Ibrány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (X. 4.) önkormányzati rendeletének indokolása

A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére, elidegenítésére, valamint a lakáshoz jutás helyi támogatására vonatkozó szabályokról szóló 14/2013. (VII.03.) Önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 10. 05

Ibrány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (X. 4.) önkormányzati rendeletének indokolása

2022.10.05.
A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére, elidegenítésére, valamint a lakáshoz jutás helyi támogatására vonatkozó szabályokról szóló 14/2013. (VII.03.) Önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Ibrány Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP_PLUSZ 2.1.1-21-SB1-2022-00025 kódszámú Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Ibrányban elnevezésű felhívásra. Ennek keretében többek között megújul az Ibrány, Árpád u. 23. sz. (1321/2 hrsz) önkormányzati épület, melyben 4 db, jelenleg költségtérítéses bérlakás található. A pályázati kiírás és a támogatási szerződés feltétele, hogy a lakások szociális bérlakás kategóriába legyenek sorolva.
Ez szükségessé teszi A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére, elidegenítésére, valamint a lakáshoz jutás helyi támogatására vonatkozó szabályokról szóló 14/2013. (VII.03.) sz. önkormányzati rendeletünk módosítását. Az ingatlan átminősítésével módosul a rendelet 1. melléklete (az önkormányzati tulajdonban lévő szociális lakásként funkcionális lakások listája), amely bővül az Árpád u. 23. sz. alatti 4 db lakással. Ezzel együtt az Ibrány, Iskola u. 2/A és 2/B sz. alatti lakások a szociális lakások közül átkerülnek a költségtérítéses bérlakásként funkcionáló lakások közé. A Nagy Imre u. 41. sz. alatti lakás tévesen lett besorolva a költségtérítéses lakás kategóriába, így ezt is át kell minősíteni szociális lakássá.
Az ingatlanok átminősítésével módosul a rendelet 3. melléklete (az önkormányzat tulajdonában lévő költségtérítéses bérlakásként funkcionáló lakások listája), kikerül az Árpád u. 23. sz. alatti 4 db lakás és a Nagy Imre u. 41. sz. alatti, és bekerülnek az Iskola u. 2/A és 2/B sz. alatti lakások.
A rendeletünk 4. mellékletét is szükséges módosítani. Az önkormányzati tulajdonban lévő saját kivitelezésben felújított, karbantartott határozott időre bérbeadott költségtérítéses lakások közül az Ibrány, Óvoda u. 18. sz. alatti lakás értékesítésre került, míg az Ibrány, Radnóti u. 2. sz. alatti ingatlan átkerül a 2. melléklet szerinti pályázattal nem érintett, határozott időre bérbe adott lakások közé, mert a bérbeszámítás ideje lejárt, a lakást nem vásárolta meg bérlő.
A változásoknak megfelelően szükséges a rendelet 5. mellékletét is módosítani, ahol a lakáscsoportok szerinti bérleti díjak meghatározásánál az Árpád u. 23. sz. alatti ingatlan is törlésre kerül a költségtérítéses lakásokból.
A rendelet módosítás érinteni fogja az Árpád u. 23. sz. alatti 4 bérlő lakásbérleti szerződését is. A rendeletünk szerint a szociális bérlakás bérlőivel határozott idejű, 2 éves időtartamú szerződést lehet kötni. A szerződés a határidő letelte után meghosszabbítható, amennyiben a bérlő továbbra is megfelel a rendelet feltételeinek, nincs közmű, lakbér tartozása. A bérlőket értesíteni kell a változásról. Átminősítés esetén a befizetett kauciót vissza kell fizetnünk, mert szociális bérlakásnál nem kell kauciót fizetni.
A rendeletünk változtatását a lakásvásárláshoz kötött kedvezmények módosítása is indokolttá teszi. A Rozmaring lakótelepen található költségtérítéses bérlakáshoz köthető határozott idejű jelzálog határideje hamarosan lejár. Az ott lakók többsége jelezte, hogy szeretné megvásárolni az általa lakott lakást. A rendeletünk szerint a határozatlan idejű bérlakásokat lehet értékesíteni a bérlő részére. Jelenleg a rendeletünk 24. §. (2) és a 25. §. (1) bekezdése alapján összesen 35 % kedvezmény illeti meg a vevőt amennyiben a határozatlan időre bérbe adott lakást a vételi jog jogosultja vásárolja meg. A 24. §. (1) bekezdése szerint az értékesítés előfeltétele, hogy az értékesíthető bérbe adott önkormányzati lakás vételárát bejegyzett ingatlanértékelő szerv három hónapnál nem régebbi értékbecslése alapján kell megállapítani. Az így megállapított értéktől a Képviselő-testület +- 20 %-kal eltérhet.
A jelenlegei gazdasági helyzetben indokolt lenne a jelentős 35 % kedvezmény 10 %-ra történő csökkentése. A csökkentést elérhetjük úgy is, hogy a rendelet 24. § (2) bekezdését módosítjuk úgy, hogy 10 % kedvezményt kap a bérlő vásárló, valamint a 25. §. (1) bekezdést hatályon kívül helyezzük.
Indokolt lenne a rendeletünk 24. §. (3) és (4) bekezdését is hatályon kívül helyezni, ahol a vevő 15 év részletfizetést kérhet.
Az utóbbi időben megnövekedett a bérbeszámítást kérők létszáma. Indokolt a szabályozást egyértelművé tenni, mert sokszor olyan dolgokra is kérik az általuk elvégzett munkálatok bérbeszámítását, amelyeket csak a rendeletünk nem egyértelmű rendelkezései miatt kellett engedélyezni. A lakásrendeletünk 8. §-át kell egyértelműsíteni.
A lakótelepi bérlakások jelenleg sorház megnevezéssel szerepelnek az ingatlan-nyilvántartásban. Eladás esetén társasházzá kell nyilvánítani, hogy minden lakás önálló hrsz-al rendelkezzen.