas Béla u. 14. III/9.

1286/4/A/23

68

lakás

Hamvas Béla u. 14. IV/13.

1286/4/A/27

69

lakás

Hamvas Béla u. 14. IV/14.

1286/4/A/28

70

lakás

Hamvas Béla u. 16. II/8.

1286/4/A/36

71

lakás

Hamvas Béla u. 16. IV/12.

1286/4/A/40

72

lakás

Hamvas Béla u. 18. fszt. 2.

1286/4/A/44

73

lakás

Hamvas Béla u. 18. III/11.

1286/4/A/53

74

lakás

Hamvas Béla u. 18. III/9.

1286/4/A/51

75

lakás

Hamvas Béla u. 18. IV/13.

1286/4/A/55

76

lakás

Hamvas Béla u. 2. I/1

1245/12/A/6

77

lakás

Hamvas Béla u. 4. I/2.

1245/12/A/23

78

lakás

Hamvas Béla u. 4. III/11.

1245/12/A/32

79

PMK Püspökmajori Klubkönyvtár

Hamvas Béla u. 6.

1245/12

80

lakás

Hamvas Béla u. 6. I/3.

1245/12/A/40

81

lakás

Hamvas Béla u. 6. III/11.

1245/12/A/48

82

lakás

Hamvas Béla u. 6. IV/14.

1245/12/A/51

83

lakás

Hamvas Béla u. 8. I/1.

1245/12/A/54

84

lakás

Hamvas Béla u. 8. II/6.

1245/12/A/59

85

lakás

Hamvas Béla u. 8. II/7.

1245/12/A/60

86

lakás

Hamvas Béla u. 8. II/8.

1245/12/A/61

87

lakás

Hamvas Béla u. 8. III/12.

1245/12/A/65

88

lakás

Hamvas Béla u. 8. IV/13.

1245/12/A/82

89

lakás

Hamvas Béla u. 8. IV/14.

1245/12/A/67

90

lakás

Hamvas Béla u. 8. IV/15.

1245/12/A/68

91

Püspökmajor ltp-i bölcsőde

Hamvas Béla u. 1.

1245/17

92

Püspökmajor ltp-i tagóvoda

Hamvas Béla u. 1.

1245/17

93

Hold utcai tagóvoda

Hold u. 10.

3685

94

Ferenczy Múzeumi Centrum - Vajda Lajos Emlékkiállítás

Hunyadi u. 1.

2285

95

36 lakásos önk bérház

Kálvária u. 24.

8634/65

96

Kálvária úti művésztelep

Kálvária u. 5.

1362

97

V8 uszoda

Kálvária út 16/C.

1245/47

98

Barcsay Jenő Általános Iskola

Kálvária út 18.

8634/1

199

Szivárvány tagóvoda

Kálvária út 22.

8634/2

100

lakás

Kanonok u. 2.

2406/1/A/1

101

lakás

Kanonok u. 2.

2406/1/A/2

102

lakás

Kanonok u. 2.

2406/1/A/3

103

lakás

Kanonok u. 2.

2406/1/A/4

104

Szakorvosi rendelő (SZEI)

Kanonok u. 1.

2409

105

lakás

Károly u. 10. fsz.2.

8634/3/A/57

106

lakás

Károly u. 10. III. 11.

8634/3/A/66

107

lakás

Károly u. 10. III/10.

8634/3/A/65

108

lakás

Károly u. 10. III/12.

8634/3/A/67

109

lakás

Károly u. 10. IV/15.

8634/3/A/70

110

lakás

Károly u. 12. III/12.

8634/3/A/82

111

lakás

Károly u. 12. IV/13.

8634/3/A/83

112

lakás

Károly u. 12. IV/15.

8634/3/A/85

113

lakás

Károly u. 14. III/12

8634/3/A/97

114

lakás

Károly u. 2. fsz.3.

8634/3/A/3

115

lakás

Károly u. 2. fszt.2.

8634/3/A/79

116

lakás

Károly u. 2. II/11.

8634/3/A/11

117

lakás

Károly u. 2. II/7.

8634/3/A/7

118

lakás

Károly u. 2. II/8.

8634/3/A/8

119

lakás

Károly u. 2. III/10.

8634/3/A/10

120

lakás

Károly u. 2. IV/15.

8634/3/A/15

121

lakás

Károly u. 4. fszt.3.

8634/3/A/18

122

lakás

Károly u. 4. II/8.

8634/3/A/23

123

lakás

Károly u. 4. III/10.

8634/3/A/25

124

lakás

Károly u. 4. III/12.

8634/3/A/27

125

lakás

Károly u. 6. IV/15.

8634/3/A/45

126

Ferenczy Múzeumi Centrum

Kossuth Lajos u. 5.

1052/1

127

lakások

Kossuth u. 15.

880

128

lakások

Kossuth u. 30.

927

129

lakások

Kossuth u. 4.

987

130

Kőzúzó utcai sportpálya

Kőzúzó u. 1.

475/6

131

lakások

Kucsera F. u. 5.

2369

132

Izbégi Általános Iskola

Mária u. 1.

2963

133

Hétszínvirág tagóvoda

Pannónia u. 3.

63

134

lakások

Paprikabíró u. 1.

989/1

135

nem lakáscélú ingatlan (volt szerb klub)

Paprikabíró u. 12. (Római Várkert u.1.)

1069

136

nem lakáscélú ingatlan

Paprikabíró u. 18.

1075/1

137

nem lakáscélú ingatlan (volt strandfürdő)

Papsziget

4486/1

138

nem lakáscélú ingatlan (vizisport-telep)

Papsziget

4491

139

Pest Megyei Könyvtár

Pátriárka u. 7.

2260

140

nem lakáscélú ingatlan (civil ház)

Péter Pál u. 1.

2346

141

DMH, Vajda Lajos Stúdió

Péter Pál u. 6./Dunakorzó 19.

1839

142

lakások

Petőfi u. 2.

986

143

lakások

Rákóczi u. 10.

2418

144

lakás

Rákóczi F. u. 17. fszt. 1.

2926/2/A/1

145

lakás

Rákóczi F. u. 17. fszt. 2.

2926/2/A/2

146

lakás

Rákóczi F. u. 17. fszt. 3.

2926/2/A/3

147

lakás

Rákóczi F. u. 17. fszt. 4.

2926/2/A/4

148

lakások

Rákóczi F. u. 30.

2578/2

149

lakások

Rákóczi F. u. 5.

2319

150

lakások

Rákóczi F. u. 7.

2320

151

Ferenczy Múzeumi Centrum (Népművészetek Háza)

Rákóczi F. u. 1.

2317

152

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Rákóczi Ferencz u. 6.

2326, 2328, 2329

153

lakások

Rákóczi u. 23.

2920

154

BGE koncessszió

Rév u. 2. Teátrum

1919/2

155

Ferenczy Múzeumi Centrum (Castrum Műhely)

Római Várkert 3.

1070

156

Ferenczy Múzeumi Centrum (Római Várkert)

Római Várkert 4.

1067

157

nem lakáscélú ingatlan (Malatinszky ház)

Stéger Köz

2056/11

158

lakás

Stromfeld u. 2. C fszt. 7.

98/7/C/7

159

12 lakásos együttes, melyből 4 lakás átmeneti

Szabadkai u. 13.

453/7

160

lakás

Széchenyi tér 8. II/6.

1245/16/A/6

161

lakás

Széchenyi tér 8. II/8.

1245/16/A/8

162

nem lakáscélú ingatlan (nevelési tanácsadó)

Széchenyi tér 1.

1247

163

lakás

Széchenyi tér 12. E lh. IV/14.

1245/15/A/28

164

lakás

Széchenyi tér 20. fsz.1

1245/18/A/15

165

lakás

Széchenyi tér 21. II/6.

1245/18/A/20

166

lakás

Széchenyi tér 21. IV/12.

1245/18/A/40

167

lakás

Széchenyi tér 6. fszt. 1.ajtó

1245/2/A/57

168

lakás

Széchenyi tér 8. I/4.

1245/16/A/4

169

lakás

Széchenyi tér 8. III/9.

1245/16/A/9

170

lakás

Széchenyi tér 9. III/11.

1245/16/A/25

171

lakás

Széchenyi tér 9. IV/14.

1245/16/A/28

172

lakás

Széchenyi tér 9.I/4

1245/16/A/18

173

lakás

Szélkerék u. 2. A. fsz.2.

3596/A/2

174

lakás

Szentlászlói út 15.

2895/A/4

175

Izbégi sportpálya

Szentlászlói út 158/A, 158/B, József u. 8.

8503/2, 8504, 8505

176

nem lakáscélú ingatlan (családsegítő épülete)

Szentlászlói út 89.

3330

177

Izbégi tagóvoda

Szentlászlói út 92.

2971

178

Városi csónakház

Sziget u.

4441/B

179

lakás

Sztaravodai út 3.

3426/B/3

180

Gondozási Központ

Sztaravodai út 2.

2831

181

lakás

Tas u. 4. fszt. 1 ajtó

1600/74/A/1

182

lakás

Tas u. 4. fszt. 2 ajtó

1600/74/A/2

183

lakás

Tas u. 4. I. em. 3 ajtó

1600/74/A/3

184

lakás

Tas u. 4. I. em. 4 ajtó

1600/74/A/4

185

Ferenczy Múzeumi Centrum (Czóbel Múzeum)

Templom tér 1.

2293, 2295/A/4, 2295/A/5

186

lakás

Tiszteletes u. 4. fszt. 3.

2441/A/3

187

lakás

Tiszteletes u. 4. fszt. 4.

2441/A/4

188

lakás és nem lakáscélú ingatlan

Városház tér 1.

2314

189

nem lakáscélú ingatlan (volt okmányiroda)

Városház tér 4.

2332

190

Ferenczy Múzeumi Centrum (Kovács Margit Múzeum)

Vastagh György u. 1.

1848

191

lakás

Vasvári P. u. 41. D lph. fszt.1.ajtó

3351/1/A/19

16192

193

Vasvári Pál utcai tagóvoda

Vasvári Pál u. 39.

3394

194

hulladéklerakó (rekultivált)

0272/39

1

A 3. § a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2022. (IX. 20.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 4. §-t a Kúria Önkormányzati Tanácsa Köf.5.027/2021.4. számú határozatával 2021. november 16. napjával megsemmisítette.

3

Az 5. §-t a Kúria Önkormányzati Tanácsa Köf.5.027/2021.4. számú határozatával 2021. november 16. napjával megsemmisítette.

4

A 6. §-t a Kúria Önkormányzati Tanácsa Köf.5.027/2021.4. számú határozatával 2021. november 16. napjával megsemmisítette.

5

Módosította a 16/2018. (VII.23.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2018. július 24-től Módosította a 12/2019. (II.22.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2019. február 23-tól

6

Módosította a 12/2019. (II.22.) önkormányzati rendelet. Hatályos: 2019. február 23-tól

7

A 15/A. §-t a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2022. (IX. 20.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

8

A 20. § (3) bekezdése a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2022. (IX. 20.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

9

A 20. § (4) bekezdése a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2022. (IX. 20.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

10

A 21. § (1) bekezdés b) pontja a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

11

A 22. § (2) bekezdése a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2022. (IX. 20.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

12

A 26. § (4) bekezdés b) pontja a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2022. (IX. 20.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg

13

Az 1. mellékletet a Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete 23/2021. (V. 21.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be. Az 1. mellékletet a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 5. § (2a) bekezdése hatályon kívül helyezte 2021. november 18-tól. Az 1. mellékletet a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2022. (IX. 20.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdés - 1. melléklete iktatta be.

14

A 2. mellékletet a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2022. (IX. 20.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdés - 2. melléklete iktatta be.

15

A 2. mellékletben foglalt táblázat 15. sorát a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

16

A 2. mellékletben foglalt táblázat 192. sorát a Szentendre Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (V. 30.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja hatályon kívül helyezte.